Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna

wszystko jest ok, ale przede wszystkim warto zagrać w GW2 dla samych achivementsów- jest ich po prostu od groma

Wszystkich zainteresowanych zapraszam na serwer Gunnars Hold do gildii WvW/GvG Rebelya [RBL]. I tak... warto kupić GW2 xD

Hey folks,Now that the HOT is out of the bag, we’re able to update this thread with more details. With the introduction of the new account based mastery system for end-game progression and growth in PvE, we’ll also be re-evaluating our other systems of character progression to ensure they match our over-all pillars and goals for Gw2.In doing so: we’re going to be removing the current trait unlocking system currently on live and replacing it with a more simplified system that supports where skills-traits-specializations are going in the future. We’ll go into more details between now and the release of HOT on how skills, traits, and specializations will work in the new Gw2 world.

No i co? Można było? Można. Można było tego uniknąć? Można było. Wystarczyło przegadać to z graczami, a nie informować o fakcie dokonanym. Kolejny przykład głupiej polityki ANet: zrobimy, nie spytamy, nie przedyskutujemy, wypuścimy, zbierzemy opinię, zmienimy, stworzymy od nowa, wypuścimy. Z drugiej strony po wtopie z manifesto i tym co obiecali, a co dostarczyli, to nie dziwię się, że mają dziób na kłódkę. Przecież akcje kosztują.

https://forum-en.guildwars2.com/forum/game/gw2/Game-Updates-Traits/page/78#post4733414

Czy oni się kiedyś czegoś nauczą ? btw patrząc na serwery przejście z blacktide na gandare opłaci się ( chodzi o wvsw ) Chyba w porównaniu do blactide będzie jakieś konkretne wvsw ? Z tego co widzę ze znalezieniem polskiej gildii w razie czego nie ma problemu tam ? Sądzę, że wvsw to jednyna opcja, która mnie utrzymywała dotychczas w gw 2

Ktoś chce pośmigac na PvP teraz? Jeśli tak to piszcie: Canaton.6159

Siema chce kupić GW2 ale chciałbym przetestować tą grę czy mógłby ktoś pożyczyć konto ?

nikt ci nie pożyczy konta :)

Siema chce kupić GW2 ale chciałbym przetestować tą grę czy mógłby ktoś pożyczyć konto ?

Siema. Czy ktoś ma może konto w ING? Chciałbym tam założyć konto, ale nie wiem czy się opłaca. I tutaj pojawia się prośba do Was, drodzy użytkownicy. Czy ktoś mógłby mi pożyczyć takie konto, najlepiej z jakimś tam saldem. Z góry dziękuję...

W dzisiejszych czasach gry są tak tanie, że głowa mała... idź porozdawaj ulotki na mieście ze 4h i będziesz miał.

Gdzie byłeś kilka dni temu? Była promocja na GW2 i można je było kupić gdzieś za 50 zł...

A konta nikt nie da bo potem niezłe jaja są ze zmienianiem hasła, emaili i takich tam... Tam nie ma tak, że sobie zmienisz hasło o nie. Chcesz zmienić hasło - support, chcesz zmienić email - support i to jeszcze z podanym powodem bo ci nie zmienią od tak. Jak im powiesz, że komuś pożyczyłeś konto to co najwyżej mogą ci dać bana :P

Już nie wspomnę o locku na IP, żebyś ty mógł zagrać to "stary" właściciel(hehe) musiałby ci odblokować twoje IP...

Ogólnie za dużo zachodu pomijając fakt, że raczej nikt tak nie da konta nieznajomemu.

Mam do oddania konto GW2 (PM, kto pierwszy ten lepszy, konto jest puste z jedną postacią). Oddaje ponieważ nie mam co z nim zrobić (Gram na innym koncie) a takie konto i tak pójdzie za grosze.

EDIT:
ODDANE ! (Proszę nie pisać)

Siema, dziś wieczorem planuje wrócić do GW2 i tu moje pytanie, jest tu jakaś ekipa czy gildia z aktywnymi ludźmi? Grę pewnie zacznę od początku i dawno nie grałem, więc bardzo możliwe, że podczas rozgrywki miałbym jakieś pytania. Serwer z największą ilością polskich graczy to nadal Blacktide?

Siema, dziś wieczorem planuje wrócić do GW2 i tu moje pytanie, jest tu jakaś ekipa czy gildia z aktywnymi ludźmi?

Możesz zobaczyć tą: http://aiwe.eu/ Rekrutacja jest prowadzona na forum. O aktywnych ludzi nie musisz się martwić, bo prezentuje się to u nas w następująco:

Online w grze przeważnie 10+, 20+, 30+ i tak samo wygląda to na TeamSpeak'u. Liczby te nie są przypadkowe, właśnie takich staramy się trzymać. Wszystkich graczy jest 80. Mamy też bardzo aktywne forum.

Zapowiada się nowy back :3

Wyglądaja super. Ciekawe czy do zdobycie czy z CSa.

Żeby nie było nowego tematu spytam tutaj bo chyba nic złego sie nie stanie. W ten weekend kupie GW2 i chce sie was o coś spytać.

1. Jaki serwer wybrać jeśli chodzi o pvp? bo chyba to zazwyczaj sie robi na endgame.

2. Jaką klase wybrać jeśli kolega chce być typowym tankiem o ile takie coś istnieje.

3. Jaką klase powinienem wybrać jeśli chce mieć range ataki i mieć kontrole podczas walki np jakieś manipulacje etc.

4. Czy rasy mają wpływ na klase? Jeśli tak to jaki?

1) przy pvp nie ma znaczenia serwer

2) Guardian był by chyba najlepszym wyjściem

3) Każdy posiada range ataki, przez kontrole rozumiesz stunowanie (każdy ma jakiegos stuna) itd? Czy wprowadzanie mętliku na polu walki (mesmer).

4) Jeśli nic się nie zmieniło to wpływają tylko na skill rasowy (kazda rasa ma inny), aczkolwiek nie wpłwa to jakoś na postać.

@up

chodzi mi o jak największą kontorle nad przeciwnikiem. Oglądałem gameplaye z każdej klasy ale ciężko mi wywnioskować cokolwiek jeśli nie znam gry.

Osobiście mogę powiedzieć w ten sposób - Guardian jest fajny, choć pasowałoby troszkę zainwestować w Vitality. Shield na nim jest raczej mało użyteczny - War w tym wypadku ma lepsze skille na Shielda. Jednak wytłumaczę to w prostszy sposób. Nie ma człowieka na ziemii, który nie grałby w żadną MOBĘ... Anyway - Warrior to taki czołg z dmg, przykładowo na solo linię. Guardian to bardziej czołg - support, który bez dodatkowego dmg może mieć ciężko. Osobiście lubię Guardiana, więc głównie nim gram. Co do typowego tanka to jednak nic takiego nie ma, aggro leci w następujący sposób:

1. Kogo pierwszego dany mob zobaczył.

2. Kto jest najbliżej danego moba.

3. Kto atakuje.

4. Kto zadaje najwięcej dmg.

5. Kto używa tarczy i ma najwięcej toughnessa.

Oczywiście wiele też zależy od moba, bo są takie, które kompletnie to wszystko ignorują. W Heart of Thorns do dyspozycji dostaniemy jeszcze taunt'a... Niedługiego, ale zawsze.

Jeśli chodzi o kontrolę to zdecydowanie Mesmer... gameplay na zasadzie - jak najbardziej zrobić gościa w uja... Inżynier też sobie w tym radzi - turrety... tu siatka, tam knockback etc. Ewentualnie elementalista ze staffem - air - odepchnięcie, stun, earth - immobilize, ściana... Profesje z młotami... Każdy ma jakąś kontrolę, mimo to wydaje mi się, że Mesmer największą. Najlepiej sam zobacz skille poszczególnych broni u poszczególnych profesji i zdecyduj.

7 marca odbędzie się finał światowego turnieju PvP :)

Co ciekawe, z EU nie wystartuje TCG, a nowy skład "Orange Logo" (połączenie TCG i Cheese Mode

https://www.guildwars2.com/en/events/world-tournament-series/

dzięki temu, że GW2 zostało poprawione jeśli chodzi o działanie silnika graficznego - zakupiłam - jestem na blacktide, jako świeżak poszukuję oczywiście gidlii (charr guardian)