Citadel of Flame p1 zawsze był szybki i nigdy nie wymagał taktyki. Arah p4 nie został znerfiony tylko naprawiony - poprawili zachowanie sparków przy Simin. Reszta jest taka jak 1.5 roku temu (czyli jak pierwszy raz robiłem Arah p4). Walka z Zhaitanem na końcu story jest frustrująca - to ci przyznam, ale nie ma w całym uniwersum Guild Wars nawet wzmianki że Starożytne Smoki są silniejsze/słabsze od bogów. Poza tym nie jest silniejszy od Kralkatorrika czy Jormaga oraz od reszty starożytnych smoków.
CoF P1 ostatni boss, który wymagał czegoś więcej niż stania jak debil w miejscu i spamowania skillami, bo kryształy regenerowały mu za dużo życia i dawały za duży burst w 3 fazie. Został znerfiony
Dwayna regenerowała 5% życia na sekundę, gdy znikała. Teraz regeneruje tyle samo w minutę. Zmian w sparkach nie dostrzegłem.
Bogowie zbudowali Bloodstone w miejscu o wielkiej mocy, tak wielkiej, że jej nie rozumieli. Było to w Arah nad miejscem spoczynku Zhaitan'a. Polecam poczytać lore.
A czy jest silniejszy czy nie - nie wiem, w grze, w której miałem dostać do zabicia 6 smoków, na razie zabiłem jednego - fajerwerkami.
https://www.youtube.com/watch?v=Ax-_06Acj8Y#t=1244 </emoticons/nowe_smile.png" alt=":)" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">
Koleś to nagrał 2 lata temu. Ja w tym samym okresie byłem zażartym obrońcą GW2, co można przeczytać w tym temacie, wystarczy przewinąć na początek.
Wchodząc na wiki, można znaleźć dział o przyszłych aktualizacjach/nowym contencie. Najciekawsze z nich:- nowe rasy i klasy,- nowe smoki i krainy (np. Kralkatorrik i Crystal Desert wydaje się najbliższym smokiem - kto przeszedł dotychczasowy epizod living story, ten wie),- nowe mapy i tryby spvp,- nowe typy broni oraz rozbudowa istniejących.
Oni to mówią nieprzerwanie od 2 lat. "Planujemy", "Nie wykluczamy", "Pracujemy nad tym". Tylko to słyszę od dwóch lat. Nie dodali jeszcze NIC! Od dwóch lat dostaliśmy:
-Jednego dunga (fraktale)
-1 poziom wyżej gear'u (ascended)
-Dwie mapy sPvP i jeden tryb.
-Jedną małą mapkę Dwie mapki. Zapomniałem, że w listopadzie, kiedy ANet jeszcze zależało na grze, dodali Southsun.
-Jednego World Boss'a