Guesting wejdzie 28 stycznia do gry: https://www.guildwars2.com/en/news/guesting-is-coming/
Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna
trza się zastanowić na jakim serwerze się ulokować..
Guesting będzie działał tylko w regionie, tzn. jeżeli gramy na serwerze w USA, nie będziemy mogli gościć na serwie w EU i vice vesa .
A co do transferow to ja juz się ulokowałem na Blacktide, na Gunnar's Hold community kijowe było, nie uczestniczyli w WvWvW i dostawalismy w dupe ostro.
Dreedzik, przejrzałem parę stron tego tematu i jakby wszystkie Twoje posty zlepił w jedną całość to powstała by niezła książka, szacunek że ciągle tu stoisz i walczysz o honor tej gry. Zawsze będą 2 strony konfliktu i każda będzie zacięcie bronić swoich racji. Pozycja przegrana... dla obu.
;p ja jestem po stronie atakujacej... jestem czlowiekiem lubiacym progress a po 80 w GW2 nie wiem co robic... zrobil bym sobie ethernity (zajeło by z 2 miechy) ale po co skoro ta bron ma takie same staty jak zwykly exotic na 80...
po tym jak wklepalem w tydzien 80 i kupilem za golda set na 80 nie mam co robic... bo itemy za dungeony wbija sie za***iscie wolno a nie sa lepsze od moich obecnych itemow
A co do transferow to ja juz się ulokowałem na Blacktide, na Gunnar's Hold community kijowe było, nie uczestniczyli w WvWvW i dostawaliśmy w dupe ostro.
To zwiewaj z Blacktide czym prędzej.. na WvWvW będzie pogrom.. (większość gildi które na WvWvW siedziały poszła na inny serwer) wiem co pisze bo jestem jednej z tych gildi.
@down - O jakich ty dolcach mówisz?? Aaa golda brak... Rób jak chcesz twoja sprawa, tylko informuje.
Mnie tam te pare dolców na gemy stać, więc jak będzie problem to się przeniosę
honoru jakiego honoru.. co to jakiś film o bohaterach
GW2 jest po prostu grą inna i tyle.. to czy jest tu miejsce dla hardkorów, progresorów to temat tak szeroki i tak zalany argumentami pozytywnymi i negatywnymi że głowa mała.. jest jakiś sens drążenia tematu - ja nie widzę, jest jakiś sens przekomarzania się z ludźmi, którzy kierują się innymi wartościami i szukają czegoś innego w grach niż Ja czy inni gracze - nie ma sensu kompletnie.
Jeśli się komuś podoba - gra, jeśli nie to niech nie gra. Staranie się wymuszenia na graczach swojego poglądu i dążenie do tego by gra zmieniła się w takim kierunku jaki sobie ta osoba obrała nie jest fajną sprawą i bardziej przed tym się tu bronie niż staram się nawrócić tych ludzi - bo przecież każdy ma swoje gusta. I tak mowa tutaj właśnie o ciągłe staranie się zmiany GW2 na takie oklepane MMO znane od wielu lat z takimi samymi zasadami... dla wielu pewne elementy GW2 są kompletnie bez sensu.. a dla niektórych są przyjemną rozrywką. Dla niektórych system lvli jest głupi a inni kochają siedzieć po 20h i patrzeć jak im rośnie a jednocześnie dla nich głupi jest system skillowania postaci bez zdobywania lvli etc etc.. wielkie koło.. i wiele dziwnych rzeczy.
Ja zawsze wychodzę z założenia.. jeśli gra mi się podoba to w nią gram, jeśli nie to sobie idę.. grę ciupie w kąt lub sprzedaje i tyle ją widział. Nie chodzę po forach WoWa, nie chodzę po forach Rifta, Aiona czy SWOTR i nie wypowiadam swoich żali czy nie opowiadam tego jak bardzo mi w tych grach nie odpowiadają pewne aspekty. Tego samego oczekuję po prostu od innych.. poszanowania czyjejś woli.
Ja zawsze wychodzę z założenia.. jeśli gra mi się podoba to w nią gram, jeśli nie to sobie idę.. grę ciupie w kąt lub sprzedaje i tyle ją widział. Nie chodzę po forach WoWa, nie chodzę po forach Rifta, Aiona czy SWOTR i nie wypowiadam swoich żali czy nie opowiadam tego jak bardzo mi w tych grach nie odpowiadają pewne aspekty. Tego samego oczekuję po prostu od innych.. poszanowania czyjejś woli.
W 100% się zgadzam, polać mu !
Moim skromnym zdaniem te całe skalowanie poziomów PvE oraz PvP psuje zabawe.Ja oczekiwałem czegoś więcej po tej grze,pograłem miesiąc i nie zamierzam wracać.
http://www.reddit.co...stream_summary/
Super lista. Jeżeli to wszystko faktycznie zrealizują, to będzie poprostu full wypas . Wielu płaczków pewnie coniektóre rzeczy też ucieszą.
Dobra, info co będzie wprowadzone w tym miesiącu. Dla tych, co nie chce się czytać:
-Update nazywa się Flame and Frost: Prelude i jest wprowadzeniem do dłuższej serii contentu
-SPvP - Turniej paid w Temple of Storm w wersji 1 lub 2 rundowej
-Nowe achievementy i achievement tracker
-Wieńce laurowe za ukończenie daily/monthly achi.
-System guestingu
-5 nowych infusów i 30 nowych Ascended amuletów
-Masa ulepszeń do obecnej gry (szczegóły w patch note)
-Nowe itemy w Gem Store
obecnie najbardziej interesuje mnie zmiana we Fraktalach - mam dość szukania randomów bo qmple wyprzedają mnie z lvlem i razem nie możemy brnąć dalej.. -- oraz na zmiany w postaciach..
Prawda co do FotM to mam nadzieje że wszystko pójdzie gładko i te zmiany już teraz w styczniu wprowadzą będzie przyjemniej się grało. Co do zmian w postaciach wydaje mi się że jeszcze poczekamy (na te oficjalne). Też jestem ciekaw jakie to będą rozwiązanie z AoE o których piszą. W każdym bądź razie ciekawie się zapowiada. A no i jeszcze zmiany WvWvW będą bardzo pozytywne Time Zone itp co bardzo polepszy grę.
Co to jest culling i czy ma to coś wspólnego z samą optymalizacją gry ? Bo czytając na fun blogu od developerów mając stanowczo poprawić ten cały culling i w ogóle.. można sprawdzić na bieżąco ile jest graczy na serwerze albo ogólnie w grze? Bo słyszałem, że serwery ponoć wymierają
Nie wiem czy culling jest jakimś "bugiem", anomalią silnika, czy może zostało to celowo wprowadzono aby odciążyć gracza, bo nie zauważyłem tego na beta testach. Kiedy oglądałeś filmiki, które zostały nagrane po premierze i brałeś udział w evencie The Lost Shores (tam to było widać najlepiej), wokół gracza latało do kilkunastu graczy, a dalej było pusto (może stąd te żarty, że w GW2 grają już sami devsi). Prawda jest taka, że wokół ciebie latało kilkadziesiąt lub kilkaset graczy, ale właśnie przez culling, nie było ich widać.
Skracając, culling to opóźnione wczytywanie modelów graczy i mobów, przez co ich nie widzimy. Nie widać tego kiedy wokół nas lato mało osób, ale bardzo przeszkadza, kiedy jest event z bardzo dużą liczbą graczy, bo nie widzimy przez to graczy przed nami i mobów, ponieważ wczytują się z wielkim opóźnieniem. Wtedy już zazwyczaj padamy, bo zabija nas niewidzialny mob. Bardzo to też przeszkadza WvWvW, kiedy w zerg vs zerg, nie widzimy tego co jest przed nami i nie możemy atakować agresora.
ANet pracuje nad tym problem i od eventu The Lost Shores, który wyłączyłem po kilkunastu minut właśnie między innymi przez culling, gdzie nie widziałem ani graczy, ani mobów (no i przez ciągłe crashe i bugi) - jest już znacznie lepiej.
No tak byłem raz na wvswvsw i zdarzyło mi się paść od nie widzialnego przeciwnika heh ... no ale w takim razie na wvswvsw zagrasz tylko na sprzęcie z kartą z wyższej półki procem itp ? Bo gdy była jakaś walka o zamek czy coś miałem 9 fps dosłownie nie dało się grać - z tą optymalizacją będą coś robić czy po prostu wymagany jest nowy sprzęt na wvswvsw ?
Tego Ci już nie powiem, bo teraz nie mam dostępu do GW2. Na pewno WvWvW w GW2, to nie siege w Aionie, dlatego moim zdaniem nawet ludzie ze słabszym sprzętem, mogą poszaleć. Jak bardzo słabym, tego nie wiem bo się nie znam.
Ale nawet jak jest ten culling, który nie zależy od sprzętu gracza, to na minimalnych bez problemu u mnie ciągnęło. Mogłem grać na średnich, ale miałem ciągłe crashe.
Optymalizacja jest moim zdaniem znacznie lepsza niż na becie (bez porównania) i lepsza niż była podczas premiery. Jeśli jednak zastanawiasz się nad kupnem gry i kierujesz się swoim sprzętem, to nie mogę Ci pomóc, bo się nie znam, a tych straconych 140 złotych Ci nie oddam.
Jak coś, to mój komputer:
Intel Core 2 Quad 2.40 GHz Q6600, NVIDIA GeForce GTS 450, 3,25 GB RAM-u,
Wydaję mi się, że ANet dalej pracuje nad optymalizacją, ale najwięcej już polepszyła wcześniej.
No ty na tym sprzęcie to spokojnie na wvsw zagrasz bo ja nie mam quada ;/ mam zwykly e 5400 z 2.7 na rdzeniu x 2 z 2 gb ramu i hd 4850 ... jedynie co moge zwiekszyc to ram z 2 do 4 gb ale czy ja wiem czy to coś da. Mam tylko nadzieje, że chociaż na jakiś większych evetach dam rade