Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna

@Xar

Już pisałem kilka razy, że nie mam ciebie na myśli xD Z tobą można prowadzić dyskusję, bo używasz argumentów. Tamte fanbojki pewnie nawet nie widzą, co to ten "argument".

Że ci się w ogóle chciało tyle pisać.

@blaumro

Gram? Wejście raz na miesiąc czy raz na 2 tygodnie, żeby wyfarmić kolejny meta achievement, to raczej nie jest gra. Pisałem o tym już kilka razy.

Mogę iść na fractale. Ale po co? Nie jarają mnie "trudniejsze moby z każdym poziomem". Jakbym chciał coś takiego, to kupiłbym Diablo.

Dunegonów nie robię. Dla faceta w medium nawet nie ma ciekawych zbroi.

PvP? Kolejne skiny. W dodatku toksyczność społeczności jest tak wielka, że już wolałbym pograć w LoL-a ze znajomymi.

WvW? Jak kiedyś ANet przeczyta definicję "balansu" i wprowadzi to do gry, to bardzo chętnie skorzystam. Jeszcze jakby się pozbyła mega lagów, które mam od czasu wprowadzenia mega serwerów, to może miałbym jakieś szanse 1vs1, zakładając, że condition damage nie zabije mnie w trakcie laga. Zresztą, nie tylko ja mam lagi (wy oczywiście niczego takiego nie macie, bo to przecież przez mojego neta ze studzienki kanalizacyjnej). Nie wspomnę o hackach. Nie widzieliście? To siedźcie dalej na Blacktide. Pograjcie trochę w I lidze, to zobaczycie o czym piszę. I nie, ANet tak szybko ich nie banuje.

Co tam jeszcze można robić? Nic. Proszę sobie darować teksty o legendary i ascended.

Żeby po ponad roku od premiery (zaraz 2 lata!) można było tylko robić: WvW, fractale z 15 mapkami, 8 dungenów (kombinacja się nie liczy, i tak wszyscy przeskakują przez lore i używają bugów do szybszej farmy - nagroda taka sama) i PvP z jednym trybem w którym w dodatku nie działa matchmaking - to naprawdę trzeba być kimś od ANet, żeby zrobić taką grę. No chyba że dla was endgame, to zbieranie skinów. To już kwestia gustu i nie podlega dyskusji.

I jak tak czytasz ten temat, to może napiszesz nam, czemu pozwalasz na komentarze w stylu "nie graj", które nie wnoszą niczego do dyskusji i nie mają nic wspólnego z argumentami. Napisz nam, a w szczególności mi, bo mnie bardzo interesuje twoje podejście, blaumro.

BTW: piszcie co chcecie, może ktoś natknie się na tego posta i trochę przystopuje swój hype, który tutaj nakręcacie. Kółko wzajemnej adoracji uważam za otwarte.

Ty Vampir nie zgłaszałeś tych postów. Nie widziałem takich, gdzie byłoby tylko "nie graj" bez dalszej części. Co do mojego stanowiska w grze to personal story jest za słabe. Niby taka kreacja postaci, ale jakby skończyli w połowie.

mając ponad 6k AP zrobiłem może z 1 LS. Tak to wojna non stop, więc jest co robić.

mając ponad 6k AP zrobiłem może z 1 LS. Tak to wojna non stop, więc jest co robić.

To fakt, sam znam osoby, które na dobrą sprawę w GW2 nie ruszyły się poza WvW.

Można bez problemu grać nonstop tylko ten tryb.

Chociaż osobiście wolę PvP! ;]

Teraz sie skonczyl sezon wvw i pewnie ceny transferow pojda w dol - gdyby ktos szukal serwera na wojne to zapraszam na gunnars hold do XIII'tki. :-)

Wgl to jak tam ze zmianami w gw2? bo od 2 miesięcy ponad nie gram i jak dzisiaj wszedłem to meksyk na pvp się zrobił :P jakoś na bardziejszą skale to idzie odczuć czy tylko tak powierzchownie?

I czemu jak uruchamiam te stronke to leci muzyka?:D

kurde który moderator takim badziewiem męczy moje uszy? skupic na postach się normalnie nie mogę

Ale jaja, ktoś się im włamał na serwer xD
Bardzo ładna piosenka.

A zeby nie było off topu: jak chcesz zmian, to radzę ci poczekać do lipca, jak się zacznie sezon drugi. Wtedy pewnie wstawią coś duuużego.

Zboczę trochę z tematu. Muzyczka włączała się pod postem Xara. Wystarczy kliknąć opcję zablokuj.

I czemu jak uruchamiam te stronke to leci muzyka?

A ja szukam nie istniejącej karty, gdzie przypadkowo uruchomiła się muza xD

Jak by ktoś szukał co to za muza to - http://youtu.be/6GAD9pmYqXQ

Miał ktoś problem i nie dostał skrzynki za sezon wvw? kilka osób z mojej gildi właśnie nie dostało a jako że jesteśmy gildią WvW i 80% ludzi z naszej gildi przyczyniło się do drugiego miejsca dla BT (nie mowie ze 80% zrobiła nasza gildia tylko 80% użytkowników brało aktywnie udział w bitwach) więc nie ma mowy że nie spełniło "wymagań" aby dostać zagrodę jezeli takowe wymagania istnieją. Pozdrowienia od HI!

Napisz do supportu ;)

Na twitterze ANet już napisała, że zajmują się z tymi rewardami za sezon, więc be patient :P.

No tak. Podobno dzis ma wszystko juz smigac :-)

Czy warto? Oczywiście.

Na stronie Guild Wars 2 Haven jest cały artykuł przedstawiające aspekty gry.

Warto poczytać: http://gw2haven.pl/o-grze/

Oho, zapowiada się naprawdę ciekawie: https://www.guildwars2.com/en/news/introducing-the-story-journal/

W skrócie: wystarczy wejść do gry podczas jakiegoś living story i sobie je odblokujemy, a później możemy je robić kiedy chcemy :)

Przy czym zostanie zapisane w naszym dzienniczku ;3

I spoko. Dzięki temu każdy mògłby poznać historię na własnej skórze.

Czy warto kupić ? Pewnie !

Choć nie polecam tej gry osobom, które szukają starych, zastosowanych w innych grach typu WoW, rozwiązań. Brak abonamentu, świetna oprawa, szczególnie muzyka, na najwyższym poziomie. Podoba mi się brak "sztywności", co i rusz wpadamy na jakieś eventy, jakiegoś bossa do ubicia, słuchamy dialogów napotkanych NPC, niema biegania do ludków dających questy i obserwowania walk kółek przyklejonych do podłoża. A jest jeszcze WvW i PVP. W grze jest co robić, a jeśli ktoś się grą znudził po tygodniu (cztałem takie opinie) to, za przeproszeniem, w d*pie był i g*wno widział :D

Gra umiera ? Nie stwierdziłem czegoś takiego. Wróciłem po 4 miesięcznej przerwie i dalej jest masa ludzi. W tzw "pociągach" jest czasem tylu graczy, że trzeba zmniejszać ustawienia grafiki niczym na WvW.

Osobiście gram głównie w EVE Online i szukałem czegoś do grania For Fun. Nie zawiodłem się. Gra jak mało która jest warta wydania na nią pieniędzy. Tylko pamiętajcie - nie dla maniaków i weteranów WoW itp. Przynajmniej takie jest moje zdanie :)

Cześć ;) czy na edngame poza pvp i WvsW jest coś innego do roboty? np jakieś bossy, dungeony nowy content żeby te pvp sie nie przejadło? Szykuje sie jakaś promocja na gw2?

@Efes, przez 48 stron tematu na pewno znalazłbyś odpowiedź na swoje pytania, ale wymienię ci te co wyryły mi się w pamięć szczególnie (w końcu ~4 miechów przerwy od GW2 mam).

- Na pierwszym miejscu postawiłbym world bossy i w szczególności Claw of Jormag. Ciekawa walka + nie gorsze nagrody.

- przechodzenie dungeonów - i to masowo, a jak jeszcze z ludźmi z gildii i na TS to już miodzio. To był dla mnie główny sposób zdobycia legendarek.

To były by odpowiedzi na twoje pytania odnośnie bossów i dungeonów. Pamiętam że Tequatl the Sunless dostał boosta oraz dodano Fractale (jako dungeony). Pewnie coś jeszcze przerobili ale tak jak napisałem wyżej, nie grałem od ok. 4 miesięcy.

Zostaje ci możliwość przewertowania tych 48 stron, albo poczekania, aż ktoś mnie poprawi.

Mam nadzieję że choć trochę pomogłem.