DayZ - Zapiski Jurijego w świecie zombie

znajdźcie jakiś program do nagrywania nie obciążający dysku, ani nie zaburzający wydajności, to mogę nagrywać :P fraps na dłuższą metę nie wchodzi w grę :P

#edit, a i jeszcze wskazówka odnośnie odnajdywania się w terenie - przy logowaniu na serwer w prawym dolnym rogu powinniście mieć komunikat - Czarnoruś, numer dnia oraz lokację, w której lub obok której się znajdujecie. Jeżeli znacie już nazwę miejscowości, to z pomocą przychodzą mapki google Czarnorusi i możecie z pełną świadomością zaczynać zabawę :P

UWAGA - TS3 dedykowany wspólnej rozgrywce w DayZ - rs56.teamspeak.pl:8600

Kilka pytań: czy można znaleść większy plecak?

Jaki czas ma respawn lootu w budynkach czy innych miejscach.

Po jakim czasie znika moje ciało gdy zostane zabity- a co za tym idzie czy znika mój eq?

Czym uzupełniać ilość krwi? Jadłem, piłem ale krwi nie uzupełniłem :)

Znam tylko odpowiedź do ostatniego pytania: Aby uzupełnić krew należy wykonać transfuzje krwi. Niestety, do tego trzeba 2. osoby.

Już odpowiedzi na TS'ie udzieliłem :)

A czy mozna kupic ten dodatek w sklepie np empik czy juz nie sorki za brak znakow pisze s telefonu

http://www.empik.com/arma-ii-operation-arrowhead-pc-bohemia-interactive,prod57725478,multimedia-p - ale za tyle to się średnio opłaca :P

wrzucam dla odmiany 2 screeny z wersji OA + Arma II Free, żeby pokazać różnicę ewentualnym niezdecydowanym co do zakupu :P Wyżej u Cree można obejrzeć tą lepiej wyglądającą stronę DayZ:

Opowiadanie mu wyszło całkiem nieźle :D Ale niestety nie mam jak tego moda ściągnąć ;(

Powiem wam szczerze, że w empiku jest najtaniej bo przesyłka jest równa 0zł. Na allegro płacisz po te 55-60zł ale jeszcze przesyłka liczona z 15-20zł..

Jeszcze 2 zrzuty z dzisiejszej wyprawy do Berezina, a właściwie bardziej z zabawy już po wyprawie : D

Paczka nowych screenów z Czarnorusi, swoją drogą nasza zacna forumowa kompanija z dzisiejszym dniem powiększyła się o trzecią osobę:

arma2oa2012062415530664.png

Czarnoruskie widoki!

arma2oa2012062416000950.png

Plain często stoi w bramach :D

arma2oa2012062418121775.png

Ognisko ;)

arma2oa2012062420422179.png

Kiedy ja wożę się po mieście...

arma2oa2012062420470515.png

Plain i Sneyu wożą się po polu :D

Swoją drogą sprawdziliśmy - da się zabić zombie quadem :D

Heh, chyba zakupie na steam'ie ten dodatek (ArmA2 mam w wersji bez steam'a).

Jak chcecie kanał TS3 "bez limitu" slotów (120 chyba tak szybko nie zapełnicie :) ) to napiszcie do mnie. Za darmo Wam udostępnie taki kanał z wszelkimi uprawnieniami.

Jutro zapewne całe miasto przeszukamy :) Ponadto gdy Wy się woziliście na quadzie ja musiałem spierniczać przed tymi wszystkimi "walkers'ami" bo sie oczywiście na wolniejszego zaagrowały :P

"Lajf is brutal and ful of łokers" :D

Poza tym to ja dziś wykrwawiałem się ze złamaniem na polu :D! Aż się świat czarno-biały zrobił ;)

arma2oa2012062419543714.png

A ktoś może podszkolić początkującego. Chodzi o pomoc bo dość ciężko mi się utrzymać :P

wystarczy się przełamać, wejść na tsa i zobaczyć czy akurat gramy. Jeżeli tak, to na pewno coś poradzimy jak nie lepiej, bo miejsca u naszego boku jest jeszcze raczej sporo, a w grupie zawsze raźniej :P

@down, da się, tyle wiem :P

Heh, chyba zakupie na steam'ie ten dodatek (ArmA2 mam w wersji bez steam'a).
Myślałem, że nie da się mieć jednego na Steamie, a drugiego bez. Mogę się mylić. Pzdro

Ok jutro z chęcią się do was wpadne :D

Można prosić na pm linka do podstawki? Bo nie wiem z kąd sciągnać, klucz mam.

Wal Arma II Free łajt, 1 gb

Screeny z dzisiejszej zabawy, forumowa kompanija się nam rozrasta, swoją obecność na TS'ie zaznaczył jeszcze D4kai, ale niestety przez buga do nas dziś nie dołączył. Nowe screeny:

arma2oa2012062517573791.jpg

Standardowo. Ognisko musi być!

arma2oa2012062519163549.jpg

Akuku.

arma2oa2012062520231578.jpg

Nowa zabawka :D

arma2oa2012062522243237.jpg

No i się poczołgaliśmy trochę :D

arma2oa2012062522494193.jpg

Smouk w lesie ;)