Defiance - Czy warto?

Razem z kolegą zastanawiamy się nad zakupem Defiance. Niestety żaden z nas nie grał w betę. Jedyne informacje - poza gameplayami - jakie znalazłem mówią, że jest to otwarte mmofps z wielkimi bossami. Po gameplayach przypomina mi troche Borderlands. Możecie mi coś więcej powiedzieć o tej grze i pomóc odpowiedzieć na pytanie: Czy warto?

Z góry dziękuję.

Nie wiem jak teraz stoi liczba populacji ale bym poczekał tak do jakiegoś upustu małego w cenie ( chociaż -10% ).

Wtedy liczba graczy się podniesie + (jak zawsze) będą eventy, konkursy i wtedy będzie optymalny czas aby zacząć grę.

Co do samej gry. No grałem u kolegi, gierka miodzio ale cena mnie przeraża...

Cena cię przeraża? przecież to tylko ok. 110zł. Większość gier komputerowych tyle kosztuje.

wlasnie ja kupiłem nie mam czego żałować fajna gra jest akcja szczególnie globalne eventy sa fajne pvp ok jedna instancje odblokowalem narazie, gre moge polecic optymalizacja jest fajna 60 osob na evencie brak spadku fps, gw2 60osob na smoku z 50 do 10...;)

Kolega z forum planuje założyć klan więc było by z kim grać

Ja w Środę prawdopodobnie kupie jak macie jakiś ts3 czy mumble to można by było się zgadać, chętnie dołączę do klanu :)

narazie był tylko plan założenia clanu wiec nie ma nic, zreszta nie ogarniam chatu tam;p ale cos sie wykombinuje

To chociaż do friendow dodać żeby jakiś kontakt był :)

Witam zapraszam do świeżej gildii ,,Inquisition" chętni niech podadzą nick z gry lub napiszą do postaci janosik.

ehh...z tematu w którym próbowałem zdobyć parę informacji odnośnie gry, zrobił się temat rekrutacyjny... Tak czy siak dziękuję dwóm osobom które wyraziły swoją opinię na temat gry. Żałuję, że nie uczestniczyłem w becie, gdyż nie miałbym tych wątpliwości.

Wybacz zauważyłem po prostu że inni zaczęli w temacie rozmowę o stworzeniu klanu więc pomyślałem że będzie dobrze napisać w tym miejscu. ps. A co do gry to ma tylko 1 wadę mianowicie misje głównej fabuły starczają na max 3-4 dni. :)

wiesz oni pewnie dodadza jak serial ruszy tak samo jak z populacja bo narazie malo osob wie o tej grze... mało wiem o tej grze np i upgrejdach itp ale i tak mi sprawia frajde;p

Z tego co wiem to w grze jest nadal troche bugów wiec zaczekam osobiście z kupnem i zobacze jak twórcy dbają o swój produkt po premierze

Klan jest już założony przeze mnie zwie się "Sons of War" Kontakt w grze pod nickiem IronOwner (Pomogę także w wszelkiego rodzaju zadaniach ze względu na to że już fabułę główną jak i sporą część zadań pobocznych wykonałem).

@Janosik

W grze masz także zadania bazujące na serialu które będą dodane wraz z jego rozwojem co stanowi ciekawą alternatywę od powtarzających się zadań typu daily z innych MMO.

Przede wszystkim zastanawia mnie czy gra nie jest monotonna (jak większość FPSów). Pieniądze to nie problem choć nienawidzę ich marnować, bugi zostaną naprawione - Trion to solidna firma. Boję się, że po 10 - 15h grania odłożę tą grę na "półkę". Z tego co czytałem pierwsze wrażenie wszyscy mają bardzo pozytywne. Ale co dalej...? Czy nie ma monotonii robienia w kółko tego samego ? Jak wygląda tzw. "Endgame" ?

Też mnie martwi że po np 30h grania zacznie się monotonia, w grze jest crafting??

Monotonności jak na razie nie uświadczyłem jest sporo elementów które przyciągają na dłużej min.Wszelkiej maści wyzwania, PvP(A w szczególności tryb Shadow War gdzie walka o terytoria toczy się w rozmiarze 64 vs 64, Misje CO-OP,Wypełnienie kontraktów (Zadanek naliczanych z rozwojem coś ala osiągnięcia) które jak zauważyłem podzielone są na sezony,polowanie na Ark'i (Meteoryty które kończą się walkiem z Bossami w zależności od tego w jakiej lokacji się znajdują) dodatkowo jeszcze dość rozległa mapa na której zdarzają się zadania losowe typu. Odbij zakładników,pomóż bronić posterunku,zniszcz blokadę drogową bądź też wyłącz wrogą sieć obronną.

@Misiek Crafting na chwilę obecną sprowadza się jedynie do modyfikacji uzbrojenia a biorąc pod uwagę to że jest wiele wariantów tego a także broń ma losowe statystyki jak w Borderlands daje to naprawdę całkiem niezłe pole do popisu.

Up, Czy dochodzi się do momentu gdzie już wszystko zdobyłeś (lvl, ekwipunek) i grasz dla czystej przyjemności?

W grze jest tyle rzeczy do zdobycia że trzeba maniaczyć spory kawał czasu gram od 2 dni ale cisnę ostro i dopiero malutki fragmencik z tego co się da zrobiłem :P Ale patrząc na to że co odcinek serialu mają się pojawiać zadania oraz różne update raczej nudno nie będzie.

Przekonaliście mnie, grę zakupiłem, jak narazie nie żałuję. Dziękuję i Pozdrawiam

PS. Nick w grze Kielus.

A ja poczekam na opinie graczy (którzy teraz tak się tą grą zachwycają i brakiem monotoniczności) tylko że tak za 2 tygodnie