Diablo 3 - dyskusja ogólna

O ile się nie mylę, trzeba wydropić klucz ze strażnika zwykłej szczeliny. Potem jest jakiś czyściec, który lokuje cię w odpowiednim poziomie tych szczelin

Klepie już 5 szczelinę i dalej nic nie leci :(

Ja po 5 szczelinach nie dostałem ani jednej legendy nawet :D Odpuściłem, czekam na sezony. Tylko nie wiem, jaką grac klasą ;c

Ja chyba 4 itemy już zamieniłem, ale tego specjalnego klucza nie dostałem :<

Zrobiłem dzisiaj z 10 zwykłych riftów i ani jednego szpecjalnego keya dalej nie dostałem :(

Zrobiłem dzisiaj z 10 zwykłych riftów i ani jednego szpecjalnego keya dalej nie dostałem

na u4 leca mi nawet kazdy co po riftach wiec mozesz sprobowac na u3-6 pozdrawiam

Na u3 też nie leci za dobrze :D

na u2 dwa pod rząd i u6 za pierwszym razem. Albo mam szczeście albo przypadek. A legendy jak szalone dropia:D

Kolejna szczelina, 3 itemy z zestawów ale znowu 0 szpecjal keya!

Mi klucz zawsze dropi. Gram na t6 :P

Wysłane z mojego ASUS Zenfone 5

Na T3 to tak z 30% szansy, czasem nie dropi wcale a czasem dwa razy pod rząd. Kwestia szczęścia.

Jest gdzieś info, o której sezony będą w EUROPIE?

Jako iż jutro o 21 startuje 1 sezon to się zastanawiam kim grać. Przez to, że przestałem tymczasowo grać w diabełka niezbyt ogarnąłem co patch 2.1 wprowadza dla innych klas. Mam wiz na hydre+FB (teraz chyba jedyny słuszny build dla wiz) ale niezbyt chcę nim grać na sezonach ponieważ jak przejdzie na "normal" to mi nie potrzebne 2 dobrze ubrane te same klasy. Inne klasy praktycznie nie ubrane oprócz DH który może T4-5 ale to i tak nic... Tutaj mam parę pytań.

Oczywiście wiem o tych największych nerfach item'ów i build'ów na zamrożenie i piec (w ogóle chyba wiem o wszystkich zmianach w itemach).

1. Słyszałem, że monk dostał nerfa jak to jest?

2. DH nadal na wieżyczki? Nadal fizyczne + zwierz?

3. WD jakiś fajny build oprócz przywołań(fetysze) i jade?

4. Co ogólnie z Barbem? Ostatnio coś nie widzę ich na streamach i cisza w klanie.

5. Crus jakoś nie chce grać ;/ wydaje się jakiś taki nijaki dla mnie... Może ktoś mnie przekona

Mógłby ktoś kto gra daną klasą na 2.1 napisać 1-2 grywalne build'y? Oczywiście wystarczą same nazwy build'ów o ile nie są to jakieś nowości a jak coś nowego to opisać w 2-3 zdaniach ;). Chciałbym wiedzieć na czym dana klasa siedzi przed wyborem.

Zastanawiam się i wybrać klasy nie mogę -.-

To ja pokażę jaki build zbudowałem sobie. Jest to ognista czarodziejka, pod magiczny pocisk.

http://eu.battle.net/d3/pl/profile/Woozey-1420/hero/11358411

Nie grałem w Diablo 3 już z dobre parę miesięcy, włączyłem jedynie na chwile sprawdzić jak poprawili czarodziejkę. Planuje wrócić do gry jak sezony będą, ale raczej tym razem Szamanem.

Ten build na czarodziejkę bez problemu czyścił Torment 3, a ze znajomymi na 5 też się biegało. Jest wiele rzeczy do poprawki w ekwipunku, ale jak dla mnie bardzo przyjemnie się nim grało.

@Darkslayer Mogę się mylić ale z tego co mi wiadomo to po zakończeniu sezonu postać przechodzi na SC ale bez przedmiotów.

Po zakończeniu sezonów wszystkie przedmioty ze skrzynki lądują z tego co się orientuję w wiadomości, którą będzie można odebrać. Postacie wraz z ekwipunkiem i plecakiem przechodzą normalnie na konto do innych niesezonowych.

Chyba się przekonam do tego dodatku, drogo, czy warto kupić pudełkową wyjdzie jakieś ~120zł włącznie z pobraniową?

Hie hie, ja takim czymś czyszcze t3 na lajcie, a że gram dla przyjemności to T4 nie próbowałem http://eu.battle.net/d3/pl/profile/ujoker-2560/hero/23082811

Ajron, ja to tą czarodziejką wątpię, że będę grał. Sezony się zaczynają i przełączę się na szamana.

Przed updatem build sprawdzał się idealnie, bo jak jakąś cięższa elita to bardzo łatwo na archoncie się mordowało. Co do itemów to noszę to co mi spadło najlepszego :).

Chodziło mi o cenę wraz z przesyłką pobraniową, tak po za tym jestem tylko ciekawy czy ten dodatek zapewni mi kilkadziesiąt/set godzin dobrej zabawy, bo w końcu to dodatek.W Diablo na podstawce się dobrze bawiłem, ale brakowało mi jakiś urozmaiceń end gamu i nie wiem czy warto.