Czy warto?

Witam pytanie czy może mi ktoś w skrocie opowiedzieć czy warto pobierać Aion ? W sensie czy gra nadal ma to coś ?

A i jeśli ktoś byl by tak miły moge prosić o spis klas ... ?

warn_ico.png
Warn za Double Post. - crracked

Kolego.Aion jest najlepszy darmowym mmorpg na rynku.Polecam zagrac(Jak lubisz questy). ;)

Stanowczo najlepsza z gier free-to-play na chwilę obecną.

Ale Aion to Freemium a nie F2P :D

Dlaczego niby freemium? GP jest potrzebny tak naprawdę od 40 lvla. Pierwszego GP kupisz na allegro, a resztę kupisz za Kinah. Jest to MMORPG F2P z najmniej istotnym IS-em.

Ja swojego Gold Packa kupiłem, gdy serwer zaczynał, wtedy jego ceny nie przekraczały 2m. Teraz u nas na Anuharcie jest około 30m, ale to nie jest tak, że bez gp się grać nie da. Ekwipunek można kupować za specjalne monety, które można wyfarmić questami, dostaje się ankiety ze scrollami i wszelkim potrzebnym ekwipunkiem, ogólnie gra jest moim zdaniem mocno noob-friendly. Questy prowadzą za rączkę, są filmiki czasem, ogólnie polecam.

A jak znajdziesz fajny legion;) Np. Etherions to gra to cud, miód. Niestety ja przestałem, ponieważ mój komputer nie dawał sobie rady. Jak tylko wymienię kilka części wracam do gry!

Czyli ściągnąc i grać :D ... już się robi :)

A jak znajdziesz fajny legion;) Np. Etherions to gra to cud, miód. Niestety ja przestałem, ponieważ mój komputer nie dawał sobie rady. Jak tylko wymienię kilka części wracam do gry!

Wracaj szybko Smola ;)

Czyli ściągnąc i grać ... już się robi

Goix jakbyś szukał Legionu to serdecznie zapraszam do Etherions ;)

Gierkem jaki serwer? Mam zamiar wrócić do Aiona może się pokuszę na grę z wami.

Też chętnie z kimś zagram

Polecam Wam Nexusa jak co :)

Kolego.Aion jest najlepszy darmowym mmorpg na rynku.Polecam zagrac(Jak lubisz questy).

Ale żenada.. <_< Aion najlepszym f2p mmorpg, chyba się z choinki urwałeś HAHAHA. Skąd masz takie informacje? bo zakładam, że sam sobie to wymyśliłeś ;) Chińskie skośne badziewie, brzydkie i oklepane, żałosny system pvp i ten item shop.. p2w się z tego syfu robi. Jest masa lepszych gier od tego badziewia.

^ up zależy od gustu... bez hejtu.

Warto warto zacząć, no ale nastaw się że gracze którzy będą wydawać real PLN-y na grę będą mieć o niebo łatwiej. I przynajmniej 1x hajs trzeba kupić na allegro ( ok.50m )

nie trzeba nic kupować na allegro jeśli dobrze rozdysponujesz kasę z questów to spokojnie na wszystko starczy, a Aion tak jak inni mówili na dzień dzisiejszy najlepsze mmorpg f2p

NIe zgodze sie w Aiona gram juz troche czasu dluzszego i ? o pvp solo ? mozna zapomniec bez transforma/apg ktory zbiera sie cholernie dlugo , na end game PVP praktycznie nie instnieje poza EYE w ktorym siedzi sie na okraglo i biega w kolko i gelk/ingi gdzie malo kto jest :) do tego dochodza 2 insty , ktore farmi sie w kolko TF/RB , TH nikt nie robi praktycznie bo jest za trudne , no i ESO jak ktos lubi chociaz po kilku runach sie znudzi:) TAK WIEC PODSUMOWUJAC

-PVP - praktycznie nie ma w obecnej chwili a 80% graczy to casuale:) TAK w aiona gra 80% casuali

-END GAME- 3/4 insty / 1 arenka 1vs 1 coop i 2 pve (robi sie je wszystkie jakies 15 min max)

Tyle obecnie jest w AIonie na end game :) Porownjac do TERY wystarcza system PK , ktory przebija aiona . Oczywiscie trzeba miec do niej dobrego kompa :)

Ale na poczatek na pare miesiecy aion moze byc spoko...

Gram od ponad roku i nie zgodzę się z Tobą, ponieważ solo nie mam problemu z pvp tak samo jak inni gracze, no chyba że trafie na zerg, grupę lub "świętą trójce"...

W gelku masa elyosów czasem jest, bo farmią, a szczególnie oficerzy.

TF nie robię, bo jest nudny i mi nie potrzebny, ponieważ skupiam się na sprzęcie pvp (no co najwyżej skórki tam fajne lecą).

TH jest banalne tylko trzeba ogarnąć i dużo alliansów go robi w tym Nasz.

Eso,Satra,Chamber doskonałe instancje jak ktoś potrzebuje AP i wcale się nie nudzą, a tym bardziej jak w duo na głowę na Eso zarobisz po 30k AP.

Także END GAME to masa pvp + pve, wystarczy być dobrym graczem solo lub posiadać zgrany Legion i nigdy się niczym nie znudzisz ;) Nie wspomnę, że Aion ciągle się rozwija...Więc niebawem ożyje znów pvp w Silentra Canyon.

Co do bajkowej Tery, system PK jest tam tak skopany, że wole już L2, a nie wspomnę już o durnym celowaniu kółeczkiem od którego wiele zależy, co to FPP ma być ? Ustawiam sobie 8000 dpi na myszce i rozkładam każdego pfff... Kto co lubi, o gustach się nie rozmawia, ale ja wyrażam tylko i wyłącznie swoje zdanie.

Gram od ponad roku i nie zgodzę się z Tobą, ponieważ solo nie mam problemu z pvp tak samo jak inni gracze, no chyba że trafie na zerg, grupę lub "świętą trójce"...W gelku masa elyosów czasem jest, bo farmią, a szczególnie oficerzy.TF nie robię, bo jest nudny i mi nie potrzebny, ponieważ skupiam się na sprzęcie pvp (no co najwyżej skórki tam fajne lecą).TH jest banalne tylko trzeba ogarnąć i dużo alliansów go robi w tym Nasz.Eso,Satra,Chamber doskonałe instancje jak ktoś potrzebuje AP i wcale się nie nudzą, a tym bardziej jak w duo na głowę na Eso zarobisz po 30k AP.Także END GAME to masa pvp + pve, wystarczy być dobrym graczem solo lub posiadać zgrany Legion i nigdy się niczym nie znudzisz Nie wspomnę, że Aion ciągle się rozwija...Więc niebawem ożyje znów pvp w Silentra Canyon.Co do bajkowej Tery, system PK jest tam tak skopany, że wole już L2, a nie wspomnę już o durnym celowaniu kółeczkiem od którego wiele zależy, co to FPP ma być ? Ustawiam sobie 8000 dpi na myszce i rozkładam każdego pfff... Kto co lubi, o gustach się nie rozmawia, ale ja wyrażam tylko i wyłącznie swoje zdanie.

Przykro mi ale piszesz glupoty , wystarczy zerknac na forum Aiona...

Aion przyciaga juz tylk ocasuali bo pvp juz prawie nie ma :)

wiesz gralem okolo 5-6 lat w fpsa myszka za 20 zl i jechalem tych z myszkami za 300 mozesz sobie dac 10000000000dpi i nic ci to nie da w fpsach:)

na TERE hejca ci ktorzy maja slabe kompy taka jest akurat prawda o , ktorej sie przekonalem oraz Ci ktorzy nie lubia pvp/pk :)

do tego pvp- gdzie biegasz skaczes zunikasz nie bezmyslnie wciskanie 12345 i ktos nie zyje:)

PVE? nawet nie ma czym przyrownac bo bije aiona pod kazdym wzgledem.

Zamiast Aiona polecam ci Lineage 2

Jakos lepiej jest zrobiony pod kazdym wzgledem :|

a gralem i w to i w to. Twoj wybor wiadomo...