Przepraszam jeśli już był taki temat ale mam pytanie? Czy warto zakupić tą grę, nie ma jakiś nudnych questów i czy jest coś tam oryginalnego?
Czy warto?
Żeby nie zakładac nowego wątku napiszę tutaj czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy trudno jest ogarnąć się w tej grze na początku?
Żeby nie zakładac nowego wątku napiszę tutaj czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy trudno jest ogarnąć się w tej grze na początku?
Jak nie bedziesz mial problemu ze zrozumieniem gry w j.angielskim to bardzo prosto.
Ta gra jest bardzo podobna do gw2, w zasadzie poza fabula/grafika to jest kopia gw2.
O co chodzi z ta "kopia"?
Tryb rozgrywki:
Mozesz byc w paru gildiach, gra w wiekszosci pozwala na solo, masz malo skilli spory wybor ale malo, wiec gra nie jest skomplikowana, jest to semi-MMO. Tzw. MMO ale nie koniecznie nastawione na gre w grupie, brak swietej trojcy itd.
Już widzę jak robisz dunga na poziomie veteran bez healera, ba nawet na normalu bez odpowiedniego gearu to jest ciężkie, święta trójca istnieje. Gra nie jest kopią GW2, może tylko przypominać. Ogólnie idzie robić większość contentu solo i gra ma dosyć lekkie podejście do gracza więc nie jest to tytuł dla hardkorowców.
Jak nie bedziesz mial problemu ze zrozumieniem gry w j.angielskim to bardzo prosto. Ta gra jest bardzo podobna do gw2, w zasadzie poza fabula/grafika to jest kopia gw2. O co chodzi z ta "kopia"? Tryb rozgrywki: Mozesz byc w paru gildiach, gra w wiekszosci pozwala na solo, masz malo skilli spory wybor ale malo, wiec gra nie jest skomplikowana, jest to semi-MMO. Tzw. MMO ale nie koniecznie nastawione na gre w grupie, brak swietej trojcy itd.
Założyłem konto tylko dlatego żeby napisać jakie głupoty ty tutaj redagujesz :P. Wejdź do pierwszej stolicy, a na czacie zobaczysz że ktoś szuka tank'a, healer'a. Dużo skilli, możliwość ich zmiany w każdej chwili, nie są z góry narzucone tak jak te z broni w GW2, gra jest co raz bardziej nastawiana na grę w grupie, przykład: zwiększenie "siły" world bossów które wcześniej spokojnie można było solować, patch "One Tamriel".
Jak nie bedziesz mial problemu ze zrozumieniem gry w j.angielskim to bardzo prosto. Ta gra jest bardzo podobna do gw2, w zasadzie poza fabula/grafika to jest kopia gw2. O co chodzi z ta "kopia"? Tryb rozgrywki: Mozesz byc w paru gildiach, gra w wiekszosci pozwala na solo, masz malo skilli spory wybor ale malo, wiec gra nie jest skomplikowana, jest to semi-MMO. Tzw. MMO ale nie koniecznie nastawione na gre w grupie, brak swietej trojcy itd.
A więc nie grałeś w tą grę.
To, że gra stricte Ci nie mówi, czy dana klasa jest healerem czy DPSem nie oznacza, że świętej trójcy nie ma.
Z kolei to, że gra posiada mnóstwo questów (ciekawych swoją drogą, z voice actingiem itd) nie oznacza, że nie jest nastawiona na grę w grupie.
Cały kontent endgameowy PvE opiera się na grze w grupie (oprócz aren).
Grając magiem mam 13 skilli w rotacji. To mało?
POWIEM KRÓTKO: LENIWI JESTEŚCIE NIESAMOWICIE, WSZYSTKO JUŻ DAWNO ZOSTAŁO WYTŁUMACZONE I JEST NA PIERWSZEJ STRONIE TYLKO PO CO PRZECZYTAĆ TYTUŁ TEMATU JAK MOŻNA ZROBIĆ KOLEJNY TEMAT JUŻ 13463677468844 Z TYM SAMYM PYTANIEM.
POWIEM KRÓTKO: LENIWI JESTEŚCIE NIESAMOWICIE, WSZYSTKO JUŻ DAWNO ZOSTAŁO WYTŁUMACZONE I JEST NA PIERWSZEJ STRONIE TYLKO PO CO PRZECZYTAĆ TYTUŁ TEMATU JAK MOŻNA ZROBIĆ KOLEJNY TEMAT JUŻ 13463677468844 Z TYM SAMYM PYTANIEM.
Owszem jest już taki temat aczkolwiek został on założony ponad rok temu, a więc "próg wejścia" dla nowych graczy mógł się zmienić w raz z rozwojem gry oraz graczy w nią grających. Nie widzę więc powodu który sprawiałby że zadane przez nas pytania mogłyby być dla kogoś problemem zwłaszcza że nikt nie kazał ci ich czytać ani tym bardziej odpowiadać. Kolejną kwestią jest nadużyty Caps Lock w twoim poście co powszechnie uważane jest za synonim krzyku a więc zachowane chamskie w stosunku do swojego rozmówcy. Dziękuję za uwagę
Pozdrawiam wszystkich za wyjątkiem Pana Sevarila
Darrian
Owszem jest już taki temat aczkolwiek został on założony ponad rok temu, a więc "próg wejścia" dla nowych graczy mógł się zmienić w raz z rozwojem gry oraz graczy w nią grających. Nie widzę więc powodu który sprawiałby że zadane przez nas pytania mogłyby być dla kogoś problemem zwłaszcza że nikt nie kazał ci ich czytać ani tym bardziej odpowiadać. Kolejną kwestią jest nadużyty Caps Lock w twoim poście co powszechnie uważane jest za synonim krzyku a więc zachowane chamskie w stosunku do swojego rozmówcy. Dziękuję za uwagę Pozdrawiam wszystkich za wyjątkiem Pana Sevarila Darrian
A ja podejdę do tematu trochę od innej strony: ilu graczom tutaj w naszej sekcji TESO odpowiedziałeś na jakieś pytanie? Pierwszy raz Cię na oczy widzę, zresztą patrząc po ilości treści dodanej w postaci całych 24 postów nie sądzę, że wniosłeś zbyt wiele tutaj. więc w sumie Twoja opinia jest tyle warta ile sam wniosłeś. Widzisz gdybyś odpowiadał, pomagał i starał się tak jak kilku ludzi tutaj to zrozumiałbyś ten przypływ frustracji, bo tematy są stale odświeżane, pytania są po kilka ba kilkanaście razy wałkowane w różnych tematach, zresztą tytuły tychże tematów również wskazują jakie treści są zawarte w środku, ale oczywiście lenistwo ludzi skłania ich do zakładania kolejnych i kolejnych wciąż tych samych tematów z tymi samymi pytaniami, bo po co poświęcić czas zajęty przez napisanie postu na przyjrzeniu się tematom, które już są. Tak więc byłbym niezmiernie wdzięczny gdybyś się nie udzielał w sprawach, które Ciebie nie dotyczą i nie tworzył interpretacji własnych tego co autor miał na myśli, bo caps lock jest po to żeby wyraźnie podkreślić to co chciałem przekazać, z tego co mi wiadomo to znakiem interpunkcyjnym, który oznacza krzyk jest wykrzyknik i gdybym chciał sobie ,,internetowo pokrzyczeć'' to w pierwszej kolejności posłużyłbym się tym znakiem, a nie caps lockiem. Kolejna kwestia dość nurtująca jest taka, że w pewnej części ja mam tutaj swój udział w pomocy nowym ludziom za co nie oczekuję oklasków czy orderów, ale wyrazem szacunku oraz wdzięczności dla mnie oraz ludzi, którzy poświęcili więcej czasu niż Ty na pomoc w tej sekcji byłoby właśnie nie tworzenie kolejnych tych samych tematów, bo sporo treści jest tutaj aktualnej i ludzie którzy tutaj są i byli poświęcili swój wolny czas na to żeby tę treść tworzyć i nikomu naprawdę nie chce się po pierdyliard razy odpowiadać na to samo pytanie. Tak więc mój apel tutaj do ludzi szukających pomocy: Przeglądajcie tematy jeśli potrzebujecie konkretnych informacji, uszanujcie czas innych oraz to co tutaj jest i nie zakładajcie proszę kolejnych tematów z tymi samymi pytaniami. A i mój szczególny apel do Pana mariusa13: najpierw dodaj coś od siebie, podziel się swoją wiedzą, a dopiero oceń i się wypowiadaj drogi Panie kolego, bo nie znasz się, ale zrugać już potrafisz, nie pozdrawiam. Wszystkim innym życzę miłego dnia i oczywiście serdecznie zapraszam jeśli potrzebujecie pomocy. Pozdrawiam.
Cicho z tą gównoburzą...
TESO jest oparte na eksploracji, ma świętą trójcę, genialne mass pvp i bardzo ciekawą fabułę (po angielsku).
Gra się wyróznia, bo nie jest to kolejny potomek WoWa, czuć, że jest to gra z "innej rodziny".
Tego pana nie słuchaj.
SA ja podejdę do tematu trochę od innej strony: ilu graczom tutaj w naszej sekcji TESO odpowiedziałeś na jakieś pytanie? Pierwszy raz Cię na oczy widzę, zresztą patrząc po ilości treści dodanej w postaci całych 24 postów nie sądzę, że wniosłeś zbyt wiele tutaj. więc w sumie Twoja opinia jest tyle warta ile sam wniosłeś. Widzisz gdybyś odpowiadał, pomagał i starał się tak jak kilku ludzi tutaj to zrozumiałbyś ten przypływ frustracji, bo tematy są stale odświeżane, pytania są po kilka ba kilkanaście razy wałkowane w różnych tematach, zresztą tytuły tychże tematów również wskazują jakie treści są zawarte w środku, ale oczywiście lenistwo ludzi skłania ich do zakładania kolejnych i kolejnych wciąż tych samych tematów z tymi samymi pytaniami, bo po co poświęcić czas zajęty przez napisanie postu na przyjrzeniu się tematom, które już są. Tak więc byłbym niezmiernie wdzięczny gdybyś się nie udzielał w sprawach, które Ciebie nie dotyczą i nie tworzył interpretacji własnych tego co autor miał na myśli, bo caps lock jest po to żeby wyraźnie podkreślić to co chciałem przekazać, z tego co mi wiadomo to znakiem interpunkcyjnym, który oznacza krzyk jest wykrzyknik i gdybym chciał sobie ,,internetowo pokrzyczeć'' to w pierwszej kolejności posłużyłbym się tym znakiem, a nie caps lockiem. Kolejna kwestia dość nurtująca jest taka, że w pewnej części ja mam tutaj swój udział w pomocy nowym ludziom za co nie oczekuję oklasków czy orderów, ale wyrazem szacunku oraz wdzięczności dla mnie oraz ludzi, którzy poświęcili więcej czasu niż Ty na pomoc w tej sekcji byłoby właśnie nie tworzenie kolejnych tych samych tematów, bo sporo treści jest tutaj aktualnej i ludzie którzy tutaj są i byli poświęcili swój wolny czas na to żeby tę treść tworzyć i nikomu naprawdę nie chce się po pierdyliard razy odpowiadać na to samo pytanie. Tak więc mój apel tutaj do ludzi szukających pomocy: Przeglądajcie tematy jeśli potrzebujecie konkretnych informacji, uszanujcie czas innych oraz to co tutaj jest i nie zakładajcie proszę kolejnych tematów z tymi samymi pytaniami. A i mój szczególny apel do Pana mariusa13: najpierw dodaj coś od siebie, podziel się swoją wiedzą, a dopiero oceń i się wypowiadaj drogi Panie kolego, bo nie znasz się, ale zrugać już potrafisz, nie pozdrawiam. Wszystkim innym życzę miłego dnia i oczywiście serdecznie zapraszam jeśli potrzebujecie pomocy. Pozdrawiam.
Otóż nic nie wniosłem do tego działu ponieważ nie grałem jeszcze w TESO stąd pojawiło się moje pytanie to chyba logiczne, prawda? Szanuję ludzi którzy poświęcają swój czas i ogarniają tą grę na tyle żeby pomóc innym ale nie każdy musi wiedzieć że informacje zawarte w poście sprzed ponad roku są aktualne. Więc moim zdaniem zanim pisać ten swój caps lock (tak uważam że jest to swego rodzaju chamstwem, w końcu nie bez powodu jest niedozwolony na różnego rodzaju chatach, forach itd) powinieneś odesłać na do posta w którym wszystko jest wyjaśnione ewentualnie zaznaczając które fragmenty są nieaktualne. Kolejna sprawa, ja nikogo nie "zrugałem" stwierdziłem, że "ton" twojej wypowiedzi uważam za chamski i mnie osobiście uraża, nie uważam absolutnie że ty jako osoba jesteś chamem (nie znam cię wiec nie oceniam). Z kolei stwierdzanie że nie mam prawa się wypowiadać w tym temacie ponieważ nikomu nie pomogłem jest raczej niepoważne. Zauważ że zarzuty mam przede wszystkim do tego jak napisałeś ten post a nie co w nim napisałeś (wnioskuję że w moim poście najbardziej dotknęło cię słowo "chamskie" odnoszące się do formy nie treści) tak więc nie neguję twojej wiedzy merytorycznej bo masz ją na pewno większą na temat jej gry, więc ja również apeluję o czytanie ze zrozumieniem oraz o wysłuchanie konstruktywnej krytyki Tym razem już pozdrawiam jako że widzę że mam do czynienia z osoba prezentującą sobą pewien poziom co nie było takie oczywiste po twoim pierwszym poście
Otóż nic nie wniosłem do tego działu ponieważ nie grałem jeszcze w TESO stąd pojawiło się moje pytanie to chyba logiczne, prawda? Szanuję ludzi którzy poświęcają swój czas i ogarniają tą grę na tyle żeby pomóc innym ale nie każdy musi wiedzieć że informacje zawarte w poście sprzed ponad roku są aktualne. Więc moim zdaniem zanim pisać ten swój caps lock (tak uważam że jest to swego rodzaju chamstwem, w końcu nie bez powodu jest niedozwolony na różnego rodzaju chatach, forach itd) powinieneś odesłać na do posta w którym wszystko jest wyjaśnione ewentualnie zaznaczając które fragmenty są nieaktualne. Kolejna sprawa, ja nikogo nie "zrugałem" stwierdziłem, że "ton" twojej wypowiedzi uważam za chamski i mnie osobiście uraża, nie uważam absolutnie że ty jako osoba jesteś chamem (nie znam cię wiec nie oceniam). Z kolei stwierdzanie że nie mam prawa się wypowiadać w tym temacie ponieważ nikomu nie pomogłem jest raczej niepoważne. Zauważ że zarzuty mam przede wszystkim do tego jak napisałeś ten post a nie co w nim napisałeś (wnioskuję że w moim poście najbardziej dotknęło cię słowo "chamskie" odnoszące się do formy nie treści) tak więc nie neguję twojej wiedzy merytorycznej bo masz ją na pewno większą na temat jej gry, więc ja również apeluję o czytanie ze zrozumieniem oraz o wysłuchanie konstruktywnej krytyki Tym razem już pozdrawiam jako że widzę że mam do czynienia z osoba prezentującą sobą pewien poziom co nie było takie oczywiste po twoim pierwszym poście
Kłotnia i tak w niczym nie pomoże
a co do pytania, wszystko ogarniesz z czasem, nie potrzeba dużej pomocy.
I przepraszam Sevarill ale trochę, lekko, odrobinę chyba jesteś za ostry dla niego
Kłotnia i tak w niczym nie pomoże a co do pytania, wszystko ogarniesz z czasem, nie potrzeba dużej pomocy.
Jaka kłótnia? ja uważam to za dyskusję
A jeszcze takie pytanko, gra dużo polaków, są jakieś polskie gildie? Gra w mmo na dłoższą metę w pojedynkę może się okażac monotonna więc byłoby miło gdyby po pewnym czasie dało się odnaleźć towarzyszy broni
Jaka kłótnia? ja uważam to za dyskusję
I ja również. Cóż Panie Mariusie wyrazy szacunku, bo widzę, że nie mam do czynienia z hejterem co mnie cieszy, a z osobą inteligentną. Widzisz ja w żadnym razie nie odbieram Ci prawa do wyrażenia swojej opinii proszę mnie źle nie zrozumieć, bo to nie ja wyznaczam reguły i zasady funkcjonowania w społeczeństwie, aczkolwiek nie ukrywam, że ruszyło mnie to co napisałeś, ponieważ skrytykowałeś mnie owszem słusznie przynajmniej w kwestii caps locka, ale postaraj się również spojrzeć z mojej perspektywy na tę kwestię, bo to naprawdę jest problem notorycznie powtarzający się i były już podejmowane próby w tej materii przynajmniej przeze mnie. To naprawdę irytujące kiedy człowiek wygłasza szerokie eseje na dany temat starając się w jak najbardziej przystępny sposób odpowiedzieć na wątpliwości zainteresowanego i nagle okazuje się, że ta pomoc przydała się jednej osobie, ponieważ ktoś inny zakłada ten sam temat z identycznym zapytaniem i oczekuje po raz kolejny odpowiedzi i pomocy. Wtedy ręce opadają, bo czytanie ze zrozumieniem nie jest jakąś złożoną umiejętnością wymagającą niebywałych i karkołomnych działań, a znacznie usprawnia przekaz wiedzy i pozwala utrzymać porządek. Cieszę się, że są ludzie jeszcze, którzy potrafią konstruktywnie skrytykować czyjąś wypowiedź bez akompaniamentu wulgaryzmów i tanich docinków na poziomie szkoły podstawowej/gimnazjum. Co do chamstwa to nie uważam się za chama chociaż nie mnie to oceniać, ale odpowiedzieć musiałem choćby po to żeby honor zachować oraz uargumentować pewne kwestie. Mam nadzieję, że nie żywisz urazy, ale liczę również, że zrozumiesz teraz jaki cel chcę osiągnąć. PS. Radinyn tutaj ostrość to już musi kolega ocenić, bo starałem się w miarę lekko, ale również dosadnie podkreślić pewne kwestie. I ja również tym razem pozdrawiam
I ja również. Cóż Panie Mariusie wyrazy szacunku, bo widzę, że nie mam do czynienia z hejterem co mnie cieszy. Widzisz ja w żadnym razie nie odbieram Ci prawa do wyrażenia swojej opinii proszę mnie źle nie zrozumieć, bo to nie ja wyznaczam reguły i zasady funkcjonowania w społeczeństwie, aczkolwiek nie ukrywam, że ruszyło mnie to co napisałeś, ponieważ skrytykowałeś mnie owszem słusznie przynajmniej w kwestii caps locka, ale postaraj się również spojrzeć z mojej perspektywy na tę kwestię, bo to naprawdę jest problem notorycznie powtarzający się i były już podejmowane próby w tej materii przynajmniej przeze mnie. To naprawdę irytujące kiedy człowiek wygłasza szerokie eseje na dany temat starając się w jak najbardziej przystępny sposób odpowiedzieć na wątpliwości zainteresowanego i nagle okazuje się, że ta pomoc przydała się jednej osobie, ponieważ ktoś inny zakłada ten sam temat z identycznym zapytaniem i oczekuje po raz kolejny odpowiedzi i pomocy. Wtedy ręce opadają, bo czytanie ze zrozumieniem nie jest jakąś złożoną umiejętnością wymagającą niebywałych i karkołomnych działań, a znacznie usprawnia przekaz wiedzy i pozwala utrzymać porządek. Cieszę się, że są ludzie jeszcze, którzy potrafią konstruktywnie skrytykować czyjąś wypowiedź bez akompaniamentu wulgaryzmów i tanich docinków na poziomie szkoły podstawowej/gimnazjum. Co do chamstwa to nie uważam się za chama chociaż nie mnie to oceniać, ale odpowiedzieć musiałem choćby po to żeby honor zachować oraz uargumentować pewne kwestie. Mam nadzieję, że nie żywisz urazy, ale liczę również, że zrozumiesz teraz jaki cel chcę osiągnąć. PS. Radinyn tutaj ostrość to już musi kolega ocenić, bo starałem się w miarę lekko, ale również dosadnie podkreślić pewne kwestie. I ja również tym razem pozdrawiam
Nie ma żadnej urazy tym się nie przejmuj Nie było wyzwisk itd. więc tez nie uważam żeby było zbyt ostro
Jak najbardziej rozumiem dlaczego zareagowałeś i że irytujące jest pisanie w każdym poście tego samego
ale jak juz pisałem moje pretensje były przede wszystkim do formy a nie treści
A teraz już w kwestii notorycznego powtarzania się postów o identycznej treści, może warto by było od czasu do czasu (raz na pół roku np.) odświeżyć informacje i jednej osobie napisac wszystko kompleksowo ponieważ nie każda nowa osoba musi wiedzieć że informacje z posta z przed ponad roku są aktualne, to oczywiście kieruję już do wszystkich którym te posty przeszkadzają a nie tylko do Sevarila
Może to choć odrobinę zmniejszyłoby częstotliwość pojawiania się tych postów.
W zasadzie informacje są odświeżane, bo mimo woli ludzie wciąż pytają tak więc i ktoś im odpowiada, a co za tym idzie posty są dość bieżące, oczywiście ja nie mam pretensji do ludzi, którzy pytają, bo informacje są już stare i rozumiem, że ludzie nie wiedzą czy coś jest aktualne czy nie, bo to przecież rzecz logiczna, ale mam pretensje o to, że temat załóżmy sprzed tygodnia ponownie pojawia się pod inną nazwą lecz z identycznym pytaniem, bo komuś się nie chciało, TESO aż tak prężnie się nie zmienia żeby po tygodniu czy nawet miesiącu coś przestawało być aktualne i o to tutaj chodzi żeby sobie odrobinę tego trudu zadać i samemu wynaleźć odpowiednie informacje co nie jest rzeczą trudną jeśli ktoś potrafi czytać, a jeśli informacje wyglądają na nieaktualne (mniej więcej 3-6 miesięcy od napisania posta) to wtedy założyć temat i zapytać. Taka powinna być kolej rzeczy zresztą również w wielu tematach zazwyczaj pojawiają się te same osoby choć tutaj powiem jedynie w swoim imieniu, bo nie każdy sobie może tego życzyć: jeśli nie macie pewności co do aktualności informacji lub akurat post nie jest wyczerpujący w kwestii Waszych wątpliwości to proszę napisać do mnie wiadomość prywatną ja odpowiem na pytanie lub jeśli podeślecie mi link do interesującego Was tematu uzupełnię go o informacje które będą dla Was istotne. Pozdrawiam.
http://steamcommunity.com/games/306130/announcements/detail/693946784158932023
jutro startuje Free To Play Weekend
sam zobaczysz, czy warto:)
http://steamcommunity.com/games/306130/announcements/detail/693946784158932023 jutro startuje Free To Play Weekend sam zobaczysz, czy warto:)
Dziekuje
@up
właśnie, jutro startuje f2p weekend i darmowe 500 crownów
@up http://www.elderscrollsonline.com/en-us/news/post/2016/11/15/eso-free-play-weekend--playstation-4-and-pcmac właśnie, jutro startuje f2p weekend i darmowe 500 crownów
pozniej na tym koncie z 500 crownami, bedzie np. eso+ mozna zalozyc jak sie spodoba?