Diablo 3 - dyskusja ogólna

Diablo możesz za free wytestować. polowa pierwszego aktu. Do bosa króla szkieletów.

Diablo możesz za free wytestować. polowa pierwszego aktu. Do bosa króla szkieletów.

Grałem trzema postaciami na trialu i po tych ~4 godzinach gry kompletnie nie mam zdania - trial jest za krótki, żeby dawał jakiekolwiek pojęcie o grze. Więcej z fimików na YT się dowiedziałem i więcej tam zobaczyłem.

Gram jedna postacia od 2,5 roku bo jestem typem osoby, ktora gra zawsze jedna postacia, lubi skupic sie na jednej rzeczy.

Czyli jesteśmy takimi samymi typami :)

Prawdę mówiąc to nikt poza Krzyżowcem mi się tam nie podoba i to nim będę grał przez większość czasu. Reszta postaci jest...nie w moim typie. Gdyby nie wyszedł Krzyżowiec, czy jakiś Paladyn w dodatku, to podstawki nawet bym nie ruszył.

Dzięki za info dobry człowieku, sporo się dowiedziałem. Będę wkrótce zamawiał, bo skoro można grać przez ponad rok jedną postacią i czerpać z tego przyjemność, to mi to pasuje.

Ja najwięcej pograłem wizardem, bo kolega wziął witch doctora którego chciałem. Dzięki temu dowiedziałem się, że wizard jest na prawdę ciekawy(ale te buildy co patch, inny). Polecam ci grę, po zagrywałem się w nią znacznie dłużej niż w poe w którego aktualnie gram. Robienie riftów mnie nie nudzi, ale jest zbyt wysoka szansa na legende to jest smutne.

Patch 2.3 jeszcze nie wszedł, a już jest ciekawie:

Skoro ktoś to wrzucił na YT, to wiadomo, że Blizz to naprawi... przynajmniej moim zdaniem : D!

Wiadomi kiedy konczy sie ten sezon?

Wiadomi kiedy konczy sie ten sezon?

Cytat z http://eu.battle.net/d3/pl/blog/19842943/zako%C5%84czenie-sezonu-3-ju%C5%BC-wkr%C3%B3tce-07-08-2015

Daty zakończenia sezonu 3 i rozpoczęcia sezonu 4

Między zakończeniem sezonu a rozpoczęciem kolejnego nastąpi krótka przerwa. W tym czasie będziecie mogli przejrzeć nagrody przenoszone do trybu niesezonowego i zapoznać się ze swoimi osiągnięciami na tablicach wyników. To świetna okazja, żeby nasycić się swoimi dokonaniami oraz nacieszyć się łupami po zakończeniu sezonu i przed rozpoczęciem kolejnego!

Zakończenie 3 sezonu w poszczególnych regionach zaplanowane jest na następujące terminy:

Ameryka Północna: niedziela 23 sierpnia o godz. 08:00 czasu polskiego

Europa: niedziela 23 sierpnia o godz. 17:00 czasu polskiego

Azja: poniedziałek 24 sierpnia o godz. 00:00 czasu polskiego

Rozpoczęcie 4 sezonu w poszczególnych regionach zaplanowane jest na następujące terminy:

Ameryka Północna: piątek 28 sierpnia o godz. 08:00 czasu polskiego

Europa: piątek 28 sierpnia o godz. 17:00 czasu polskiego

Azja: piątek 28 sierpnia o godz. 00:00 czasu polskiego

Więcej informacji o strefach czasowych (strona w j. angielskim)

Do zobaczenia w 4 sezonie!

Kurde, ale jestem nahypowany :D, dawno nie grałem. Mam nadzieję, że sobie naprawią exploity, bo połowa gildii w której byłem skorzystała z exploita z mnóstwem bloodshardów.

Sezon 3 jakoś mnie wcale nie przekonał. Zdobyłem nagrody i wróciłem na NLD. :) Sezon 4 zapowiada się odrobinę ciekawiej.

Czekam na ten itemshop, mam nadzieję że w drugim dodatku go dodadzą - trzymam kciuki, by na Blizzconie ogłosili premierę dodatku na marzec :)

2 lata czekania na dodatek to jednak trochę za dużo

Ja jestem totalnie zniechęcony do gry po tym, jak Blizz znerfił monka (znowu) do poziomu gruntu. Nowy set z naprawdę grywalnego stał się gównem, a Shenlongi po dwóch nerfach stały się mocno przeciętne. Meh, gdzie jest balans tej gry.

Wbiłem wczoraj wieczorem na PTR i się zdziwiłem :D Na t6 barbem pod WW zmiatałem wszystko praktycznie bez żadnego "ale". Na t7 i t8 już dostawałem wpierdziel...
Tak sobie myślę że albo przesadzili ze skalowaniem tych tormentów 7+ albo po prostu ten build wymaga troszkę podrasowania :D

To chyba dobrze, że w końcu jest jakiś sensowny poziom trudności?

Wbiłem wczoraj wieczorem na PTR i się zdziwiłem Na t6 barbem pod WW zmiatałem wszystko praktycznie bez żadnego "ale". Na t7 i t8 już dostawałem wpierdziel...Tak sobie myślę że albo przesadzili ze skalowaniem tych tormentów 7+ albo po prostu ten build wymaga troszkę podrasowania

Raczej to drugie, bo ja nie miałem problemów z czyszczeniem T10 w kilka minut. A tak swoją drogą, T10 odpowiada poziomem GR 45/46, a przynajmniej tak wyczytałem :)

Diablo z dodatkiem doszło do mnie z godzinę temu, 7gb aktualizacji, będzie trudno na moim łączu, ale damy radę. Zobaczymy z czym to się je "na żywo" :D

Jasne, jak tylko się spatchuje (a mogę tylko w nocy przez transfer) to zaproszę :) Podaj co uważasz za minusy, zobaczymy czy narzekasz :D

Haroshi, nie zaczynaj gry teraz, poczekaj do 28, aż ruszy nowy sezon.

Zagram teraz, poznam mechanikę, bo pewnie "trochę" od PoE odmienna, pogram trochę i wtedy na sezon, żeby nie zaczynać rankeda będąc zupełnym laikiem :) Ajron, zagram i powymieniamy się na czacie wrażeniami niedługo :D

Gdyby jeszcze coś pokombinowali z misjami. To byłby najlepszym HnS na rynku. Choć dla mnie i tak nim jest.

Jak dla mnie to w końcu mogliby ruszyć głową jeśli chodzi o handel. Jakieś lokacje z wieloma graczami gdzie można by było handlować, albo coś. Drop rate jest za duży(chociaż niektóre przedmioty, w ogóle nie chcą mi dropić), fajny by był jakiś sezon z zmniejszonym drop rate bo nie czuć już radości jak się gwiazdka pojawia na mapie.