Moim zdaniem najlepiej isc do liceum.
Po ch*j do technikum?
Wiekszosc dzieciaków to chyba mysli że jak pojdzie do technikum, to bedzie miało odrazu zawód.
k**wa, jaki zawód?
Ja niewiem, co dzieciaki myśla. że pojdą do tego technikum, a potem co? Będą mieli "zawód"
Ostatnio mój kumpel własnie tak mówił, że nie on woli iść do technikum, posiedziec ten rok dłuzej, i potem "będe już miał odrazu zawód i do pracy"
Ja niewiem, myślicie że co, pojdziecie do tej roboty, powiedzie "Ja skonczyłem technikum informatyczne" i przyjmą was odrazu z otwartymi ramionami?
Fail. Life is brutal, nie wystarczy szkoły skonczyc, trzeba cos umiec.
Co to za różnica czy technikum czy LO.
Idziesz do roboty, i musisz im pokazać że coś umiesz, a nie wy***ać z tekstem "ale panie, ja TECHNIKUM skonczyłem!!!"
Idz sobie do LO z jakims profilem którym się interesujesz i z bani, a nie rok z życia będziesz tracił.
Ps. Jeszcze warto dodać, że PODOBNO w Technikum jest nieco niższy poziom, ale moim zdaniem to zależy od konkretnej szkoły.
No i niby są jeszcze te praktyki śmieszne, ale tak szczerze, to już chyba wole w szkole siedziec.
Przemyśl to sobie, i nie słuchaj pierdolenia że po technikum będziesz miał lepszą pracę, bądz lepiej ją znajdzies, bo to sranie w banie.
Dochodzą do tego jeszcze studia, no ale... zawsze możesz zostać Ninja. ![:)]()
Ps 2. Kurde, nie taki głupi pomysł zostać Ninja... To też przemyśl ![:D]()
Zrob tak jak ja Technikum informatyczne i tak pozniej zamierzam robic cos na weterynarie, a w szkole polowa lekcji to gra w Warcrafta i Csa na lanie z kumplami takze mam wysoko wyje**** ^^
Jak wczesniej napisalem - by znalezc prace trzeba cos umiec, a nie miec tylko szkołe skończoną.
Pojdziesz potem, i co ci to da że w Cs'a wymiatasz ![:D]()
Ale pomysł dobry, możesz wziąść luźną szkołe a potem co innego robic.
jeżeli o tym myslisz w ten sposób, to LO informatyczne, albo polonistyczne.
Inf. wiesz dlaczego, a w Polonistycznym, nie masz prawie wogóle majzy, chemii i fizyki.
Jest za to większy nacisk na np. języki obce, co przyda ci się w życiu, nieważne co będziesz dalej robił.
@UPZ tym się niestety muszę zgodzic, mam kolegę w technikum informatycznym i jak załóżmy mają 4 lekcje informatyczne w dniu to zawsze CS Bo nauczyciel gdzieś wychodzi.
Bez przesady człowieku, napewno nie 4 dziennie, maksymalnie dwie, i to nie w kazdy dzien. Zresztą jak chodzisz do technikum inf. to masz powiedzmy jedną lekcje o budowie wewnetrznej kompa, drugą o jezykach np. c++, trzecią o innym gównie, a nie same "Informatyki"