Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna

Zapewne już dostrzegasz, że "problem" tak bardzo sie wypala.

Mam 8 postaci, z racji tego, że jest 8 klas. Jak kiedyś były osobne sety PvP było okej, teraz muszę dokupić skrzynki.

Nic ni musisz dokupić. Wystarczy, że wchodząc na PvP zmienisz broń, co więcej od Ciebie się wymaga, żeby "ownić" w pvp - nic.

3 dialogi na krzyż. Przez cały czas mówimy tylko i wyłącznie o tym.I tak, to zupełnie inny poziom. W GW1 pojawiał się Thorn w mieście/questach/everywhere i jego hasła były nawet zabawne.

Teraz też się pojawia Thorn w mieście - jak super. Dla mnie? To jest nudne, bo bardziej jarały mnie inne (mniej zaawansowane) rzeczy kiedy byłem młody, ale faktycznie dostrzegam osoby, które się jarają tymi rzeczami w GW2. Za 5 lat pójdą na inną grę i tego typu rzeczy już im nie sprawią radochy - będą wspominać dawne czasy.

Na razie piszesz w samych superlatywach, czasami dodając "no,mogliby to poprawić".

Piszę jak piszę i podpisuję się po tym. Uważam, że moje podejście do gry jest bardzo zdrowe, nie wychwalam przesadnie, zauważam minusy oraz rzeczy, które warto poprawić, a i nie naskakuje.

Bynajmniej nie przypominam sobie, żebym pisał w samych superlatywach.

Zostawię to tutaj:

http://www.reddit.com/r/Guildwars2/comments/2k856l/poi_hype_screenshot_from_new_trailer/

HYPE

@Gothur, wielki powrót krasnoludów? :) Ciekawie się zapowiada. Czekam!

Raczej wątpię. Ten kraś to prawdopodobnie Ogden z Priory.

Tak czy inaczej fajnie, że wciągają krasnoluda w Living World :3

Coś mi się wydaje, że chcą by gracze go bardziej poznali, polubili, aż w końcu go uśmiercą :|

Możliwe, ale wg mnie

Belinda za szybko umarła.

Zaczęła się nowa seria weekly PvP w GW2 na eslu

https://www.guildwars2.com/en/news/guild-wars-2-and-esl-partner-on-cash-prize-pvp-tournament/

Do wygrania jest trochę €€€

Czy ktoś wie kiedy będą Guild Halle? :) Czekam na nie z niecierpliwością! :D

Czy ktoś wie kiedy będą Guild Halle? Czekam na nie z niecierpliwością!

Pewnie nawet twórcy tego nie wiedzą a ich odpowiedz na pytania tego typu brzmi "cały czas pracujemy nad tym" :)

IMO trochę sobie poczekasz, bo obecnie jesteśmy na etapie dyskusji z twórcami o tym, jak w ogóle GH powinny wyglądać. Zanim przejdą do samego ich tworzenia i co więcej, zrobią je, to minie kupa czasu ;) Poza tym pojawiły się też rozmowy o raidach, także może być ciekawie, no ale nie są to rzeczy, które pojawią się z dnia na dzień.

Sam czekam np. aż dodadzą zapowiedziane sezony i poprawę tabelki w PvP - co zapowiadali w grudniu tamtego roku ;)

Oczywiście w tych zapowiedziach było też wiele wzmianek o innych rzeczach, które miały się pojawić w PvP i faktycznie je dodali. Ale sezonów i poprawionej tabelki jak nie ma tak nie ma, myślę jednak, że lada miesiąc się to pojawi. Co do GH - na moje oko poczekasz z rok jak nic, ale czas pokaże :D

hehe, ciekawe, czy pamiętają o rankingach fraktali :)

Czy coś sporego od sierpnia dodali bo od tego czasu nie miałem styczności ze światem zewnętrznym. Mam na myśli konkretne nowości, które szary gracz może zauważyć. Chwilowo nie mam gw więc pytam, bo info na stronkach mało mi mówią.

Czy coś sporego od sierpnia dodali bo od tego czasu nie miałem styczności ze światem zewnętrznym. Mam na myśli konkretne nowości, które szary gracz może zauważyć. Chwilowo nie mam gw więc pytam, bo info na stronkach mało mi mówią.

Przede wszystkim został przebudowany system umiejętności, traits. Zmodyfikowano system garderoby :) Zoptymalizowali grę. Sama zauważyłam jak wzrosły mi FPSy :D A no i jeszcze hallowen przecież jest.

Sama mało co wychodzę do ludzi przez niego i ciągle siedzę w grze xD

Pewnie nawet twórcy tego nie wiedzą a ich odpowiedz na pytania tego typu brzmi "cały czas pracujemy nad tym"

:D Ale czekam i tak :)

Odpowiedź twórców to: "nothing is off the table", czyli niczego nie przekreślają, ale czy to robią, czy nie, to nikt nie wie. Gdyby oni "cały czas nad tym pracowali", to ludzie by się nie burzyli, bo przynajmniej byśmy wiedzieli, że coś szykują.

http://imgur.com/a/Cn2rj

https://www.youtube.com/watch?v=W_5EW0REXgQ

O, wreszcie secik w moim guście :D

bardzo fajny outfit :P

Kurcze tyle fabuły do robienia, a PvP grać trza :D

Dobrze, że teraz można jedynie odblokować sobie dany epizod i robi się go kiedy chce.

Swoją drogą powiem Wam, że tak z moich obserwacji - najtrudniej w tej grze jest się wkręcić w jakąś aktywność.

Ale jak już się ją dobrze pozna (np. PvP), to z każdym dniem podoba się i uzależnia coraz bardziej... :|

Zebrałem sobie 30 przedmiotów rarkowych na 80 lvl by je opylić i po 3 dniach trzymania ich okazało się, że opylić ich nie moge, a ekto, ktore z nich pozyskalem tez nie jest na sprzedanie.

Tak samo od kilku dni jak sie klika przycisk do przenoszenia z plecaka rzeczy do depo to dziala tylko na jakies 3 przedmioty, a reszty nie przenosi...

Tylko ja tak mam, czy wy też? wkurzające bo popsuło mi to całkowicie radoche z gry... miałem cel, który wiele dni realizowałem i tu nagle cios w giry.