Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna

3000h 9 postaci na 80 lvlu ( kazda klasa po jednym + dodatkowy ranger dla cosplayu dantego z dmc :D )
Eternity, Bolt, 300 poziom wvw, 50 lvl fractala, all postacie full exotic+ascended bizuteria + ascended weapony(jak dropnely), nie wciągnęło mnie 2/10

EMOTICON_Kappa.png

dla kazdego osiagniecie wszystkeigo to rozne rzeczy...komu chce sie wbijac kazda kalse do maxa?? gra ta kalsa , ktora lubi. A end game jest slabawy.

Cytując AreneNet, endgame zaczyna się od pierwszych poziomów. Łatwo to zauważyć jak ktoś grał - to co robisz przed 80 levelem jest tym samym co będziesz robić po 80 poziomie, więc jak ktoś liczył na fajerwerki, cóż, to się przeliczył.

Stwierdzenie że dla "każdego osiągnięcie wszystkiego to różne rzeczy" jest głupie. Albo ktoś wszystko osiągnął, albo nie. Jeśli nie, to niech nie ściemnia w komentarzach że "wymaksował" grę, bo to jest zwykłe kłamstwo.

Zwykle takie osoby które się przechwalają że osiągnęły wszystko w GW2 posiadają jedną postać na 80 levelu, która nie widziała egzotycznego gearu, z 20-30% odkrytej mapy oraz ap nie przekraczającym 2k - to już jest schemat.

Gw2 tak ma, że albo komuś się spodoba jego odmienny styl, albo wręcz odrzuci. Osobiście pierwszy kontakt z grą miałem podczas beta weekendu, stwierdziłem( po 15 minutach), że mega crap omg wgl nie będę na to nawet patrzeć.

28 sierpnia o 7:00 w sklepie byłem :>
Pograłem 2 tygodnie, wbiłem max lvl, trochę pobiegałem, i się znudziło. Jednak później z braku laku, przysiadłem drugi raz, i zostałem na dłużej.

Btw. 1000 post w tym temacie :)

Mówiąc o osiągnięciu wszystkiego, co masz na myśli? Masz każdą legendarke? 1000 poziom na WvW? Wszystkie klasy na 80lvl w najlepszym gearze? Wszystkie achievy? W GW2 ciężko osiągnąć wszystko, więc jestem bardzo ciekaw twojej odpowiedzi.

Każdej legendarki nie mam. Po co? Mam ich 4. Według mnie end game w GW to w większym stopniu bieganie za legendarkami. Mam 3 klasy wymaxowane. Kolejnych nawet nie chciało mi się zaczynać. WvW to nawet nie pamiętam, a jeśli chodzi o archivy to większość zaliczone. Wszystko w tej grze jest zbyt proste. Dungeony to tylko aby przebiegnąć. Fraktale i world bossy to samo. Na WvW trochę się bawiłem ale po czasie mi się znudziło.

Wbilem do gw2 po długiej przerwie i muszę przyznać że mile zaskoczony jestem populacją na serwerach, wszystkie na high/very high. Zrobiłem nekromantę i zacząłem grać, bawię się wysmienicie

Jak dostać się u charrów do mapy Fields of ruins ? muszę przejść przez tą mapę która jest nad nią ? ona ma wyższy poziom mobków ;P

do fields of ruin najprosciej wejsc z divinitys reach,

Frosty dzięki za pomoc :)

Mam jeszcze jedno pytanko, można wykrafcić prekursory ? czy tylko można zdobyć z lootu i mystic forge ?

drop z wszystkiego + mystic forge

a najlepiej dropią na trading poscie ;)

Prekursory miały być craftable pod koniec zeszłego roku, potem stwierdzili, że w pierwszym kwartale 2014, a jakoś niedawno, że sami nie wiedzą kiedy wprowadzą. A ja już dawno matsy na Bolta uzbierałem, brakuje tylko Zap'a.

Co to są te prekursory? ;p

prekursor to taka "podstawka" pod bron legendarna

zeby zrboic legendarna bron potrzebujesz :

-prekursor

-gift of fortune ( drogie itemy, matsy t6)

-gift of [nazwa legendarki] - zalezny od broni jaka robimy

-gift of mastery - za "poswiecenei czasu" odkrycie swiata na 100%, tokeny z wvw, skillpointy

Wiem że może nie na temat ale szukam osoby która ma sporo czasu i zechciałaby polevelować sobie na moim koncie, miałem kiedyś 2x 80 poziom ale skasowałem bo chciałem przenieść się z BT na Desolation i teraz nie chce mi się expić i konto tak się marnuje ;p

Chciałbym by ktoś kto chętnie mi pomoże wybrał rasę Human, klasa najlepiej inżynier lub guardian/warrior

Offtop temat do zamkniecia!

warn_ico.png
Spam ~ blaumro

Nadlatuje champion:

Jeśli ktoś planuje zakup, to teraz ma najlepszą okazję, gdyż jest promocja.

http://buy.guildwars2.com/store/gw2/en_IE/html/pbPage.buyguildwars2

http://www.guildmag.com/guild-wars-2-interview-part-1-general-game-living-world/

Garść ciekawych informacji. W tym na temat SaB'a, którego już dawno nie było :P

ANet jest żenująca.

Streszczenie wywiadu:

- Nie ma FoV

- Nie będzie kamery w pierwszej osobie

- Nie ma crafcenia prekursorów

- Nie ma SAB-a, bo im zniszczy immersję (ale 600 gemów, to chętnie zabrali)

- Nie tworzą Tengu

Żadnych ciekawych informacji tam nie ma. Wszystkie ich odpowiedzi to: "soon", "can't tell you". Słyszę to od 2 lat. Nawet nie czekam na drugą część wywiadu, bo tylko stracę czas.

Oczywiście zaraz będzie hejt od fanboyów, że taki wielki hejter jestem i jak to się bardzo mylę, bo ANet wprowadziła tak wiele do gry. Wystarczy wejść na reddita i na oficjalne forum gry, żeby zobaczyć sobie opinię graczy.

Jedynie co do tej gry wprowadzili, to EotM, Dry Top, Southsun Cove i fractale. Reszta to dodanie dodatkowych opcji do funkcji lub majstrowanie przy już istniejących. Trochę mało jak na 2 lata, ale nie chcę mi się o tym dyskutować, bo robiłem to kilka stron wcześniej.

ANet mówi od 2 lat mówi "soon", "can't tell you". Nie spodziewam się niczego ciekawego za kolejne 2 lata. Nie interesuje mnie to, co robi, bo od ponad roku wiemy, że "gotują 2 duże projekty", i to by było na tyle z naszych wiadomości.

Nie będzie kamery w pierwszej osobie

Wiadomo, dla niektórych byłaby to pewnie fajna dodatkowa funkcja, chociaż osobiście preferuję w MMO oglądać wszystko z góry, zamiast z pierwszej osoby :P

Nie ma SAB-a, bo im zniszczy immersję (ale 600 gemów, to chętnie zabrali)

Wiesz, byłbym ostrożny z takimi stwierdzeniami. Z tego co rozumiem napisali, że nie pojawi się podczas living story, bo do niego nie pasuje. I w sumie mają tu rację, bo albo robi się konkretną fabułę, albo zlepek przypadkowych update (tak jak to było trochę w pierwszym sezonie).

Nikt jednak nie mówi, że SaB nie zostanie dodany "tak o", poza living story :) Może nawet nie będą go już wyłączać, a zostawią aktywny tak jak jakiś dung - tyle, że w miarę czasu będą pojawiać się w nim nowe światy. Myślę, że właśnie tak zrobią, bo content fajny i zwyczajnie szkoda by było to całkiem usuwać

@Xar

Przeszkadzałoby ci, gdyby zamknęli serwery?

Kamera w pierwszej osobie była już w GW1 i nie było żadnych komentarzy: "ważny jest dla nas system walki". WUT? To nie wpływa na żaden system walki, a gracze chcą fpv, bo przyda im się do oglądania świata, robienia screenów i do JP, które są katorgą dla Charrów i Nornów. Nikt ich nie ma zamiaru używać do walki, bo by to było niewygodne.

SAB:

Nie jestem fanem SAB-a. Bolą mnie po nim oczy i w ogóle nie wiem, co widzą w nim gracze. Gdyby to było w 2.5D, to też bym się jarał, a tak to mnie to w ogóle nie interesuje. Mimo to, jeśli prawie cała społeczność GW2 prosi o SAB-a, to coś się z tym powinno zrobić. Jestem ciekaw drugiej rocznicy GW2. Wtedy ma być Queen's Jubilee. Znowu dadzą Crown Pavilion? Rocznica "rządów królowej" niby nie zniszczy immersji? W końcu walczymy z wielkim smokiem, a oni dadzą nam jakiś festiwal. To nie niszczy immersji? Nie będę wspominał o tym, że personal story w LA rozgrywało się w jego zgliszczach i ze zwłokami dookoła; najnowszy przykład - przychodzę do komnat w The Grove, idę do avatara Pale Tree, ona tam [spoiler z końca ls2e4]

leży i ledwo dycha
, a oni mnie pytają, czy przyszedłem wykąpać się w jej blasku. Nie zaktualizowali ani jednego dialogu. To mi nie psuje immersji?

Nawiasem mówiąc, ostatni odcinek był najgłupszy. Cutscenka i ogólnie Avatar Pale Tree, która nie była już tak uchachana i nie kreowała się na głupią, infantylną Sylvari, pokazała, że nie jest taka świetna i traci siły. No i Anise i ucięcie dyskusji na temat jej wieku (Livia, czy to ty?). Wszystko było na plus do ostatniego dialogu między Anise a Canachem. Mój bohater jest zastępcą dowódcy Paktu (Trahearne), słyszy dialog między Canachem i Anise, która każe mu śledzić poczynania Paktu i zdawać jej raporty (po prostu szpiegować), a moja postać odpowiada: "Dobra, może tam się na coś przydasz". I wtedy cały odcinek poszedł na wielki minus. ANet dalej nie potrafi zrobić dojrzałej i nieinfantylnej historii.