@Draniu
A ja ci powiem, że to nie jest zdanie głupka który urwał się z wierzby. Dużo graczy ma zdanie podobne.
Czy są ludzie z rank 80? Nie wiem, ale na pewno są ludzie z rangą phoenix, bo taką już widziałem. Tylko że to są osoby, które grają od premiery i grają tylko z teamem, bo ktoś kto gra solo, może dobije do max 40 czy 50 i nigdy nie będzie pierwszy w rankingu.
Wiele osób gra dla WvW, to prawda, ale nie prawdą jest, że wiele osób gra dla PvP. Mogą zaczynać od PvP, ale później przerzucają się na PvE czy WvW albo odchodzą, tak jak jeden z członków Team Paradigm (Team Curse) - Xeph. Napisał co mu się na podoba i co powinno być zmienione/poprawione, ale oczywiście topic został usunięty.
I o jakich zmianach PvP mi piszesz? Dodanie rankingów na zewnętrznej stronie? Szał. Dodanie map, gdzie i tak nie wszystkie wchodzą w rotację turniejów? Szał. Rozdzielenie turniejów na solo i team? Szał, ale to powinno być już na becie. Co tam jeszcze dodano, bo nie wyłapałem... Ah, permanentne finishery, oooo kurde. Aż chce się grać, szkoda tylko, że najpierw trzeba wyfarmić kasę na PvE, żeby kupić sobie gemy albo być mega, mega, mega farciarzem, żeby wypadł ci drogi barwnik. Dishonored też powinno być od bety, a Spectator Mod mało mnie obchodzi, bo można go używać jedynie na casualowym PvP, gdzie latają zergi bez najmniejszego skilla, bo łatwe daily.
I jakie zmiany mają być wprowadzone w PvP? Pisząc PvP, mam na myśli sPVP, nie uznaję WvW.
O zmianie ilość expa słyszałem i nie jestem zdziwiony. Lepiej jest zmniejszyć potrzebny exp do następnej rangi niż dać jakieś nagrody za jej wbicie. Kolejna wygrana dla casuali.
I mało mnie obchodzi to, że ANet szykuje jakieś zmiany związane z PvP, że dodadzą jakieś nowe tryby, że ogólnie wszystko ulepszą, bo oni wiedzą że teraz jest "be". Obiecano mi świetne PvP i obiecano mi to przed premierą, a teraz od roku wciskają mi kit, że oni coś robią i wszystko będzie "soon", "soon", "soon". Już nie wspomnę o tym, że same tPvP z pugiem jest irytujące, bo wszyscy stoją na spotach, żeby mieć te zasrane 10 punków i być o 10 punktów dalej top statach, bo przecież trzeba być pr0000! PvP nie jest i pewnie nigdy nie będzie priorytetem ANet, bo hajs się nie będzie zgadzał. Zresztą, ta gra nigdy nie dorówna PvP z Guild Wars 1, nawet za 20 lat.