Zastanawiam się nad tymi tytułami, gdyż obecnie żadne mmorpg nie jest godne uwagi na tyle, aby w nie grać. Jak uważacie zakupić diablo 3 czy czekać na path of exile? Z tego typu gatunkiem mam 0 doświadczenie, grałem jedynie w D3 do 13 lvl. Nie zamierzam oceniać gry po jednej godzinie w niej spędzonej ale czytałem wiele na jej temat i ludzie ogólnie narzekają i żałują wydanych pieniędzy na ten tytuł. Czekam na zdanie osoby, która ma obeznanie, a nie wiedzę pochodzącą z newsów.
Diablo 3 czy PoE?
ja bym polecił diablo kupić bardzo wciąga , na pewno jak kupisz i pograsz to nie pożałujesz
A co powiesz na temat dropu? Ponoć jest tyle botów, że ciężko coś aktualnie wydropić. Ceny w ah są kolosalne i bez wspomagania sie złotem z allegro nic się nie osiągnie. Ostatnio wszyscy krytykują diablo i te pvp, którego od premiery nie wprowadzono.
Ja bardzo polecam D3, gra która na pewno wciągnie. Po za tym za niedługo wprowadzą PVP, więc może zdążysz. Bez allegro się nic nie osiągnie? Dobre żarty trzeba tylko dropić i na uberki chodzić, a osiągnie się sporo
Diabełek ofcors miodek wylewa się z monitorka, jest o wiele łatwiej niż na początku i jest masa nowych wyzwań
Uberki ??? o co z tym chodzi
Ja kupiłem D3 tydzień temu a w POE grałem wcześniej już i kasy na D3 nie żałuje , gierka cudna ! od dawna szukałem gry w którą bd grał ''non stop'' i D3 spełniła w pełni moje oczekiwana a sam też nigdy nie grałem w tego typu gry , dorobić się można wszystkiego samemu powoli , bez kupowania na allegro i nie wiem czemu ludzie nażekają na AH gdzie itemki poszczególne są masakycznie drogie ale przecież sam możesz ten item wydropić wiec nie patrz na te narzekania . POE dla mnie nie ma tego czegoś co ma diablo tyle
Nie bd żałował jeśli kupisz D3 na 100% POLECAM !!!!
Diablo 3 ssie, nie warto wydawać kasy na to, to moje zdanie. Dwójka była ciekawsza i bardziej rozbudowana.
Sam blizzard mówi ze nie jest najlepsza , jedyna gra blizza której cena po pół roku spadła 50%
Możesz przetestować triala - wystarczy ze założysz konto na stronie blizzarda ( w euro podobno można nabyć z 99zł)
Zapoznałem się z tym tematem i wystarczy mi już na temat D3. Poczekam na open beta path of exile. Dzięki, temat można zamknąć lub usunąć.
@UP chyba 30% najpierw kupiłem za 165 zeta 15 maja (sprzedałem bo GW2 miał być uber mega wypas) i teraz 2 tygodnie teamu kupiłem za 110 zeta to sobie policz trial sral podstawowy poziom trudności to jak samouczek można z zamkniętymi oczami przejść, a gra rozkręca się dopiero na inferno i powiedzmy MP5, więc za przeproszeniem co ty mu radzisz, jak bym miał kierować się trialem to bym gry pewnie nie kupił na szczęście kupowałem w ciemno i nie żałuje.
BTW sam fakt, że kupiłem ponownie diabełka świadczy o tym, że gra jest tego warta
Diablo, bo jak wejdzie pvp to będzie to idealna, moim zdaniem, gra.
Grałem w PoE i mam już 60(4) w D3 i Diablolo jest poprostu lepsze. Można grać bez przerwy niby cały czas to samo, ale jest coraz fajniej i lepiej. Coraz lepszy drop, coraz więcej pieniążków. Po wprowadzeniu PvP gra będzie idealna. Jak dla mnie jest to perfekcyjna kontunuacja D2, w którego też namiętnie rąbałęm.
Dobra jeszcze raz Diablo
*nędzną fabułę
* casual jakich mało - skille każdy dostaje takie same
* pierwszy poziom trudności to nie poziom - diablo pokonałem grając przez telefon
* brak RP ( sami sobie identyfikujemy naciskając prawy przycisk przedmioty, co jest totalnie głupie
* atak broni np, miecza dwuręcznego - dolicza się do ataków magicznych
P.S. trial faktycznie jest słabszy od gry - ale co się dziwić
Jak masz jakiegoś znajomego co już kupił to zawsze możesz przetestować,
Ja dostałem diablo za darmo więc - na siłę nie próbuje usprawiedliwiać swojego zakupu
POH
dla mnie lepszy klimat
Duże swoboda w builidzie
lepsze community
P.S. Jakby diablo wydała inna firma niż blizz to pewnie nikt by sie nią tak bardzo nie podniecał
Diablo 3
5 postaci (DH,Szaman,Wizzard,Barbarian,Mnich)
4 poziomy trudnosci podzielone na 11 poziomów siły potworów + tryb heroic(1 dead) utrata postaci.
60 poziomów głownych lvl oraz 100 poziomów mistrzowskich.
Infernalna maszyna
Pony LvL
Aktualizacje na bieżąco.
Dobra grafika ,świetne filimki i muzyka,dobry klimat.
AH/RMAH?FtF
Public game
4 graczy w party
Tysiące przedmiotów
Zakup zwraca się bardzo szybko.
POlecam Karthas#2965
Diablo 35 postaci (DH,Szaman,Wizzard,Barbarian,Mnich)4 poziomy trudnosci podzielone na 11 poziomów siły potworów + tryb heroic(1 dead) utrata postaci.60 poziomów głownych lvl oraz 100 poziomów mistrzowskich.Infernalna maszynaPony LvLAktualizacje na bieżąco.Dobra grafika ,świetne filimki i muzyka,dobry klimat.AH/RMAH?FtFPublic game4 graczy w partyTysiące przedmiotówZakup zwraca się bardzo szybko.POlecam Karthas#2965
Ja nie wiem czy ty przypadkiem nie grałeś tylko w Diablo 3 z całej tej serii ponieważ ta gra nie oferuje nic specjalnego. Ja kupiłem Diablo 3 ze względu na samą nazwę i strasznie sie "jarałem" tą grą lecz entuzjazm równie szybko opadł. Gra w porównaniu do innych Diablo wypada słabo. Tak, tak gra jest nowa i dajmy sie jej rozwinąć, no okey zobaczymy co takiego dodadzą ale już rozgrywki nie zmienią. Zgadzam sie w 100% z Mor, Ci co kupili na siłę próbują bronić tytułu który kupili mimo, że nie jest on dobry. Gra sprzedała się w wielkiej ilości przez sama markę jaką jest Blizzard. Jeżeli nie masz na co pieniędzy wydawać radziłbym się wstrzymać z kupnem lub całkowicie z niego zrezygnować. To co napisał Karthas jest śmieszne . A na wszystko można prosto odpowiedzieć.
"4 graczy w party" z czego w Diablo 2 expiło się w 8 osób w party, a tutaj rzadko co wbija się na public gry bo samemu lepiej wychodzi expienie jak i locenie.
"Dobry klimat" ten tytuł zawsze kojarzył się z mroczną rozgrywką jak i klimatem, a tutaj gra jest kolorowa i w cale nie jest mroczna przez co klimat mocno traci.
"Aktualizacje na bieżąco" czy ja wiem bugi powiedzmy w miarę szybko naprawiają ale nim zostanie rozwiązany to osoby co o nim nie wiedziały zdążą jeszcze go poużywać. PvP miało być w dniu premiery, potem przełożyli na czerwiec, a potem przełożyli na patch 1.1 na który już czekamy od maja i zapowiada się, że co najmniej jeszcze tyle poczekamy.
"60 poziomów i 100 mistrzowskich" ale co ci to da. Wbicie 60 poziomu zajmuję na upartego 10 godzin jak i nawet mniej, a poziomy dają ci tylko możliwość założenia nowego eq bo przecież statystyk ani skilli nie rozdasz. Mistrzowskie poziomy dadzą Ci tylko MF i staty i tyle. Nawet nowego lepszego eq nie będziesz mógł nosić czy nawet rozdać punkcika w daną statystyke.
"AH/RMAH" to raczej uznałbym za wadę niż za plus. Handel złotem jak i przedmiotami jest w porównaniu do Diablo 2 ogromny. Na allegro wchodzisz i kupisz czego dusza zapragnie.
"Inferalna maszyna" żadna nowość coś jak ubery w Diablo 2 tylko, że nie możesz sprzedawać przedmiotu którego tam zdobędziesz.
"Public game" tutaj Diablo 3 strasznie stracił w moich oczach bo nie ma możliwości grać na singlu, a zawsze musisz wchodzić na battle.net po części raj dla boterów bo ustawiasz sobie, że chcesz grać samemu i jest o wiele mniejsza szansa złapania, a i przedmioty bedziesz mógł sprzedawać na AH czy nosić na publicznych grach.
"Tysiące przedmiotów" z czego 99% to same shity które sprzedajesz do sklepu.
"11 poziomów siły potworów" dla mnie jest to dziwne i po co na siłę grę ułatwiać? Początki były lepsze bo miałeś motywacje żeby dojść do dalszego aktu i dać rade walczyć z elitami. Teraz to większość graczy woli siedzieć na mp0/4 bo takie same przedmioty lecą jak na wyższych, a nie musi się męczyć przy tym.
A ten znowu Diablo 2 a Diablo 3;/ Martwisz mnie człowieku,grałem D2 i jak już ci pisałem to fajna gra ale nie zamierzam wymagać od d3 tego żeby było d2...
Btw. Bronie Diablo 3 bo kupiłem?
Spytaj użytkownika Implant czy kupiłem od niego D3 xd Nie dałem nawet złamanego grosza ;d
Jak już Ci pisałem Diablo 3 jest kontynuacją która nie powinna nosić takiej nazwy. Nie zamierasz wymagać tego samego od D3 bo ta gra w sumie nic nie oferuję oprócz tego, że przechodzi się sama, a ty lecisz przed siebie bijąc stworki.
Path of Exile również grałem i ta gra mnie nie zachwyciła na dłuższą metę troche mnie znudziła. Nadal czekam na godnego HacknSlasha bo wszystko co teraz wychodzi jest przeciętne.
Torligcht 2,DungeonSiege 3/2?. Zapomnij o D2 i pomyśl o D3 jako osobnej grze.
Chcesz żeby ta grała była taka jak D2 ,to proszę bardzo, wracaj do D2(bedziesz miał orginał) .Jezusie ,tak cieżko to pojąć?
@mor
dla mnie lepszy klimat >>>>> Grafika mroczniejsza i dlatego bardziej mi przypasowała
Duże swoboda w builidzie >>>>> do premiery będzie jeden najlepszy który i tak większość skopiuje, więc ogrom wyboru pozorny, a to że powiedzmy fighter może być magiem porażka
lepsze community >>>>> szkoda, że nawet OB jeszcze nie było, ale co tam community z CB jest the best po premierze najazd gimbusiarni bo za darmo xD
btw. nie ogarniasz 3 żyjesz w 2 ściągnij nakładkę poprawiająca grafikę i sobie graj, od bulu mogę ci selnąć konto na BN z D2+LoD PL
ps. może i sporo przedmiotów to śmieci ale jak już coś znajdziesz to banan na twarzy, bardzo ciężko spotkać kogoś z takimi samymi statystykami jak ty, buildów też się kilku używa
Nadal gram w D3 tylko boli mnie to, że tak wykastrowali system rozwoju. Torchlight 2 nie jest jakoś wybitnie dobrą grą i lepszy od tego jest Diablo 3 mimo, że nie ma tutaj totalnie systemu rozwoju. Dungeon Siegie 2/3 jest słabe. I nadal będę uważał, że gdyby nie marka "Diablo" i firma blizzard to w tą gre grało by o wiele mniej osób. Nie ma sensu ślepo bronić tego produktu i tej firmy bo co jak co Diablo 3 jest najgorszą grą od nich.
@Edit
W Diablo 3 w sumie nie ma czego nie ogarniać. Bieganie setki tysięcy razy Ankaizer runów i tyle.
@Edit2
Mam Diablo 2 na półce i przegrane miliony godzin w to od 2003 roku.