Diablo 3 - dyskusja ogólna

Nie gram na tyle w Diablo. Grałem po premierze tydzień i miałem przerwę aż do teraz. Obecnie mam przegrane jakieś 80h więc niestety ale nie specjalistą jeszcze nie jestem :P Ale z tego co słyszałem robi si cruss Tanka i WitchDoctora pod supporta.

Istnieją oczywiście tanki w Diabolo. Może być nim wspomniany Crus i np. zDPS Monk. Wiesz, grając t6 drużyna nie potrzebuje takiego "archetypu", ale grając wyższe GR w drużynie bez Tanka ani rusz :v

u mnie slabo z fpsami bylo w poe na party w kilka osob to albo tank albo dystansowy jakis dps hah

W D3 jest o wiele lepiej z FPS'mi :) POE ma skopany silnik i sam mam tam duże FPS dropy 140 i nagle po 30 ;D. POE jest bardzo przyjemną grą tak samo jak D3 problem w tym ,że jak chcesz pograć więcej to musisz kupić dodatek czyli około 180 zł za D3+ROS.

I tu i tu tłuczesz.. Pytanie tylko jest czy wolisz to robić w oprawie graficznej rodem z diablo 2 czy też w miarę dobrej grafice i dosyć dosyć dobrym polskim dubbingiem. Jako wielki fan H&S PoE mnie odrzuca totalnie niczym bonzo plujący na hejterów. :)

Jeśli nie podoba ci się poe, kupuj diablo. Jeśli jeszcze nie grałeś w poe, spróbuj.

A ja skuszę się na dodatkowe miejsce w skrzyni, itp. Jakieś rzeczy, które będą mi uprzyjemniać rozgrywkę. Świetnie się bawie kolejny sezon i zapewne wydam kilka złotych na jakieś ulepszenia. :) Ciekaw jestem czy przełoży się to na efekty "prac" developerów.

Co do mikro transakcji mam bardzo mieszane uczucia a wręcz sceptyczne nastawienie, jak wejście dodatkowych slotów na postacie czy też w inventory jeszcze jakoś można znieść tak exp boost'y skreślają dla mnie grę z góry, dawniej jako gracz PC a teraz jako konsolowy po wejściu tego czegoś w życie prawdopodobnie od razu sprzedam płytę z grą. Nie wierzę w to aby te rzekome mikro transakcje miały wpłynąć na dużo lepszą przyszłość gry, ot po prostu blizzard się wzbogaci a reszta pozostanie bez zmian, być może z ciut częstszymi małymi patchami. Nie po to wydawałem pieniądze na grę w której ma się znaleźć IS, nie tak mało być... mam jedynie nadzieje, że w azji to nie wypali.

Ja mam tylko nadzieje , że nie przesadzą z item shopem. Dodatkowe sloty mi nie przeszkadzają , boosty to troszkę inna sprawa w sumie..Bo jeśli ktoś ma mało czasu na grę , i chce nadrobić do znajomych itp. sytuacje to spoko pomysł..Niestety wydaje mi się ,że w Azji to wypali i dopłynie do nas szybciutko..

Ja tam nie mam nic przeciwko boostowi do expa, bo skoro nie ma typowego PvP to niech ma ta druga osoba wyższy lvl, tak samo w sezonach, po prostu leje na te całe tabelki itp. A jeśli chodzi o resztę item shopu to mam nadzieje (ale wątpie w to) że np takie skrzydła to będą po 2-4$ a nie 10-20$

http://healthpotion.pl/znamy-szczegoly-zmian-zestawow-klasowych-w-najnowszej-aktualizacji-2-2-0/

Ciekawi mnie jak będzie wyglądać gra DH z buildem pod deszcz zemsty :P

800% obrażeń od setu natalii + 100% obrażeń za nowe rękawiczki.

Jarają mnie zmiany setów u monk'a. Ja osobiście mam nadzieję na powrót jakiegoś dobrego Dual-Wield generator buildu z Raimentem. Chociaż set Iny również wygląda ciekawie :v

Szkoda, że Blizz boi się młotków u krzyżaka :(

Szkoda, że w linku @Calvex praktycznie nic nie ma z info o najnowszym patchu ;/ Jaram się nowymi itemami dla maga, w końcu będę mógł do niego powrócić i pograć na jakimś nowym buildzie. 25% boost do expa i BS, no to pograne jeżeli pozwolą na korzystanie z tego w trakcie sezonów a to BLI$$. Obstawiam, że na 99,9% na to pozwolą a jak tak to sezony zrobią się P2W. Tak, dla mnie dużo szybsze zdobywanie przedmiotów i expa czyli dwóch i tak naprawdę jedynych liczących się rzeczy w diablo to P2W. A pierdzielenie, że teraz tylko w azji itd. i, że wprowadzać do EU i US nie muszą to można sobie schować. Wiadomo, że i tak wprowadzą.. Tak samo gadanie, że będą z tego mieli kasę więc najprawdopodobniej wpłynie to na rozwój gry też można sobie schować... przypominam RMAH. (PAMIĘTAJCIE CZEPIAM SIĘ TYLKO BOOSTÓW!)

Set Immortal King wygląda teraz bardzo fajnie, ciekawe jak będzie działał w praktyce.

A tutaj cały patch notes :D

http://healthpotion.pl/przedstawiamy-informacje-o-aktualizacji-2-2-0-dla-pst-zaczynamy-wielkie-testowanie-jest-co/

Z gry usunięto standardowe mikstury zdrowia.

tumblr_ml87q0tkrp1re3x32o1_.gif

W końcu <3 W takim razie jak to będzie wyglądało u osób, które dopiero zaczynają grać i nie mają wydropionej legendarnej?

Zapewne będzie wbudowana "bezdenna mikstura" działająca jak dotychczasowe zbierane, a zamienić będzie ją można gdy wydropimy jakąś specyficzną :)

Ano, to ma sens. Btw coś słyszałem, że mikstury będzie można zamienić na krwawe odłamki teraz, to prawda? Nie widać nic o tym w patch notsach