T4l4r nie masz pojęcia, do kogo piszesz Tylko tyle ci powiem
Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna
Ta dyskusja dąży donikąd. "Nie masz pojęcia do kogo piszesz" - jak to dramatycznie zabrzmiało xD
Odrzucasz wszystkie nasze argumenty, nawet te napisane w dobrej wierze, i tłumaczysz to głupimi słowami.
GW2 to po prostu nie jest gra dla ciebie, odejdź, community nie straci. W sumie to zastanawiam się co ty tam robiłeś przez 200h skoro nic dla ciebie nie ma sensu.
Nawet trudno mi ubrać w słowa to co odczuwam... żal? Myślę, że tak mogę nazwać to uczucie, kiedy czytam twoje posty.
Moja kolejna odpowiedź do powyższego tematu. Warto! A dlaczego? Liczba wypowiedzi w temacie świadczy o tym, że gra cieszy się sporym zainteresowaniem, włączając w to osoby które grę hejtują czy promują.
Gra ma sporo do zaoferowania, każdy kto się zastanawia a ma pieniążki to śmiało brać. Proponuję tylko kupować klucz ze sprawdzonych miejsc, gdyż używane konta i klucze nieznanego pochodzenia mogą zostać zablokowane.
Jestem graczem niedzielnym, gra spełnia moje oczekiwania pod prawie każdym względem (pomijając brak otwartego PvP na mapie PvE - czyli PK - żyję nawet bez tej opcji). Jak ktoś przeszedł już Lineage 2, Aion'a, Tera, Neverwinter Online i dalej nie znalazł czegoś ciekawego to kupno GW2 jest wskazane ;-)
Grę traktuję jako odskocznię od WoWa. Co prawda gra jest kilka lig niżej od WoWa, ale ok po 1-2h dziennie pograć można. Za 80 parę zeta to mimo wszystko dobry interes.
Polemizował bym, że o parę lig. Dla mnie grają w tej samej lidze, ale jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje
Siemka. Mam dylemat co lepiej kupic. Diablo III czy GW2. Niby Diablo mi sie podoba, ale nowu w GW2 jest co fajnego robic. I mam pytanie do was. Co byscie z tych rzeczy kupili i dlaczego. Z gory dzieki za odpowiedz i pozdrawiam.
@Lajszrik
GW2. Nie mówię tego tylko jako fan tej gry (choć takowym jestem), ale z doświadczenia, szczerze polecam Ci właśnie GW2. Mam obie gry, pierwszą kwestią jest to, że bez dodatku do D3 się za bardzo nie nagrasz, to oznacza, że zapłacisz 2x tyle. Kolejną sprawą jest sama gra, granie w GW2 dostarcza wiele rozrywki (wiele osób powie Ci, że nudnej czy bez-endgame'owej, ale ja tak osobiście nie uważam), znajdziesz sobie gildię, czy chociażby grupkę osób i śmigasz.
Kolejną sprawą jest sam fakt, że GW2 to naprawdę MMOrpg, D3 jest czymś, co próbowało się na tym wzorować, wchodzisz do pokoju z kilkoma osobami i przerabiacie 20 milionów razy tą samą mapkę po to, żeby wydropić drugi raz ten sam item, tylko z 2 punktami siły więcej... Osobiście nie widzę w tym sensu i przyjemności (Ale jak już mówiłem, to zależy od typu gracza, jeżeli lubisz coś takiego, to nie ma nad czym się zastanawiać ). Odkąd usunęli AH, to sam gameplay się trochę poprawił, stał się ciekawszy, jednak handel w tej grze całkowicie umarł, głównie dlatego, że przedmioty, pieniądze i wszystko są przypisane do konta, które je zdobyło (Możesz tylko przekazywać itemy, które Ci wypadły osobom, które były w momencie jego zdobycia z Tobą w grze).
To kilka takich przykładów, reszta jest raczej oczywista i widoczna na pierwszy rzut oka. Ja nigdy nie żałowałem nawet złotówki wydanej na GW2, D3 z chęcią bym się pozbył gdyby nie fakt, że mam na tym koncie blizzarda kilka innych gier i jakoś mi go szkoda. Zrobisz jak uważasz, ale zastanów się dobrze, bo mimo wszystko to nie są takie małe pieniądze.
Już 20 maja czeka nas aktualizacja w Guild Wars 2, jaką będzie Festiwal of the Four Winds!
Dodatkowo warto wiedzieć, iż gra została wydana również w Chinach.
Wraz z festiwalem, w grze ujrzymy ponownie aktualizacje z Living Story #1, które najbardziej przypadły graczom do gustu.
Nie trudno się domyślić, ze właśnie po tym update czeka nas drugi sezon Living Story.
A poniżej filmik z okazji wydania gry w Chinach
Jak to aktualizacje? To znaczy, że będzie kilka najfajniejszych części LS w jednym patchu?
Tak. Z tego co się orientuję zobaczymy ponownie: Crown Pavilion z Queens Gauntlet i Zephyr Sanctum.
Z czego właśnie w Queens Gauntlet jest boss Liadri, którym polecam się zainteresować (ci co nie mieli okazji) bo jest naprawdę ciekawy i wymagający. Nie wiem czy będzie coś więcej - chyba nie.
Pewnie chcą co fajniejsze update z 1 sezonu pokazać jeszcze Chinolom, a potem właśnie ruszą z Sezonem 2 - już w tym samym czasie wydając go dla wszystkich.
Edit:
Ciekawe ile kopii gry im się uda tam wydać i czy jeśli zyski będą duże, to wpłynie jakoś na jakość przyszłych update, hm.
500k już poszło. Obstawiam jakieś 3m
Epicki trailer ... love it :*
Fajna gra, nie jest to gra z "super end gamem" ale dla casuali to świetny tytuł. (ludzi, którzy np. nie mają czasu na raidy w wowie, mass pvp i cp -> w l2)
Tak jak kolega 3 posty wyżej powiedział: w Chinach 500k egzemplarzy preorderów (były limitowane) rozeszły się jak ciepłe bułeczki. Ja obstawiam coś koło 2,5 mln+.
Jestem ciekaw jaki będzie nakład sprzedanych egzemplarzy, bo gw 2 to raczej gra nastawiona na typowo europejskie oko i nie ma tam aż tak wielkich dziwactw jakie można spotkać we wschodnich produkcjach.
Coraz więcej Canthy w Zephyrites. Może NCsoft Korea spuścił z tonu?
Coraz więcej Canthy w Zephyrites. Może NCsoft Korea spuścił z tonu?
Też mnie to ciekawi. Stanowisko ANet do tej pory było takie.
Liczę, że jednak Cantha się pojawi, w pierwszej części Gildłorsów (Factions) wykonanie było genialne, choć "slamsy" troszkę psuły pierwsze wrażenie.
Dobra, Liadri pokonana i tym razem, a i fajnie zachęcili do ponownego zabijania (tytuł )
A jak wam idzie ? :>
Połowę nowego contentu z LS skończyłem wczoraj.
NUDA. Mam wrażenie, że rok temu Queen's Gauntlet było trudniejsze.
- Jak wygląda endgame?
- Szybko się ubiera?
- Jak stoi z PVP i Rajdami?
Jestem starym graczem l2, wiec jestem przyzwyczajony do gry pod pvp.