DayZ - Zapiski Jurijego w świecie zombie

No nie powiem było fajnie dziś z tej strony Falini : )

to i ja parę fotek wrzucę :P

zbieramy loot po walce z bossem

takie tam... z zaskoczenia

widoki nad Czarnorusią

;)

Kurcze, przelewam kase i kupuję ;D

Oto film ukazujący całą prawdę o PlainLazy, w wolnych chwilach koxa axa na dzikach :D!

A tak się zabija dziki autem, że aż odlatują na 50 metrów! :D

Dobra chłopaki na dzisiaj ogarnę grę to wbije do was na ts

Właśnie poznaję miodność tego moda, oglądając strumyki Wonzia i powiem Wam, że nieźle się wkręciłem. Szkoda mi kasy, bo zbieram na nowy sprzęt, ale chyba nie pożałuję złotówek na Armę. Powiedzcie mi tylko, jak wygląda optymalizacja i ogólnie wymagania gry? Szkoda mi kupować w ciemno, a wiem że na moim lapku nowsze produkcje potrafią laggować. Chętnie usłyszałbym opinię kogoś, kto gra w DayZ na słabym sprzęcie. Da radę pograć? Jak tak to naprawdę wyłożę te pieniądze, chętnie bym pograł. Jak ogarnąłbym podstawy to chętnie dołączę do drużyny forumowej, w grupie lepszy klimat ;)

Tutaj macie parametry:

Procesor: Intel Mobile Core 2 Duo

Płyta główna: K50lN

Pamięć Ram: 4 GB

Karta graficzna: NAVIDIA GeForce G102M

Pojemność dysku twardego: ok. 500GB

Model laptopa: ASUS X5DINseries

Falc00n, ja tak samo. Właśnie chyba przy najbliższej okazji zaopatrzę się w ten tytuł i jak najszybciej zasysam moda (o ile ArmA II: OA będzie w najbliższym empiku czy cymś takim). Przy okazji małe pytanko ;). Czy da się jakoś w DayZ normalnie pogrywać na piracie, hamachi i inne badziewia? Chciałbym pograć ze znajomymi, ale nie każdy chce marnować kasę, no a co to za gra bez kumpli.

Uwaga, uwaga ogłaszam wszem i wobec. Arma 2: operation arrowhead jest już nie dostępna na empik.com a to jedyne miejsce bo w sklepach nie mają. Dzwoniłem i takie informacje otrzymałem.

Naszczęście ja zamówiłem jedną z ostatnich sztuk. Jutro jadę odebrać i z wami pogram :)

Czy da się jakoś w DayZ normalnie pogrywać na piracie, hamachi i inne badziewia?

Niestety nie, trzeba mieć przynajmniej oryginalny dodatek OA, podobno ArmA 2 można mieć w wersji pirackiej.

Uwaga, uwaga ogłaszam wszem i wobec. Arma 2: operation arrowhead jest już nie dostępna na empik.com a to jedyne miejsce bo w sklepach nie mają. Dzwoniłem i takie informacje otrzymałem.

Pozostają jeszcze różne sklepy internetowe, nawet allegro.

Jeszcze bardziej powiększyła nam się ekipa, chociaż coraz trudniej jest ogarnąć taki oddział, by spotkać się w jednym miejscu i zacząć rządzić tym brutalnym światem ;)

płonie ognisko w lesie...

"gęsiego"

king of the castle

B)

Witam wszystkich

Mam pytanie, będę dzisiaj instalować dayz i czy jest jakaś szansa dostania się do waszej grupy ? Czy raczej dla początkujących nie ma tam miejsca, lub już jest full ? Gdyby była możliwość to proszę o jakąś drogę kontaktu :)

Jak zainstalujesz to poprostu właź na tsa, nikt nikomu nie broni grać razem, pomożemy Ci troche ogarnąć grę i pobiegamy razem.

Kolejny filmik, tym razem nakręcony w nocy, z D4kai w roli (ofiary :D) głównej.

Jak widać nasz mod oprócz mocy banowania userów ma także +10 do telepatycznego łamania nóg. Uważać tam na niego.

Nie inaczej :D I jeszcze kilka nocnych screenshotów:

arma2oa2012062818231514.jpg

arma2oa2012062818231649.jpg

arma2oa2012062818243567.jpg

arma2oa2012062818252666.jpg

arma2oa2012062818294813.jpg

arma2oa2012062818302850.jpg

arma2oa2012062818302922.jpg

I trochę wcześniejsze:

arma2oa2012062620143310.jpg

arma2oa2012062817330698.jpg

Od razu odpowiem: Tak, da się śmigać traktorem :D

Hmm... Moglibyście się podzielić parametrami swoich maszyn? Najlepiej jakby ktoś grający płynnie na minimalnych je tu zarzucił gdyż chce wiedzieć czy na tych mikroskopijnych detalach gra mi pójdzie :)

Wy się śmiejecie z nocnej wyprawy? A ja potem przez godzinę próbowałem odratować D4kai z lotniska. Bo w końcu kiedy znaleźliśmy dobry serwer, bronimy go ze Sneyem i nagle z 8k krwi spadło mi do 3.5k krwi. Tak, tak to był strzał. Ale po ok. 1:30h udało się go odratować :)

PS. Dzięki panowie za miłe przyjęcie do grupy :)

No widzę że traktor jest :D Ja dziś wracam bo wczoraj miałem problemy z grą dziś już bedzie no-life : )

Sorki za offtop, ale mam takie małe pytanko. Posiadam klucz do Army II, wygenerowany ze strony CDA. Więc jeśli zainstaluje podstawkę na tym kluczu i dokupię OA, to czy będę mógł grać normalnie w DayZ ?