DB i następca

Jak wszyscy wiemy anime Dragon Ball wyrył się na zawsze w naszej pamięci i sercach, ale świat idzie do przodu. Nie można wiecznie patrzeć w wstecz, a zatem trzeba wybrać godnego zastępce DB.

Moje propozycje są takie:

- Fairy Tail

582_d85ba73d1c71cd295a677d973d060224.jpg

- Bleach

Ichigo+Kurosaki1.jpg

- Naruto

naruto-uzumaki_400.jpg

A wśród tej trójki najbardziej godnym(według mnie) jest Fairy Tail

Czekam na waszę propozycję.

Zastępować DB?

Chociaż jeżeli patrzeć na dobre anime dzisiaj, to zdecydowanie Death Note.

Death Note. Wspaniały anime, dobra fabuła i zwroty akcji.

Dalsza część zawiera duży spoiler!

SPOILER------------------------------------------------------------------------------

Obecnie jestem gdzieś 2 odcinki po śmierci L, moim zdaniem na początek, gdzie nawzajem się dymali był najlepszy, potem, jak Light zrobił się dobry, to nieco ssało, a teraz znowu zaczyna się rozkręcać. Szkoda, że anime ma chyba tylko z 50 odcinków.

SPOILER------------------------------------------------------------------------------

Death Note jest dobrym anime, obejrzałem go 3 razy:P

Jeśli chodzi o zastępstwo DB to trzeba szukać w tych gatunkach: satyra/parodia, sztuki walki i komedia. Gintama również jest dobrym anime i tez może zastąpić DB.

Jeśli miałbym wybierać z tej trójcy to byłoby to fairy tail, oczywiście naruto i bleach też są na niezłym poziomie, ale i tak na pewno gdzieś, gdzieś daleko jest jeszcze lepszy zastępca dla db ;)

Dragon Ball to dla mnie legenda. Sądzę, że w obecnym momencie nie ma anime, które by go zastąpiło i raczej nie będzie. To coś unikalnego dla mnie.

Obecnie jedynie One Piece mi go przypomina. Podobni bohaterowie, podobne cele.

Oczywiście DB to dobry tasiemiec, ale przy dzisiajszych anime wymięka a zwłaszcza przy Fairy Tail:P

Dragon Ball, to anime na którym się wychowałem, sądzę, że nie ma sobie równych, ale jeżeli musiałbym wybrać zastępcę, to bez wahania wybrałbym Full Metal Alchemist, świetna fabuła, fajni bohaterowie, dużo walki, tylko trochę krótkie było.

Dla mnie żadne inne anime ,czy coś tam nie jest takie dobre i warte obejrzenia jak DB. Ogólnie nie interesuje się tym i inne pozostałe nie wciągnęły mnie jak DB. Prócz tego kiedyś z ciekawości obejrzałem Devil May Cry ,ale to nie to.

Pierwsze anime, które obejrzałem to Yattaman później Capitan Tsubasa, wtedy jeszcze nie wiedziałem, że to anime:P Potem dopiero DB, później Pokemon i od pokemonów dowiedziałem się, że to anime i zacząłem rysować. Więc można powiedzieć, że stałem sie otaku dzięki Pokemonom. To one mnie stworzyły:P

pokemony cię stworzyły? To aż się boję spytać jak wyglądasz :D

Fairy Tail to jedyny godny następca DB, jeśli chodzi o dobrą naparzankę dla nastolatków.

Aczkolwiek z tego co wiem naruto ma dosyć silną pozycję wśród młodych (pewnie dlatego że po polsku i w telewizji)

pokemony cię stworzyły? To aż się boję spytać jak wyglądasz

zapewniam, że w miare normalnie:p

Naruto ma podobną sytaucję co Dragon Ball, oby dwa można było obejrzećw TV i po polsku, dlatego tak się przyjeli:P I odradzam oglądanie jakiegokolwiek anime po polsku, lepiej obejrzeć w oryginalnym języku(japońskim) z polskimi napisami.

Fairy Tail jest dobrą bijatyką dla nastalotków(nie tylko:P), tym samym był Dragon Ball.

DragonBall jest legendą, a legend się nie zastępuje, tylko tworzy nowe.

Podobnym anime na pewno jest Fairy Tail, brak większego celu, tylko saga za sagą, odcinki są coraz ciekawsze i nie nudzą.

Różnica jest już w One Piece, głównym celem jest zdobyć skarb Gol D. Rogera, chociaż każdy z bohaterów patrzy na to inaczej, lecz można go porównać do DragonBall'a, czy Fairy Tail.

Świetnym anime z gatunku shounen jest Full Metal Alchemist, polecam przeczytać mangę, jeszcze lepsza od anime.

Jest jeszcze wiele ciekawych anime z tego gatunku co DragonBall, polecam obejrzeć wszystkie . :D

Trudno by wybrać zastępce DB bo reszta anime jest daleko za nim, ale jeśli trzeba by wybierać to moim zdaniem Bleach i Saint Seiya: The Lost Canvas.

Trudno by wybrać zastępce DB bo reszta anime jest daleko za nim, ale jeśli trzeba by wybierać to moim zdaniem Bleach i Saint Seiya: The Lost Canvas.

A co DB ma czego inne anime nie mają??

Saint Seiya? Muszę obejrzeć:P

Co ma DB czego inne Anime nie maja? hmmm.. wiele, ostatnio widziałem ciekawego Kwejka to może troszeczke powie na ten temat ;p Link

Następcy nie będzie, w ostatnim nieemitowanym odcinku Songo przypadkowym pierdem rozdupcył wszechświat. Game Over.:)

Następcy nie będzie, w ostatnim nieemitowanym odcinku Songo przypadkowym pierdem rozdupcył wszechświat. Game Over.

To samo znajdziesz w Fairy Tail, Naruto, Bleach i wielu innych shunenów, nie tylko DB uczy takich rzeczy.

Od jakiegoś czasu już nie siedzę w temacie mang i anime, ale DB oglądałem z wypiekami na policzkach, a teraz z wielką przyjemnością czytuję co tydzień nowe chaptery Naruto i Bleach przez to, że reklamowały się właśnie w jakiś stopniu (Naruto w Polsce w sporym. Pamiętam jak w ostatnich tomach DB od JPF ostatnia strona była artem z Naruto okraszonym tekstem "Nadchodzi następca DB") i tak mi zostało, że mnie wciągnęły. Ale następcy jako takiego w tych dwóch nie widzę, chociaż jak już to faktycznie Naruto. Fairy Tail nie widziałem nigdy, ale skoro mówicie, że dobre, to może wolną chwilą sobie obejrzę. Jeszcze dodał bym do tego, jak ktoś wyżej, Fullmetal Alchemist. Może jednak cała sprawa jest potraktowana nieco poważniej niż typowo mordobiciowe DB, ale po byciu fanem właśnie DB zostałem fanem FMA ;p

Po DB polecam Bleach'a lub Full Metal Alchemist - Bleach'a ogladam, FMA ogladalem i obydwa Anime swietne. ;)