Diablo 3 - dyskusja ogólna

Ten żart z mnichem to mu się udał 13 stron płacz tematu na monkowym forum blizz'a, czas zmienić klasę

Monk dostał także swojego buffa w tym patchu- poza tym nie jest zły, ludzie na tych 13 stronach głównie płaczą że DH i Wizz mogą bossa w 6s zabić (oh ta pasywka DH i Archon) a Monk musi się męczyć 20s... Też mi nie bycie op- z tym że mniszek przeżyje jak boss w niego walnie, a taki Wizz nie ;] Troszkę grałem monkiem i powiem że nie jest taki słaby- wszystko zależy od itemków i tego pod co się budujemy- to nie jest postać która na poziomie 70 będzie kręcić top dps, ale będzie zabijać mobki bez zbędnych śmierci po drodze.

W sumie spoko, mozna grac Archontem grajac pod dany zywiol. Ciekawe, ktory zywiol bedzie gdy bedziemy mieli czesci sety Vyra.

Jest troszkę dalej akapit o tym, że będzie to żywioł z którego mamy najwięcej bonusu

"Vyr’s Amazing Arcana

• Will now choose which element to use based on the player’s highest +% Elemental Damage type"

Tak mi się wydaje przynajmniej :D

Monk dostał także swojego buffa w tym patchu- poza tym nie jest zły, ludzie na tych 13 stronach głównie płaczą że DH i Wizz mogą bossa w 6s zabić (oh ta pasywka DH i Archon) a Monk musi się męczyć 20s... Też mi nie bycie op- z tym że mniszek przeżyje jak boss w niego walnie, a taki Wizz nie ;] Troszkę grałem monkiem i powiem że nie jest taki słaby- wszystko zależy od itemków i tego pod co się budujemy- to nie jest postać która na poziomie 70 będzie kręcić top dps, ale będzie zabijać mobki bez zbędnych śmierci po drodze.

Ja też troszkę pograłem Monkiem, a dokładnie 200 paragonów od wyjścia RoS'a. Brakuje mi dokładnie 2 przedmiotów, więc można powiedzieć, że mam end-game gear z dobrym buildem i... T5 idzie jak krew z nosa nie wspominając już o T6. Jednego rifta czyszczę solo w 10-15 min, czyli zdecydowanie za długo. Nie sądzę, że te 2 itemy cokolwiek zmienią bo tzw. "core" już mam.

Tu nie chodzi o czas bicia boss'a. Mechanika monka opiera się teraz na 1 skill'u - LTK, innego zamiennika nie ma. HoL został znerfiony do poziomu gruntu, Zmiany WoL są fatalne, ograniczają się do lekkiego podniesienia obrażeń... Szkoda tylko, że kosztują 3/4 razy tyle co jednorazowe użycie LTK.

Co z tego, że potrafię przetrwać, skoro moja rola sprowadza się do supportowania team'u mantrami i ewentualnie Exploding Palm'em. Nie taka jest rola mnicha moim zdaniem.

Niestety, tak jak płynna farma solo DH mp10 była praktycznie niemożliwa w podstawce tak teraz został poszkodowany monk, a że więcej nim ludzi gra niż DH to większy płacz.

Heh, ale jaja z tymi blood shardami :D

Aktualnie idzie wyfarmić 500 krwawych odłamków w około 10 minut ;p Ludzie płaczą o tym już na forum, więc całkiem możliwe, że pojawi się jakiś hotfix.

Trzeba przyznać, że ładnie lecą legendy, tylko szkoda, że nic setowego nie leci ;/ Poleciały mi jedynie spodnie Marudera, a przydałby się jeszcze naramienniki.

Dziś w sumie wyfarmiłem około 30-35 legend, ale większość poszło na przeróbkę.

Kolejna postać stracona, prawdopodobnie zabiła mnie zbugowana elita, zostałem dosłownie zoneshotowany.

Najbardziej mi szkoda mojego praktycznie perfect ringa i klęski, czyli itemu którego już nigdy nie zobaczę.

http://i.imgur.com/RBFWNDF.jpg

uuu szkoda , kurczę też mnie korci ten HC ale bym musiał przechodzić kampanie -.- a tego nie chce mi się eh..

Przydał mi się ten bug z shardami i farmą 500 odłamków w 15 min. Ogólnie to zdobyłem ~80 legend w tym cały set z IK/Ziemi/ i brakuje jednego kawałka do full seta szarży :)

hehe grubo widze się dzieje , ja dziś dopiero sobie zagram , ale to jest chore by coś takiego się działo odechciewa się grać

Przydał mi się ten bug z shardami i farmą 500 odłamków w 15 min. Ogólnie to zdobyłem ~80 legend w tym cały set z IK/Ziemi/ i brakuje jednego kawałka do full seta szarży

Ja nic nie zdobyłem u Kadali. Wyfarmiłem wtedy około 3k blood shardów i nic setowego nie poleciało.

Ale w sumie i dobrze, bo teraz cały czas mam motywacje by dalej grać i farmić rifty ;)

Jaka klasa dla poczatkujacego w Diablo ? Jakas taka latwa w ogarnieciu :)

Każda.

Przeciez jedynym elementem w D3, który wymaga myślenia jest tworzenie build'u oraz tego jakie przedmioty będą do niego pasować. Nie ma tutaj trudnej klasy, to jest przecież H'n'S....

50 legend od Kadali i żaden setowy. Cóż, trudno, ale mimo wszystko jest nieźle.

Btw. dalej mnie dziwi ten papierowy dps. Na karcie mam 740k a w grze mam na czysto 1.130k dps (plus % obrażenia fizyczne które nie są uwzględnione nigdzie). Wie ktoś może czemu tak się dzieje? Co może być powodem?

@down, liiiipppppaaaaa

Na karcie postaci nie są dodawane:

-Umiejętności pasywne

-Buffy (aury, mantry etc)

-Buffy z przedmiotów

Tak więc "prawdziwego" dpsu nie uświadczysz

Mi dzisiaj poleciały setówki od Kadali, a w jednej Buty Marudera :D

Mam już 3 komplety, teraz tylko dorwać ring z aktu 1...

Ja mam już 2 takie ringi :D A zrobiłem 1 akt może z 10-15 razy na te postaci?

Ale mnie nerwica bierze z tym ringiem. Dzisiaj 25 paczek i pierścień nie poleciał, a uwaga... poleciała JEDNA legenda.

Masakra, jutro farmie na normalu, bo już mam dość tej udręki. Niby +100% do legend, a z tych paczek gówno leci - na rifcie to legendy lecą dość często, bo zdarzają się runy na których lecą po 3-4 legendy.

Jakieś klany HC jeszcze żyją? ;)

Jakieś klany HC jeszcze żyją?

Żyją ;)

Tutaj jest dość ciekawy klan.

https://www.youtube.com/watch?v=2oXCc9LKSh4

Sakwy ze zleceń Teraz mają zwiększoną szansę na wylosowanie legendarnych przedmiotów na poziomach Udręka II - VIMoze na T2 posmigaj. Nie jest trudne a zawsze zwiekszona szansa na legende.

Lecą i na U1, ktoś źle przetłumaczył- po prostu jest teraz jak z legendami: np U1- 1%, U2- 2%, U3-3%... etc (liczby zmyślone) - wyższy poziom= większa szansa.

Jeden ring mi poleciał na expercie, 2 na u2/u3