Diablo 3 - dyskusja ogólna

Nie ma w ogóle handlu. Możesz jedynie przez 2 godziny po dropie wymieniac się itemami z członakmi swojej grupy.

nie ma handlu bo i tak dropi gówno jak coś dobrego to i tak nikt nie odda a jak szit to nikt nie chce, SZAJSE ._.

Wtrące się tak troche bez sensu, ale...

Czy wiecie że na polskim, blizzardowskim forum są ludzie, którzy zachwalają to że handel z D3 został całkowicie wywalony, nieważne w jakiej postaci? Z tego co zdążyłem zauważyć, to uważają, że handel kompletnie zabija ten gatunek gier i przez to jakikolwiek end game czy self-found nie istnieje...

Trochę mi się przykro zrobiło, że nadal nie rozumiem w jaki sposób... >.<

Moim skromnym zdaniem: handel powinien być dopuszczony W OBRĘBIE KLANU przez określony czas (np. 1 dzień). Dlaczego? Otóż poprawiłoby to funkcję klanów, które na chwilę obecną działają jako element socjalizacyjny.

Ew. mógłby być wprowadzany jakiś guild bank (oczywiście z ograniczonym miejscem), gdzie każdy raz na jakiś czas mógłby wrzucić item, a ktoś inny mógłby wyciągnąć dajmy na to 1 na 3 dni.

Ot taka luźna myśl, która chodzi mi po głowie od czasu RoS'a :)

Ja obecnie dałem sobie spokój z H'n'S ... od PoE wyszedlem na conajmniej rok, bo troche przegiąłem z ganianiem po Wreclast, a poza tym, to na PS'ie z żoną w D3 w co-opie walniemy rifta albo dwa i koniec. Blizzard powinien zacząć zwracac uwage na ludzi ktorzy mają świetne pomysły co do D3, obecnie traktują ich jak największego wroga, który niszczy im koncepcje. >.>

W ogole opcja klanu powinna byc bardziej rozbudowana niz po prostu skupisko ludzi w jednym ID. Ale na to pewnie trzeba bedzie czekac do 5.0.1. Jeden z polskich MVP podsunal spoko pomysl dot. handlu na forumku Diablo 3 ale pewnie i tak nic z tego - jak zawsze.Ja na razie gre odpuscilem, wysmialem fakt iz mam farmic znow to samo tylko z dopiskiem "Ancient" - bez przesady. Smigam w single, esencje prawdziwych gier. Poczekam az ogarnal Diablo i wtedy posmigam.

Masz rację, gracze diablo są olewani od góry do dołu i nic tego nie zmieni. Cała praca Blizzarda wygląda jak praca sejmu RP. Zebraliście 3mln podpisów? Odrzucamy to na pierwszym czytaniu bo mamy swoją koncepcje gry... a najgorsze jest to, że nie potrafię złapać jakiegoś bakcyla i poczuć "to coś" grając w PoE :/

Cześć wiadomo kiedy 2 sezon się zaczyna?

nie wiadomo ale mi się wydaje że po 10 lutym ;p

Wiadomo, piątek 13 :D (info wisi na diablofans od jakiś 8+ godzin)

http://www.diablofans.com/blizz-tracker/topic/58419-season-2-begins-friday-february-13

Rozpoczęcie 2 sezonu w poszczególnych regionach zaplanowane jest na następujące terminy:

Ameryka Północna: piątek 13 lutego, o godz. 18:00 czasu pacyficznego
Europa: piątek 13 lutego, o godz. 18:00 czasu środkowoeuropejskiego
Azja: piątek 13 lutego, o godz. 18:00 czasu koreańskiego

http://eu.battle.net/d3/pl/forum/topic/13604740479

Mnie tak samo. Ogólnie ten patch 2.1.2, niczym mnie nie zaciekawił. Pograłem tydzień, zrobiłem barba, doszedłem nim do 37 GR - fakt niewiele, ale już mi przeszła ochota na granie w d3.

No cóż, czekamy następne pół roku na patcha 2.2 heh ;)

Dali informacje odnośnie zakończenia i rozpoczęcia nowego sezonu. W skrócie zakończenie 4 lutego, a rozpoczęcie nowego 13 lutego. ;)

http://eu.battle.net/d3/pl/forum/topic/13604740479

@Sheitah Ale po co znowu dawać to samo info. Przeczytaj klika postów wyżej, że już ze 2 czy 3 osoby napisały o tym.

Mam nadzieje, że wraz z 2 sezonem wprowadzą jakieś fajne zmiany i dodadzą wreszcie jakiś prawdziwy kontent, a nie, nic nie znaczące zapychacze.

Jak dla mnie mogliby raz w roku wydać jakiś większy dodatek. Jestem skłonny wydać raz w roku te 150zł na kolejne "n" godzin gry, a obstawiam, że pomysłów mają sporo.

I oni by zarobili i my byśmy byli szczęśliwsi. ;p

@up nie licz na to :P

@up Daj ludziom pomarzyć, może Blizz wreszcie zmądrzeje. Pograłbym sobie druidem na niedźwiedzia w d3 ;p

QKazoo o kurde faktycznie. Jestem pierogiem i nie zauważyłem. :( Przyznaje się do własnej ślepoty :P

@up Daj ludziom pomarzyć, może Blizz wreszcie zmądrzeje. Pograłbym sobie druidem na niedźwiedzia w d3 ;p

To idź, graj w to swoje D2 i skończcie te lamenty na temat diablo2 i tego co tam było. Diablo 2 wciąż działa, wciąż serwery są online więc nie widzę przeszkód by grać w to dalej.

@Hajmus Ale czy ja napisałem, że d3 jest złe, wręcz przeciwnie i gram regularnie, mam ponad 500 godzin rozegranych i czekam na 2 sezon. Po prostu marzy mi sie w klimacie d3 pograć druidem. A nie po to obie gry nazywają się Diablo żeby nie było podobieństw.

+ Czytaj ze zrozumieniem komentarze, bo złe wnioski z nich wyciągasz.

Hajmus kompletny brak czytania ze zrozumieniem i od razu spinka.

Spinki nie widziałeś B] PS. Niestety od tych "znawców" diablo 2, którzy nie grali nigdy na BN tylko z bratem na singlu już mnie mdli.

Tak w sumie, ostatnio zauważyłem, że w miarę szybko dodali nowy patch na konsolę.. może ich zainteresowanie tą platformą wzrośnie T_T

U mnie spadł śnieg właśnie wczoraj, dziś niestety nie padał. Może to znak, że nadchodzi dodatek?

Szykujecie się na piątek? Ja raczej nie planuję, w gl jakoś w diablo nie gram ostatnio