DDO finalna odslona

Do wyboru sa 3 rodzaje instalki. Ta najwieksza posiada tekstury w najwyzszej dostepnej dla tej gry rozdzielczosci. Jesli nie macie poteznego PC to nie ma sensu sciagac inna niz "Standard", ktora wazy 2,9GB wiec nie tak duzo.

A co do samej gry to jest swietna, ba powiem wiecej to jedna z najlepszych mmo w jakie gralem w ogole. Choc przyznam sie ze jestem fanem DnD wiec pewnie po czesci dlatego tak mi sie podoba.

Co do pytan, gra nie jest osadzona w Forgatenie. To inny swiat DnD, wczoraj jeszcze pamietalem ktory ale jakos mi wypadlo z glowy :P Zreszta nie ma to wiekszego znaczenia, a nawet dobrze bo troszke juz znudzilo mnie spotykanie Drizzda czy Elminstera na kazdym kroku ;)

Grind na mobkach jest w tej grze niemozliwy, doswiadczenie dostajemy jedynie za questy (co mnie osobiscie bardzo sie podoba, a questy sa swietne: od bardzo prostych typu pokonaj kogos, do zlozonych lochow pelnych polapek puzzli i zagadek logicznych)

Klas prestizowych chyba nie ma, bynajmniej nie znalazlem zadnej wzmianki o tym. Troche szkoda bo przydalby sie mojemy zlodziejowi level Shadowdancera albo 8 Assassina ;) Ale za to sa wszystkie klasy nie-prestizowe wliczajac w to Favored Soul'a (ktorego niestety trzeba odblokowac za kase lub punkty).

Jednym slowem polecam kazdemu, gra jest solidna bo przeciez zostala zrobiona jako P2P. Przechodzac na F2P niczego nie stracila, po prostu pare bajerow zablokowali, ale nic bez czego nie da sie zyc.

Hahaha.Widać ściągam z najlepszymi teksturami, bo muszę ściągać 4.8 Gb. To co zrobić? Da się ustawić gorszą grafikę aby poszło na moim kompie? Czy anulować i zacząć ściągać 2.9 Gb?

^ Tak da sie. Tak najwieksza instalka to poprostu ta standardowa+ tekstury w wysokiej rozdzielczosci. Dlatego wazy wiecej i dlatego nie ma sensu jej sciagac jesli nie mamy zamiaru ustawiac grafiki na Ultra High (czy jak tam sie max w tutaj nazywa, nie pamietam bo nie mam takiego sprzetu zeby to wlaczyc :P)

OK, dzięki. Anulowałem ściąganie, bo zresztą wkur&*^ mnie ten przycisk play, który nie wiem po jaki kij tam był, jak i tak trza było czekać do końca downloadu. Zacząłem ściągać standard, nie przez turbine, i mimo że wychodzi o 0.9 Gb więcej do ściągnięcia, niż jakbym miał dokończyć ściągać tamto, to będę czekał mniej, bo turbina używała tylko 100 kb/s, a przez downloadera wyciąga normalnie - 145.

HolyPL to niby swiat Eberron, ma niby byc z zalozenia steampunkowy :) sugeruja to golemy. Tylko gdzie tam kolej ;)

O wlasnie Eberron! No sa Automatony i moze kolej jest gdzies pozniej, kto wie pogramy zobaczymy :P

serwer offline ? czy to moj net .. ?

serwer offline ? czy to moj net .. ?

Nie wiem jak było godzinę temu, ale aktualnie u mnie serwery są na "on".

ech ;/ a u mnie nie działa . Gra sie włacza i po 20 próbach polaczenia z serwerem wywala sie ;/

Dobra, za trzy godzinki się ściągnie. 1,6Gb/2.9Gb. Przez czas oczekiwania zadam wam pytania - czy do gry potrzebna jest znajomość uniwersum DnD? Jaka rasa jest najlepsza dla łucznika? Czy jest tu no target system? Jeśli tak, to miodzio, bo bardzo fajnie mi się strzelało z łuku w Ghoticu 3. Ale czy na łuk obowiązują prawa fizyki? Wiatr, grawitacja?

^ Znajomosc danego swiata niekoniecznie, znajomosc zasad DnD jak najbardziej. Inaczej nic nie bedziesz ogarnial, bedzie to dla ciebie tylko przypadkowa rypanka i nie bedziesz wiedzial np. dlaczego stalo sie tak a nie inaczej ect. ect.

2. Najlepsza rasa to jakakolwiek z bonusem do Dex'a np. Elf.

3. Tak jest tu No target.

4. Z tego co zaobserwowalem do tej pory, na lecaca strzale nie dziala wiatr, grawitacja ect. Obowiazuja raczej zasady zdrowego rozsadku, czyli np przez sciane nic nie zastrzelisz, strzaly maja ograniczony zasieg wiec nie beda lecialy w nieskonczonosc ect.

^ Znajomosc danego swiata niekoniecznie, znajomosc zasad DnD jak najbardziej. Inaczej nic nie bedziesz ogarnial, bedzie to dla ciebie tylko przypadkowa rypanka i nie bedziesz wiedzial np. dlaczego stalo sie tak a nie inaczej ect. ect.

Zasady DnD... What is this?

4. Z tego co zaobserwowalem do tej pory, na lecaca strzale nie dziala wiatr, grawitacja ect. Obowiazuja raczej zasady zdrowego rozsadku, czyli np przez sciane nic nie zastrzelisz, strzaly maja ograniczony zasieg wiec nie beda lecialy w nieskonczonosc ect.

Czyli wystarczy skierować "kursor" na enemy i strzelić? Nie ma paraboli, celowania tym wyżej im dalej jest wróg? No to chyba wybiorę jakiegoś full_dmg_2h_axe ;]

^ Zasady DnD czyli zasady d20. Czyli to na czym opiera sie caly system jak np. rzuty na atak, CR, DC, BAB i wiele innych.

2. Nie, nie ma paraboli. Wystarczy zeby przeciwnik stal na lini ognia gdy strzelamy (no i oczywiscie musimy jeszcze zrobic rzut na atak - wlasnie dlatego musisz znac zasady a bynajmniej podstawy DnD, no i tez pewnie dlatego nie ma tu parabolicznego lotu itp.)

Heh, jak dla mnie HardCore. Z twoich postów wynika że 2 dni mozolnego ściągania poszły się... czesać... Jeśli o prawda, to sobie chyba wpadnę w dołek i kompa będę włączał tylko aby sprawdzić plan lekcji. Myślałem że to jakieś normalniejsze MMO...

Nic się nie bój! Ja włączając wczoraj grę nie wiedziałem NIC o DnD a jakoś radze sobie bardzo dobrze ;) Nie wiem o czym kolega wyżej mówi, co to są za skróty i w sumie po co komplikować sobie życie ;)

Poradzisz sobie nie znając zasad i świata, z resztą wstąp do polskiej gildii DDOpl, tam każdy Ci pomoże i wytłumaczy wszystko cierpliwie

Witam!

Chce sobie ściągnąć DDO, ale kiedy klikam na jakiś link(oby dwa prócz menagera)ściąga mi się chwile i później koniec. Czas nieznany. Mam Firefoxa. Czy tylko ja tak mam?

PS Mama nadzieję ze to dobry temat.

Witam!Chce sobie ściągnąć DDO, ale kiedy klikam na jakiś link(oby dwa prócz menagera)ściąga mi się chwile i później koniec. Czas nieznany. Mam Firefoxa. Czy tylko ja tak mam?PS Mama nadzieję ze to dobry temat.

ściągasz http://cdn.content.turbine.com/sites/clien...ddostandard.exe Plik ma ~1,60mb, włączasz go i to jest downloader który ściągnie Ci całą grę

Heh, jak dla mnie HardCore. Z twoich postów wynika że 2 dni mozolnego ściągania poszły się... czesać... Jeśli o prawda, to sobie chyba wpadnę w dołek i kompa będę włączał tylko aby sprawdzić plan lekcji. Myślałem że to jakieś normalniejsze MMO...

To nie jes metin czy tibia, ta gra wymaga trochę od gracza. Jeśli to Ci nie odpowiada to przecież jest masa gier w których wystarczy klikać :) Ale IMHO ta gra to miła odmiana od bezmyślnych koreańskich napierdzielatorów

Dopiero zacząłem ale gra wciąga , a textury na ultra high prezentują sie świetnie . No i można grać krasnoludem :lol:

Co do tych zasad, nie mowie ze NIE da rady grac jesli sie ich nie zna, tyle tylko ze to wtedy jest tak, jakby ktos dal ci Château Ausone a ty sie nie znasz na winie. Pewnie ze mozesz wipic, bedzie ci smakowalo i pewnie da rade sie nawalic tyle ze jakby dali ci cos prostszego to i tak bys nie widzial roznicy. Innymi slowy, dla mnie bynajmniej, gra wiele traci ze swojego klimatu jesli sie go nie zna i nie zna zasad.