Debilizm ludzi

Witam, ten temat nie będzie o hejterach z głównej, lecz o czymś zupełnie innym.

Pewnie i tak już większość go widziała, a może nie.

http://www.gloria.tv/?media=386731

Co sądzicie o tym artykule? Bo jak dla mnie to jest debilizm...

To jest chyba jakis trolling :D

Kurde ja to jestem "do tyłu" w takich popkulturowych pierdołach.Poważnie, nie miałem pojęcia ,że istnieje jakieś hello kitty.Znaczy widziałem tego kotka na forum,coś z banem związane ale myślałem ,że to jakaś głupkowata sygnaturka ,jakiś bzdet.A tu się okazuje ,że to nowy ,podobno diabelski symbol popkulturowy i związany z nim pro biznes,w morde jeża.

Nie wiem czy to trolling, ale wiem, że w moim mieście w pewnym LO jest ksiądz który mówi o tym, i o opętaniach od noszenia tamponów :o

Ekhm, debile to mało powiedziane... opętanie od tamponów? No bez jaj. Im już się w głowach po przewracało od tego dobrobytu...

Po prostu nie wiem co mam powiedzieć na temat tego debilizmu.

Hello Kitty jest a Nyan cat'a nie ma :<

I potem ludzie się dziwią, czemu jest tylu niewierzących.

U mojej dziewczyny w szkole na religii katechetka podobno opowiadała, że metal i elektro to muzyka szatana.

No i widzisz, miała rację. Muzyka tworzona od wczesnego średniowiecza celowała w harmonii, w wieku XX muzycy porzucili harmonię dla łatwiejszego w rytmu. Metal natomiast cznia na jedno i na drugie, więc jako opozycja do "pięknej harmonii" mamy "brzydką dysharmonię", do tego bez rytmu. Czyli metal (black/death?) jako całkowite zaprzeczenie piękna musi być "wytworem szatana". Choć oczywiście, dobry metal, mimo wszystko, również zmierza do piękna w harmonii, tylko na odrobinę innym poziomie. A żeby to poznać trzeba mięć słuch i wiedzę, ja tam się przeciętnemu katechecie nie dziwię, że tego nie wie. No i zostaje jeszcze maluchny problem z tekstami które do niedawna wszystkie równo: quasi-satanizm, satanizm, neopogaństwo głosiły.

Elektro, cóż... wśród różnych dziwnych ludzi krążą plotki, że to wytwór masonerii do kontrolowania tłuszczy. Lubie teorie spiskowe, ale ta wybitnie śmierdzi. Choć podobno poprzez częstotliwość, albo poprzez rytm - nie pamiętam, muzyki takie oddziałują na biologię człowieka. Czyli klasycznie, próba wymuszenia na człowieku czegoś z pominięciem intelektu i woli jest be.

Ad rem, jakim trzeba być frustratem, żeby takie pierdoły pisać. Znowu jak chrześcijan przycisnęło to odradzają się, jak łby hydry, sekty około-katolickie.

Poważnie, nie miałem pojęcia ,że istnieje jakieś hello kitty (...) że to nowy, podobno diabelski symbol popkulturowy

.... nowy? Czas wyjść z jaskini.

A co do artykułu, pozwolę sobie zacytować i skomentować.

„Pokemon” - pocket demon – kieszonkowy demon. W Japonii po czasie rozpętała się seria samobójstw pośród dzieci. Powodem była... Finalna walka w przeciwnikiem, którego należało pokonać poprzez...Ofiarę z siebie, ze swojego życia!!

Skrót pochodzi raczej od "Pocket Monster", twórca wpadł na pomysł małych "potworków" jako że był wielbicielem i kolekcjonerem owadów i jego ulubionym zajęciem było porównywanie i badanie ich silnych i słabych cech. Gdzie tu satanizm? A co do samobójstw - wina debilnych dzieci i jeszcze "debilniejszych" rodziców.

Sama Lady Gaga – tuba iluminatów

Czas odłożyć fiolowy kapelusz z głowy panie redaktorze...

Monster High – wampiryzm wśród dzieci

A może produkt istnieje dlatego ponieważ po premierze filmów "Zmierzch" nastała moda na krwiopijców? Zresztą, właśnie "dzięki" temu filmowi nikt już wampiryzm poważnie nie traktuje.

Harry Potter

Niska fantastyka dla młodzieży. To że ktoś umieszcza w swoich dziełach pisanych magię od razu oznacza że jest satanistą? Co z miliardem innych powieści fantastycznych? Czemu ich tutaj nie ma na liście? A tak, nie są dość popularne i nie nabiją wyświetleń na stronie, przepraszam...

Dragon Ball

"VEGETA! CO LICZNIK MÓWI O GŁUPOCIE GLORIA.TV!?"

Konik Pony

Chodzi o My Little Pony? ALL HEIL CELESTIA!

A tak na serio, znowu wklepywanie nazw popularnych marek na stronie. (I do tego niepoprawnie)

Batman

Człowiek który chce pomścić śmierć swojej rodziny i każdej nocy ryzykuje życiem na ulicach by zadbać o prawo, porządek i dobro, pomimo że jest zwyczajnym śmiertelnikiem z krwi i kości, tak jak ja i ty... zaraz, co tu jest złego?

Są chwile w których wstydzę się być katolikiem... Ale nadal mam nadzieję że to tylko trolling.

Lady Gaga - tuba iluminatĂłw

I wszystko stało się jasne. Nadal wierzycie że jeśli istnieje ta grupa to jest ona bardzo widoczna i rozpoznawalna? No way.

Inne formy zagrożenia:1. Monster High - wampiryzm wśrĂłd dzieci (satanizm, okultyzm, New Age)2. Barbie3. Pokemony4. Halloween5. Harry Potter6. Dragon Ball7. Trupie czaszki na ubrankach i zabawkach - promowanie kultury śmierci i satanizmu8. Konik Pony9. Batman

Już mogę się śmiać? Dla kogoś kto jest idiotą nawet kawałek chleba będzie zagrożeniem. Ludzi się leczy, a nie szuka przyczyn zachowania.

Tez mialem taka katechetke w liceum, co nam mowila wiecznie o symbolach szatana, o opetaniach, o aborcji ( wiecie ze chinczyki, robia zupe z plodow? xD) - i to wlasnie dzieki niej zaczalem odcinac sie od kosciola.

W sumie z tej całej diabelskiej brygady ,Bat-Mana będe bronić ,bo to dobry kolo, walczący ze złem i wszelkim zwyrodnialstwem.Nie wiem ,może kucyk pony i barbie są diabelskimi pomiotami ale Bat-man ,nigdy.

Jak sam Nathanek rzekł: "Jeśli twoje dziecko lubuje się w jaskrawych kolorach, jak na przykład czarny, to wiedz, że coś się dzieje."

A co do Gagi i innych hamerykańskich wokalistów popowych, to skojarzcie, że wszyscy mają ten sam motyw z zasłoniętym okiem, a to bezpośrednio odnosi się do wszechwidzącego oka. Nie, to od dawna nie jest symbol Boga.

Takie bzdety były już w necie setki razy, ale nadal mnie to dobija. A takich ludzi jest więcej...

@facos Faktycznie, muzyczka jest dziwna. Ale nie jestem pewien czy to prawda czy jedynie jakaś creepypasta.

Jezu, ksiądz Natanek dostał status Moda i wszyscy robią sensacje.

A co do serii samobójstw w Pokemonach to poniekąd prawda. Nie chodziło jednak o "finałowego Bossa" tylko o oryginalną muzykę z Lavender Town. Schiza w ch*j.

Cholera, a myślałem że konik Pony jest bezpieczny...

I wszyscy zaraz będą hejtować Kościół, jakich to bajek nie zmyślił itp. ;p

A może dokładniej to nie Kościół, ale ludzi, którzy mają porządnie pomieszane w głowach.

Polski kościół to kpina i tyle . Wiary samej nie potępiam choć nie jestem wierzący ale to co wymyśla sobie polski kościół to tutaj właśnie nasz kościół króluje w wymyślaniu sobie różnych życzy . Mam nadzieje że nie dostane za tego posta warna jak za ostatniego o takiej tematyce .