Kiedy jakieś promo na diablo , mam ochote sprawdzic ten sh1t !

Kiedy jakieś promo na diablo , mam ochote sprawdzic ten sh1t !
Po primo to nie jestem Twoim kolegą.
Smutłem
GRift lvl 30 solo w czasie 9:12 min. Myślę, że do 33, może 35 powinienem dojść W sumie i tak wszystko zależy od riftu, jak się w trafi jakiś lipny - typu jaskinia, która się ciągnie i ciągnie, a jak padniesz to wracasz przez 2 minuty to nawet z 32 może być problem.
Ajroneł, ja też nie gram na sezonach.
Możesz mnie w k0ncu przywrócić do klanu :> ?
@UP, tiaaa, jednego Grifta robi się w 5-7 minut, a innego nie idzie zdzierżyć w 15
Świetny poradnik dla sezonowców - korzystajmy póki nie ma nerfa - https://www.youtube.com/watch?v=Vg4C3706i6c
Może tutaj zapytam, bo mi się nie chce w necie szukać
Jak grałem w Diablo III przed dodatkiem, to miałem sporo różnej jakości przedmiotów z bonusem do znajdowania magicznych przedmiotów, a teraz po dodatku --- nie zdobyłem ani nie widziałem nawet jednego przedmiotu który posiadałby taki bonus.
Czy dobrze mi się wydaję, że taki zwykły niebieski pierścień, pas, tarcza itd... który posiada taki bonus to teraz super sprawa po dodatku ? Czy tez może haczyk jest ukryty w innym miejscu ?
Usunęli to częściowo z gry
Jak bardzo częściowo ?
Usunęli to częściowo z gry
Jak bardzo cześciowo ?
Zacząłem czyścić skrzynkę przed powrotem do gry i sobie myślę: """ jest dodatek, to pewnie wszystkie itemki przeddodatkowe można wyrzucić""" ... ale coś mnie tknęło... i część przedmiotów z bonusem "magic finds" zostawiłem.
Teraz się zastanawiam jaką to ma obecnie wartość w grze.
Magic Find, or MF, was a very popular magical property found on many types of items in Diablo 3 vanilla, where a high value of MF (300% or more) was all-but required to regularly find legendary items. This is no longer the case since all legendary drop rates were greatly increased and Magic Find was reduced in effect in Loot 2.0 as seen in D3v2 and Reaper of Souls. Now Magic Find dos not exist as a random affix, and only a few items can still spawn with inherent bonuses to Magic Find.On top of that, the property is of little use since it was nerfed in function. In Loot 2.0 only 10% of a character's Magic Find counts towards legendary item drops, and with overall legendary drop rates so much higher than in the past, few players still bother with Magic Find gear, finding that they gain bigger benefits to their loot finding by moving up to a higher difficulty level and/or killing more quickly, than they do from Magic Find gear.
TL:DR: możesz dissować swoje itemki, teraz MF prawie nic nie daje IMO lepiej założyć zwykły item i szybciej czyścić GRifty (chyba najbardziej efektywna metoda farmy jaka jest a przynajmniej jaką znam).
Świetny poradnik dla sezonowców - korzystajmy póki nie ma nerfa - https://www.youtube.com/watch?v=Vg4C3706i6c
Co do tego to już nerf poszedł na niskopoziomowe GR. Nigdzie tego nie pisali ale widać to od razu. Wczoraj nawet na streamach słyszałem jak streamerzy mówili to samo. Kto się ubrał ten się ubrał... Teraz nadal leci na niskich GR ale nie tak jak wcześniej ;/
Witam , niedawno zacząłem grać w DIII i zastanawiam się co to jest ten tryb sezonowy ? Ma to jakieś ograniczenie czasowe w przechodzeniu ? Trzeba mieć uzbierane dobre itemy , czy wystarczą te które dropną ? I czy ten tryb będzie cały czas dostępny ?
To jest sezon pierwszy więc pewno beda nastepne a po ukonczeniu sezonu postac przechodzi do zwyklego trybu i tyle... niby sa jakies nowe wyzwania itd itd a paragony sie potem dodaja do tych starych, ale nie przemawia to do mnie.
Witam , niedawno zacząłem grać w DIII i zastanawiam się co to jest ten tryb sezonowy ? Ma to jakieś ograniczenie czasowe w przechodzeniu ? Trzeba mieć uzbierane dobre itemy , czy wystarczą te które dropną ? I czy ten tryb będzie cały czas dostępny ?
nowy tryb gry wprowadzony jakiś tydzień temu, wszyscy zaczynają od 0; sezon ma trwać około 4 miesięcy po tym czasie postacie którymi podczas niego grałeś (w tym gold, itemy, paragony, skrzynka - ogólnie wszystko), przechodzą na standardowy tryb rozgrywki.
dodatkowo podczas sezonów jest kilka nowych legend które mogą tylko w nich wydropić, w standardzie będą do zdobycia dopiero jak sezon się skończy. ogólnie jak zaczynasz dopiero grę to polecam zrobić postać sezonową; sam pomimo tego że wcześniej już trochę grałem mam zamiar przejść na ten tryb tylko od 2 dni nie mogę się zdecydować kim zacząć grę, podczas gdy niektórzy mają już 200-300 pargon level ;(
Czemu polecasz akurat na nich zaczac?
....................teraz MF prawie nic nie daje.............................
Skoro tak jest, to logicznym się wydaję być to że... powinni też dać inny bonus od topazów w czapkach,
Ta gra się stacza coraz bardziej. Nawet optymalizacji nie potrafili doprowadzić do stanu przed patchem. Jedynie można pograć dla relaksu, aby się odstresować od czasu do czasu, a tak szkoda czasu. Takie moje zdanie.
Powinni dac możliwość wyłączenia efektów skilli innych graczy. Co do staczania się to... Uważam ze z patcha na patch jest coraz lepiej.
Z klanem cisnelismy rifta lvl 33 o fun z gry jest coraz większy.
Wysłane z mojego ASUS Zenfone 5
Czemu polecasz akurat na nich zaczac?
Ponieważ, jak już ktoś napisał, są nowe legendy, których nie ma na zwykłym trybie. Są nowe achievmenty, które wbijają się tylko na sezonach. Zwyczajne też achievmenty też się wbijają. Za osiągnięcie 70 poziomu w sezonie odblokowujemy nowe transmogi. Po tym wszystkim nasza postać i tak przechodzi na normalny tryb i lecimy dalej!
@WagonKurde
Dla kogoś kto już naprawdę dużo grał i ma pargon lvl 500+ sezony są raczej bez sensu w końcu poświęcił mnóstwo czasu na farmę itemków, expa, matsów, recek itd; Jednak jeśli dopiero zaczynasz albo masz paragon niższy niż 200 moim zdaniem sezony są ciekawą opcją na urozmaicenie gry po pierwsze wszyscy zaczynają od 0 więc łatwiej będzie znaleźć ludzi z podobnym gearem, doświadczeniem po drugie większy wybór legend a co za tym idzie buildów a po trzecie nic nie tracisz w końcu po sezonie i tak cały exp zsumuje się z standardowym trybem, postacie z itemkami też przechodzą więc czemu nie zacząć od nowa? W moim przypadku pytanie tylko kim, monk to main na standardzie a sezony chce rangedem dla odmiany ale tych jest aż 3... ehh, po co tyle klas robili
@Szeptun
Z tego co zrozumiałem a nie jestem pro graczem to MF dla legend wynosi 10% tz. wkładając gem 41% MF w hełm mamy 4,1% dodatkowej szansy na znalezienie legendy dlatego IMO jest to nic warte. Uważam że hełm socket=CDR ew. vit (ale to w skrajnych przypadkach), lepiej szybciej czyścić rifty albo robić je na wyższym poziomie niż zawracać sobie głowę tymi marnymi procentami ale to tylko moje zdanie, ktoś się może nie zgodzić.
@xxxx
Nie zgadzam się z tym, że gra się stacza, wręcz przeciwnie wprowadzenie sezonów, griftów, nowych legend, gemów tylko sprawia że gra się przyjemniej jednak co do optymalizacji się zgodzę, ja na szczęście gram solo i z reguły mam 60-120 klatek choć są miejsca gdzie spada do 20, również zgadzam się co do samej gry, nie ma co no-life'ować to jest h&s i podobnie jak moba powinno się w takie gry grać do odstresowania, zabawy ale to już zależy od konkretnego gracza więc niech każdy gra tak jak mu się podoba nic nam do tego.
.....................Z tego co zrozumiałem a nie jestem pro graczem to MF dla legend wynosi 10% tz. wkładając gem 41% MF w hełm mamy 4,1% dodatkowej szansy na znalezienie legendy dlatego IMO jest to nic warte. Uważam że hełm socket=CDR ew. vit (ale to w skrajnych przypadkach), lepiej szybciej czyścić rifty albo robić je na wyższym poziomie niż zawracać sobie głowę tymi marnymi procentami ale to tylko moje zdanie, ktoś się może nie zgodzić......................
Pisząc o "magic find" kilka postów wcześniej, zastanawiałem się co się naprawdę zmieniło w tej kwestii, bo...:
przed dodatkiem mieliśmy:
- mnóstwo łatwo dostępnych przedmiotów z MF (nawet niebieskich u sklepikarza)
- bonus z topazów w hełmach do MF
- i jakiś tam przelicznik tych bonusów na lepszy drop...
a teraz po dodatku mamy:
- bardzo trudne do zdobycia przedmioty z MF
- taki sam bonus z topazów do MF
- i....
No własnie, skoro coś się zmieniło, to co tak naprawdę i w jakiej skali ? ... skoro bonus z topazów pozostał niezmieniony, to wydaje się to trochę nielogiczne i/lub niekonsekwentne.
P.S.
Skoro piszesz że 41% to dla legend 4,1% ... to jak to wyglądało przed dodatkiem ? skoro inaczej... to tym bardziej dziwi brak zmiany w bonusach z topazów (chyba że Blizzard uznał że wczesniej ten bonus był zbyt potezny a teraz jest ok) ... może...
a...
nie chce mi się nad tym zastanawiać, pewnie i tak Blizzard monitoruje wszystkie konta i pilnuje żeby za dobrze nie dropiło