Diablo 3 - dyskusja ogólna

Z tymi miksturami to bardzo dobrze :D.

Robaczki moje kochane. Gra ktoś może na PTR i może zrobić screena setu iny (mam na myśli jakie tam są teraz setowe bonusy) bo wczoraj sobie uzbierałem 3 części iny + sunwuko dozbierać ale jak widzę co się tam zmieni to mnie krew zalewa.

Ktoś podał cześniej patch notsy, tam masz napisane wszystko

Tam mam tylko 2 i 6 czesciowy bonus a mi chodzi o całość jak to się prezentuje.

To nie wiem, strzelam, że skoro nie było napisane, to bez zmian.

Robaczki moje kochane. Gra ktoś może na PTR i może zrobić screena setu iny (mam na myśli jakie tam są teraz setowe bonusy) bo wczoraj sobie uzbierałem 3 części iny + sunwuko dozbierać ale jak widzę co się tam zmieni to mnie krew zalewa.

Łapaj: 1 moja 2 to inne źródło... czemu u mnie jest tak -.-

Dzięki darkslayer.
Czyli wychodzi na to że hp za użycie siły i regeneracja została wyrzucona, nie ma już 250 zręczności, i powalający podmuch znów będzie mnie kosztował 75 siły duchowej... nosz kurczelebele. Chyba że te zmiany nie tyczą się już wydropionych przedmiotów. Bo tam w patch notesach był taki zapis tylko nie wiem czy tyczy się to wszystkiego czy poszczególnych przedmiotów?

Z tego co mi wiadomo to zmiany wszystkich przedmiotów obejmują nowe (oczywiste) jak i stare. Z tego co widziałem po swoich przedmiotach to tak właśnie jest.

A wizza znów mają w poważaniu;] najsłabsza z klas i dadzą set pod spowolnienie czasu gdzie przeciwnik co sekundę obrywa za 1250% od broni i 4 ze skilli zadają 500% obrażeń więcej LOL jak gram z kumplami dh-monk to mnie szlag trafia burst taki że koniec świata a ja mogę ew. dotować może im wyjdzie ten nowy set ale wątpię że to poprawi wizza na tyle by być na równi z innymi klasami

A jak myślicie ? Patch wejdzie jeszcze w tym sezonie czy może na początku następnego ?

To będzie za jakieś 3\4 miesiące, wątpię, żeby aż tyle trzymali patch tylko na ptr

Dzięki darkslayer.Czyli wychodzi na to że hp za użycie siły i regeneracja została wyrzucona, nie ma już 250 zręczności, i powalający podmuch znów będzie mnie kosztował 75 siły duchowej... nosz kurczelebele. Chyba że te zmiany nie tyczą się już wydropionych przedmiotów. Bo tam w patch notesach był taki zapis tylko nie wiem czy tyczy się to wszystkiego czy poszczególnych przedmiotów?

Zmiany nie są najgorsze, strata 4 regeneracji sily duchowej na s nie jest bolączką.. bardziej boli mnie brak mojego comba.. gdy podmuch kosztuje 1 silę duchową i nabijam sobie staki do kamienia Taeguk dzięki czemu chodzę ciągle z 45 stakami. Do tego na 400 paragonie będę miał obniżenie kosztu skilli o 10%.. to też już ładnie będzie bo WoL będzie mnie kosztować 25 siły duchowej, obecnie na full bufie mam regeneracje 42 siły na sekundę.. a atak to 1,26 także spokojnie starczy energii na spam skillem.. nawet jak odejdzie mi podmuch to strata 4 punktów na sekundę już nie zaboli a raczej plusów będę miał więcej :)

Też trzeba będzie nad tym pomyśleć lub zmienić kamień.. bo na wszystko jest rozwiązanie. Zwiększenie pasywów od mantr i sojusznika o 100% jest ciekawą opcją i trzeba by to zobaczyć w praktyce.. ale zanim to nastąpi to my już o tym zapomnimy :P

Właśnie oglądam DatModz'a i on mówi że patch prawdopodobnie za 3-5 miesięcy będzie live, ponieważ ten sezon jest przewidziany na 3-4 miesiace.

Wizz jest najslabszy (dobra, no i Monk byl)

Masz szczęście, że to dodałeś : D

A co do buildów Monka, myślę, że obecny Bellwuko (o którym wspominasz Dreedzik) nie będzie już buildem pierwszoplanowym, a przynajmniej jeżeli zmiany z PTR wejdą na live. (mnie to bardzo cieszy, bo itemki na kolejny patch już praktycznie przygotowałem, jeszcze ancient Flying Dragon)

Witaj Raiwuko-gen-perma serenity : D

No właśnie się nad tym zastanawiam i będę szukał czegoś ciekawego, czegoś co mogę już zacząć powoli kolekcjonować :))

A wizza znów mają w poważaniu;] najsłabsza z klas i dadzą set pod spowolnienie czasu gdzie przeciwnik co sekundę obrywa za 1250% od broni i 4 ze skilli zadają 500% obrażeń więcej LOL jak gram z kumplami dh-monk to mnie szlag trafia burst taki że koniec świata a ja mogę ew. dotować może im wyjdzie ten nowy set ale wątpię że to poprawi wizza na tyle by być na równi z innymi klasami

Wizz nie jest słaby na PTR :) Jak na razie wali po 2b+ z nową talrashą oczywiście nie można porównać do crusa z rolandem który wali 3-5b. Trzeba poczekać trochę aż nerfy pójdą na PTR i będzie można zobaczyć coś konkretniej. Raczej nieprawdopodobne byłoby aby BLI$$ zostawił wizza i crusa w takiej formie jakiej są na PTR.

A co do nowego setu wizza nie jest tragiczny ale nie nadaje się na farme T6 albo gr gdzie potwory padają w 1-3 sekundy.

co myślicie o Crus ? na solo poradzi sobie równie dobrze co barba czy WD ?

A ogólnie jak będzie wyglądał cruss na nowym patchu? Bo nie bardzo wiem, jakie itemy szykować

Crus nie jest najlepszą klasą obecnie ale na pewno jest lepszy niż WD i Wizard.

Jeżeli chodzi o T6 radzi sobie dobrze, nie świetnie ale dobrze. Natomiast GR solo to zabawa w stylu barba - bicie bossa pół godziny ze względu na kulejący single target.

Mój crusek na S2 :

http://eu.battle.net/d3/pl/profile/Hajmus-2391/hero/55470806

Jak tam? było coś o diablo na konferencji blizza?