@Xar
Już pisałem kilka razy, że nie mam ciebie na myśli xD Z tobą można prowadzić dyskusję, bo używasz argumentów. Tamte fanbojki pewnie nawet nie widzą, co to ten "argument".
Że ci się w ogóle chciało tyle pisać.
@blaumro
Gram? Wejście raz na miesiąc czy raz na 2 tygodnie, żeby wyfarmić kolejny meta achievement, to raczej nie jest gra. Pisałem o tym już kilka razy.
Mogę iść na fractale. Ale po co? Nie jarają mnie "trudniejsze moby z każdym poziomem". Jakbym chciał coś takiego, to kupiłbym Diablo.
Dunegonów nie robię. Dla faceta w medium nawet nie ma ciekawych zbroi.
PvP? Kolejne skiny. W dodatku toksyczność społeczności jest tak wielka, że już wolałbym pograć w LoL-a ze znajomymi.
WvW? Jak kiedyś ANet przeczyta definicję "balansu" i wprowadzi to do gry, to bardzo chętnie skorzystam. Jeszcze jakby się pozbyła mega lagów, które mam od czasu wprowadzenia mega serwerów, to może miałbym jakieś szanse 1vs1, zakładając, że condition damage nie zabije mnie w trakcie laga. Zresztą, nie tylko ja mam lagi (wy oczywiście niczego takiego nie macie, bo to przecież przez mojego neta ze studzienki kanalizacyjnej). Nie wspomnę o hackach. Nie widzieliście? To siedźcie dalej na Blacktide. Pograjcie trochę w I lidze, to zobaczycie o czym piszę. I nie, ANet tak szybko ich nie banuje.
Co tam jeszcze można robić? Nic. Proszę sobie darować teksty o legendary i ascended.
Żeby po ponad roku od premiery (zaraz 2 lata!) można było tylko robić: WvW, fractale z 15 mapkami, 8 dungenów (kombinacja się nie liczy, i tak wszyscy przeskakują przez lore i używają bugów do szybszej farmy - nagroda taka sama) i PvP z jednym trybem w którym w dodatku nie działa matchmaking - to naprawdę trzeba być kimś od ANet, żeby zrobić taką grę. No chyba że dla was endgame, to zbieranie skinów. To już kwestia gustu i nie podlega dyskusji.
I jak tak czytasz ten temat, to może napiszesz nam, czemu pozwalasz na komentarze w stylu "nie graj", które nie wnoszą niczego do dyskusji i nie mają nic wspólnego z argumentami. Napisz nam, a w szczególności mi, bo mnie bardzo interesuje twoje podejście, blaumro.
BTW: piszcie co chcecie, może ktoś natknie się na tego posta i trochę przystopuje swój hype, który tutaj nakręcacie. Kółko wzajemnej adoracji uważam za otwarte.