@XarSezony w PvP!? Ale będzie rage na solo que xD
Mi poniższy cytat mówi wszystko co chcę wiedzieć o przyszłości PvP w GW2 ;]
Ladders and SeasonsThe final stage of our rewards overhaul will be ladders. Players will be divided into divisions and will earn points for playing to work their way up the ladder. At the end of a season, players will earn PvP-specific rewards both for their ladder standings and for their level of participation. Ladders will replace existing leaderboards.
O ile nie zmienili zdania, w co wątpię.
Edit:
W Gw2 przeszkadza mi to, że wszystko jest rozdzielone. Farmisz najlepszy gear w Pve, w innych trybach i tak jesteś taki sam jak każdy inny. Grasz dużo PvP: też jesteś taki sam, jak każdy inny (z wyjątkiem skilla). Fraktale? Farmisz, w innych miejscach nikt tego nie zauważa. Właśnie to sprawia, że nie widzę sensu, aby grać coś innego oprócz PvP. A samo PvP też różnorodnością nie grzeszy. Co innego, jakby dodali jakieś ligi, czy coś podobnego, co sprawiałoby, że chce się tam siedzieć.
Wyfarmisz najlepszy gear w PvE i użyjesz go sobie w WvW. Zawalcz ze słabym setem z graczem który ma ascended i wszystkie itemki ładnie dobrane... Oczywiście skill jest ważny, ale jednak chcąc nie chcąc widać pewną różnicę, jeśli nie masz tych wszystkich statystyk
Sam nie raz spotykam groszków na eternal puzzlach, to po prostu czuć, że mają słabe itemki. Statystyki są, ale one po prostu nie są najważniejsze, bo ważniejsza jest sama umiejętność grania. Mimo wszystko one istnieją.
W PvP nie jesteś taki sam, bo ludzie zaczynają poznawać twój nick. Sam często w solo pvp spotykałem tych samych graczy, nie rzadko różnych streamerów, fajna sprawa
Do tego masz tytuły z PvP, które Cię wyróżniają na tle innych.
Co więcej - te tytuły używasz w każdym trybie
Tak samo tytuły dostajesz za grę PvE i możesz ich użyć w PvP (inna bajka, że jak na PvP wejdziesz z tytułem PvE to jedyne co wzbudzisz, to drobną niechęć, bądź obawy innych graczy z twojego teamu
)
Tak samo za WvW masz tytuły. Dodatkowo w WvW wbijasz sobie rankingi, które dają Ci nowe możliwości.
Fraktale wbijesz wysokie poziomy i nikt tego nie zauważy? Co ty. Na fraktalach też dostajesz tytuły
Poza tym czy naprawdę pokazywanie jakim się jest koxem jest takie najważniejsze? Tego oczywiście w GW2 nie brakuje bo są różne unikalne skiny, czy trudne do zdobycia tytuły, ale też nie oczekujmy, że tego typu rzecz będzie w grze najważniejsza...
Pytanie jaki sposób pokazania tego co się osiągnęło jest najlepszy? Czy tytuł to za mało? Moim zdaniem lepszy fajny tytuł niż ... no właśnie. Niż co? W jaki sposób w innych grach pokazujesz, że to i to zrobiłeś? W WoWie był GS. Moim zdaniem tytuł jest lepszy niz jakieś cyferki ;]
Sam PvE dużo nie gram, ale słyszałem też coś o tym, że od graczy wymaga się linkowania całego setu ascended inaczej masz kick
Nie wiem jednak czy to nie plotki. Albo padniesz raz na bossie to wylatujesz
Także każda gra sobie znajdzie jakieś swoje sposoby na wyczucie kto jest lepszy, a kto gorszy. W miastach też da się to pokazać na różne sposoby, czy to właśnie przez tytuły o których wspominałem, czy właśnie unikalne skiny dla zbroi/broni.
Sam lubię się czasem pochwalić swoimi osiągnięciami itd i o dziwo w GW2 nie czuję żeby mi tego brakowało. Da się zauważyć, że ktoś zrobił coś wymagającego i odróżnić początkującego od gracza starego. Chociażby trudny boss liadri, za którego pokonanie dostawało się mini-peta
Jednak ogromnym plusem jest właśnie to, że jakieś cyferki (GearScore) nie są najważniejsze i nie ocenia się graczy tylko i wyłącznie przez ich pryzmat
Aaaa, no i ciągle zapominamy o achiv pointsach, na których ilośc też bardzo dużo osób zwraca uwagę.