Jestem ciekaw czy Depth Diggers będą działać na obrażenia z podpalenia w runie ognistej do MM. Jak tak to będzie chyba BiS dla wiz.
Diablo 3 - dyskusja ogólna
Właśnie ściągam PTR, ale prędkość nie zachwyca... jak normalnie pobieram z prędkością 2,5 mb/s to teraz mi leci po ~ 1,8 mb/s... chyba serwery ledwo co dają radę.
Szkoda, że sezony nieaktywne, mimo wszystko najlepsze zmiany imho :
- Wszyscy gracze posiadający Reaper of Souls otrzymali dodatkową zakładkę w skrytce.
- Zwiększono skuteczność premii za przedmioty do regeneracji życia oraz liczby punktów życia otrzymywanych za każde trafienie. - regen był useless, choć z LoH'em boję się powtórki z LS.
- Naprawiono kilka błędów, które mogły czasami powodować, że zwierzaki nie atakowały pobliskich przeciwników lub zatrzymywały się i przestawały atakować swój cel. - ta poprawka sprawi, że będę mainował summon WD. Właśnie irytowało mnie to, że te summony były tępe, na PTR sprawdzę jak to teraz wygląda.
- Zręczność nie zapewnia już szans na unik. Za każdy punkt zręczności postać otrzymuje teraz 1 pkt. pancerza.
-
Tornado Energii - Obrażenia od broni zwiększono z 1000% do 1525%. aż mi się CM Wizz wspomina
No i po prostu miazga patcha
-
Wprowadzono nowy legendarny przedmiot zużywalny. "Dar Ramalandi" - Użyj na przedmiocie bez gniazd, aby dodać do niego maksymalną liczbę gniazd dozwoloną dla przedmiotu tego typu. Ciekawe czy to będzie item sezonowy
- Item dla wizza - Usuwa czas odnowienia dla Teleportacji. - W połączeniu z redukcją CD na eksplozje. CM back?
Zmian strasznie dużo, będą rewolucje w buildach ze względu na zmiany w affixach znacznej części itemów legendarnych i setowych
oo mnich dostał dwie nowe pasywki, lekki buff do pozostałych skilli, ale i tak to jeszcze mało, ale nie jest źle. No i udało mi się dorwać nową legendarke pod mnicha.
Co do "Dar Ramalandi" ludzie na czacie na twitch pisali, że leci ale jest bug i podnieść nie można.
Jaki fajny patch, w końcu monk dostaje lekkiego buffa. Dlaczego lekkiego? Bo przede wszystkim poprawiają generatory (Fist of Tjunder ). Szkoda, że tak mało istotnych zmian w umiejętnościach, na których opierały się obecne buildy. Chyba Blizz chce zmusić graczy do zrezygnowania z non-generator buildów jak Fire-LTK. Ciekawe co na ten temat sądzą prosi hmm...
Znowu ogarniac Monk'a, ahh - kocham to. Ogarne nowy build, dobije 400plvl i smigam na laddery.
Trochę zmieniłem, bo ogólnie to mam tak samo
Ajron a co z projektem 800? Ja również się na wizka nakręciłem, tylko że ja oporowałem głównie CM'a na MP10
Dostaniemy nowego NPC?
http://www.diablofans.com/news/48122-2-1-ptr-datamined-new-item-passives-stash-space
P.S.
Czy trzeba zakupić podstawkę, by móc bawić się w RoS? I czy możliwa jest gra w D3 bez RoS?
Musisz mieć podstawkę + dodatek.
Są patch notes po Polsku: http://eu.battle.net/d3/pl/blog/14569138/informacje-o-aktualizacji-210-dla-pst-25-czerwca-2014-26-06-2014
Nie wiedziałem że exp z ladderów będzie przenosił się na nonladder. Jak tak, to ja tylko będę grał na ladderach. Eh, narobiliście smaka. ;d
Blizzard zrobi wszystko, żeby nakręcić hype na laddery. Ale to dobrze, jest to przyszłościowe myślenie
Patrząc czy to na informacje pochodzące z forum/reddita/twitcha dochodzę do wniosku, że gra w końcu straci na swojej monotonii. Różnorodność możliwości i zmian jest wielka, a co za tym idzie - będzie więcej zabawy. Teraz tylko czekać na wprowadzenie patcha na serwery, sam jestem bardzo ciekaw kiedy to nastąpi. Jedną z fajniejszych rzeczy, o których do tej pory usłyszałem jest portal do Greed Domain - zresztą screen wrzucony przez Hajmusa ładnie nam obrazuje tą "mini-szczelinę".
Oj idzie to D3 w bardzo dobrym kierunku, jedynym mankamentem jest moje zamiłowanie do Monka, ale nie do końca wierzę w te buffy. Po 280h przegranych tą właśnie klasą rzygam na samą myśl o kolejnym, monotonnym zbieraniu ekwipunku prowadzącym zupełnie do niczego. Aktualnie mój monk nie ma zamiaru ruszyć z T3, a po 50h na DH śmiało mogę farmić już T5. Chyba zacznę od postaci, z którą zaczynałem swoją przygodę z D3 czyli barbarzyńcy.
@Phable, nie martw się, monkowe community już ryję dziurę w brzuchu Blizzardowi, że te zmiany są za małe i oczekują więcej, na co Blizz odpowiedział, że to dopiero początek zmian. Mam taką nadzieję, bo chce w końcu robić t6 w mniej niż 10 min...
Zauważyłem, że praktycznie zawszę piszę w tym temacie o mnichu. Haha, chyba naprawdę za dużo wymagam od tej klasy...
Biorąc pod uwagę nadchodzące zmiany w moim przypadku nie widzę chwilowo sensu żeby grać w D3. Instaluję PTR, a jeżeli ktoś będzie ciekaw jakie są moje odczucia związane z nadchodzącymi zmianami to chętnie się nimi podzielę zarówno tu, jak i w grze. Większość osób z OD (klanu) ma ze mną codziennie styczność, a dla ciekawskich nieznajomych zostawiam btag - pehowy#2790
Przetestujesz monka? Bo jeżeli tak, to się do Ciebie zgłoszę jak będziesz online
Ja pograłem chwilę DH i w sumie brakuje mi tych uników... Dostałem 9% do pancerza, a straciłem 45% uników.
DH w sumie dostał lekkiego buffa, bo teraz t5 robię bez problemu, a nowa pasywka jest świetna. Set marudera dostał buffa, teraz tylko i wyłącznie ogień Jest Moc !
Muszę pofarmić hellrifty do czasu wyjścia 2.1, bo będą znerfione.
@up, też grałem chwilę DH. Strasznie duży dps zadaje. Bijąc sentry buildem t5 na normalu maksymalnie wyciągałem hity po 20kk. Na PTR wpadło 35kk.
@up2, dziś wieczór ja i mnich kontra reszta świata
Z moich obserwacji wynika, że exp leci jak szalony, przez blisko 30 minut na DH robiąc 4 nowe rifty (1, 11, 20, 23 poziom) wbiłem od 309 do 315 paragonu. Nie wiem czy Blizz zostawi to w takiej postaci. Do tego dodali milusi licznik kasy.
@up Paragony pewnie zostaną, a co do licznika kasy- tzn?
Jakim cudem tak szybko lecą ci paragony ? Ja zrobiłem 4x nowe rifty (x1, x7, x16, x22) i w sumie wbiłem 2 paragony, a mam 235.