DDO finalna odslona

Widze, ze malo kto zaglada na ta gierke a samotnie slabo sie gra, wiec moze zrobie jej tu mala reklame. Jako, ze ostatnimi dniami ukazala sie final wersja szukam ludkow, ktorym nie straszny swiat questow(wczesniej w becie istnial 1 server i swiat tetnil zyciem:)). W grze nie ma grindu jako takiego, wszelki exp uzyskiwany jest wlasnie z questow. W final wersji dla free kont mamy dostep do wszystkich krain, nie ma zadnych blokad. Non target system i widok zza plecow. Autorzy postarali sie, co do zadan i nie wszystkie polegaja na ubijaniu hord mobkow. Free gracze nie moga jedynie uzywac 2 ras i 2 klas. Reasumujac, jesli ktos poszukuje ciekawego pve i rozwinietego systemu skilli to z czystym sumieniem polecam.

Które klasy i rasy są zablokowane(pewnie gdzieś to napisali ale nie znalazłem)?

PS. ostrzę sobie pazury na ten tytuł.

Monk, favored soul z klas i drowy, warforged z ras. Najwazniejsze, ze healerzy sa dostepni :) Ci w kazdym takim mmorpg to podstawa w pt ;) Jak cos gram na servie khyber jako elf arcane ranger nick Komedia.

Czy ktoś, kto nie grał na CB, może grać w tym momencie?

Gra jest free calkowicie, sciagaj i graj. System kont podobny z requiem. Tu opis http://www.ddo.com/vip

co mozna, a czego nie.

To jeszcze zapytam. Tam jest napisane "Basic, can purchase more", czyli f2p można sobie dokupić rasę/klasę? I czy jak wykupie vip na miesiąc i zrobie np drowa to czy po tym miesiącu będę mógł nim nadal grać(już jako f2p) :)?

A co do grania to polecam się organizować na http://ddopl.com/

Jezeli pomzesz mi sie zarejstrowac, albo poprostu podaj link do strony z rejstracja (bo dziwnym trafem nie moge znalesc) to chetnie zagram :)

Inhis klasy i rasy dokupujesz w item mailu za turbine points. Jednorazowo, pozniej klasa i rasa pozostaje u Ciebie juz do konca. Co do konta vipa nie wiem, gralem od poczatku w bete jako darmozjad za free. Zaluje teraz, ze chociaz miesiaca nie wykupilem :) bo turbine litosciwa lapka dalo mi za beta testy 500 pkt ( a za miesiac stazu vipa dorzucaja 400 pkt) :) rasa drowa kosztuje 596 ;)

Zhothun konto aktywujesz w zakladce "My Account".

Jezeli pomzesz mi sie zarejstrowac, albo poprostu podaj link do strony z rejstracja (bo dziwnym trafem nie moge znalesc) to chetnie zagram

Dla tych co nie mieli kont i nie brali udziału w Becie gra będzie dostępna od 9 września i chyba dopiero wtedy będzie można zrobić konto o ile się nie myle

GRA O KANT d*py POTŁUC CHYBA NIE ZAUWAŻYLI ŻE LATA MIJAJĄ

//Regulamin, punkt 2.10, żegnamy z forum na tydzień. - Mr. Hania

O Grafi0 dzięki że mi przypomniałeś xD tak czekałem a prawie zapomniałem, jak coś to na mnie można liczyć... tylko kiedy... w soboty i niedziele na pewno ale w dni tygodnia to się jeszcze zobaczy ^^

Mam pytanie czy. Czy naprawdę nie dostaje się expa z bicia moobów ?? Napisałeś tylko, że exp bije się tylko przez questy.

Wiec, gra startuje 9 wrzenia dla free kont, tak? I w ten dzień będzie udostępniona rejestracja, tak? Tylko jak to jest, bo podobno gra jest tylko dla amerykanusów za free?

US jest darmowe dla wszystkich. Gracze z Europy używają głównie serwera Thelanis jako "nieoficjalnego" EU.

DDO EU, czyli oficjalna wersja europejska, jest na razie prowadzona przez Codemasters i nie będzie darmowa.

Co do serwera Thelanis to raczej trzeba zapomnieć,powstał nowy serwer Cannith i to raczej na nim wszyscy nowi a co za tym idzie dużo polaków się skupi

Mam pytanie czy. Czy naprawdę nie dostaje się expa z bicia moobów ?? Napisałeś tylko, że exp bije się tylko przez questy.

Exp za bicie mobow jest, ale nie wyglada to jak grind. Idziesz po prostu na instancji wyjsciowej i masz podana ilosc do wybicia bokiem. zaczynasz od 10, 25, pozniej ilosc wzrasta x2. Jak wybijesz dana ilosc, przyznaja Ci expa. Nie jest on wielki, bo i w sumie nie o bicie mobow tu biega:) Nawet dropow zadnych z nich nie ma :) Te wypadaja tylko na instach questowych.

Czyli głównie w tej grze chodzi o wypełnianie questów, tak ? (jeżeli dobrze cię zrozumiałem)

Glownie gra to bieganie w party i wypatrywanie questow, a tych jest wiele :) Czasu na nude nie ma. Jest dosc rozbudowany system sociability i jesli nikogo nie znasz nawet to wklepujesz nazwe questu, ktory masz do wykonania i czekasz na chetnych. A tych zazwyczaj zawsze sie znajduje, bo ten sam quest mozna kilka razy robic i zgarniac wszystkie itemy za niego. Exp tez proporcjonalnie rosnie do stopnia trudnosci. Chyba normalne ;) Solo quest ma najmniejszy exp i w sumie polega na zaznajomieniu sie, gdzie i o co biega, bo nie wszsystkie q to kill all mobs. Specjalnosci zlodzieji tez sa potrzebne :) Ogolnie juz na drugim miescie trzeba zaznajomic sie w ukrywaniu w cieniu i bieganiu chylkiem pod sciana:)

Czyli pozostalo czekac do 9 :| Jest teraz mozliwosc sciagniecia gry a 9 zaczac grac ?

A jest http://www.ddo.com/ddosupport/download-ddo można ściągnąć całość lub cześć gry, która umożliwi jej włączenie(granie na początku) i w międzyczasie będzie ściągała się dalsza cześć klienta