Diablo 3 - dyskusja ogólna

Te całe laddery będą dostępne bez posiadania dodatku?

Powiem Wam szczerze, że całe dzieciństwo czekałem na tą grę i się nie doczekałem, co roku łzy w oczach, gdy już wyszło to mój sprzęt był za słaby a rodziców nie było stać na nowy, teraz gdy mam już sprzęt gotowy by podjąć wyzwanie gry DIablo 3, nie chce mi się grać. Myślę że w przyszłości zachaczę o tą grę, ze względu na poprzedniczkę przy której spędziłem wieele godzin.

No tak. Ale co jesli ktos chce miec wiecej niz jedna postac na ladderze? Nie jest to mozliwe? No i jeszcze jedna kwestia. Jest x miejsc na postacie. A co jesli wszystkie beda zajete?Chyba, ze liste postaci podziela na "Season 1", "Season 2" itd. to wtedy ma sens.

Chcesz mieś więcej niż jedną postać na ladderze? Musisz mieć wolną wystarczającą ilość slotów. Jak masz sloty to możesz mieć postaci ile chcesz. Jak masz wszystkie zajęte to po prostu nie będziesz mógł stworzyć sobie postaci ladderowej i będziesz musiał coś usunąć. Nie będą dzielić listy na nic bo przecież po sezonie postać po prostu traci "sezonowość" (listek) i jest normalną postacią. Podsumowując postać ladderowa zajmuje ten sam slot co jakbyś stworzył postać SC albo HC.

Sam nie rozumiem tego problemu. Nie gram tą postacią to ją usuwam, po co mi każda postać w postaci obu płci, dla achieva? Ok, zrobione i usuwam.

Dla mnie płacz o sloty jest naprawdę ostro przesadzony, albo gram SC, albo HC, albo ladder... Usunięcie niepotrzebnej postaci jest bardzo proste.

Fanom diabełka pozostaje odliczanie :

http://www.diablofans.com/news/48184-2-1-releases-tomorrow-patch-2-1-roundup

Dokładnie. Sam byłem mega napalony na sezony i jakoś tak przeszło. Chociaż chyba i tak pogram trochę dla zabawy. Ostatnio coś słyszałem, że jest jakiś sposób na bardzo szybkie wbicie 70 ktoś coś wie? (chyba nie chodzi o farmienie bounty w A5)

bez sensu że bede musial usunac jakas postac na którą poświęciłem swój czas żeby móc pograć w tych sezonach, akurat mam wszystkie sloty zajęte i nie widzi mi sie usuwanie żadnej z nich, głupie rozwiązanie.

Ide o zakład że nie tylko ja chciałem wbić max lvl każdą klasią i obiema płciami... a to już powoduje że wolnych slotów nie ma.

bez sensu że bede musial usunac jakas postac na którą poświęciłem swój czas żeby móc pograć w tych sezonach, akurat mam wszystkie sloty zajęte i nie widzi mi sie usuwanie żadnej z nich, głupie rozwiązanie.Ide o zakład że nie tylko ja chciałem wbić max lvl każdą klasią i obiema płciami... a to już powoduje że wolnych slotów nie ma.

Z tego co wiem na takie rozwiązanie slotów jest na styk.

Hmm wiec to tak dziala. No coz, jak kto woli. Zobaczymy czy to sie echem odbije.Ja nie wiem czy grac na tych sezonach w sumie. Pomysle jeszcze.

Blizzard nikogo nie zmusza ;) Tylko... proponuje

@bolvaerk

Ale problem... lepszego znaleźć się nie dało?? MAM ROZWIĄZANIE!!! Dam przykład DH. Chcesz pograć DH facetem na laderach. Masz DH faceta i babkę, przerzucasz eq z DH faceta na inną postać i go usuwasz. Zakładasz faceta DH na laderach i grasz sobie. Sezon się kończy a on przechodzi na normalną rozgrywkę. Oddajesz mu EQ które przerzuciłeś wcześniej i gotowe. Nic nie tracisz a nawet zyskuje :).

@darkslayer nie jestem pieprzonym nolajfem żeby mieć czas i chęci działać w ten sposób... A właśnie że trace bo trace postać która już wcześniej zrobiłem i na której grałem X godzin i bede robił to teraz od nowa tylko że na ladderach - sensowne faktycznie

jak widać gra zaczyna sie rozwijać w strone która nie jest dla mnie przyjazna

Czy to prawda, że ladder w 2.10 ma wyjść już jutro?

(...) i przyznac, ze takie patche powinny byc troche czesciej niz po pol roku od dodatku. Przez pol roku robilismy Rifty dropiac beznadziejne legendary z wylaczona (nadal) mozliwoscia handlu.

To właśnie jest bardziej kwestia tego, że apetyt rośnie w miarę jedzenia. Im mamy więcej tym chcemy więcej. Dlaczego graliśmy przez pół roku rifty? Bo w porównaniu do podstawki to był kamień milowy i ogromny rozwój dla czegoś co nawet w podstawce nie istniało - end game.

Tak, to endgame jest tutaj słowem kluczowym. Pamiętam, jak w podstawce latałem swoim barbem oby tylko wbić 100 paragon, oby do tego dojść, potem oby wbić achievy, aby to, aby tamto. Gracz sam sobie wyznaczał end-game. Dla kogoś nawet end-gamem było wbicie parę razy 100 paragonu. Dla mnie, obecna forma D3 jest bardzo dobra, wszystko idzie w dobrym kierunku prócz handlu, którego nie ma. Ale mimo wszystko dla kogoś kto się bawił świetnie w podstawce, sezony i grifty są ogromnym contentem i zabawą na setki godzin. Amen.

Przecież możesz usunąć jakąś postać, zrobić tą samą klasę, ten sam nick, a po sezonie wróci na swoje miejsce. Wiem wiem, to fajne tylko w teorii

Trochę nie rozumiem, czemu spędziłeś w grze tyle czasu, skoro tyle ci się w niej nie podoba.

Dziwi mnie też fakt, że twój post był napisany tragicznie, strasznie męczyłem się czytają go, w przeciwieństwie do innych, które zazwyczaj były ciekawe i lubiłem je czytać. Tak to jest, jak coś się robi w nerwach :P

Jakim cudem po moim poście wywnioskowałeś, że nie umiem odróżnić hejtu od krytyki?

Najlepszą rzeczą w DII (a spędziłem w tej grze lata) był właśnie ladder. Nie mogę się doczekać implementacji w DIII. Nowy diabełek nie jest grą złą, po prostu oczekiwania graczy bardzo, bardzo poszły w górę. A i uważam, że osoby, które nie maiły styczności z dwójką będą się fenomenalnie bawić.

A ja wam powiem że STRASZNIE tęsknie za AH ... i dawnym D3 , by zrobic super eq to trzeba było mieć mega zajebistgo farta a teraz każdy lata dosłownie w tym samym , co spojrzę na kogoś porfil to już i tak wiem co gdzie ma założonego ;(

Mi też się system ah podobał, ale teraz też jest ok. Według mnie mogliby to wymieszać. No i mogliby dodać więcej setów... mają teraz stopniowo wprowadzać, ale przydałaby się paczka z np. 50 itemami

Ja osobiście nie grałem w 2 ale mam nadzieje że laddery zachęcą mni znowy do gry bo od kwietnia wogóle nie grałem, już nie moge się doczekać wbijania 70 na czas ")

Ja osobiście nie grałem w 2 ale mam nadzieje że laddery zachęcą mni znowy do gry bo od kwietnia wogóle nie grałem, już nie moge się doczekać wbijania 70 na czas ")

Tzn to nie jest na czas o ile to jest coś co sprawia mega frajde - puste konto, tak jakby diablo miało premierę na nowo, wszyscy pędzą po itemy, na sezonach z nowymi legendami powstają nowe buildy, jest frajda. Tym jest dla mnie diablo. Idealnym relaksatorem po pracy czy uczelni ;)

Laddery beda od Piatku, potwierdzone przez Blizza.

mozesz dac link od blizza? dzieki z gory