Diablo 3 - dyskusja ogólna

Porównanie Diablo i PoE w tej sytuacji jest głupotą...

Serio bany rozdają? Jakieś święto czy co? Przecież w diablo co 2 miesiąca pojawia się nowy exploit i bli$$ard nigdy z to nie banowal. Ostatnio bug z expem, gdzie nawet streamerzy pokazywali jak to robić i nikt bana nie dostał.
Tak samo jest z turbohud - założyłem na forum blizza temat jak grupa ludzi która czyściła gr63 robiła go za pomocą turbohuda, dałem nawet filmik i co ? Wuluxar zedytował mi post, filmik usunął i ludki nadal biegają bez bana.

W ogole ten Gabynator, to chyba jakiś bot :D Oglądałem go kiedyś przez jakieś 15 minut i koleś ani razu się nie odezwał. Nie wiem jakim cudem ogląda go po 2-3k widzów.

Aaa to juz wiem czemu ostatnio jak chcialem dobrac randoma widnialo wszedzie ZERO ^^

Battlenet unistall. To wlasnie jest ten END GAME w Diabolo Draj ^^

Sciagam PoE.

D3 to syf totalny ... W 2 dni na nowym sezonie wbiłem 200 paragon, zebrałem cały sprzęt i z palcem w nosie robię t6. Równie dobrze mogę ubrać opaskę na oczy a i tak wszystko zabije ... Nie wiem dlaczego Bli$$ard nie może zrobić chociaż raz dobrego sezonu bo jak narazie każdy sezon był zniszczony.

T6 nie jest problemem. Problemem są wyższe GR. To jest end game, a nie T6.

T6 to nie endgame to po pierwsze...

po drugie @Aranruth zdobądz gear by zrobić chociaż GR 40+ bo T6 każdy robi po 2dniach...

Taaa end game też jest zabawny w tej grze. Wszyscy używają tego samego setu/buildu ewentualnie są 2 dobre buildy. Nie ma praktycznie żadnych taktyk do walki wchodzisz masakrujesz, jak umrzesz to nic się nie dzieje raz na jakiś czas trzeba się naprawic. Z resztą mam w tej grze może z 600h+ gram od premiery i jest coraz gorzej. Za niedługo to za śmierć będziemy dostawać boosta do expa ... Jak ktoś szuka gry żeby mordować wszystko co popadnie i patrzeć jak ładnie nasza postać sama wszystko robi trzymając przycisk od myszki to spoko. W dzisiejszych czasach robi się gry, że nawet szympans mógłby mieć 1000 paragon i robić 50+ GR

A czego ty oczekujesz od gry Hack nad Slash, jakiej taktyki? Już sam gatunek mówi ci co w takiej grze się robi. Masz tłuc miliony mobów i koniec. A jeśli nie pasuje ci umieranie, to polecam granie na HC. Bezstresowy tryb gry w którym nawet szympans wbiłby 1000 paragon i robił grifty 50+

Jeżeli faktycznie zrobiłeś GR 50 ( bo twierdzisz że nawet szymapns by to zrobił) to daj jakiegoś Screena na dowód bo ja równie dobrze mogę powiedzieć że mam 1200paragon i robię GR 65 solo...

Mnich pod lód/tsunami... coś ten tego? Jakieś rady? Wnioski? Ekwipunek? Skille? I czy z 2h bronią jest to możliwe bo ostatnio zmieniłem na 2h. Jestem zielony w diablo 3 więc bez slangu proszę. AAaaaaa i jak paragony rozdawać? Daje w zręczność armor life steal i crit dmg. Dodatek już wylatuje więc jutro powinien być xD. I PASYWY bo nigdy nie mogę się zdecydować które wybrać.

http://eu.battle.net/d3/pl/profile/Pride-2708/hero/58483981

Dobij najpierw 70, potem możesz rozmyślać nad buildami. Co do paragonów, w każdej chwili możesz zresetować.

i tu jest wyższość poe nad diablo tam nie ma takich bugów/exploitów

Bugi mogą występować wszędzie. Kluczem jest to, w jaki sposób firma sobie z takimi bugami radzi.

Mnich pod lód/tsunami... coś ten tego? Jakieś rady? Wnioski? Ekwipunek? Skille? I czy z 2h bronią jest to możliwe bo ostatnio zmieniłem na 2h. Jestem zielony w diablo 3 więc bez slangu proszę. AAaaaaa i jak paragony rozdawać? Daje w zręczność armor life steal i crit dmg. Dodatek już wylatuje więc jutro powinien być xD. I PASYWY bo nigdy nie mogę się zdecydować które wybrać.

Jeśli chodzi o paragony, to nie przywiązuj do tego większej wagi - w dowolnym momencie można zresetować. Inna sprawa, że w każdym buildzie (i na DH, i na Barbie - innych klas jeszcze nie ruszałem) widziałem rady, by dodać początkowo ile się da w movement speeda, coby nie tracić affixu w butach na coś tak marginalnego. Co do reszty niestety nie podpowiem, ale mam nadzieję że chociaż tyle mogłem pomóc.

A odnośnie dyskusji na temat prostego do bólu Diablo... Czemu ludzie widzą to jako wadę? Mi - jako osobie która grała w każdą część Diablo jak do tej pory, a na D2 straciła wiele godzin na CBN - właśnie ta prostota się cholernie podoba. Nie jestem zmuszony cały czas korzystać z identycznego buildu* od początku do końca, nie muszę rozdawać punktów z myślą o endgame**, nie muszę powtarzać w kółko baalrunów by szybko wbić te okolice 70 i zacząć farmić runy i unikaty, które dropią jak krew z nosa. Teraz mogę zmienić build z chwili na chwilę, mogę eksperymentować bez przejmowania się niczym, a nawet zwykłe farmienie itemów jest ciekawsze ze względu na tryb Adventure, rifty i grifty...

Gloryfikowanie D2 "bo był ochachobożedostajęorgazmunasamąmyśl" jest przesadzone. A o kolorystyce wspominać nie będę, bo połowa tutejszych marud nawet nie pamięta komentarzy fanów D1 po zapowiedziach i wyjściu D2, które było zdecydowanie zbyt kolorowe i leciutkie w porównaniu z jedynką***... I osobiście więcej porównywać D3, D2 i PoE nie będę, a na pewno nie tu w temacie - jeśli już będę to robić, zasługiwać to będzie na osobny, dłuższy tekst.

* - i nie mówcie że nie. Jak jeszcze na single można było się bawić jakimiś nietypowymi buildami, tak spotkanie czegoś spoza najpopularniejszych buildów graniczyło z cudem. Nigdy nie spotkałem ani jednej amki pod włócznie 2h. Nigdy nie spotkałem baby pod throwing. Nigdy nie spotkałem nekrusa innego niż boner - no, były jeszcze jakieś buildy pod summona na tristram, z tego co kojarzę. Jeśli widziało się pala, to na 90% był to hammer z enigmą...

** - przypominam, że reset statów w D2 pojawił się BARDZO późno i niejako przy okazji.

*** - nie to żebym się nie zgadzał, D2 nie miało tak przytłaczającego klimatu jak jedynka. Ale macie porównanie z obecną sytuacją.

Jak dla mnie jedyne co wymaga zmian w solo ranked to wprowadzenia albo balansu gr ( naliczanie czasu za niektore rodzaje mobow i balans guardianow ) , trial klucze inne do solo gr a inne do team , lub wprowadzenie opcji wymiany kluczy nograde przykladowo za taki lvl jaki udalo ci sie przejsc . Do tego czasu s-ranked bedzie zdominowany przez osoby ktore maja team farmiacy hlvl klucze w masakrycznych ilosciach i potem wyszukują ,,odpowiedniego'' rifta . Drugą grupę tworzą ludzie co się RNG uśmiechneło i trafią na rifta ze szkieletami , zombie , dobre boss afiksy najlepiej z kapliczką obok i guardiana Stonesingera ^^ .

Czy tylko ja mam takie szczęście że przez 600 para nie spadł mi ani jeden Piec i tylko 1 ring Restraint ze statsem vit/def/lps?:D

Jestem ciekaw czy następny sezon będzie już bez triali czy jak zwykle wypowiadają się na jakiś temat i trzeba czekać rok...

Spoko, mnie przez 600 paragonów spadł jeden Flying Dragon. Ancienta na oczy nie widziałem. No a bez niego zatrzymałem się na GR 49 i wyżej nie ruszę bo brakuje DPS'u...

Mam problem. Mianowicie od pewnego czasu (2 dni) grając w diablo, potrafi mi nagle ekran "zamrozić"... Jednak nie zamraża całej gry tylko sam obraz (dzwięk mobów, tego że dostaje od mobów, walkę towarzysza słyszę i po omacku mogę biegać,walczyć)
Co może być problemem ?
Dodam też że wcześniej tego nie było

i5 4590 3,3Ghz
8gb ram 1600mhz cl9
Radeon 6850 1gb ddr 5 od Gigabyte

Instalowałem sterowniki do GTA V od AMD no a system to 64bit.

Instalowałem sterowniki do GTA V od AMD no a system to 64bit.

To sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Spróbuj zainstalować te stery co wcześniej miałeś.

Nabazgrane ze smartfona.

Mam problem. Mianowicie od pewnego czasu (2 dni) grając w diablo, potrafi mi nagle ekran "zamrozić"... Jednak nie zamraża całej gry tylko sam obraz (dzwięk mobów, tego że dostaje od mobów, walkę towarzysza słyszę i po omacku mogę biegać,walczyć)Co może być problemem ?Dodam też że wcześniej tego nie byłoi5 4590 3,3Ghz8gb ram 1600mhz cl9Radeon 6850 1gb ddr 5 od Gigabyte

Ciekawe. Mam to samo, tyle że nie zamraża mi całkowicie, a na jakieś dwie sekundy. Osobiście u siebie winiłbym słabe GPU, mam HD7700.

Odnośnie tematu. Diablo 3 miało być grą prostą, na odmóżdżenie. Choć sam T6 nie jestem w stanie robić, to nie jest to żaden wyczyn. T6 to obecnie poziom równy normalnemu. Gra skupia się na GRiftach i tylko na tym. Pnij się w górę. Coś w tym musi być, bo gdy po kilku próbach w końcu udało mi się ukończyć wyższy GR, poczułem progres. I na tym to wszystko polega.

Uruchomienie jako administrator pomogło (w końcu !)
A tak nawiasem to kadala mnie nie lubi :(