Dokładnie tak jak piszę Vampir. Thief to dobra klasa w pvp ale trzeba grać z głową a nie bezmyślnie spamować skille, akurat Thief ma spory arsenał ciekawych skilli defensywnych, które można dobrze wykorzystać. Dla początkujących graczy PVP polecam warriora na popularnym buildzie HAMBOW(hammer/longbow). Więcej informacji można wygooglować, ew. podam cały build na privie.
Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna
Mógłby mi ktoś powiedzieć, co robić po 80 lvlu? Pograłem już trochę, świeżo wbity lvl cap, ale nie mam pojęcia, co tu jeszcze do roboty jest. Jeśli gdzieś w tym temacie była odpowiedź to przepraszam, nie chce mi się wertować 40 stron ;d
Crafting ascended gearu
Crafting legendarki
Fraktale
sPvP
WvWvW
Robienie meta eventow (tequatl, Wurm etc)
Dungeony (kolekcjonowanie skinow gearu z dungow)
KOLEKCJONOWANIE SKINOW GEARU (w tej grze glownie o to chodzi )
etc etc
Gra ktoś tu nekrusem?
A konkretnie mam pytanko czy kondycje sprawdzają się na pvp jak kiedyś?
Bo planuje wrócić i "pykac" głównie w PVP.
Ale... po co to wszystko? W innych grach się farmi, zbiera coraz lepszy ekwipunek, rośnie w siłę, dzięki temu szybciej się robi dungeony, jest się silniejszym w pvp, a tutaj?
@up Dla funu... Tutaj rośnie się w siłę głównie poprzez twojego własnego skilla. Chcesz wyglądać lepiej niż inni? Chcesz żeby każdy na mapie cię widział? Chcesz żeby ludzie patrzyli i myśleli, że epicko wyglądasz? Żeby to zrobić potrzebujesz golda, dlatego robisz dungi, itd, itp.Z kolei w sPvP robisz to dlatego żeby być najlepszym, coś jakbyś grał w LoLa. Jeśli nie chcesz żadnej z tych rzeczy, to nie kupuj gry, zaufaj mi.
@Xardunek Sprawdzają się dobrze. Bardzo dobrym buildem pod necro jest też minion master (baaaardzo wkurzający i mocny )
Ale już kupiłem Wbiłem 80 lvl i nie widzę nic do roboty ;d
rob legendraki
No dobra, jak już wyfarmie te super skiny, będę miał największy swag na całym serwerze, to co dalej?
To samo co robisz w każdej innej grze po zdobyciu "najlepszego" gearu.
Czyli robię dalej instancje\pvp w celu farmienia golda i oczekiwania na nowe dodatki? Tylko, że tutaj dodatki nic nie dodają
No dobra, jak już wyfarmie te super skiny, będę miał największy swag na całym serwerze, to co dalej?
Zapewne to co ja. Przerwa od gry na kilka miechów w oczekiwaniu na nowy content.
Strasznie ubolewam nad faktem, że gearu w GW2 nie zbiera się tak jak np. w Diablo 3. Uzbierasz cały gear na exotic, może nawet ascended (w moim przypadku nawet legendarka) a potem nie ma co robić (i nie piszę tutaj o jednej postaci). Ostatnio grałem trochę na PvP ale bez zgranej drużyny (tylko randomy) nie ma to sensu (czysta losowość - w której drużynie mniej nubów, ta wygrywa), mimo że nagrody nie są najgorsze.
Na liczniku /age pokazuje mi się liczba która może konkurować z Warcraftowym /played. Innymi słowy, warto było wydać 200 zł premierowo (teraz tylko 100 zł) na Guild Wars 2.
Też czekam na nowy content, Nie sądziłem, że będzie mi mi brakować LS.
Ja też ubolewam strasznie, że ten loot to nie jest jak w diablo, czy wowie, bądź większości innych moorpgów. Chyba się wstrzymam do czasu, aż na prawdę będzie co tam robić.
Jak dla mnie to jesteście dziwni Ja tam non stop potrzebuję pieniędzy, zarabiam wydaję i tak w kółko.
A powiedzcie mi macie np. ascended armor? Albo chociaż weapony? Nie? No to może przynajmniej trinkety... Jeśli nie macie ascended to jak niby macie najlepszy gear w grze jak nie macie.
To nie jest gra gdzie po przegraniu XXXX godzin będziesz miał super OP gear, który ściąga na hita przeciwnika. GW2 raczej nie spodoba się takim graczom. Jak ktoś lubi siedzieć i farmić 24/7 po to, aby mieć lepszy sprzęt to sorry ale w tej grze nie znajdzie "zaspokojenia" ^^ Jest tona klonów WoW'a. Nie chciałbym żeby GW2 tak samo działał.
W tej grze po 80 robisz to samo, co robiłeś przed 80.
Gratuluję wszystkim, którzy nie przeczytali opisu gry na odwrocie pudełeczka (albo na stronie, gdzie ją kupowaliście).
Proszę mi nie pisać o zbieraniu skinów. To dla was endgame?
Tym którzy chcą dalej grać, pozostaje czekać na coś w stylu raidów, nowych trybów w PvP (w tym GvG) i na inne dodatki.
Nigdzie nie powiedziałem, że mam najlepszy armor, bo nie widzę powodu, dla którego miałbym go zbierać ;d Corio wiem, że tak jest, dlatego liczę na jakąś inną formę end game-u
Endgame istnieje tylko wtedy gdy nie ma lvl capa. Choć to dziwnie brzmi. Nieważne co będzie i tak praktycznie ciągle powtarzasz te same czynności na capie. Jednym się to nie nudzi, więc nie narzekają... innym nudzi więc nie widzą endgame. Żeby w grze był endgame to twórcy musieliby codziennie dawać coś nowego do roboty ^^ Praktycznie nie możliwe
Nie trzeba codziennie. Wystarczy, że dodadzą coś, co byłoby sens farmić