idz do banku/stacji do craftu i odpal sobie garderobę, i tam możesz sobie podejrzeć każdy item na sobie.
a co do golda codziennie rob dungi + pogon pare world bossow i juz.
Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna
Polataj trochę na Ascalonian Catacombs
Raz dziennie robisz wszystkie ścieżki by zdobyć główne nagrody i potem katujesz cały czas story.
Jedno story z normalną ekipą trwa od 15 do 30 minut i z każdego masz tyle skrzynek ile jest tam czempionów.
Skrzynki lecą i żółte i zielone i egzotyczne więc jesteś w stanie ogarnąć fajne nagrody z tego.
Mi na 40 poziomie postaci kiedyś wyleciał mieczyk z takiej skrzynki z tego dunga na 80 lvl egzotyczny warty wtedy 17golda.
A są jeszcze lepsze i droższe przedmioty, a jak nie egzotyki to żółte często lecą i też za ładne pieniądze idzie je sprzedać lub jak chcesz przerobić na plazmę.
W jeden dzień jesteś w stanie z samego story zrobić dobry pieniądz przy niewielkim wysiłku.
I to taki mój sposób na zarabianie w wolnych chwilach bez wysilania się Oczywiście sposobów różnych jest od groma, ale nie każdy może sobie a nie pozwolić, więc podałem ci ten w miarę łatwy.
Witam serdecznie po dosc dlugiej przerwie zapragnalem wrocic do swiata mmo , chce znow rozpoczac przygode z gw2 , moje pytanie kieruje do aktywnych graczy , jak wyglada sytuacja z necro czy owa klasa nadal wypada slabo wzgledem innych klas ? Jak waszym zdaniem wyglada z popularnoscia klasy za moich czasow bylo malo necro i eng obie klasy wypadaly slabo na tabeli dps
Engi to teraz trzyma się równo w topce. Ma porównywalny dps z Hammer elkiem + supportuje team 25 stackami vulna i 70% uptimem firefielda do blastowania przez elka.
Śmiem twierdzić iż nawet jest w PvE mecie po nerfie FGS'a
Necro w PvE zawsze miał porównywalny dps do innych klas, ale problem polega na tym że nie wprowadza on nic do teamu:
- Warek: Bannery, Warbanner, Fury, ~8 stacków vulna na defiancie
- Ele: perm 25 might , perm fury, najłatwiejszy dps (hammer AA)
- Guardian: Stabilka, Condi cleanse, Reflekty
- Mesmer: To samo co guardian + time warp.
- Engi: Fire fieldy, tony vulnerability, condi cleanse
- Thief: Smoke fieldy i stealth do skipów.
- Ranger: Spotter (150 precki) i Frost spirit (7% dps dla każdego w party). Jednak najmniej przydatny w porównaniu do wyżej wymienionych.
A neco co może zrobić ? Condi buildem nie przyjdziesz bo dps ma niski w porówaniu do zerka. To zostają nam 2 możliwe buildy: Dagger AA oraz Axe/Lifeblast. Oba oprócz dps'u dużo nie wprowadzają do teamu, no może te pare stacków vulna z Lifeblasta.
tl;dr
Dps ma, ale nic nie wprowadza do teamcompu.
Za to na WvW i PvP necro nadal strasznie mocny. Czy to condi, czy zerk czy hybryda. (choć cele buildy nadal OP)
Necro w PvE zawsze miał porównywalny dps do innych klas, ale problem polega na tym że nie wprowadza on nic do teamu: - Warek: Bannery, Warbanner, Fury, ~8 stacków vulna na defiancie - Ele: perm 25 might , perm fury, najłatwiejszy dps (hammer AA) - Guardian: Stabilka, Condi cleanse, Reflekty - Mesmer: To samo co guardian + time warp. - Engi: Fire fieldy, tony vulnerability, condi cleanse- Thief: Smoke fieldy i stealth do skipów. - Ranger: Spotter (150 precki) i Frost spirit (7% dps dla każdego w party). Jednak najmniej przydatny w porównaniu do wyżej wymienionych.
A teraz kilka poprawek bo masz niektóre informacje wyssane z palca
najpierw Warrek. Bannery- true Warbanner- true Fury+might- close, 8 stackow vurna? z choinki spadłeś? warek potrafi na początku walki narzucić 24 stacki i trzymać je do końca.
Ele na pewno nie perm i na pewno nie 25 a przynajmniej nie jeden ele (dla jednego ele z odpowiednim eq to 15 stackow na 40sek) i to u niego fire fieldy są najważniejsze
Guard jest okej
Mesmer true
Engi i fire fieldy? tak samo dobrze warek może używać fire fieldy, tony vurna? niby z czego? 8 stacków to jego maks. Engi słynie bardziej z condi buildów niż dps co nie znaczy że mu go brakuje
Thief okej
Ranger tez sie zgadza.
Zalezy jak budujesz. Jak sie robisz tylko pod dps to i owszem. Natomiast widzialem i znam nawet build pod fear. Wtedy wprowadza cos do czego TYLKO on ma dostep. Nie raz sa nieciekawe sytuacje w ktorej ktos pada. A jakby byl necro pod feara to by uratowal - fear 5 sek, jak trzeba to kilka razy mozna rzucic, a w tym czasie towarzysz ktory oberwal spokojnie sie wyleczy/mobka zabije. Lub nawet jak juz ktos padl - fear + znak z fearem pod kumpla i wskrzeszanie go.
Tak samo odnosnie guardiana - z twojego opisu wynika ze jest zbedny bo mesmer ma to wszystko i jeszcze wiecej. A tak nie jest. Bo jednak mesmerowi brakuje obrony, a taki guardian i moze wyleczyc lekko i przytankowac i jeszcze buffy dac. Mesmer sam w sobie to co najwyzej support/dps. Nic po za tym. Kiedy guardian moze byc tankiem (ochraniac slabsze postaci), healerem (staff), supportem (buffy chocby), czy dps (greatsword).
Odnosnie ele - czy ja wiem... nie kazdy musi isc pod to tylko dlatego by cb zadowolic. Znam z kilkanascie buildow z ktorych kazdy jest tak samo dobry. I ten pod might/fury wcale taki dobry nie jest. Lepszy jest chocby pod cc, czy jako "bunkier". Po za tym jestes nierowny - od kiedy engi ma wiecej fieldow niz ele? Ja moge utrzymac 24/dobe fire, do tego jak nic nie bedzie przeszkadzac dorzucic z 5 sek lightning, plus z dwie bronie przyzwane co daje kolejne fieldy, ktore ludzie moga rzucic i bron wyrzucic by od razu aktywowac wedle uznania.
Wiec sory ale nwm czym ty sie kierowales podczas tworzenia tej "listy" skoro fieldy sa TYLKO u engi wymienione
Wgle co to za dziwactwo? Mierzyc przydatnosc dla teamu TYLKO po boonach... Dobry fear jest nieoceniona pomoca, tak jak dobry lotrzyk dodatkowo moze byc swietnym reanimatorem (stealth podczas wskrzeszania). Albo jeszcze odnosnie mesmera - bardziej od buffow to panuje nad confusion, bo buffy ma losowe i nie zawsze te dobre.
Jeszcze odnosnie necro - co daje dobry necro? Wspomniany fear, do tego sciaganie conditions z sojusznikow i rzucanie nimi w wrogow, plus lekkie cc i z dwa miniony ktore odwracaja uwage. I to daje wiecej niz 7% wiecej dmg z fros spirita. Wiec ocenanie postaci tylko po boonach jest bledem i to karygodnym
Panowie my mówimy tutaj o PvE więc gadki o confusion czy condi buildach są nie na miejscu.
Fire fieldy zostały wymienione ponieważ engi w standardowym speed runowym buildzie posiada 2 fieldy z niskim cooldownem (Fire bomb oraz napalm) które może castować bez strat na dps'ie. Kto bedzie używał na warku Longbowa aby zagwarantować tego fire fielda, toż to strata dps'u.
Co do elka i jego mightów. Jeżeli zagwarantujesz elkowi fire fieldy to wystarczy że będzie on autoatakował z hammera i zagwarantuje całemu teamowi 25 mighta i fury Co 3 hit z chaina to blast więc w ciągu tych 30 sekund trwania mighta może być ponad 10 blastów.
Co do 24 stackach vulna na warku, Mówimy tutaj o bossach które posiadają defianta. Deffiant skraca czas trwania vuLna (nie Vurna) o 50%. Więc utrzymanie 24 stacków vulna dla warka pozostaje w sferze marzeń.
Nigdzie nie wspominałem że mesmer jest lepszym defensywnym supportem niż guardian. Ba guardiana pod tym względem nic nie pobije.
8 stacków u enga, śmiechłem Aktualny metowy dungeonowy build: http://metabattle.com/wiki/Build:Engineer_-_Power_Grenadier. Nawet na defiancie potrafi utrzymać 20+ stacków vulna.
Maksymalizacja teamowego dps'u to osiągnięcie 25 mighta, vulna, fury + dodatkowe boony. Za survi służą blindy, reflect, dodge.
Z reszta ja mówiłem tutaj o mecie, a nie fearach i tego typu pierdołach. Owszem można pobawić sie z condi buildami etc.
Wybacz deffiant tyczy się wszystkich więc warek ma dalej ma przewagę nad engi. Dodatkowo warek ma większą przeżywalność niż engi. I gram na dungach i build którego używam utrzymuje 25 stacków niezależnie od deffianta ale z casualem nie ma co się kłócić tylko engim grałeś to co ty możesz wiedzieć
@tymek420
Wybacz nie gram tylko engiem.
http://i.imgur.com/XwVRmG0.jpg
Nie chcę wszczynać tutaj kolejnej internetowej wojny więc to tyle z mojej strony. Każdy ma inne podejście do gry, a przekonywać kogoś do swoich argumentów siłą nie można
Swoją drogą podziel się buildem którym samodzielnie utrzymujesz pernamentnie 24 stacki vulna na warku przeciwko celowi z defiantem. Chętnie przetestuje.
See you in Cantha
jakieś zboczenie do asur?
build który używam opiera się na GS Axe/Mace i traitsy mam praktycznie tak samo jak na metabattle. Różnica jest w skillach a dokładnie od 7 do 9. Używam "for great justice", "on my mark", i w zależności o teamu jak i przeciwnika banner disci lub strenght. Dzięki temu moje crit nakładają vulna (szczerze to wole vurna ale angole mają swoje fetysze słowne) i rozpoczynam walkę od wrzucenia 24 stacków.
co do engi i jego granatów nie bardzo widzę to jak stoi i spamuje granatami w szczególności że zanim dolecą przeciwnik może się przesunąć a bomby są dobre gdy obrywa team a nie ty.
Ogromne zboczenie Asura master race
Engiem jak i rangerem z lonbowem i wszystkim co dystansowe atakuje się w melee w dungach.
Czemu ? Żeby dostawać mighty oraz inne boony od teamu. Więc problem "nietrafiania" nie wchodzi w grę.
Z drugiej strony większość bossów agruje się i pulluje pod ścianę a tam już raczej nie ruszają się z miejsca jeżeli każdy atakuje w odległości melee.
Co do vulna, posiadasz "burst" vulnerability. Utrzymuje on sie przez 10 sekund a potem spada do 7-10 na bossie. Czas trwania vulna np. z on my mark to 10 sekund (nie licze tutaj boon duration) z cooldownem 30 sekundowym. 21% uptime. Nie widzę tutaj pernamentności Eng potrafi utrzymać przez wieczność (byle by żył) ponad 20 stacków vulna na defiancie, byle by spamił z granatów oraz jump shota. I nie spadnie to poniżej.
Bomb autoattack to jak axe AA u warka. Bazowy duży dps bez wysiłku ale nakłada 8 vulna, a nie 20+ jak w przypadku granatów.
zapominasz jednak o skillach z axe/mace, cooldown na tych skillach jest krotki więc nawet jeśli zejdzie 10 stacków z on my mark to wciaż utrzymuje 14 z samej broni plus crit.
Cyclone strike - 6 sek CD - 4 stacki vulna, czas 10s (8s+30% durration) / 2 (defiant) = 5,5 sekundowy. Uptime -95%
Crushing blow - 15 sek CD - 10 stacków vulna , czas 13s (10s+30% durration) / 2 (defiant) = 6,5 sekundowy. Uptime 43%
On my mark - 30 sek CD - 10 vulna, czas 13s (10s+30% durration) / 2 (defiant) = 6,5 sekundowy. Uptime 21%
Te 10 stacków utrzymuje się przez 64% czasu a nie 100.
Dodatkowo aby to utrzymywać idealnie na cooldownach trzeba by siedzieć ciągle na Axie bez swapa na gs.
Jak pokazuje matematyka On my mark nie jest zbyt efektywnym skillem. Nie lepiej upchnąć tutaj 2x banner + FGJ , lub sygnet of fury dla większej ilości krytów = vulna ?
Witam, w ten weekend dobijam swój pierwszy 80 lvl elementalistem i pomyślałem, że zacznę end game od wbicia 100% mapy. Do tej pory używałem eq jakie mi wypadło z mobków jednak na tym 80 chciałbym już używać najlepszego buildy pod PvE żeby szybciej robić mapki. Jakie polecacie kupić eq rare (na lepsze nie mam kasy), aby spokojnie eksplorować? Obecnie dungi i pvp mnie nie obchodzi.
Zależy jaki build. Miałem Ele full zerka i grało się przednio. Czyli EQ Power, Precision i Ferocity,
Sprawdź dokładnie Black Lion Trading. Exo eq nie jest jakieś wybitnie drogie, a ono tobie styknie i w sumie mogłoby wystarczyć nawet do końca. Chyba, że coś się zmieniło.
W sumie byliście może ostatnio w jakimś ze sklepów typu saturn, media markt, empik, czy tesco i widzieliście tam sprzedawane GW2?
Ciekaw jestem czy tyle czasu po premierze nadal mają ten tytuł na pułkach, czy mimo wszystko jedyną opcją jest kupowanie przez internet?
Nigdzie nie ma GW2, przynajmniej u mnie w mieście. Teraz sprawdziłem 3 strony: media markt, media exper i rtv euro agd. Tylko w tym ostatnim na stronie jest za 130zł. Można nawet kupić na 10 rat 0%.
@up - ostrzegam przed warnem i skasowaniem posta, bo o ile mi wiadomo nie mozna handlowac w zwyklym temacie (sam jakies 2 lata temu dostalem za to ostrzezenie xd)
@on topic - na ele eq nie gra AZ takiej roli, bardziej chodzi o traity i dobor spelli. Bo eq mozna miec epickie a skille slabe. Na ele przede wszystkim nie mozna mieszac buildow - albo support, albo dps, albo bunkier (tak, tez sie da). Po za tym glowna przewaga 80 lvl na nizszych lokacjach sa traity ktore nie sa oslabiane, wiec tym bardziej wszystko od tego zalezy
Ty napisałeś, że zamienisz się GW2 za co innego. Tutaj poinformował tylko Xara czy gdzieś można znaleźć pudełko z grą. Nikt nikomu tu nic nie sprzedaje.
Jakie bronie są dobre dla rangera, bo szczerze mówiąc longbow z greatswordem mi się znudził niesamowicie.