Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna

Jeśli mowa o PvP, to możesz sobie zrobić rangera pod shortbow i sword/dagger (ewentualnie warhorn)

Taki support, a i potrafi ładnie punkt potrzymać. Mimo, że nie jest w mecie, to fajnie się nim gra. Radzę sobie z wieloma klasami

Tu można zobaczyć w praktyce: https://www.youtube.com/watch?v=UMOmojhp2Yo (jest parę scenek właśnie takim rangerem)

A PvE? Taki uniwersalny byłby spoko do pogrania.

W pve niestety większego wyboru niż gs i lb to za bardzo nie ma :P. Inne klasy w przypadku pve mają tak samo.

Na PvP to w sumie każda broń dla rangera jest dobra, w zależności od builda :) - jedna z rzeczy która jest fajna na rangerze, u innych klas aż takiej gamy dobrych broni niestety nie ma.

GS/LB lub GS/Sword+Horn na PvE.

A PvE? Taki uniwersalny byłby spoko do pogrania.

Dla rangera? Na dungeony S/A. Osobiście nie lubię -_-.

Dobra. Zostaję przy Greatsword/Longbow. Jakby ktoś chciał śmigać na PvP to piszcie. Dzisiaj mam czas.

Witam, ja z pytaniem. Zbliza sie promocja GW2, mysle nad zakupem. Wiec pytam was ekspertow w tej grze.
-Czy jak zaczne grac musze isc konkretnym buildem, czy moge grac jak mi sie podoba a majac max lv zrobic moge latwo reset i ustawic dopiero builda.
-Czy gra sie szybko nudzi? Nie chodzi mi o endgame tylko czy wbijanie lv nie robi sie szybko nudne, czy cos wam konkretnego sie nie podoba.
-Duzo graczy?
-Biegaja ludzie z niskim lv, a nie ze puste mapy?
-Spolecznosc przyjazna?
-Polecany jakis serwer jest? ( aktualnie siedze w Niemczech, a wolalbym niski ping ale wole grac ze swoimi :P )
Juz 2 lata po premierze gry jest wiec nie wiem jak gra sie zmienila przez te 2 lata. Z gory dziekuje za odpowiedz

- Tak. Ale istnieje 1/2 meta build zarówno na PvE i PvP i granie innym narazi Cię na faję hate'u.

- Nie. Potrafi długo przytrzymać podczas levelowania. Z endgame gorzej.

- Ujdzie.

- Tak.

- Różnie.

- Wszystko jedno, bo są Megaserwery. Wybierz ten, który jest wysoko w rankingach WvW.

Zmiany w przeciągu 2 lat: zmniejszono ilość traitów, wprowadzono ascended, dodano fraktale, usunięto glory z PvP.

O ogolnie ocena gry w skali od 1 do 10 jaka by byla? Itak raczej kupie, gralem w mase mmo, od WoWa (global) po Metina2 i Tibie. WoW mi sie bardzo podobal ale nie mam zamiaru placic co miesiac, 2 miechy gralem i mi starczy. To porownojac GW2 do podobnych gier, jaka ocene moze dostac teraz, po tych 2 latach istnienia?

Cena GW2 to teraz 2 bilety do kina, a pobawisz się dłużej. Jak by startował gw2 w takim stanie jak jest teraz to niewątpliwie byłby mega sukces, ale mmo mają to do siebie, że muszą trochę się porozwijać, graczy jest pełno jakby wczoraj była premiera. Wybierz dobry serwer, pod kątem wvwvw, żeby nie bulić hajsu na przenosiny jak się ogarniesz i powodzenia.

Ciężko jest porównać GW2 do innych gier MMO. W skrócie niezobowiązujący MMO nie dla każdego.

Na pewno nie posiada ona gear grindu (oprócz ascended oraz legendarek) oraz odblokowywania coraz nowszych silniejszych skillów co level (choć zmieniono to w FP#2 pod "typowego" nowego odbiorcę).

Gra robiona pod target casualowy, hardcorowi gracze raczej nie znajdą tutaj zbyt wielu wyzwań (Jak na razie 8-orbowy achievment do Liandri był dla mnie najtrudniejszym wyzwaniem, niewiele osób go zrobiło ^^).

Przegrane mam ponad 3 tysiące godzin od premiery, więc nie jest tak źle ^^

Nie polecam gry osobą które mają podejście do gry typu: "zdobendem najlepszo broń, pancyrz, szkile i nikt na pewno mnie nie zabije!".

Raczej to przyjemny sandbox z nastawieniem na story.

WvW jest świetne gdy roamuje się solo/w małej grupie lub biega za commanderem na teamspeku. Słabiej gdy strony konfliktu stają się bezmózgimi zergami biegającymi za niebieskim doritos, gdzie więcej znaczy lepiej odgrywa największą rolę.

PvP tylko teamowo z 4 innymi znajomymi, inaczej nie doceni się tego trybu gry. Na hot-joinach zwyczajna naparzanka.

Nie chcę wystawiać oceny bo jestem nieobiektywny. Przez te 2,5 roku istnienia gra dostała masę usprawnień więc za to na pewno plus ^^

Od jutra promocja 75% taniej. Na oficjalnej stronie GW2 na pewno taka promocja będzie. Ktos kupił z oficjalnej strony ? Mam kartę Master Card, dam rady z niej nią kupić jak coś? I dużo sobie naliczają bo inna waluta? Jeżeli ktoś wie to będę wdzięczny za odpowiedz. Jak nie to użyje google :)
jakies 40zl za digital heroic i 60zl za deluxe edition. Warto dac 20zl wiecej za peta(rytlock) i skilla(wolf) z drozszej wersji?

Nope, zbędne śmiecie :P

Wolf jest słabszy niż reszta elitek, ma tylko "wyglądać" .

A od rytlocka są lepsze minipety (co kto lubi).

Wiem że nie na temat ale z tego wątku już dawno zrobiły się pogaduchy o wszystkim więc nie będę zaśmiecał nowymi i napiszę tutaj :P

Orientuje się ktoś czy support odpisuje w weekendy ?

Witam.

Wlasnie przeczytalem posta o tym ze GW2 bedzie za 42zl wiec chcialbym sprawdzic czy w ogole by mi poszedl na pc. Jest jakaś miła duszyczka która ma konto na pożyczenie zeby sprawdzic jak to bedzie mi chodzic?

Podaj specyfikację swojego kompa, to nie będziesz musiał od nikogo pożyczać GW2.

Mi GW2 chodziło na kompie z 4gb ramu, intel dual core 2,4ghz i geforce 9500gt

Instaluję sobie GW 2 by sprawdzić, co się zmieniło. Wiem, że jest Mega Serwer, ale nowego toona trzeba gdzieś założyć. Waham się między Seafarer's Rest a Desolation, ponieważ są w topce WvW. Co możecie mi powiedzieć na temat tych dwóch serwerów? Mam na myśli głównie populację naszych rodaków oraz plusy i minusy każdego z nich.

Powiem tak, mam laptopa i niektore gry ktore powinny chodzic dosc dobrze chodza jak d*pa zbita, grzeje sie menda i te sprawy. Wiec chcialbym sprawdzic osobiscie czy mi pojdzie, ktos kiedys gdzies pisal na forum tym ze moze pozyczyc konto na sprawdzenie gry, wiec ja sobie tak pomyslalem ze napisze.

Intel Core i3-2330M 2.20GHz
4GB ram

NVIDIA GeForce GT 520MX

Na jakim serwerze najlepiej zacząć grę?