Diablo 3 - dyskusja ogólna

A co z DH poleca ktoś jakiś build? Przyjemna gra itp na razie gram z kolegą krzyżowcem.

DH ma chyba aktualnie dwa grywalne buildy opierające się na 2 różnych setach, poczytaj sobie co jaki set daje, jakie umiejętności wspomaga i kombinuj.

Witam , nie jestem bardzo ogarnięty w DIII więc prosiłbym o pewne rady (Mam samą podstawkę). Ostatnio wbiłem 60lv i zaczynam z paragonami. Chciałbym się dowiedzieć:

-gdzie najlepiej expic i na jakim poziomie trudnośći (aktualnie wraz z kumplem gramy na Udręka III, głównie expimy w ostatnim akcie)

-gdzie można dobrze dropić legendy

-czy szybkość zabijania potworów wpływa na drop itemów

Drop legend jest wszędzie taki sam, jedynie gdybyście mieli dodatek, moglibyście robić rifty i grifty, gdzie w tym pierwszym jest zwiększona szansa na legendę, a w tym drugim masz 100% na drop legendy po zabiciu bossa. Szybkość zabijania wpływa na drop, bo im szybciej bijesz potwory, to tym więcej ich zabijesz. Więcej zabójstw = więcej legend. Nie ma określonych miejsc, gdzie lepiej się zdobywa doświadczenie czy przedmioty, ale są miejsca, gdzie potworki są 'mniej wymagające'(np. akt 1).

http://i.imgur.com/VZ7h8Dr.png

Ogólnie polecam dokupić dodatek :)

Zagrałem Monkiem około 600 paragonów i mam nim rekord solo GR 49. Zrobiłem Crusa i po 4 dniach gry (i bardzo, bardzo dobrego dropu) zrobiłem GR 48 ze sporym zapasem. Jak tu nie kochać RNG, gdy na Twojego maina nie dropisz nic?

Drop legend jest wszędzie taki sam, jedynie gdybyście mieli dodatek, moglibyście robić rifty i grifty, gdzie w tym pierwszym jest zwiększona szansa na legendę, a w tym drugim masz 100% na drop legendy po zabiciu bossa. Szybkość zabijania wpływa na drop, bo im szybciej bijesz potwory, to tym więcej ich zabijesz. Więcej zabójstw = więcej legend. Nie ma określonych miejsc, gdzie lepiej się zdobywa doświadczenie czy przedmioty, ale są miejsca, gdzie potworki są 'mniej wymagające'(np. akt 1). http://i.imgur.com/VZ7h8Dr.pngOgólnie polecam dokupić dodatek

Za zrobienie GRifta nie masz 100% na legendarny item ;p Mi już kilka razy nic nie padło na GR45+...

No blizzard się nie popisał.

Jak sobie radzi witch doctor w 2.2? Zawsze mi się podobała ta klasa, ale po prostu sobie odpuściłem jak zacząłem grać magiem.

Gdyby chociaż ten cow lvl działał tak jak event z cow kingiem w riftach. Chodzi mi o to żeby każda krowa dawała tony expa i tony golda.

Co do Krowiego eveontu. Jest spoko ale pod warunkiem ze nie idziesz tam postacią na 70 lvl. Byłem dziś ze znajomym i przyjemnie się robiło ten poziom, owszem jedno razowa frajda po każdy następny nie będzie już tak cieszył. Choć to jest Zamieć i każdy fan ich produkcji wie ze mogli się bardziej postarać.

Mogli dodac jakis chain quest czy cos. Widze, ze trudno dodac raz na jakis czas cos pomyslowego. Cow level, to juz bylo. Ale i tak bardziej cieszy mnie ten marny pomysl niz klasyczne 2x gob, golda i exp

A ja bym już wolał nawet boost do expa. Cow level może i by urozmaicił nieco rozgrywkę, jak by został dodany do gry na stałe. A tak mamy krowi poziom przez jeden tydzień, nie opłaca się go szukać, kto znajdzie ten znajdzie, ale i tak jest mniej atrakcyjny niż chociażby vault.

Ja chciałbym odmienny end-game, pvp zupełnie mnie nie interesuje.

A ja bym chciał czasy AH , i kiedy jak ci dropła np. furia to serce waliło jakie bedzie miała staty , a nie to co teraz jest ( NUUUUUUUUUUUUUUUDA )

Niestety Ajron popieram... Ja czasem jeszcze sobie na chwilkę wejdę polecę jakiegoś randomowego rifta i tyle. A to też ze względu na to, że sprawiłem sobie prezent na dzień dziecka i kupiłem nowego PCta gdzie w porównaniu do laptopa to nieba ziemia :D

Wiłem 780 paragon i też już odstawiłem, póki co nie ma nic do roboty, a konkurencja jest spora. CS:GO, PoE, Hots... są gry, w których można się o wiele przyjemniej spędzać czas :) Diablo póki co do takich nie należy. Czekam na nowy sezon, ale zapewne skończy się to wbiciem 70 i jakichś acziwków. Może dodatek coś zmieni ;)

Przepraszam, a co ma się dziać w grze która nie ma otwartego świata? ;>

Więcej urozmaiceń? Wykorzystywanie golda? Myślenie boli?

Przepraszam, a co ma się dziać w grze która nie ma otwartego świata? ;>

Aktualizacji? Więcej (choćby małych i tymczasowych) eventów? Częstszych patchów?

Zwiększenie poziomu trudności by się przydało. Na chwilę obecną ta gra jest tak odmóżdżona, że wstyd używać jej nazwy. Wywalenie smart dropu i dodanie handlu, zbudowanie ekonomii gry od podstaw, dodanie run i słów runicznych co za tym idzie przebudowa przedmiotów białych i dodanie jak np. w Diablo 2 statystyk typu 15% zwiększona obrona dla przedmiotów białych, usunięcie krainy prób, zagospodarowanie bossów takich jak Diablo czy Belial bo ostatnio ich widziałem po premierze gry. Można wymieniać i wymieniać pomysłów na forum blizza jest cała masa, niestety blizzard dał wyprosić się na przebudowę gry przez tych wszystkich płaczków, których niestety nadal można spotkać na forum gdzie sporadycznie marudzą na smart drop bo nie udaje im się po miesiącu grania znaleźć najlepszego gearu... po miesiącu grania! Nie brałem udziału żadnym z poprzednich sezonów w diablo, spróbowałem w obecnym gdzie tydzień zajęło mi uzbieranie ancient setu i broni spełniającej standardy "mety" w Diablo. Ta gra to kpina, brak planowania postaci bo przecież cały system umiejętności został zautomatyzowany, a przedmioty? Liczy się tylko jeden set, a resztę możesz palić na siarkę bez identyfikacji, smart drop o tak na myśl o tym staje wszystkim casualom, ja nie uważam się z jakiegoś hardcorowego gracza właśnie bardziej widzę siebie jako casuala no ale nawet dla mnie ta gra traci sens jeżeli nie muszę się wysilić. Brak PvP ale o tym chyba nawet nie ma co wspominać, ta gra powinna zostać przebudowana jak FF XIV, a stara wersja powinna odejść w zapomnienie bo blizzard się po prostu ośmieszył. Dało się zrobić dobrą kontynuację Star Crafta to da się zrobić dobrą kontynuację Diablo tylko do cholery trzeba wykazać się przynajmniej odrobiną innowacyjności, odrobiną!

po co nawet innowacyjnosc jak na redditach i innych portalach jest mnóstwo swietnych pomysłów podanych juz przez fanów?