Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna

Fajna gra, sporo funu, choć po pewnym czasie po prostu mi się znudziła. Gra mnie nie wciągnęła. Ogólnie monotonnia gry mnie zniechęciła, WWW fajne, totalna pomyłka - exotic weap i legendary różniące się jedynie wyglądem, 100% świata - jumping puzzle fajne, monotonna farma na dynamicznych wydarzeniach. Może się to już zmieniło grałem od premiery i przez okrez 2 miesięcy. Serwer Blacktide i Underworld.

Wygląda na to, że ArenaNet szykuje niezdecydowanym konta trial.

http://www.reddit.com/r/Guildwars2/comments/2aryqt/datamining_upcoming_features_from_entanglement/

W sumie dobry ruch.

byłoby miło, swoją kopię gry (preorder) odsprzedałem jakieś 2 miesiące po premierze, ostatnio nachodzi mnie chęć by wrócić i chętnie najpierw bym zobaczył co się zmieniło ;)

BTW może mi ktoś powiedzieć ile teraz (średnio) tygodni trzeba spędzić żeby zdobyć legendarną broń?

Ja pierdykam, nowa mapa jest tak za***ista wizualnie, że nie wiem co ze sobą zrobić.

Heh no mapka nawet ciekawa, ale oprócz niej nic chyba się w sumie nie zmieniło :P, wbiłem ledwo na parę minut.

Co do pytania z legendarką, zależy od wielu czynników.

Typu ile grasz dziennie, czy wolisz bawić się w flipping/ kontrole na Trading Post, czy robić taxi na arah, albo dungeon tour'y. To są chyba jedyne rozsądne metody na zdobycie hajsu na legendary weapony.

Mapką mapką a dc i lagi są dalej. Jak wprowadzili megaserver, to tak go zostawili z problemami.

No i dalej mam problem z muzyką w grze, która czasami się "zacina" i nie słychać żadnych odgłosów w grze. Słychać tylko muzykę. Pomaga ponowne włączenie x.x

Przynajmniej poprawili się w fabule. Wreszcie zrozumieli, o czym powinno być living story.

Mapką mapką a dc i lagi są dalej. Jak wprowadzili megaserver, to tak go zostawili z problemami.No i dalej mam problem z muzyką w grze, która czasami się "zacina" i nie słychać żadnych odgłosów w grze. Słychać tylko muzykę. Pomaga ponowne włączenie x.x.

Dziwne, ja już od bardzo dawna nie dostałem DC, ani crasha. Z muzyką/dźwiękami też już nie mam problemów (wcześniej występowały przy nadmiernym używaniu instrumentów)

@edit

Co do fabuły to jest ona o wiele lepiej prowadzona, niż w przypadku pierwszego sezonu. Jest o wiele płynniej.

I jest lepsza. Nie ma już Scarlet, która za każdym razem ucieka mimo że mogliśmy ją po prostu zabić.

No i widać, że twórcy dosłownie zaczerpnęli z Gry o Tron sposób traktowania postaci. Jak spotkałem siostrę Jory, która powiedziała, że nie może do nas dołączyć, bo musi iść do fortu, to od razu pomyślałem, co bym jej zrobił, gdybym to ja pisał scenariusz.

Sprawdziło się *trollface*

A płynniejsza jest pewnie dlatego, że nad LS2 pracuje już tylko jeden zespół, a nie cztery tak jak było przy LS1. Nie było szans na to, żeby fabuła była płynna, jeśli każdy zespół się nią zajmował. No chyba że siedzieli w jednym pokoju i pisali scenariusz w stylu: "- Hej, ja napiszę, że Scarlet pojawia się na Jubileuszu Królowej. A ty co napiszesz? - To ja napiszę, że zrobiła sobie marionetkę, ale to później będzie."

Ale filmik z maszyny, to normalnie jak po THC.

a nie pomyślałeś dziecko, że WoW komuś nie leży/albo się znudził? Gałem 3 lata od premiery i teraz to Blizzard musiałby mi płacić , żebym wrócił - a GW2 bawię się świetnie, a po mergu (nawet to nie merge tylkoo jakis system wymyslony prze ANet) serwów w ogóle bajka, bo ludzi w każdej lokacji pełno

Po pierwsze to nie dziecko. Jeżeli nie umiesz zachować kultury podczas dyskusji i

szanować drugiej osoby to po prostu wyjdź i pogadaj z kolegami z podwórka ponieważ

nie zasłuzyłem sobie na zwracanie się do mnie per "dziecko".

Wyraziłem swoją opinię i tyle. Zapomniałem, że w internecie spotkać dobrze wychowanego

człowieka to jak odróżnianie kolorów będąc niewidomym.

GW2 nie ma w sobie nic co zatrzymałoby mnie na dłużej poza dosyć ciekawą grafiką.

Cały model gry jest beznadziejny i odstraszający. W zasadzie to twoja sprawa czy Ci się coś

znudziło czy nie, ja wyrażam jedynie swoją opinię więc swoje "dzieckowanie" schowaj do słoika

z napisem "kompleksy i niespełnione marzenia".

Nie rozumiem czemu na GW2 był tak wielki hype.. Marka? Grafika?

200zł wydane na GW2 wolałbym wydac na dobrego Ballantinesa.

Szkoda, że czasu nie można cofnąć :)

Mi osobiście nie przypadła do gustu, mało w niej akcji, chociaż na taką jest stylizowana.

w jakim czasie wbije 80 lvl i czy inżynier to fajna klasa ( chodzi o rozrywke bo casterów nie lubie ;P )

The Dragon’s Reach: część pierwsza

Zapowiedź kolejnej części drugiego sezonu Living World, która rozpocznie się już 29 lipca!

Inżynier ciekawy do gry, na skillach możesz wybrać takie, które przywołają Ci nowe zestawy, że codziennie możesz walczyć czymś innym. Wieżyczki również dodają trochę smaczku strategicznego :) Jedyny moim i tylko moim zdaniem, że raczej ma słabe obrażenia :P

Na PvP inżynier jest mega ;) Jeśli chodzi o PvE... dosyć ciężki do levelowania, ale ciekawy ;) Nie wystarczy tylko stać i auto-atakować tak jak warrkiem. U enga w grę wchodzą granaty, bomby, wieżyczki i różne inne ciekawe gadżety =)

Co do 80 poziomu... szybko się wbija ;) Masz sporo opcji do roboty, aby wbić lvl cap... wybór będzie należał do Ciebie.

Mam inżyniera na 80 poziomie i pewnie zostanę zhejtowany, ale to najbardziej skopana klasa.

Jest bardzo mobilna i wpisuje się w każdą rolę. Problem jest tylko w tym, że jak ktoś jest do wszystkiego, to jest do... niczego.

Jest dobry w combosach, bo ma dużo skilli do ich tworzenia. Niestety, trzeba naprawdę ogarniać klasę, a w zamian otrzymujesz coś, co osiąga warrior jadąc głową po klawiaturze. W supporcie też nie jest za dobry, bo są klasy, które robią go lepiej. Ogólnie inżynier jest do wszystkiego, ale każde inne klasy są specjalizujące się w jeden roli - są od niego lepsze.

Wieżyczki są słabe, mimo że dostały wsparcie z wielką aktualizacją. Wciąż mają mało hp, wciąż robią za mało obrażeń i wciąż nie są mobilne. Stawia się je głównie po to, żeby je zniszczyć (tool belt skills od F1 do F4 mogą być "ulepszone" traitami, które dodają specjalne efekty do tych umiejętności z tool belt skills np. odrzucenie przeciwnika przy zniszczeniu albo stworzenie kuli błyskawicy, która uderza kilka przeciwników), chociaż widziałem na WvW też zastosowanie z traitem tworzącym barierę ochroną, która odbija pociski - przy czymś takim trzeba mieć szczęście i nie zawsze się sprawdzi.

Granaty są dobre do AoE i to tyle. Obrażeniami nie imponują tymi ze staffa Elementalisty, a w conditions lepiej idzie u Necromancera.

Inżynier da ci dużo frajdy, ale to bardzo niesprawiedliwa klasa.

Inżynier nie ma podjazdu na PvE do warka, elka czy nawet guarda. Z kolei na PvP siedzi bardzo wysoko. Jest najlepszy do przytrzymania pkt lub do decapowania. Nie ma lepszej klasy od niego w tej dziedzinie. Mocny 1v1, każdego warka zjadam 1v1 z tymi słabymi wieżyczkami ;) Mam wszystkie klasy na 80, engi jest moim mainem na PvP. Jeśli chodzi o najbardziej "skopaną" klasę to oczywiście nr. 1 nadal jest ranger.

Na PvP jest bardzo dobry, przez innych uważany nawet za OP (szczególnie jako bunker), ale niestety, w GW2 jest jeszcze mało zawartości jeśli chodzi o PvP.

Nie wiem, może ja tak tylko mam ale w GW po osiągnięciu wszystkiego nie trzyma mnie dłużej.

Nie wiem, może ja tak tylko mam ale w GW po osiągnięciu wszystkiego nie trzyma mnie dłużej.

Mówiąc o osiągnięciu wszystkiego, co masz na myśli? Masz każdą legendarke? 1000 poziom na WvW? Wszystkie klasy na 80lvl w najlepszym gearze? Wszystkie achievy? W GW2 ciężko osiągnąć wszystko, więc jestem bardzo ciekaw twojej odpowiedzi.

Mówiąc o osiągnięciu wszystkiego, co masz na myśli? Masz każdą legendarke? 1000 poziom na WvW? Wszystkie klasy na 80lvl w najlepszym gearze? Wszystkie achievy? W GW2 ciężko osiągnąć wszystko, więc jestem bardzo ciekaw twojej odpowiedzi.

dla kazdego osiagniecie wszystkeigo to rozne rzeczy...komu chce sie wbijac kazda kalse do maxa?? gra ta kalsa , ktora lubi. A end game jest slabawy.