Moim zdaniem temat do zamknięcia bo całkowicie zszedł z toru. Poza tym masoni, czy tam jacyś Illuminaci to ludzie którzy zrobili tak naprawdę wiele dobrego dla świata. Z tego co czytałem z różnych źródeł są i byli dobrze wykształceni ale jak zwykle większość złych rzeczy na Ziemi są im przypisywane. Pytanie tylko po co? Samo istnienie teorii spiskowych nie ma sensu bo to tylko domniemania bez pokrycia. Co innego gdy mamy fakty.
Debilizm ludzi
Tak to już jest w Polsce Misiael, każdy zna się na wszystkim, a tak na prawdę ciemnogród. Ciekawe kto z nich zna listę członków tych grup. Zdziwiliby się jakby się dowiedzieli że uczę się o nich w szkołach i byli to głównie najbardziej wpływowe osobistości w rozwoju dziedzin.
BTW Mnie sponsorują Masoni i raczej nie wypowiem się źle na ich temat, bo przecież mi za to płacą.
Przepraszam was ale ja naprawdę wierzę w masonów i wierzę że wpływ na nasz świat wywarli niemały. W pozytywnym sensie. W każdym artykule w którym ich hejcili ja znajdywałem zalety.
Up- Same here. Witamy w Polsce. Powoli przypominamy tępych Amerykanów.
@Zenodoros - Widzę braki w edukacji. Masoneria to inaczej wolnomularstwo, a o wolnomularstwie chyba coś wspominali na historii co? Jeśli nie to przykro i nie chcę nawet wiedzieć jak wygląda edukacja w dzisiejszych szkołach. Do istnienia nie trzeba szukać dowodów, które już dawno zostały ukazane. To są fakty, a nie kwestia wiary.
@Misiael - Pierwszym krokiem w tym kierunku było wprowadzenie gimnazjum. Ciesze się że byłem jednym z pierwszych roczników które musiało przebrnąć przez to "coś", wtedy jeszcze nie było wiadomo jaka wiedza jest zakazana, a co należy przekazywać nadal.
Wiedza/Postęp od zawsze były przeciwnikiem Religi.
Religia to ciemnogród. A może inaczej. Fanatycy religijni to ciemnogród. Np nasze kochane mocherki krzyczące "precz z masonerią". Naprawdę chce mi się wtedy śmiać z ich głupoty.W jednym z numerów "Świata Wiedzy" był naprawdę obszerny artykuł o wolnomularzach i wierzcie mi , że nie można zarzucić im niczego złego.
Dlatego ja im nic nie zarzucam. Dzięki nim żyje się nam wygodniej. Może nie wszystkie "cuda" są sprzyjające ludzkości, no ale trudno wszędzie są gdzieś jakieś uboczności.
BTW Przypominam jestem sponsorowany przez Masonów, dlatego z moich ust nie usłyszycie kłamstw, tak jak robią to w kościele czy innych instytucjach.
@Zenodoros - Widzę braki w edukacji. Masoneria to inaczej wolnomularstwo, a o wolnomularstwie chyba coś wspominali na historii co? Jeśli nie to przykro i nie chcę nawet wiedzieć jak wygląda edukacja w dzisiejszych szkołach. Do istnienia nie trzeba szukać dowodĂłw, ktĂłre już dawno zostały ukazane. To są fakty, a nie kwestia wiary.@Misiael - Pierwszym krokiem w tym kierunku było wprowadzenie gimnazjum. Ciesze się że byłem jednym z pierwszych rocznikĂłw ktĂłre musiało przebrnąć przez to "coś", wtedy jeszcze nie było wiadomo jaka wiedza jest zakazana, a co należy przekazywać nadal.
Uznam to za kpinę bo Twoja wypowiedź była tak przepchana zawyżeniem swojej wartości, że oslupialem. Jeśli reprezentujesz poziom pierwszego rocznika gimnazjum to współczuje temu rocznikowi. Myślisz że interesując się masonerią nie znam pojęcia i genezy wolnomularstwa? Tylko udowodnij mi prosze że teorie spiskowe doryczące masonerii dzisiejszych czasów są dalej podparte historią. Bo poddając mnie o niewiedze nieumiejetnie próbujesz zawyżyć swe ego, samoocene i w moich oczach wygląda to żałośnie. Ale już wychodzę z tematu. Chyba okres wolnych forum zdań i przekonań się skończył na Twoim roczniku. Żegnam
Pa. Szkoda że już idziesz, a tak fajnie się dyskutowało. No trudno, nie każdy potrafi rozmawiać na poziomie. Może z Misiaelem "odkryjemy" coś ciekawego. ^^
+1 do ateizmu
-1 do chrześcijaństwa
My Little Pony, Batman, cała reszta ? SERIO !?
Jezeli powiecie ze z tym teledyskiem Ke$hy jest wszystko wporządku to dziwni jesteście ;/
O nie. Tak bardzo wielki spisek. KeSha nas wymorduje swoją muzyką! A te symbole Skull&Bones! Co z tego , że to bractwo przyczyniło się do znacznego rozwoju USA. Powiem tak. Marna prowokacja marnej artychy lub jej producentów. Nie ma nawet bata żeby tak świetni ludzie jak wolnomularze mieszali się w taki szit. Verenko szkoda mi twojego postrzegania świata bo nadal jesteś ograniczony mediami i nie potrafisz patrzeć poza ramy.
Zostały tam umieszczone symbole. No i? Jak ostatnio widzieliśmy trolling na tym forum - zostały kradzione avatary. No i? Każdy może sobie dryblować takimi symbolami. Nawet to że ktoś wydzierga sobie jakiś symbol na czole nie oznacza że ktoś go wspiera. Proponuję mniej TVNu.
BTW Ostatnio zauważyłem trend u gimbozy na szukanie Masonów wśród ludzi publicznych. Wszystkie symbole traktowane są jak herby danej organizacji, a to zwykły biznes czy to logo na koszulce czy graficzna wrzuta.
Zostały tam umieszczone symbole. No i? Jak ostatnio widzieliśmy trolling na tym forum - zostały kradzione avatary. No i? Każdy może sobie dryblować takimi symbolami. Nawet to że ktoś wydzierga sobie jakiś symbol na czole nie oznacza że ktoś go wspiera. Proponuję mniej TVNu. BTW Ostatnio zauważyłem trend u gimbozy na szukanie Masonów wśród ludzi publicznych. Wszystkie symbole traktowane są jak herby danej organizacji, a to zwykły biznes czy to logo na koszulce czy graficzna wrzuta.
QQi...ostatnio za dużo machasz szabelką z napisem "gimboza"
Przy czym już dawno się stępiła;/
A Ciebie to boli bo jesteś gimbusem? Boli Cie to, że ten "etap" jest tak bardzo nielubiany? Nie moja wina że w tym okresie czasu większość zaczyna dojrzewać i zachowuje się tak jak się zachowuje. I nie macham żadną szablą, nie jestem na średniowiecznej wojnie.
A Ciebie to boli bo jesteś gimbusem? Boli Cie to, że ten "etap" jest tak bardzo nielubiany? Nie moja wina że w tym okresie czasu większość zaczyna dojrzewać i zachowuje się tak jak się zachowuje. I nie macham żadną szablą, nie jestem na średniowiecznej wojnie.
Nom bardzo mnie boli ,bo jestem gimbusem...
Przejrzałeś mnie...
@Misiael
Własnie jakbym wierzył mass mediom to bym nie widział co to NWO czy Illuminaci, o tym sie w mediach nie mówi...
Ale widać , że wierzysz. Dajesz sobie to wkręcać bo Ilumianci nie istnieją i są nakręcani przez media.
Mi się wydaje jednak, że bardziej powinniście się bać USA. Jak u nas wykryją Gaz Łupkowy. To zobaczycie co to prawdziwa demokracja... Zamknijcie temat bo już nic nie wnosi, albo dajcie jeszcze trochę po spamować. Dla mnie hello kitty i te inne pierdółki, to są stworzone dla tych dziewczynek co mają 6-12 lat. Bo nie chciałabyś mieć takiego fajnego piórniczka z helou kity? Śweet...