Dbo

Witam wszystkich, którzy grali/grają w Dragon Ball Online. Mam pewne pytanie co prawda wydaje mi się, że znam odpowiedź ale cóż może ktoś jest taki dobroduszny, że pomoże biednej osóbce :D. Chodzi mi o sprawę konta męczę się z godzinę, patrzyłem na poradniki ale zaczynam wymiękać. Tutaj zaczyna się moje pytanie. Może ktoś by był tak dobroduszny żeby pomóc w założeniu konta/założyć konto, ewentualnie (ta opcja tylko dla największych dobroduszników :D) zaproponowac gre na jednym kącie (jeśli ktoś nei gra zbyt często, bo przecież nie będę mu się wpychał na konto jeśli gra go pasjonuje tak jak by to zrobiłą ze mną xD) lub ewentualne oddanie konta jeśli ktoś nie korzysta (wszystko by sięzachowało gdyby ktoś chciał wrócić, to bym oddał konto [wiem, że niektórzy w to nie wierzą no ale cóż taki po prostu jestem] tzn. zrobiłbym własną postać z której bym korzystał, w ogóle nie zaglądał bym na postać która by była na koncie). No ale wiem, że mało jest szaleńców którzy oddali/podzielili by się kontem z nieznajomym :D. Więc jeśli ktoś mógłby pomóc w tej sprawie byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam Saruto.

A ja wiem tylko, że nie wiem pod jakim ustawisz się "kątem", żeby grać.

Pomóc myślę, że oficjalnie ci nie można, bo to nie legalne.

Miałem konto do DBO i oddałem je kolesiowi z tego forum ;]

Peace

PS : Gramatyka NIE BOLI - SZKOL SIĘ SZKOL !!

XD tak moja gramatyka nie jest najlepsza, no ale cóż trójka z polskiego i jednak masz rację, że powinienem się podszkolić w gramatyce. Czasami po prostu szybciej piszę niż myślę, a co do konta to czemu nie legalna jest pomoc?

Nielegalne w sensie, że mogą grać jedynie osoby z korea'i, i stworzenie takiego konta jest niezgodne z prawem.

xD Ale jednak ci koreanie to idioci, stworzyli grę w, którą wszyscy fani DB chcieli by zagrać a jest tylko w Korei i przy okazji cały czas Beta xD

Idioci powiadasz hm...popatrz na to z innej strony, firma cały czas przedłuża wydanie europejskiej wersji co przez co Europejczycy coraz bardziej na nią czekają. Większość zaczyna się rejestrować na koreańskiej wersji, podobno gra niedawno weszła do chin więc możemy czekać na angielską ale nie o tym tu mowa. Więc im dłużej trzymają tym bardziej gra jest pożądana a Beta? Im dłużej będą czekali z wprowadzeniem Full wersji tym bardziej gra będzie pożądana przez graczy żeby mogli sprawdzić jej pełne możliwości. Więc przemyśl czy to "Idioci" czy "Geniusze"?

Gry z krajów Azjatyckich mają to do siebie, że w Europie pojawiają się po 4 latach ;]

Jedno jest pewne. Gra prędzej czy później wyjdzie bo w Europie i USA Dragon Ball był bardzo popularny.

Idioci czy geniusze?? Żadne z obu. Zwykła firma prowadząca standardową politykę.

Czemu nielegalne?? Ponieważ nie posiadamy naszych numerów KSSN, więc trzeba naruszać regulamin.

Proponuję uzbroić się w cierpliwość i czekać, a opłaci się to ;]

Lassarus czy ty jesteś jakimś mędrcem bo nigdy nie patrzyłem z tego punktu widzenia na grę a jak popatrzyłem to niby masz racje (a raczej masz 100% racje) jakbyś chciał zostać prezydentem to na ciebie zagłosuje xD

Mędrcem to ja na pewno nie jestem choć jakąś wiedzę tam mam.

@Lassarus

Humaniści znajdują sens tam gdzie go nie ma, czyż nie?

Aa, też jestem humanistą, jednak mam sporo większą logikę. To nie jest żadna taktyka marketingowa, tylko i wyłącznie zbieg okoliczności. Gra jest teraz w open becie, ale może szybko nie wpaść do europy bo się ponoć nie sprawdza (jej jedyną faktyczną zaletą jest ponoć fakt że to dragon ball).

Co do nielegalności i rejestracji - każda gra która ma blokadę IP jest dla nas nielegalna, jednak Vindicuts to niejednokrotny hot topic, zaś w przypadku Dragon Balla wystarczy wygenerować KSSN (No, teoretycznie to to samo co pesel, czyli czysty znak pochodzenia) innym jest jednak fakt, że konto trzeba aktywować poprzez s-m-s z koreańskiej sieci, wyjątkowo kłopotliwa sprawa, więc radzę poczekać na Chińską, albo najlepiej Europejską wersję gry.

@LassarusHumaniści znajdują sens tam gdzie go nie ma, czyż nie?Aa, też jestem humanistą, jednak mam sporo większą logikę. To nie jest żadna taktyka marketingowa, tylko i wyłącznie zbieg okoliczności. Gra jest teraz w open becie, ale może szybko nie wpaść do europy bo się ponoć nie sprawdza (jej jedyną faktyczną zaletą jest ponoć fakt że to dragon ball).Co do nielegalności i rejestracji - każda gra która ma blokadę IP jest dla nas nielegalna, jednak Vindicuts to niejednokrotny hot topic, zaś w przypadku Dragon Balla wystarczy wygenerować KSSN (No, teoretycznie to to samo co pesel, czyli czysty znak pochodzenia) innym jest jednak fakt, że konto trzeba aktywować poprzez s-m-s z koreańskiej sieci, wyjątkowo kłopotliwa sprawa, więc radzę poczekać na Chińską, albo najlepiej Europejską wersję gry.

A któż to ci takich bzdur nagadał ^^??

Gra się nie sprawdza?? -eee błąd ^^

Sam miałem okazję grać na koreańcu (kolega z clanu jest koreańczykiem) i dawało mi to niesamowitą radość. Gra jest świetna. Dynamiczna, rozbudowana, grafika nie kłuje w oczy. Efekty skilli są bardzo interesujące. Wybór klas też wpływa na gracza, ponieważ nie jest to typowe "kogo nie wybiorę i tak macham 1,2,3 itd".

No i klimat. Sam jestem fanem i mam pewność, że każda osoba z moim sentymentem do DB powinna tej gry spróbować. W Korei póki co bije rekordy popularności i osobiście jestem w stanie zasugerować, że kiedy się pojawi w europie tak też będzie (wystarczy spojrzeć ile osób ogląda Dragon Ball Kai ;] ).

KSSN :

Cały motyw polega na tym, że nawet jeśli ktoś ci konto zrobi (co jest ryzykowne bo jeśli ty coś przeskrobiesz [w jakiś sposób złamiesz regulamin, a tym samym prawo] to on będzie ścigany) bo bądźmy szczerzy z generacją kssn trzeba mieć dużego farta, a mimo to nie zda się to na długo, bo w końcu i tak wykrywają z fałszowane Ksny.

No ale cóż. Każdy ma swoje poglądy i upodobania. Gra może podobać się, ale nie musi. Ja mimo wszystko dalej POLECAM uzbroić się w cierpliwość i czekać na Europe bo nie pożałujecie.

POZDRAWIAM

Siekanek

@edit

A tutaj jeszcze mały filmik ze skillami postaci z DBO ^^

Niestety tak jak niektórzy tutaj mam ten sam problem otóż wychowałem się na DB (ahh pamiętam te czasy na RTL7 xD) i niestety czekam (już z 3 lata miną) tak samo jak ty Saruto, więc uzbrój się w cierpliwość. Firma Chińska do, której powędrowało DBO ostatnio weszła na angielski rynek, więc może się doczekamy. Jakby co pewnie szybciej wejdziesz do gry Vindictus niż DBO. Znając trochę gry koreańskie pewnie kiedy DBO powędruje na nasz rynek będzie:

a) abonament

b)kupić

c)tak zacofana, że nie będzie warto w nią grać.

Taka jest moja opinia, każdy może mieć własną, dzięki za wysłuchanie (a raczej przeczytanie) i pozdrawiam.

Z całym szacunkiem, ale sranie w banie....

Gra będzie na tej samej polityce co w Korei.

Będzie item mall shop. Będzie on wpływał nieco na grę, ale nie w jakimś znaczącym stopniu....

Skończcie snuć jakieś hipotezy wyjęte z kosmosu tylko poczytajcie trochę zanim coś napiszecie...

a) abonamentb)kupićc)tak zacofana, że nie będzie warto w nią grać.

a) Odpada. Gry na abonament tracą rację bytu.

B) Jak z RoM'em, jeśli B2P to tylko dla dodatkowych itemków na start.

c) Na początku po wydaniu zapewne tak, ale myślę że co się nie stanie w ciągu roku dogonimy wersją do Azjatów a na pewno Ameryki (jeśli dostaną serwery przed nami).

Gra się nie sprawdza?? -eee błąd ^^Sam miałem okazję grać na koreańcu (kolega z clanu jest koreańczykiem) i dawało mi to niesamowitą radość. Gra jest świetna. Dynamiczna, rozbudowana, grafika nie kłuje w oczy. Efekty skilli są bardzo interesujące. Wybór klas też wpływa na gracza, ponieważ nie jest to typowe "kogo nie wybiorę i tak macham 1,2,3 itd".No i klimat. Sam jestem fanem i mam pewność, że każda osoba z moim sentymentem do DB powinna tej gry spróbować. W Korei póki co bije rekordy popularności i osobiście jestem w stanie zasugerować, że kiedy się pojawi w europie tak też będzie (wystarczy spojrzeć ile osób ogląda Dragon Ball Kai ;] ).

W takim razie przepraszam za błąd, takie informacje znajdywałem na forach, widocznie błędne. Choć w sumie mało mnie to interesuje póki sam nie zagram i nie ocenię ;] ale jeśli to co mówisz to prawda wtedy wydanie gry to tylko kwestia różnic prawnych, a te i tak zawsze łatają kilka lat.

No i Koreański nie jest podobny do angielskiego, co innego z np. Chińskim (aktualnie różnica w znakach jest znikoma, łatwiej już odróżnić Koreański od Japońskiego, choć może to kwestia tego ile się jakie oglądało.) więc tłumaczenie też im zajmie.

Plany wydania gry poza Azją nie zaczną się wcześniej niż po wejściu gry w full relase w Korei, i trzeba wziąć na to poprawkę. Beta u nich to raczej nic dobrego dla nas.

a) Odpada. Gry na abonament tracą rację bytu. Jak z RoM'em, jeśli B2P to tylko dla dodatkowych itemków na start.c) Na początku po wydaniu zapewne tak, ale myślę że co się nie stanie w ciągu roku dogonimy wersją do Azjatów a na pewno Ameryki (jeśli dostaną serwery przed nami).W takim razie przepraszam za błąd, takie informacje znajdywałem na forach, widocznie błędne. Choć w sumie mało mnie to interesuje póki sam nie zagram i nie ocenię ;] ale jeśli to co mówisz to prawda wtedy wydanie gry to tylko kwestia różnic prawnych, a te i tak zawsze łatają kilka lat.No i Koreański nie jest podobny do angielskiego, co innego z np. Chińskim (aktualnie różnica w znakach jest znikoma, łatwiej już odróżnić Koreański od Japońskiego, choć może to kwestia tego ile się jakie oglądało.) więc tłumaczenie też im zajmie.Plany wydania gry poza Azją nie zaczną się wcześniej niż po wejściu gry w full relase w Korei, i trzeba wziąć na to poprawkę. Beta u nich to raczej nic dobrego dla nas.

PRZECIEŻ DBO już dawno jest po BECIE. Gra jest w full release od jakiegoś czasu :D

@down

Bo może należy do ludzi, którzy piszą zanim pomyślą^^

xD Ale jednak ci koreanie to idioci, stworzyli grę w, którą wszyscy fani DB chcieli by zagrać a jest tylko w Korei i przy okazji cały czas Beta xD

Saruto mnie zmylił *zwala*

Jak chcesz to ja mam konto na dbo na sell w pełni zautoryzowane,i tam są chyba jescze 2 postacie 30, i 28

Haha >_< "Gry na abonament tracą rację bytu" powiedz to 11 milionom ludzi grającym w WoW i całej reszcie legalnie grającej w Aion, Lineage, Dc Universe itp. Jeżeli chodzi o Onlineówki to gry P2P to jedyne słuszne produkcje, które mają jakiś sens, wszystko inne to taśmowo tworzone crapy.

Grą tworzy społeczność, a do darmówek mają dostęp tardy z całego świata, którzy taką grę swoim "lamieniem" potrafią niesamowicie popsuć. Raczej przyzna mi rację każdy, kto grał / gra w jakiś F2P albo B2P tytuł.

Jeżeli chodzi o Onlineówki to gry P2P to jedyne słuszne produkcje, które mają jakiś sens, wszystko inne to taśmowo tworzone crapy.

Zgadzam się w 100%! Poza tym "darmowe" gry bywają często jeszcze droższe niż płatne. Co do DBO Gdyby wyszło w Europie to na pewno przyciągneło by wielu fanów Dragon Ball'a (takich jak ja) ale nikogo innego. Dlaczego? Bo zanim DBO wyjdzie w Europie powstanie wiele lepszych gier (np. Guild Wars 2).

Haha >_< "Gry na abonament tracą rację bytu" powiedz to 11 milionom ludzi grającym w WoW i całej reszcie legalnie grającej w Aion, Lineage, Dc Universe itp. Jeżeli chodzi o Onlineówki to gry P2P to jedyne słuszne produkcje, które mają jakiś sens, wszystko inne to taśmowo tworzone crapy.Grą tworzy społeczność, a do darmówek mają dostęp tardy z całego świata, którzy taką grę swoim "lamieniem" potrafią niesamowicie popsuć. Raczej przyzna mi rację każdy, kto grał / gra w jakiś F2P albo B2P tytuł.
Zgadzam się w 100%! Poza tym "darmowe" gry bywają często jeszcze droższe niż płatne

See?

Gdy wydawca wybiera system płatności nie interesuje go kto i jak będzie grał, tylko ile zarobi. Owszem, na grach płatnych jest mniej noobów (choć taki WoW to wyjątek, tam main żyje głównie dzięki mega populacji).

Taśmówki? Owszem, chociaż mamy tutaj masę wyjątków, te wyjątki wprowadzają coś nowego, i to w nie głównie grają ludzie. Chociażby Vindicuts który zdobył popularność wszędzie, nawet w europie, chociaż jeszcze nie wyszedł (co brzmi absurdalnie).

Jeśli w grze irytują cię nooby, zmieniasz serwer lub kolekcjonujesz własną ekpię, albo nawet próbujesz go nauczyć jak grać. Przede wszystkim MMO są dla mas, więcej osób sięga jednak po darmowe tytuły, chociażby dla tego że "mama nie chce dać".

Wszyscy wiemy również że P2P znika powoli z czasem, nawet World of Warcraft ma być aktualnie darmowy, system ma ulec zmianie po wyjściu drugiego mmorpg od Blizzarda, nad którym prace już trwają. Na dodatek informacje te były w newsach nawet na tej stronie, podobna sytuacja się prezentuje z nadchodzącym KotOR online, wydawcy nie są pewni czy gra się sprawdzi, więc zapowiedzieli że być może gra wyjdzie w systemie F2P.

Runes of Magic i Allods Online początkowo planowano na P2P, jednak wydawcy zauważyli większy zysk w F2P.

Gry P2P znikają, a jeżeli nie lubisz ludzi i próbujesz tworzyć flame na forach w chwilach nudy, MMO nie są dla ciebie.

-Ravy-