Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna

ale ja nie mówię że GW2 jest najlepsze ale jest warta na pewno uwagi oraz tych 100zł. Osobiście lepszymi grami jest WoW i Rift ale to nie oznacza że GW2 jest słabe wręcz przeciwnie ta gra ma coś w sobie że jednak przyciąga do ciebie na długie godziny. Jeżeli w GW2 posiadasz dobrą gildię która organizuje eventy itp to gra jest jeszcze lepsza.

Jeśli były ktoś chętny mogę odsprzedać swojego gw2.

warn_ico.png
Od tego jest targowisko
~Leman

#hype

Jak dla mnie trochę za późno.

Yay! Kolejne 3 dni robienia achievów.

Była w ogóle jakaś przerwa w ls?

Tak, była po LS1. Teraz jest przerwa na feature pack i sezon WvW. Po nich dostaniemy dalszą część LS2 (skończyliśmy w połowie).

Feature Pack 2 to porażka. Wystarczy poczytać portale o grach MMO, oficjalne forum, czy reddita. Zabiliby cały fun z gry. Nie dość, że zrobił to nowy system traitów, to jeszcze dodali chory system wbijania poziomów i odblokowywania slotów na skille. ANet ewidentnie robi grę pod Azję.

Pisałem, że się stacza i jak widać miałem rację. NIE KUPUJCIE TERAZ TEJ GRY. Starym graczom ten feature pack nie przeszkadza, ale niech zaczną sobie wbijać poziom bez scrolli czy innych pomocy ze starej postaci. To po prostu katorga.

Ciekawostka: Przerwa między pierwszą częścią LS2 a jej kontynuacją jest o wiele, wiele większa niż trwała pierwsza część living story 2 xD

Tu przyznam rację. Sposób w jaki nasza postać się rozwija to krok w tył. Nie wiem kto to wymyślił, ale to chyba najgorsza rzecz, jaka została wprowadzona do tej gry od początków jej istnienia i mam nadzieję, że szybko to naprawią.(mi się nawet podoba system odblokowywania traitów). Co do innych zmian, to BARDZO wielki +, a w szczególności dla nowego TP i systemu kolekcjonowania (coś jak artefakty w RIFCIE)

Aż smutno się robi... no ale ich wola. Sami sobie szkodzą. Jakoś nie widzę już żadnej przyszłości dla tej gry...

Co dokładnie zmieniają? Ostatnio nie sprawdzam forum i newsów tak często. Wiem tylko o komunikacie "lvl up" i prowadzeniu gracza za rączkę po mapach c:

Też mi przyszło na myśl, że coś późno te dalsze eventy z living world i się dziwiłem dlaczego tak,

ale przecież za 2 dni rozpoczyna się turniej WvWvW :D

wvw-fall-2014-logo.3209261154.png

Więcej informacji tutaj: link

- skasowali z terenów dla nowych moby, które wrzucały conditions, które tworzyły ataki wymagające uniki i wyrzucili jeszcze bundle items,

- nerf veteranów i championów na pierwszych mapkach,

- skille z broni - nie odblokowują się już przez zabijanie mobów, ale dopiero na odpowiednim poziomie. Po stworzeniu postaci masz dostęp do 3 skilli z broni. Następny dostajesz na poziomie 7 i 10.

- poniżej 5 poziomu postaci nie można zginąć (byłem przekonany, że po prostu padnę i użyję WP, a oni w ogóle usunęli śmierć). Zrobiono to, bo gracze nie wiedzieli, jak uniknąć downed state i co to w ogóle jest; jak to hejtowałem, to było że jestem zły i to jest dobre, a jak mi wytłumaczycie pozbycie się śmierci do 5 poziomu? Że niby w ciągu 5 poziomów nowy gracz wpadnie na to, że trzeba się ruszać?

- pozbyto się materiałów do zbierania na początkowych mapach,

- pozbyto się vista i skill points z początkowych map (nie wiem, czy do pewnego poziomu, czy w ogóle, bo w grze są, ale taki NPC ze skill point z tobą nie gada, a vista nie daje expa i nie ma ich również zaznaczonych na mapie),

- do zakładek jak minipety, finishery, dyes, wdzianka etc. masz dostęp dopiero od 7 poziomu,

Polecam:http://www.youtube.com/watch?v=D-On3Ya0_4Y

Nie wiem w jaką grupę graczy celuje ANet. Chyba boty i gold sellerzy.

Hahahahaha jest gorzej niż myślałem xD GJ Anet! Nie rozumiem co oni chcą osiągnąć.

Co do turnieju WvWvW - mam nadzieję, że SFR znowu zajmie pierwsze miejsce.

Dużych zmian w levelowaniu postaci nie zauważyłem. Może dlatego że są one widoczne tylko do 15 poziomu, a ja zwykle korzystam ze scrolla na 20 poziom. Jak wbiłem swoim nekromantą 43 poziom to dostałem rarka, przy 44 poziomie dostałem 7 skill pointów, niby fajnie ale na 45 poziom dostałem nagrodę w postaci informacji że mogę już chodzić na CM. ;d

Nie jest źle. Czekam na WvW.

jak to jest ze gierka wam dziala a mi nie ?? od wczorajszego patcha po wlaczeniu lunchera luncher sie zawiesza i nic nie moge zrobic ;/ juz nawet po ledwo formacie jestem i dalej nic ;/

Szczerze mówiąc to dołączam do grupy hejtującej ten pacz. Traktują gracza, który zaczyna grać w GW2 jak kogoś, kto ma IQ poniżej 70, czyli jest tym przysłowiowym debilem. Na prawdę masakra co zrobili teraz. Czuję, że kolejny patch to będzie powrót do starych zasad :)

a co on zmienia w ogole bo jak narazie zmienil mi tyle ze gra nie wlaczy sie :D nawet pobieranie nie dziala

Ale co wy chcecie z tym lvlowaniem ;d Przecież to dotyczy tylko nowych graczy, a nie starych. Ci, co grają już dłużej jak chcą, to expią swoje alty scrollami na lvl up.

U mnie to trwa jakieś 2 minuty zanim zjem wszystkie scrolle i ziuuu od 1 do 80. Jak ktoś lubi sam expić to spoko, ale jeśli nie, to pzrecież nikt go tutaj nie zmusza do robienia tego :D

Btw, znajoma miała problem z odpaleniem gry (od wczoraj) dzisiaj poodpalała pare razy i jakąs godzinę temu zaskoczyło :P

A no to, że ANet traci kasę i czas na "tworzenie" (co za profanacja tego słowa) od nowa systemu wbijania poziomów, który nikomu się nie podoba.

Jeśli wyjadaczom się to nie podoba, ale im nie przeszkadza, bo mają scrolle, to co ma pomyśleć nowy gracz, kiedy nie ma żadnej zabawy z gry.

Nie wiem, czy tak tylko udajesz, bo jesteś fanboyem, czy może mnie trollujesz.

Aaa no jeśli spojrzeć na to w ten sposób, to pełna zgoda :D Lepiej gdyby poświęcili ten czas na coś, z czego gracze będą bardziej zadowoleni, niż edytowanie systemu expienia, który przecież nie był wcale źle zrobiony. Pierwszą postać w dawnym systemie mi się expiło całkiem dobrze, więc nie wiem jaki mieli z tym problem.

Edit:

Ale tak ogólnie to serio mnie wcale ta zmiana systemu expa nie obchodzi :P I tak nie expię w grach MMO, bo nie lubię.

Równie dobrze mogliby zrobić tak, że wbijasz 80 lvl zabijając potworki - nie robiąc nic innego i mnie to nie będzie interesowało :P

Exp w GW2 potraktowałem jako oryginalny, kiedy czytałem o nim - bo odrzucili nudny motyw biegania od questa do questa,. Po czym sprawdziłem go w praktyce i znudził mi się po jednym dniu :D Jak dla mnie, to czegokolwiek twórcy MMORPG nie wymyślą, to zawsze tradycyjne expienie będzie dla mnie nudne.

Dla mnie expienie w GW2 to granie PvP :) I jeśli mi tego nie zabiorą, to reszta mnie nie interesuje xD

PS: Sorry, że tak edytuje, ale pisze w oczekiwaniu na mecze pvp.

Pośrednio powinno Cię to interesować, bo co prawda ANeta za pudełko kasę zgarnie, ale nie oszukujmy się, teraz najwięcej kasy biją na gem shopie, a bez nowych graczy cienko będzie ;). Ja mam osobiście wszystkie itemy z gem shopa, które mnie na tę chwilę interesują i nie mam zamiaru kasy wydawać na gemy, chyba, że dodadzą coś na prawdę superanckiego :D (nie, nie farmię golda, szkoda mi na to czasu :D)

A no to, że ANet traci kasę i czas na "tworzenie" (co za profanacja tego słowa) od nowa systemu wbijania poziomów, który nikomu się nie podoba.

Z tym się na chwilę obecną zgadzam. Po co to zmieniali? Czy były jakieś skargi od ludzi? System był bardzo dobry, jedyne co mogło sprawiać problemy to vetki i champy - ale chyba każdy widząc takiego moba dochodził do wniosku że lepiej uważać. A usunięcie SP i Vist z niższych map, jeśli faktycznie tak to rozwiązali, to kompletny idiotyzm - dla mnie to był właśnie jeden z powodów który mnie od początku wciągnął, bo czegoś takiego w innych grach nie widziałem. Z traitami obecnie nie widzę większego problemu niż od początku gry - i tak trzeba przeczytać to jak te punkty rozdawać. Darmowych SP nikt mi nie dawał, bonusów za lvl nikt mi nie dawał i czułem się z tym dobrze, ba - nawet po 80 zwracałem uwagę na to, że po raz kolejny wypełniłem cały pasek XP. Reszty nie będę opisywać - ArenaNet wychodzi z założenia, że gracze kupujący GW2 to debile.

I nasuwa się pytanie: ile czasu nad tym spędzili? Nie lepiej byłoby zająć się zerowym poziomem trudności większości World Bossów, gdzie wystarczy siąść na d*pie w dobrym miejscu w zergu i się niczym nie martwić i spamować skille? Bo powiedzmy sobie szczerze, tak właśnie wygląda walka z Megadestroyerem czy Shattererem, żeby daleko nie szukać. Rozumiem te niskopoziomowe World Bossy, ale to?

(Sławetnego Zhaithana pominę milczeniem.)

W zasadzie dzisiaj zalogował się znajomy - osoba, która jeszcze nie wbiła jakiegoś wysokiego poziomu i ogólnie podchodziła już kilka razy do gry :P

Przypomniałem sobie, że często narzekał, że nie da się expić i raz dwa rezygnował z gry :P

Przed chwilą się zalogował i mi napisał:

JD6Ree1.png

Także może nie jest tak źle dla nowych graczy :>

Ale ja tam porównania nie mam i nie chce mi się sprawdzać jak to wygląda w praktyce :P