Diablo 3 - dyskusja ogólna

Krzyżowiec jest OP jeśli chodzi o walkę w zwarciu ;] Ja 2 dnia (czyli tam miałem jakieś sety ale wiecie jak to jest) mogłem t2 samodzielnie jechać... Kilka itemków więcej i t3 stoi otworem.

Na ladder postacie będą przenoszone na SC/HC po zakończeniu sezonu (jak było w D2)

Laddery? No pewnie, a jak jeszcze będą do tego specyficzne legendy - tym lepiej.

@down, pokaż tego barba ;d

Ja niestety przeszedłem d3 ;p . Full EQ set wraz z IK na barba i niestety u6 to pestka pozostaje mi czekać na system ladderów wtedy to zrobię reset acc i jazda od nowa :D. A dla znudzonych fanów D3 27 Maja reset ladderów w Diablo 2 więc zapraszam jak ktoś chciał by pograć w klasyka :)

Legendy obecnie lecą na prawo i lewo, nie wiadomo co już robić w tej grze, ale chyba taki urok hack'n slash.

Laddery na pewno dużo wniosą do gry :D

Właśnie, never mógłbyś zlinkować barba? ;)

http://eu.battle.net/d3/pl/profile/grom-1975/hero/9166520 Proszę bardzo :)
Jak ktoś chciał by pograć to grom#1975 :)

Świetne przypuszczenia, aczkolwiek ostatni cinematic po zabiciu Malthaela daje dużo do myślenia - tam Tyrael stwierdza, że skoro nefalem pokonał najwyższe zło - Diablo, anioła śmierci to nic jest w stanie stanąć mu na drodze. Można to różnie interpretować, ale... a gdyby Diablo zawładną ciałem jednego z nefalemów? ;)

Po przeczytaniu informacji nt. Wysp Skovos, wydają się one chyba najbardziej prawdopodobnym miejscem akcji kolejnego dodatku do Diablo 3. Tylko nie jestem pewien, czy to będzie ten kolejny przed nami. Obstawiam że w centrum uwagi będzie nefalem - (z tego co pamiętam) można to wywnioskować po słowach Tyraela, o obawie czy nefalem mądrze wykorzysta swoją moc.

Diablo 3 jest grą takiego typu, że w następnym dodatku musi pojawić się nowa klasa. Jeśli Josh dalej będzie głównym reżyserem gry - nie ma o co się bać.

@down, nie wiadomo czy będzie to ostatni dodatek. Jeśli masz na myśli http://tbreak.com/megamers/wp-content/5/files/blizzard-product-slate-leaked-600x439.jpg to nie warto sobie tym zawracać głowy. Grafika jest już stara i nie aktualna. Popatrzcie na Starcrafta - nie uwzględnia trzeciego dodatku, a jak wiadomo, SC2 ma mieć przynajmniej trzy pudełkowe dodatki. Lista Diablo była stworzona jeszcze przed samą premierą gry i jeszcze za czasów Jay'a Wilsona. Dwa dodatki to pewniak co nie znaczy że nie wydadzą kolejnych części. A i nie chce mi się wierzyć że Warlords of Dreanor (piąty pudełkowy dodatek do World of Warcraft) miał być tym ostatnim.

Ciekawe jak ta lista wyglądałaby teraz...

Nom, a skoro następny dodatek ma być ostatnim to nie miałbym nic przeciwko, żeby wprowadzili i dwie klasy.

Nom, a skoro następny dodatek ma być ostatnim to nie miałbym nic przeciwko, żeby wprowadzili i dwie klasy.

teraz ci już linka nie znajdę ale swego czasu słyszałem że oprócz RoSa mają być jeszcze 2 dodatki zresztą to i tak odległe od nas czasy

Niech ich bedzie jak najwiecej,aby ukochane Diablo zyło jak najdłuzej.

Czyżbyśmy mieli powrót alkaizera?

https://www.youtube.com/watch?v=pulVTy24OJU

Tak samo jak PvP w podstawce obiecane na 1.1.0 a patche vanilla skończyły się na 1.0.8 :) No ale zobaczymy, dodatek mam więc ufam Blizzardowi, i jak narazię w RoS się nie zawiodłem :) Obecnię przerzucam się na DH chyba...

Ciekawi mnie kiedy ten patch 2.1 wyjdzie... skoro teraz mamy 2.0.5 to jeszcze trochę poczekamy. Teraz ludzie lecą na bugu z Maltaela z którego zamiast 14kk dostaje się po 160 mln expa (Tylko w trybie kompanii) i jak widać Blizzard nie ma zamiaru nic z tym zrobić.

W ogóle sam gram w D3 od maja i mam pytanie - jeśli ktoś jedzie na bugu, exploitach to dostaje bana jak w każdej normalnej grze ? Bo czytałem na forum Diablo, ze tutaj jak jest jakiś bug i exploit to trzeba korzystać, bo Bli$$ard nic z tym nie robi... :)

@Calvex

Bli$$ nigdy nic nie robił z ludźmi którzy wykorzystywali takie rzeczy w d3 to chyba nagle nie zaczną... a szkoda. Tak samo botów nie banują.

@CalvexBli$$ nigdy nic nie robił z ludźmi którzy wykorzystywali takie rzeczy w d3 to chyba nagle nie zaczną... a szkoda. Tak samo botów nie banują.

Bo to że jest błąd to nie wina graczy tylko Blizza. Jak mógłby on karać za coś czego nie sprawdził, nie naprawił?

Lol, tylko w każdej normalnej grze za takie coś są bany... tylko nie w Diablo. Jeśli jest jakiś bug, exploit, a gracze to nagminnie wykorzystują to powinni ponieść jakieś konsekwencję.

Ogólnie tak jak już pisałem. Widzisz bug czy exploit w diablo ? Nie przejmuj się tym, tylko wykorzystuj to tak długo jak się da.

//

Zmieniając temat. W końcu mam cały set marudera (niestety, ale hełm i rękawice muszę wymienić, bo affixy lipne), ale przy tym buildzie jest moc :)

Wieżyczka co 1,2 sek bije z wielostrzału, a co 2,4 sek z odłamkowej i nie wykorzystują nienawiści - za darmo strzelają) maksymalnie mogę postawić 5 takich wieżyczek, a każda z nich z odłamowej bije po 15-19kk.

Są jeszcze rękawice "Tasker i Theo" które przyśpieszają atak zwierzątek o 50% - a co najlepsze, działają na wieżyczki ! :) Tylko niestety ich jeszcze nie mam :P

@Ajron Z tego co czytałem na forum, to można postawić do 5 tych wieżyczek

Akurat przed chwilą na moim monku poleciały te rękawiczki, będą na DH...

Ajron

stąd http://eu.battle.net/d3/pl/item/bombadiers-rucksack