Muszę Cię zabić, gnębić, nie dawać Ci żyć. Dlaczego? Bo wierzysz w inną niewidzialną istotę niż ja. Działanie religii na świecie =D
Debilizm ludzi
Pochwale się tym że jestem gimbusem.
U mnie w sali katechetyczniej jest taki plakat o okultyzmie.
Wg. niego Gwiezdne Wojny, Harry Potter i Azjatyckie (żeby się nie pomylić) sztuki walki to wyższy stopień okultyzmu .
Jestem katolikiem , jednak to już przegięcie. Czysty fanatyzm i pokazanie jak kościół manipuluje ludźmi. Nie oszukujmy się , ale każdy myślący człowiek wie że najlepsze media to kościół i ,że to chyba najlepiej zorganizowana sekta na świecie.
No i widzisz, miała rację. Muzyka tworzona od wczesnego średniowiecza celowała w harmonii, w wieku XX muzycy porzucili harmonię dla łatwiejszego w rytmu. Metal natomiast cznia na jedno i na drugie, więc jako opozycja do "pięknej harmonii" mamy "brzydką dysharmonię", do tego bez rytmu. Czyli metal (black/death?) jako całkowite zaprzeczenie piękna musi być "wytworem szatana". Choć oczywiście, dobry metal, mimo wszystko, również zmierza do piękna w harmonii, tylko na odrobinę innym poziomie. A żeby to poznać trzeba mięć słuch i wiedzę, ja tam się przeciętnemu katechecie nie dziwię, że tego nie wie. No i zostaje jeszcze maluchny problem z tekstami które do niedawna wszystkie równo: quasi-satanizm, satanizm, neopogaństwo głosiły. Elektro, cóż... wśród różnych dziwnych ludzi krążą plotki, że to wytwór masonerii do kontrolowania tłuszczy. Lubie teorie spiskowe, ale ta wybitnie śmierdzi. Choć podobno poprzez częstotliwość, albo poprzez rytm - nie pamiętam, muzyki takie oddziałują na biologię człowieka. Czyli klasycznie, próba wymuszenia na człowieku czegoś z pominięciem intelektu i woli jest be. Ad rem, jakim trzeba być frustratem, żeby takie pierdoły pisać. Znowu jak chrześcijan przycisnęło to odradzają się, jak łby hydry, sekty około-katolickie.
Czy ja wiem. Taki black i death metal to skrajności. A to, że wszystkie metalowe zespoły głosiły satanistyczno - podobne teksty to wyolbrzymienie. Metallica nigdy takich tekstów nie miała, AC/DC też. To tylko kilka przykładów. Nie bez powodu jest tyle rodzajów muzyki metalowej.
"Kościół to jedyna dyktatura, jaka od dwóch tysięcy lat nie została obalona."Powiedział to kiedyś jakiś mądry człowiek. Trochę racji ma, bo Polska to kraj zaciemniony między innymi przez księży którzy wywierają ogromny wpływ na społeczeństwo. Nie każdy ksiądz jest zły ale często wykorzystują swoją pozycję w kościele. Ten "artykuł" jest przykładem.
Polacy modla sie bo ilesset lat temu nakopali Ruskim. Z koleji Ruscy modla sie bo wywalili Polakow z Kremla. I oboje wieza, ze dzieki bozej pomocy. I ktozy maja tu racje?
nie jestem pewien, czy podalem dobre przyklady, maja one na celu zobrazowanie tego, ze ludzie wykozystuja Boga. Nie to zle slowa. Chodzi mi o to, ze Bog zawsze jest z wygranymi. Ciekawe. Jak ktos przegra to nikt nie mowi nic o Bogu.
Ba, dalej. Na religie trza bylo zrobic projekt o osobie, ktora zrobila wiele ddla wiary katolickiej. Postanowilem sprawdzic katechetke i zrobilem o Janie Kapistranie. Taki tam inkwizytor. I jaki byl wynik mojego projektu? Dostalem 6. Za co? Za czlowieka, ktory na sumieniu mual wieele trupow. W imie wiary.
I na koniec. Jestem wierzacy, ale nie zaslepiony w to, co ksiadz z ambony trombi. Lepiej jest miec watpliwosci i je rozwiewac samemu, niz byc fanatykiem.
PEACE
Spójrzmy na Czechy. Tam 65% społeczeństwa to ateiści a kościół nie miesza się do polityki. U nas by to nie przeszło. Niestety, ale Polska dzięki całej tej religijności tylko opóźnia swój rozwój. Dlatego ze świecą szukać naukowca-katolika. Bo przecież, jeśli ktoś ma jakąkolwiek wiedzę to dla niego cała religia to stek bzdur.
Najlepsze jak mnie ksiądz straszył w 1 klasie podstawówki diabłem heh. Dobrze pamiętam jego słowa ,,Jeśli nie nauczysz się tej modlitwy, to całe twoje życie zamieni się w koszmar i Bóg Ci nawet nie wybaczy, że go nie miłujesz".
"Wierzę W Boga, Który Nie Jest
Religijny
Wierzę W Boga, Który Nie Jest
Polityczny
Słyszę Głos, Który Mówi ‘Otwórz Okno
Na Świat
Otwórz Się Na Ludzi, Wyjdź Ze
Skorupy’
On Nie Zbiera Na Rogu, By Rzucił Ktoś
Co Łaska
To Nie Spektakl Dla Przechodniów -
Żeby Ktoś Klaskał
Straszą Mnie Wiecznym Potępieniem
Ale Prawdziwe Piekło
To Źle Przeżyte Życie
Kto Nam Powie Jak
Oszukać Tajemniczą Ostateczność?
Kto Nam Powie Jak
Zgubić Wszelkie Ślady Czasu?
'Największym Dowodem Na Istnienie
Boga
Jest To, Że Tego Dowodu Nie Ma
Nieuchwytny Dla Logicznych Sieci
Nieodgadniony, Nienamacalny Dla
Naukowych Prawd
To Nie Złoty Cielec Ni Kultu Posąg Inny
Przecież Jedna Twarz To Banał Dla
Naiwnych
Wielki Wybuch Jego Tchnieniem
Przez Wszechświat Przemawia W Nas
I Nie Pytaj O Przyczynę
Nie Pytaj O Przestrzeń, Nie Pytaj O
Czas
To Jest Właśnie Bóg, Co Ma Tak Wiele
Twarzy
Nieśmiertelna Dusza I Ułomne
Kochanie,
Przyjaźń Raz Na Zawsze I Niespełniona
Miłość.
Cała Nadzieja W Chaosie Zwątpienia
On Kocha Mnie Niezależnie Ode Mnie"
Ja jestem Ateistą i jestem z tego dumny a śmiać mi się chcę z ludzi którzy uważają metali za satanistów jak i ateistów za satanistów
ja miałem zawsze wtedy mega banana na twarzy i niezły ubaw z tej ciemnoty
, pamiętam jak mi kumpel z klasy mówił że jego sąsiedzi jak się dowiedzieli że jestem Ateistą i metalem to mi powiedział że chcą mi za to wtłóć lol ^^ średniowiecze
i ja widziałewm tych jego sąsiadów to same wsioki łyse to na sterydach były w wieśniackich dresach słuchający denną muzykę hip-hop i rap i jak tu nie uważać takich ludzi słuchających muzykę ludzi ulicy nie uważać za ciemnotę i patologię?
, a mówi się że to metale są zacofane i śmierdzą... ja mam odmienne zdanie na ten temat..., bo ja więcej ludzi widzę i czuję od nich smród co słuchają muzykę ludzi ulicy
Co do metalu, to w mojej parafii był jakiś rok temu koncert metalowy, jakiś katolicki zespół.
Metal-satanista to stary i (chyba) bardzo nieaktualny stereotyp. Za satanistów teraz powinno się uważać te wokalistki hamerykańskie popowe. Widzieliście stroje Gagi, teledyski Ke$hy i utwory Jay-Z? Tam jest symbolika satanistyczna. Stroje demonów, odwrócone pentagramy i krzyże.
I znowu motyw z okiem...
Dwarfar, ty się lepiej nie wypowiadaj bo ty wszędzie widzisz spisek i masową zagładę.

A co jesli Dwarfar nalezy do sekretnej organizacji, i mowi nam o tym, aby zdjac z siebie podejrzenia?
I co ma niby tym gwiazdom dawac to, ze sobie powklejaja pentagramy i odworcone krzyze do teledyskow? Poprostu troluja ludzi i tyle.
Up- Chcą być "prowokacyjni". Dla normalnego szarego człowieczka będą ale na niektórych to nie działa.
A czy to ważne co myśli jakiś tam kościół o pokemonach, czy kotach dla dzieci? Mam głęboko gdzieś jakie zdanie ma na ten temat jakiś koleś w sutannie, którego i tak nie słucham. Takie wypowiedzi puszczam mimo uszu bo mam własne zdanie, kieruję się własnymi poglądami i własnym rozsądkiem, mając naprawdę wyj*bane na to co sądzi kościół o stworkach z bajek i gazet. Nie zmieni to mojego życia w żadnym stopniu.
Kościół ma w Polsce silną pozycję przez zabory oraz okres PRLu. Gdyby nie to to nie wiadomo jakby to wyglądało. Co do samego Boga czy religii. Wiara została wymyślona by wyjaśnić to czego się nie rozumiało. Przecież błyskawice z nieba rzuca Zeus i już jest wyjaśnienie skąd to się bierze. Jak jest źle to jest to plan Boży. Jak idzie dobrze można podziękować Bogu, jak idzie źle to zwalić na niego winę.
Wracając do kwestii Metalu:)
Jest on brany za szatańską muzykę kiedy to kapela "Black Sabbath" użyła w swoim pierwszym utworze Trytonu czyli tzw."Dzwięku obniżonej piątki" i od tego momentu kosciół zaczał dopierdzielać się do tej muzyki która de-facto wywodzi się z bluesa i muzyki Klasycznej(szczególnie utworów Wagnera)...Reasumująć.Skoro muzyka klasyczna jest szatańska to cała reszta również
A co jeśli dwarfar to guru i on nas troluje? Cholera całe życie możemy żyć w kłamstwie. Każda szanująca osoba nie uwierzy, w to, że parę tysięcy lat temu jakiś gościu miał speedhacka za***przał po wodzie. i wyczarowywał jedzenie. Czy zamieniał wodę w wino. Hmm, pachnie tutaj kosmitami. A co jeśli dwarfar to kosmita...
Patrzcie na to
To oznacza, że Nirvana była satanistyczna? Widzicie tam krzyże itd . Albo zobaczcie taki zespół behemoth to dopiero satanisty...
Takie hamburgerożerce hamerykanśkie piosenkarki to robią to dla kasy. Jak Britney Spears powiedziała o karze śmierci "Skazany musi mieć nauczkę na przyszłość".
Up- Podałaś strasznie słaby przykład.Sam Slayer ma w pentagram w swoim logo plus okładki płyt nawiązujące do satanizmu i utwór "God Hates us All'. I przy tym Tom Arraya nadal jest katolikiem.