Optymalizacja leży i kwiczy?
No nie wiem, bo na moim lapku w podpisie nawet zergi WvW przy dziesiątkach naparzających się osób działają świetnie (15-20fps wystarczy w takich sytuacjach) pod warunkiem, że cienie nie są ustawione na "ultra" (inne suwaki nie mają wpływu na fps). Best Appereance działa świetnie. Nie wiem jaki masz procesor (od niego wszystko zależy), bo podejrzewam że po prostu potrzeba do GW2 intelowskiego czterordzeniowca. Pewnie na jakimś i3 da gra sobie dobrze radę poza zatłoczonymi miastami i WvW.
Nie mniej GW2 raczej za optymalizację pochwalił, bo przy 100 naparzających się osobach na ekranie na "best appereance" w FullHD działa ta gra u mnie o niebo płynniej niż Aion w podobnych sytuacjach czy TERA na Nexusach (także Traverse, gdzie jest tylko <20 osób!).
Co do procesorów, warto zobaczyć http://pclab.pl/art50000.html
Co prawda nie ma GW2 ani innego MMO, ale jest podobnie rżnący procesory Starcraft 2. Polecam zobaczyć test tej gry.
Procesor 4-rdzeniowy + unikać AMD jak ognia!
Ale z dungeonami ma
アンティック-珈琲
niestety sporo racji. Ciężko się dostać chyba, że się zna odpowiednich ludzi.Nie jest to gra dla miłośników dungów i tyle. Może ten LFG coś tutaj pomoże. Pewnie będę grał w GW2 jeszcze trochę, ale nie tak regularnie i raczej dla innych aspektów tej gry, bo jest parę rzeczy któe są rzeczywiście świetne.