Pamiętaj, że to % a nie punkt procentowy (wiem, oczywiste ale bardzo często mylone). Ja np. mam tą nową koronę leoryka co zwiększa działanie gemu i wsadziłem do MF i mam chyba 73% ale to i tak bez sensu... Skoro na drop legendy masz np. 1% to ja z gemem mam 1,073% na legende. Czy to wielka różnica?? Przed dodatkiem było łatwiej o MF ale to każdy wie i z tego co pamiętam do legend liczył się cały a nie tylko 10% tej wartości...
Diablo 3 - dyskusja ogólna
Nie wiem jak to było przed dodatkiem bo zacząłem grę miesiąc przed RoS'em ale obecnie na riftach leci bardzo dużo legend i nie widzę sensu pchać się w MF. Tak jak pisał darkslayer ta statystyka prawie nic nie daje. Znacznie lepiej wsadzić gem z CDR a co za tym idzie szybciej czyścić rity co z kolei przekłada się na sam drop. Powoli Szeptun przestaje ogarniac o co ci teraz chodzi, więc odpowiadając na pierwotne pytanie. Statystyka ta jest mało wartościowa obecnie nie opłaca się w nią iść ani zbierać pod nią itemkow. A sama w sobie w grze została podobnie jak dodge u monka w 2.1
Tak naprawdę na riftach masz 2 razy większą szansę na legendę. Dodatkowo przecież niedawno jak był buff to pozostawili na stałe drop legend x2. Więc tak naprawdę w riftach masz 4x większą szansę na legendę niż miałeś to w podstawce bez MF (albo to samo co z 400%MF). Ostatecznie chyba wychodzi koniec końców, że MF nie jest w ogóle potrzebny i jest dużo lepiej niż wcześniej.
Obecne patche na wielki plus jednak optymalizacja jest kiepska a blizzard najwidoczniej nie umie sobie z tym poradzić.
Robię szczelinę, boom lagi -,-.
Dziwne coś z tymi lagami, jak były to zawsze dotykały mnie pierwszego. Dzisiaj wchodzę na D3 i TS i słyszę tylko płacz o "lag spike" co chwilę 1s i tak ponad 10 osób a mi nic... Albo, że im ms skacze do ponad 700 a u mnie poniżej 100. Podejrzana sprawa Co do optymalizacji nie wiem czemu ale mam wrażenie i nie tylko ja, że na PTR było duuuużo lepiej zoptymalizowane. Niby lepiej po tym 2.1 ale na PTR było jeszcze lepiej.
Masakra mam cały czas 600ms nie da się grać bo cofa lekko :<
U mnie 170-200. Normalnie mam 40+
Ja też mam normalnie w okolicach 50, dopiero co kupiłem dodatek i nawet nie dano mi się nim nacieszyć .
Mi skacze od 160 do 250 ms. Normalny ping w d3 mam około 63ms.
Dzisiaj w końcu poleciała mi Godzina Czarownic, jeszcze tylko T&T i przyznam, że mój DH jest już skończony.
Witam.
Jest to znany problem, został stworzony wątek na forum Blizzard'a - http://eu.battle.net/d3/pl/forum/topic/11889849024
Najlepiej tam zawitać i postąpić według instrukcji. To tak dla informacji gdyby jeszcze ktoś nie wiedział.
Ja póki co zbieram gear. Nie wiem czy na sezonie ten drop jest podkręcony, czy ja mam tam szczęście ale na sezonie mam stosunkowo lepszy gear niż na całym non-sezonie razem wziętym. Obecnie robię DH Torment IV, a jak znajdę jeszcze klatę pod ful seta Maruder to pewnie i T5 stuknie, nakręciłem się tym dropem szczerze powiedziawszy
@edit :
Chciałbym was zapytać na temat, który coraz częściej spotykam na oficjalnym forum - "TurboHud D3"
Podobno używa go spora część topowych graczy, na forum toczy się słowna walka o to czy jest legalny.
żadne dodatkowe oprogramowanie nie jest legalne w diablo3, więc nie ma co ryzykować utrata całego konta; to się też tyczy botów i macro (nawet tych z oprogramowania myszki/klawiatury)
Heh nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje
Ale, że tak zapytam - po cholerę mi/nam/im ten addon? W WoW'ie addony robią sporą różnicę, ale w Diablo? Kilka statystyk i cyferek. Przecież to H'n'S..
@up a czemu nie? zawsze to jakieś urozmaicenie.
Ale, że tak zapytam - po cholerę mi/nam/im ten addon? W WoW'ie addony robią sporą różnicę, ale w Diablo? Kilka statystyk i cyferek. Przecież to H'n'S..A przykładowo chciałbym znać co do sekundy czas buffa i debuffa a nie najeżdżać żeby czas zobaczyć. Chciałbym widzieć jaki kto DPS realny wykręca by sprawdzić kto tylko jest lecheerem na runie i nic nie robi, ilość widocznych cyferek HP bądź zasobu też jest na miejscu.
Chciałbym też widzieć EHP każdego gracza, bez badania jego profilu by sprawdzić czy nie na za wysokie progi się wybrał, czy też jest papierowym DPS'em. No i widoczność cyferek na cooldownach też bardzo na miejscu. Najlepiej z dokładnością do dziesiątej części. Widoczne w prawym rogu staty dropu też ciekawe - ilość niebieskich, żółtych, legend na runie. Całkiem zacne. Item Level... czemu nie?
Ale... po cholerę to skoro można nic nie wiedzieć tylko latać myszką i czekać aż coś się łaskawie pokaże
Troche dziwna sytuacja bo w Diablo 3 nie wiadomo czy sa legalne, a w WoWie przeciez jest specjalnie okienko w oknie logowania (czyt. legalne).Fakt, faktem addony w WoWie sa pomocne (Atlasloot, Gatherer, QH [patrz: TBC]) takie jak Healbot czy pokazujace wszystko i ulatwiajace na maxa gre, gdzie zamiast skilla liczysz na addon (pokazujace od counterujacych spelli po te, ktore pokazuja co i kiedy masz zrobic) powinny byc zdelegalizowane bo upraszczaja gre a nie sam interfejs. Wiadomo, zamysl Blizzarda nie byl zly ale ludzi obrocili to tak, ze az za bardzo posluzyli sie addonami. No ale, sa legalne...Jesli ten addon tylko upraszcza to czemu nie powinien byc legalny? W WoWie addony sa legalne. No chyba, ze chodzi im o fakt, ze ten addon jest odrebna aplikacja (jesli jest, nie wiem) a nie "wtyczka" do gry.Moze wlasnie chodzi o istote tego "specjalnego okienka".
1) wiadomo, w diablo dodatkowe oprogramowanie jest nie legalne; jeden z użytkowników reddita miesiąc temu napisał ticket do GM z zapytaniem o legalność TurboHuD, oto odpowiedź:
TurboHUD clearly violates the TOS and EULA of Diablo 3 by reading its memory!,
2) wow do tego nic nie ma, inne gry = inne zasady - blizzard to nie jedna grupa ludzi tworząca wszystkie gry tylko kilka niezależnych ekip
//też mnie to dziwi ale nie zamierzam ryzykować utratą całego konta dla kilku bądź co bądź użytecznych ramek/informacji... choć z tego co czytałem to tylko kilka osób dostało z tego powodu bana (głównie streamerzy), więc jak to dla was niezbędne możecie próbować.
PS: HealBot jest dla noobów z LFR'a
Moim zdaniem HUD D3 jest na tyle przejrzysty, a sama w sobie gra, która (o zgrozo!) to tylko H'n'S, nie jest ani wymagająca, ani nastawiona na jakiś większy competetive (tak, tak, RNG), więc nie widzę żadnego sensu żeby sprawdzać z taką dokładnością buffy/debuffy, czy chociażby EHP i ilość legend
Dziś przekroczyłem 10k wydanych krwawych odłamów na rękawice Tasker i Theo. Rezultat ? Nawet na oczy ich nie widziałem... Już normalnie nie mam sił do tego. Z tych ciekawszych to jedynie te mi poleciały, ale affixy takie, że szkoda gadać...
http://eu.battle.net/d3/pl/item/frostburn
Zastanawiam się, czy nie zrobić Monka i na nich nie kupować rękawic, bo i tak wszystkie lecą na siare - nawet marudera, a tak to może na monku coś ciekawego by poleciało.