Samą ArmA 2 możesz sprawdzić, ale DayZ wymaga do funkcjonowania oryginalnego dodatku - Operation Arrowhead.
DayZ - Zapiski Jurijego w świecie zombie
można na jakimś funglu czy trunglu, ale to syf i w ogóle nie przypomina oryginału chociażby dlatego, że postacie nie są zsynchronizowane z serwerem głównym, więc postępy na serwerach pirackich się nie zapisują.
To ja jeszcze mam pytanie - da się grać w nocy? Tzn jest z kim?, bo mam limitowany internet w dzień (no chyba, że multi nie ciągnie dużo megabajtów) a w nocy nielimitowany,.
no a czemu miałoby się nie dać?
tzn dać się na pewno da, ale czy ciężko spotkać kogoś w nocy czy raczej więcej osób gra?
Czy na serwie jest dzień czy noc w danym momencie zalezy tylko od admina.... w nocy trudniej nas wypatrzec przez innego gracza ale i trydniej wypatrzec zombiaki....aktualnie na gryonline mozna kupic OA za 25 zł taka promocja
Teraz jakis patch do DayZ zminil jasnosc otoczenia gry nocą. A co do ludzi... naprawde duzo osob mozna spotkac na serverach po 22.00 godzinie.
Cree albo Plain... napiszcie do mnie jak bedziecie "grac w gre" . Moja ekipa zaczyna grac w MainCrafta... a tego nie ogarne moim mozgiem
.
Jeszcze 30% i będę mógł pograć.
A i czy ktoś będzie tak uprzejmy i pomoże mi na początku ( wytłumaczyć coś itp) ?
Cree, weź wyślij mi adres ts jak możesz na pw i przeczyść skrzynkę bo nie możesz otrzymywać wiadomości
Tzn sprawa na dziś dzień wygląda tak, że mamy dwa pojazdy, jeden to motocykl, drugi to GAZ, którego prędkość poza drogą wynosi 23km/h, nadaje się tylko do jazdy po drogach, a, że śmigamy również po zadupiach, uganiając się za czymś z przyzwoitą prędkością i większą liczbą miejsc, to gra z nami tak naprawdę na teraz ograniczała by się tylko do sporadycznych wypadów i rozmowy w międzyczasie, bo latamy prawie po całej mapie i bez sensu było by teraz latać za nami, ale z chęcią pogadamy w międzyczasie, no i cały czas staramy się o bardziej pojemny środek transportu.
Ogólnie jeśli ktoś jest zainteresowany to piszcie pm i wyślę namiary na TS3, już przeczyściłem pełną skrzynkę
@Bemeq
Polecam polecam poradnik Plaina na początek, sam jest chyba zbyt skromny, żeby się nim pochwalić http://www.forum.dayz.pl/viewtopic.php?f=2&t=448 No i również możesz wejść na TS3 jeśli masz jakieś pytania, czy szukasz wskazówek.
Na koniec standardowo trochę słitaśnych fotek z Czarnorusi:
Ostatni screen - Jozef Cibulka. Chyba tak swój profil nazwę w dayz xD
Ooo widze że nieźle się trzymacie może jutro wbije tam do was na ts : )
Mam jeszcze 1 pytanie:
Czy w DayZ są serwery czy jeden wielki świat?
Serwery, jest ich cala masa. Mozesz miedzy nimi migrować. Rzeczy ktore masz będa przechodzic(ale tylko to co masz na sobie i w plecaku.
Na PL1 mielismy praktycznie 50% pojazdow . Zaczynając od Skody na brytyjskiej terenowce koncząc. Do tego 3 crossy i 4 quady
. Bylismy juz blisko naprawy śmigla... ale gra sie nam znudzila
. Nie wiem czy nasza baza jeszcze stoi, ale jak tak to przejde sie do niej i zabiore troche sprzetu(brytyjska bron z TWS'em wymiata
) i zawitam tam do was. Tylko cholernie nie chce mi sie do niej biegac
. Jestem gdzies kolo Komarewa a baza jest z 11km od mojej pozycji
. No i jeszcze Propotype 2 mnie pochłonął
.
A gracie na jednym konkretnym serwerze czy tak różnie?
Siemka. Postanowiłem ściągnąć i pograć przez Tunngle. Prawda prawdą, nie ma tysiąców serwerów, tylko 5 czy 6, ale sama gra jest super. Oczywiście na początku znienawidziłem tą gre, ponieważ nie umiałem znaleść broni. Podobnie jest ze mną teraz, ale chociaż mam odwagę Za miesiąc zamierzam kupić Arma II + OA, i do tego ściągnąć Day Z, bo na kupionej grze frajda jest o wiele lepsza
Postanowiłem ściągnąć i pograć przez Tunngle. Prawda prawdą, nie ma tysiąców serwerów
Lol.....Serwerów jest ponad tysiąc tylko trzeba mieć oryginał żeby się o tym przekonać
Six Updater pokazuje 1806 serverow pod DayZ
Witam
Widziałem w tym temacie (gdzies na początku) że istnieje możliwosc zagrania w DayZ mając tylko orginał dodatku Operation Arrowhead. Czy ktoś tak gra i czy jest to nadal możliwe? Czy tylko w połączeniu z ArmA 2 Free?
Pozdrawiam
Panowie nadal grają na tym ts? bo może bym wpadł