DayZ - Zapiski Jurijego w świecie zombie

Samą ArmA 2 możesz sprawdzić, ale DayZ wymaga do funkcjonowania oryginalnego dodatku - Operation Arrowhead.

można na jakimś funglu czy trunglu, ale to syf i w ogóle nie przypomina oryginału chociażby dlatego, że postacie nie są zsynchronizowane z serwerem głównym, więc postępy na serwerach pirackich się nie zapisują.

To ja jeszcze mam pytanie - da się grać w nocy? Tzn jest z kim?, bo mam limitowany internet w dzień (no chyba, że multi nie ciągnie dużo megabajtów) a w nocy nielimitowany,.

no a czemu miałoby się nie dać? :P

tzn dać się na pewno da, ale czy ciężko spotkać kogoś w nocy czy raczej więcej osób gra?

Czy na serwie jest dzień czy noc w danym momencie zalezy tylko od admina.... w nocy trudniej nas wypatrzec przez innego gracza ale i trydniej wypatrzec zombiaki....aktualnie na gryonline mozna kupic OA za 25 zł taka promocja

Teraz jakis patch do DayZ zminil jasnosc otoczenia gry nocą. A co do ludzi... naprawde duzo osob mozna spotkac na serverach po 22.00 godzinie.

Cree albo Plain... napiszcie do mnie jak bedziecie "grac w gre" :D. Moja ekipa zaczyna grac w MainCrafta... a tego nie ogarne moim mozgiem :D.

Jeszcze 30% i będę mógł pograć.

A i czy ktoś będzie tak uprzejmy i pomoże mi na początku ( wytłumaczyć coś itp) ?

Cree, weź wyślij mi adres ts jak możesz na pw i przeczyść skrzynkę bo nie możesz otrzymywać wiadomości :D

Tzn sprawa na dziś dzień wygląda tak, że mamy dwa pojazdy, jeden to motocykl, drugi to GAZ, którego prędkość poza drogą wynosi 23km/h, nadaje się tylko do jazdy po drogach, a, że śmigamy również po zadupiach, uganiając się za czymś z przyzwoitą prędkością i większą liczbą miejsc, to gra z nami tak naprawdę na teraz ograniczała by się tylko do sporadycznych wypadów i rozmowy w międzyczasie, bo latamy prawie po całej mapie i bez sensu było by teraz latać za nami, ale z chęcią pogadamy w międzyczasie, no i cały czas staramy się o bardziej pojemny środek transportu.

Ogólnie jeśli ktoś jest zainteresowany to piszcie pm i wyślę namiary na TS3, już przeczyściłem pełną skrzynkę :D

@Bemeq

Polecam polecam poradnik Plaina na początek, sam jest chyba zbyt skromny, żeby się nim pochwalić :Dhttp://www.forum.dayz.pl/viewtopic.php?f=2&t=448 No i również możesz wejść na TS3 jeśli masz jakieś pytania, czy szukasz wskazówek.

Na koniec standardowo trochę słitaśnych fotek z Czarnorusi:

Ostatni screen - Jozef Cibulka. Chyba tak swój profil nazwę w dayz xD

Ooo widze że nieźle się trzymacie może jutro wbije tam do was na ts : )

Mam jeszcze 1 pytanie:

Czy w DayZ są serwery czy jeden wielki świat?

Serwery, jest ich cala masa. Mozesz miedzy nimi migrować. Rzeczy ktore masz będa przechodzic(ale tylko to co masz na sobie i w plecaku.

Na PL1 mielismy praktycznie 50% pojazdow :D. Zaczynając od Skody na brytyjskiej terenowce koncząc. Do tego 3 crossy i 4 quady :). Bylismy juz blisko naprawy śmigla... ale gra sie nam znudzila :(. Nie wiem czy nasza baza jeszcze stoi, ale jak tak to przejde sie do niej i zabiore troche sprzetu(brytyjska bron z TWS'em wymiata :P ) i zawitam tam do was. Tylko cholernie nie chce mi sie do niej biegac :D. Jestem gdzies kolo Komarewa a baza jest z 11km od mojej pozycji :P. No i jeszcze Propotype 2 mnie pochłonął :D.

A gracie na jednym konkretnym serwerze czy tak różnie?

Siemka. Postanowiłem ściągnąć i pograć przez Tunngle. Prawda prawdą, nie ma tysiąców serwerów, tylko 5 czy 6, ale sama gra jest super. Oczywiście na początku znienawidziłem tą gre, ponieważ nie umiałem znaleść broni. Podobnie jest ze mną teraz, ale chociaż mam odwagę :D Za miesiąc zamierzam kupić Arma II + OA, i do tego ściągnąć Day Z, bo na kupionej grze frajda jest o wiele lepsza :)

Postanowiłem ściągnąć i pograć przez Tunngle. Prawda prawdą, nie ma tysiąców serwerów

Lol.....Serwerów jest ponad tysiąc tylko trzeba mieć oryginał żeby się o tym przekonać :P

Six Updater pokazuje 1806 serverow pod DayZ :)

Witam ;)

Widziałem w tym temacie (gdzies na początku) że istnieje możliwosc zagrania w DayZ mając tylko orginał dodatku Operation Arrowhead. Czy ktoś tak gra i czy jest to nadal możliwe? Czy tylko w połączeniu z ArmA 2 Free?

Pozdrawiam ;)

Panowie nadal grają na tym ts? bo może bym wpadł :)