Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna

wg mnie to poprostu masz invisible bag,

ja też tak mam że praktycznie nic nie moge sprzedać z plecaka

up a o co chodzi z tym invisible bag ?

Jest kilka rodzajów plecaków. Niektóre powodują, że nie działa "deposit all" inne nie pokazują przedmiotów w vendorze.

• Basic — No special properties
  • Craftsman's Bags — Looted crafting material is placed here first. Tailor_tango_icon_20px.png Tailor only. Their contents do not move when inventory is sorted.
  • Oiled Packs — Looted junk is placed here first. Leatherworker_tango_icon_20px.png Leatherworker only. Their contents do not move when inventory is sorted.
  • Equipment Boxes — Looted weapons and armor are placed here first. Armorsmith_tango_icon_20px.png Armorsmith only. Their contents do not move when inventory is sorted.
  • Invisible Bags/Safe Boxes — Items in these bags can be sold neither to merchants nor at the Black Lion Trading Company. Their contents do not move when inventory is sorted. Using 'Deposit Collectibles' will not affect items inside invisible bags; items individually can still be deposited using the right-click menu.

Tyle w to gram, a nigdy nie zwrocilem na to uwagi :D

Nadchodzą kolejne zmiany w PvP

http://www.tentonhammer.com/news/guild-wars-2/guild-wars-2-launch-major-pvp-update

Jak tam z populacją w GW2?
Bo chciałbym wrócić i zacząć od nowa grać (tak 1-2h dziennie albo co drugi dzień) i nie wiem czy nie spotka mnie proces wyludnienia ludzi.

Gengin czasami gra tyle ludzi ze mi laguje a wiec o wyludnienie nie ma sie co martwic

Ok super, a wiecie może co to za błędy są? Próbuję odzyskać hasło (wydaje mi sie, że pamiętałem, ale mi pisze że błędne no cóż...) i wpisuję wszystkie linijki (klucz mam itp) a wyskakuje mi że An error has occurred. Please contact Support.
Wiecie może o co biega?

@Edit
Ok pytanie już nieaktualne. Okazało się, że skradziono mi konto, ale udało mi się je odzyskać dzięki supportowi.

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć czy warto kupować grę, jak szybko lvl się postać, jak jest z populacją w tej grze chodzi mi o populację ogólna i ile rodaków nią gra, Czym się różni wersja GUILD WARS 2 DIGITAL DELUXE od wersji Guild Wars 2 II Heroic Edition

Dziękuję za uwagę.

Pozdrawiam.

mod_ico.png
Łączę z odpowiednim tematem. - Might

1. Zależy. Jeżeli lubisz casual'owe gierki bez end-game'u i przeciętnym PvP to tak. Jeżeli nie, to cóż...

2. Bardzo szybko

3. Średnia

4. Dużo

5. Deluxe daje one-time PvP-rank bonus, one-time influence bonus, 2 week Asuran Banker Golem, Miniature Rytlock i Summon Mistfire Wolf elite skill.

Porównując pvp gw2, a wow'a? Są jakieś znaczące różnice oprócz tego,że w wowie ma się 20 skilli, a guild warsie 1/4 tego?

Porównując pvp gw2, a wow'a? Są jakieś znaczące różnice oprócz tego,że w wowie ma się 20 skilli, a guild warsie 1/4 tego?

Nie sugeruj się przesadnie tym, co o PvP pisze Might Tay, czy Vampirx4 - pierwszy skupia się na tytułach PvE, które lubi, więc nic dziwnego, że gra faktycznie nastawiona na PvP nie przypada mu do gustu, a drugi nie wiadomo w co gra, ale kiedy bawił się w GW2, również nie było go widać w PvP. Skupiał się na PvE, które w GW2 nie jest najwyższych lotów. Znaczy jest spefyficzne - po protu trzeba to lubić, ot jest bardzo klimatyczne. W rankingu PvP też kiedykolwiek się ich nie uświadczyło, ale wypowiadają się jakby wiedzieli o tym trybie wszystko - ot pewnie naczytali się jakichś głupot ludzi z hot joinów i myślą, że tak to wygląda.

Już nie wspomnę o innych kwiatkach, gdzie ludzie piszą, że w PvP z GW2, by grać arenki, trzeba posiadać tickety - fakt, coś takiego istniało, ale tylko przez moment po premierze gry (2012) ... ^^'

A co do sedna...

WoW jest grą PvE, więc tamtejsze PvP jest jakby to powiedzieć... No nie rozwijają go należycie. W GW2 masz 5 skilli broni + możliwość zmiany podczas walki na inną, czyli kolejne 5 + 1 heal + 3 pomocne skille + 1 elitka. Do tego niektóre klasy mają skille dodatkowe, które nie rzadko również są bardzo przydatne.

Jedno jest pewne: trzeba naprawdę dużo ćwiczyć, zeby wyrobić sobie odpowiednie odruchy i wykorzystać wszystkie skille w pełni.

A samo PvP różni się znacząco. W WoWie były to bg + arenki, do tego co sezon trzeba ponownie farmić itemy. Lvl również ma znaczenie - musisz wbijać maksymalny, co potrafi być nużące. Tym bardziej, jeżeli chcesz posiadać więcej niż jedną klasę postaci - od razu rzuca się pewna nierówność, bo np. wyexpisz sobie jakąś klasę, po czym okazuje się, że nic z nią już w PvP nie zdziałasz - jesteś zmuszony robić taką, która aktualnie dobrze się sprawdza. Ale mniejsza- sam pewnie wiesz jak wygląda to w WoWie.

PvP w GW2: masz osobne lobby - specjalną mapkę dla graczy PvP, gdzie znajdują się wszyscy potrzebni Ci do szczęścia NPC. Masz też miejsce do treningu, bank, trading post itp

Poziom twojej postaci nie ma znaczenia - po wejściu do lobby PvP masz 80tkę, do tego ustawiasz tam sobie osobny build niż w PvE. Jeśli chcesz, w każdej chwili możesz stworzyć każdą z klas postaci - wielu tak robi - musisz jedynie ogarnąć jak nimi grać, co nie jest takie łatwe ;)

Masz listę serwerów, na których możesz trenować z innymi ludźmi, do tego jest możliwość stworzenia własnego serwera i ustawiasz go tak jak chcesz - jest możliwość utworzenia hasła, z czego korzysta wiele gildii itp Nie brakuje też serwerów, na których ludzie grają 1v1.

Warto też wiedzieć, że obecnie istnieje głównie jeden tryb PvP - jest on stworzony dla 5 osób i polega na tym, że mapka posiada 3 punkty, o które obie drużyny walczą. Reszta zależy od mapki - każda rządzi się trochę innymi zasadami - wszystkie je jednak łączy jedno: 3 punkty do przejęcia :)(Ach, stworzyli też taką w stylu deathmatch, ale obecnie jest ona raczej dla zabawy, niż czegoś konkretnego)

Można grać mecze rankingowe, bądź nie - parę dni temu rozpoczął się testowy sezon. Ostatecznie mają zamiar wprowadzić system lig.

Mapek do 5v5 nie jest bardzo dużo - ale mi w sumie to nie przeszkadza, niestety zdaje się, że wielu miłośników PvE podchodzi do tego w ten sposób, że chcieliby w tym widzieć nonstop nowe mapy, pewnie by je zwiedzać czy co - nie wiem. Ważne, że te, które są dostępne w turniejach dobrze działają - są odpowiednio stworzone. A wbrew pozorom zbudowanie takiej mapy nie jest łatwym zadaniem.

Masz również możliwość sprawdzenia swoich sił w esl, gdzie odbywają się mecze 2v2, 5v5 - są też nagrody pieniężne. Można wygrać coś każdego tygodnia i raz w miesiącu. Do tego wydarzenia na większą skalę: https://www.guildwars2.com/en/news/play-for-50000-usd-at-the-next-world-tournament-series-championship-at-pax-east/

Także w mojej opinii jeśli porównać GW2 PvP z tym, które jest w WoWie, to wypada bardzo na +

Jednak zdecydowanie brakuje mu jeszcze bardzo bardzo dużo :) Samo to, że obecnie trwa "testowy" sezon, a nie jakiś oficjalny powinno dać dużo do myślenia :)

Mimo wszystko sam grałem w WoWa - skupiałem się tam na PvE, progresowaniu raidów itp (jak wszyscy), ale do tego chciałem też konkretnie bawić w PvP - było spoko, jak na standardy WoWa, acz to nie było to... Tamta gra jest zdominowana przez PvE. Dopiero w GW2 mogę się faktycznie skupić na tym co lubię :P

PS: Poza PvP jest też tryb WvW - dla fanów Mass-PvP, ale ja nim nie jestem, więc nie będę się wypowiadał :P

Nie sugeruj się przesadnie tym, co o PvP pisze Might Tay - skupia się na tytułach PvE, które lubi

Bzdura, ale jak tam uważasz.

WoW jest grą PvE, więc tamtejsze PvP jest jakby to powiedzieć... No nie rozwijają go należycie.

W WoW'ie masz bardziej rozwijane PvP niż w GW2 - mapy only-PvP, duży zestaw różnorodnych aren, BG z innymi trybami, niż tylko Conquest. I są one dodawane częściej niż raz na rok.

A samo PvP różni się znacząco. W WoWie były to bg + arenki, do tego co sezon trzeba ponownie farmić itemy. Lvl również ma znaczenie - musisz wbijać maksymalny, co potrafi być nużące.

Czekaj, a co z BG poniżej maksymalnego poziomu?

Masz również możliwość sprawdzenia swoich sił w esl, gdzie odbywają się mecze 2v2, 5v5 - są też nagrody pieniężne. Można wygrać coś każdego tygodnia i raz w miesiącu. Do tego wydarzenia na większą skalę: https://www.guildwars2.com/en/news/play-for-50000-usd-at-the-next-world-tournament-series-championship-at-pax-east/

Jak w WoW'ie.

Dzieki Xar za odpowiedź, dlaczego zostal zbanowany?

mod_ico.png
Zgodnie z regulaminem, po uzyskaniu 10warnów następuje ban. - Might

Dobra, właśnie myślę czy nie kupić GW 2, jak tam z populacją? Bo właściwie głównie o to mi chodzi.

Ja w GW2 zacząłem grać tydzień temu i naprawdę gorąco polecam. Świętna gra, z populacją jest bardzo dobrze. Właściwie dzieki megaserwerom wszędzie zawsze ktoś się znajdzie. Dzięki temu jak są dynamiczne eventy i eventy grupowe nigdy nie brakuje chętnych. Przy rzeczach dla wyższych lvli jak World Bossy ilość graczy jest naprawdę ogromna. Daj znać jak będziesz kupował, możemy wspólnie polvlować, bo nie długo zakładam alta.

Ja w GW2 zacząłem grać tydzień temu i naprawdę gorąco polecam. Świętna gra, z populacją jest bardzo dobrze. Właściwie dzieki megaserwerom wszędzie zawsze ktoś się znajdzie. Dzięki temu jak są dynamiczne eventy i eventy grupowe nigdy nie brakuje chętnych. Przy rzeczach dla wyższych lvli jak World Bossy ilość graczy jest naprawdę ogromna. Daj znać jak będziesz kupował, możemy wspólnie polvlować, bo nie długo zakładam alta.
I jak dalej grasz ? Jakie + i jakie - ?
Dużo Polaków ? Nie ma "Spin" Do nisko lvl'owych lvli ?
Sam planuje kupić :) zachęćcie mnie

Tak oczywiście nadal gram.

+ jest dużo, lecz jeszcze wszystkich na pewno nie odkryłem, ale zaliczę do nich, ładną grafe, skillowe, PvP, ciekawe lore, dynamiczne eventy, eksplorację.

- Jeszcze nie znalazłem takich rażących w oczy wad, jedynie co mi się nie podoba to drobne ograniczenia, jak ilość slotów w banku, lub 1 zablokowany bag slot, ale to wszystko można odblokować za gemy nie wydając nawet prawdziwych pieniędzy

Gra sie bardzo przyjemnie. Spin do niskich lvli nie ma, przez to, że gra jest b2p, jest kultura gry, gracze są pomocni i mili. Znajdziesz w GW2 spokojnie pare gildii, gdzie jest 300+ Polaków, nie mówiąc już o licznych mniejszych gildiach.

(skopiowane z reddita)

Od czasu startu GW2 minęło już 855 dni, gdy GW1 miało tyle samo stażu, wyszedł ostatni dodatek do tejże gry (Eye of the North)

Teraz mała lista tego, co dostaliśmy na przestrzeni tych 855 dni starych wojnach gildii.

- 4 nowe, grywalne klasy postaci (derwisz, patron, assassin, rytualista)

- 863 skille do nauczenia (łącznie 1319)

- 161 nowych setów pancerzy

- setki nowych skinów broni, oraz bronie unikalne

- ~110 nowych map, zwiększając obszar do eksploracji prawie trzykrotnie

- 18 dungeonów

- 3 nowe linie fabularne, w tym 44 misje

- 11 challenge missions, titan quests oraz misje elitarne

- 2 nowe tryby pvp (wojny sojuszy oraz konkurencje: Fort Aspenwood, Jade Quarry)

- Bohaterowie

- Hard mode, oraz "Vanquishing"

- Coroczne eventy okolicznościowe (Halloween, wintersday, Canthan New Year, Dragon festival, oraz inne mniejsze wydarzenia)

- Hall of Monuments

- Miniaturki

- Tytuły

- GvG

- Sojusze

- Od groma minigierek

Teraz pytanie: A cóż dostaliśmy w drugich gildłorsach? Otóż odpowiadam:

- 3 nowe, malutkie mapki

- 1 nowy skill leczniczy (taki sam dla każdej klasy) oraz po jednym unikalnym (dla każdej klasy)

- od groma acziwmentów i titlów

- fraktale

- od groma usprawnień starych systemów (wallet, wardrobe etc)

- Po jednym nowym traicie dla każdej klasy

- eventy okolicznościowe

- Living story

- od groma skinów broni i armorów

- 3 nowe mapki pvp (oraz jedną usunięto)

- 1 nowy path w TA

- misje gildii

- EoTM

- kolekcje

Jak dla mnie, to mogliby się bardziej postarać. Oby nowy rok był bardziej obfity w content.

Hajs się nie zgadza (liczyli na więcej), więc po kiego grzyba coś robić. Recyckling starego contentu oraz drobne nowości wystarczą:D