DDO finalna odslona

to prawda ze bez konta VIP gracze beda mieli ograniczenia takie jak okrojona ilosc map ??

Mapy sa dostepne wszystkie. Okrojono ilosc questow, 2 rasy i 2 klasy mniej, zmniejszony czas aukcji, zmniejszona ilosc slotow w banku i zmniejszona ilosc slotow na charakter. O ile questy sa jak najbardziej potrzebne, tak od reszty mozna sie od biedy obyc. Ale i na questy jest sposob, zeby mozna je zakupic na free koncie bez siegania niepotrzebnie do sakiewki :)

i pytanko mam jeszcze jedne, jaka klase i rase wybrac jesli chce byc typowym tankiem ??

EDIT: jak wyglada sprawa pvp w DDO ?

i pytanko mam jeszcze jedne, jaka klase i rase wybrac jesli chce byc typowym tankiem ??EDIT: jak wyglada sprawa pvp w DDO ?

Dwarf albo human fighter sa w tym najlepsi, jako subklasa stalwart soldier. A co do pvp masz w karczmach areny, gdzie sie mozna sprawdzac.

A jaka klasa ? BO widze tutaj paladyna i warriora, w kazdej innej grze paladyn jest typowym tankiem a warrior raczej stawia na sile ataku ale z tego co widze po opisach tutaj jest troszke inaczej :P Wybrac wariora czy paladyna jesli chce byc typowym tankiem ? I jaki Path wybrac ?

A jaka klasa ? BO widze tutaj paladyna i warriora, w kazdej innej grze paladyn jest typowym tankiem a warrior raczej stawia na sile ataku ale z tego co widze po opisach tutaj jest troszke inaczej Wybrac wariora czy paladyna jesli chce byc typowym tankiem ? I jaki Path wybrac ?

Czytaj uważnie temat, kolega już odpowiedział:

Monk, favored soul z klas i drowy, warforged z ras. Najwazniejsze, ze healerzy sa dostepni Ci w kazdym takim mmorpg to podstawa w pt Jak cos gram na servie khyber jako elf arcane ranger nick Komedia.

Trzeba grać w papierkowe D&D to różnice sie zna . Ja mam dwa pytania przed ściganiem ( możę 3 :P) :

-czy do drowy są za free?

- jaki świat dd ( jeśli drowy to stawiam na forgotena ale kto ich tam wie)

- Czy są dostępne klasy specjalne ( np Archmage , Shadow dancer , Dwarf Defender etc. )

- ile kosztuje konto Vip?

Mialy być 3 ale czekam na odp:)

Trzeba grać w papierkowe D&D to różnice sie zna . Ja mam dwa pytania przed ściganiem ( możę 3 ) :-czy do drowy są za free?- jaki świat dd ( jeśli drowy to stawiam na forgotena ale kto ich tam wie)- Czy są dostępne klasy specjalne ( np Archmage , Shadow dancer , Dwarf Defender etc. )- ile kosztuje konto Vip?Mialy być 3 ale czekam na odp:)

-drowy są płatne

-nie znam się

-nie wiem

- "A DDO VIP subscription costs $14.99 per month, and less for multi-month plans. "

Na jakim serwerze gracie? Cannith ?

EDIT: No i FAIL... ściągło mi się już przez Turbine Downloaded Wilderness, Village, Beach i Character Generation. Ścąga mi Full Game. Czy mogę już grać czy nie? do gry niby wejść idzie ale gdy już włącza się sama gra obraz się crashuje w zielone kwadraty i wyskakuje błąd windowsowy że nie można wykonać akcji dndclient...

Trzeba grać w papierkowe D&D to różnice sie zna . Ja mam dwa pytania przed ściganiem ( możę 3 ) :-czy do drowy są za free?- jaki świat dd ( jeśli drowy to stawiam na forgotena ale kto ich tam wie)- Czy są dostępne klasy specjalne ( np Archmage , Shadow dancer , Dwarf Defender etc. )- ile kosztuje konto Vip?Mialy być 3 ale czekam na odp:)

-rase drowa mozna zakupic za jedyne 596 pkt turbine :) nie jest to wiele. Pkt leca Ci w czasie gry za niektore questy.

-co do swiata to polemika byla wielka na ogolnym kanale na serwerze i koniec koncem stanelo na tym ze jest to dd 4.5 :)) Ogolne zasady oczywiscie forgotten, ale pograsz Broda zrozumiesz o co mi chodzi, jesli znasz te klimaty. Nie jest to stare 3.5. z papierka.

- Vip to jedyne 14.99$

Hmmm, z gameplayow wyglada fajnie, free no i jeszcze najlepsze: Non target system. XD

Bardzo mi się podoba i zastanawia mnie tylko jedno:

Czy gra jest w stanie odciągnąć od WoW'a? :)

Czy gra jest w stanie odciągnąć od WoW'a?

A co to jest WoW ;)?(World of Warcraft :)/ Kuboszek < - myślałem, że jak dodam emotkę to ludzie wyczują ironię... widać jednak nie) Przy samym uruchomieniu spotkało mnie sporo niespodzianek. Najpierw zanim włączyłem grę zdenerwowałem się, że mam laga ( ping do wp zwykle mam 25 a miałem koło 600). W takich sytuacjach nie ma szans na grę w inne gry. Mimo wszystko jednak włączyłem. I co? 0 lagów :o. Wszystko płynnie... Mam też stosunkowo mało ramu (1gb). Nie mniej jednak gra chodzi bardzo płynnie. A co do samej gry... to trzeba zagrać - gorąco polecam.

PS. chyba nikt nie zrozumiał tego posta^^

Serwery są w stanach, więc pingu w okolicach 25 nikt z nas nie będzie miał, ale gra się komfortowo.

Zaraz zaraz pogubiłem się to na którym serwie jest najwięcęj polaków bo I no speak englisch. (nawet nie wiem czy do końca to dobrze napisałem)

@up

Człowieku masz 14 lat. Dzieci po 10 lat potrafią podstawy.

@up Człowieku masz 14 lat. Dzieci po 10 lat potrafią podstawy.

Bo z reguły ten język jest nauczany w szkołach, ale nie zapominaj, że nauczane są również inne języki, np. rosyjski, niemiecki, francuski.

Co do pytania najwięcej zapewne gra na Cannith. Jednak gra wymaga co najmniej dobrej znajomości języka angielskiego, więc nie wiem czy sobie poradzisz, tym bardziej, że najwięcej informacji o grze, postaciach, questach znajduje się na oficjalnym forum. Polski fansite jest, ale aktywność na jego forum jest niemal zerowa.

Z ręką na sercu moge powiedzieć że DDO jest najlepszym darmowym MMO.

Wciąga jak cholera, PvE jest GENIALNE i nie ma dzieci (bo nie można grindować a dzieci nie łapią o co chodzi).

Gra jest klimatyczna a nie jak wow WTB LFG N00b! W grze możemy mieć imię i nazwisko

Co tu dużo mówić... Zapraszam do gry na serwerze Cannith (nowy, wszyscy tu grają PL), i zapraszam do gildii DDOpl (www.ddopl.com)

Ja nazywam sie Taiso Angeli, jestem Klerykiem (Scourge of Undead)

Nie pożałujecie! WoW idzie w odstawke na baardzo długi czas.

Nie przejmujcie się Cash Shopem! punkty do CS dostajemy po zrobieniu questa (czasami), a z resztą rzeczy w nim są bardzo tanie. Sam mam zamiar wykupić sobie questy + rasy ;)

Jeszcze raz zapraszam! Nie znajdziecie lepszego MMO od DDO

Wiec Cash pointy mozna zarobic poprzez questy? :o

bo ja chcialbym monka odblokowac...

Wiec Cash pointy mozna zarobic poprzez questy? bo ja chcialbym monka odblokowac...

Tak. Ja w ciągu 1h gry zdobyłem 50 punktów, a na monka chyba trzeba koło 500 (później już nie jest tak łatwo, ale też się da)

Dobra, ściąga się. 2.5 Gb/4,8 Gb. Wieczroem pogram - time ramaining 6:35:00. Długo szukałem MMOPRG dla siebie, i gdy już miałem zacząć ściągać 4story, w które kiedyś grywałem znalazłem ten temat. DDO zapowiada się fajnie, mam nadzieje że mój angielski wystarczy. A jak nie pod ręką mam słownik. Tylko jest sprawa - pójdzie na 1GB RAM'u, 1.8 Ghz procku, Radku x1650 512 i 1mb/s Netii?

Spora ta instalka 3,8 giga przy mim necie to 10h :(