Diablo 3 - dyskusja ogólna

Crus nie jest najlepszą klasą obecnie ale na pewno jest lepszy niż WD i Wizard.Jeżeli chodzi o T6 radzi sobie dobrze, nie świetnie ale dobrze. Natomiast GR solo to zabawa w stylu barba - bicie bossa pół godziny ze względu na kulejący single target.Mój crusek na S2 :http://eu.battle.net/d3/pl/profile/Hajmus-2391/hero/55470806

Co do wizza się zgodzę, ale w patchu 2.2 będzie kosa. WD aktualnie jest porównywalny mocą do monka, więc nie pieprz głupot. Jeśli ogarniesz build na fetysze ze strzałkami, to czyścisz u6 grifta ~35 bardzo szybko.

@D3AD - nic ciekawego, ogólnie skupili się na HoTsie i Overwatchu.

Nie chodzi o to, czy szybko, tylko jak w porównaniu do innych klas ;p

Ktoś coś wie na temat nowej aktualizacji? Kiedy się można jej spodziewać?

Obstawiam, że nowa łatka wyjdzie pewnie za 3 miechy :P

Patch 2.2 wejdzie na starcie 3 sezonu. I gra zmieni się tylko pod jednym względem. Będzie kilka dodatkowych zer. :) Ktoś mówił, że wizard może wyciągnąć do 400bil dps. Trochę niewiarygodne...ale do 20 NO PROBLEM.

Ta skąd niby masz info, że patch ma wyjść w 3 sezonie ? Moim zdaniem 2.2 wyjdzie w przyszłym miesiącu.

Btw. nudzi się komuś i podexpił by mi monka na sezonie ? :D

Ludzie BIL = BILION MIL = MILION Wątpie że którakolwiek z klas będzie walić po ileś BIL również czekam na wizza zawsze gram M.DPS klasami a szaman mi nie pasi i dotowanie tym magiem 0,0 ten kto to wymyślił niech go śnieg spali

Info, że patch 2.2 wejdzie w 3 sezonie jest od Blizzarda( oraz kazdy o tym wie ). A to, że postacie będą bić w bil(Miliardach) to logiczne widząc nowe itemki. na PST wiekszosc bildów robi miliardy dmg. :) YouTube również nie gryzie.

Możesz mi podać link do źródła, że to od blizzarda?

Ze względu na bug z odcinaczem i inne farmazony sezon 2 zostanie zakonczony prawdopodobnie jeszcze w tym miesiacu lub w kwietniu. Start trzeciego sezonu oznacza wprowadzenie patcha 2.2.

Więc spodziewajcie się w najblizszym czasie zakonczenia S2.

Bugi bugi bugi... Ehh, gdyby nie sentyment do Diablo to bym już dawno podziękował za grę. Btw Ajron ja osobiście gram dość często :) gra też Ksin, koot, NeC czasem zajrzy. Reszta to sezon. Hajmus maniakuje jak zawsze :D

Ja teraz na chwilę przerzuciłem się na HC non-sezon żeby acziwki wbić bo do kompletu brakuje zazwyczaj tych za zabicie bossa na T1 HC. :)

A tak ogólnie to póki co to mam zamiar dobić w sumie 800 paragon, póki co po zsumowaniu NLD i LD wychodzi 714 ale się nie poddaje. Jednakże ciśnienie na sezonie już spadło u większości graczy :)

http://prntscr.com/6gtplx

Heh, to nieźle... A ja pare dni temu wróciłem do Diablo. Zrobiłem monka na sezonie i pewnie zanim skończę go ubrać, to sezon się skonczy xD

W ogóle testował ktoś monka na pts ? Jak się sprawuje, dostał buffa czy kolejnego nerfa heh ? :D

Ogólnie w 2.2 mało nerfów, więc nie ma co się obawiać. Buffy sprawią, że barba i wizz(szczególnie build pod meteoryt) będą jednymi z lepszych klas, śmiem twierdzić, że nawet lepszymi od dh pod względem dpsu.

+ ciekawi mnie build na szamana pod monstra (ten nowy pierścień, co pozwala przyzwać 3 mniejsze, ale silniejsze monstra.

"Ogólnie w 2.2 mało nerfów", niby tak ale wystarczająco aby sprowadzić monka znowu do poziomu poniżej ziemniaka, klasy z którą nikt nie będzie chciał grać GR.... Co do patcha:

"End the current Season

Launch our latest patch

Begin the next Season" Pamiętajcie, że koniec sezonu ogłoszą na dwa tygodnie przed zakończeniem jego. Czyli będzie wyglądać tak:

Powiadomienie o zakończeniu 2 tyg wcześniej oraz podanie daty startu następnego sezonu-> Zakończenie oraz wprowadzenie nowego patcha -> Start następnego sezonu

Z tego co widziałem na streamach monk bardzo dobrze sobie radzi solo nadal na PTR :) Porównanie do ziemniaka trochę na wyrost.

Chyba sobie żarty robisz (chyba, że tylko solo widziałeś) :D albo oglądałeś przed ostatnim patchem. Solo może i dawać sobie radę nawet lepiej niż teraz ale mi chodziło o grę w grupie, bez stałej nieśmiertelności nikt go nie będzie chciał ponieważ inne klasy zadają dużo większy obrażenia. Dream team teraz będzie zapewne 4 barbarzyńców :D (Tak, obecnie barbarzyńca jest najsilniejszą klasą na PTR)

PS: zapomniałem,

Jedyna korzyść z mąka teraz to EP nic więcej...

Rozumiem, że zDPS, który od początku RoS'a jest grany w większości teamów 4-osobowych jest be?

Oczywiście, że mówię solo. Robienie GR a zwłaszcza w party mnie nie interesuje w Diablo, no chyba że GR'y pod FastXP. :)

Ja tam czekam na 3 sezon i wracam na swojego ukochanego DH :)

https://www.youtube.com/watch?v=GJQvZmbB7aw

Też dzisiaj to widziałem. Bardzo mi się spodobało ale jest właśnie jedno ale.... Miał dwie najlepsze kapliczki w grze zaraz obok siebie. Osobiście jestem ciekaw jakby to wyglądało bez kapliczek i mapy typu cmentarz. Mapy gdzie mobów nie jest taka masa i bez kapliczek które dają ci możliwości zabijania na jedno trafienie (czyli 95% moich riftów).