Chyba ludzie powoli sobie odpuszczają D3, bo lagi w godzinach nocnych są o wiele mniejsze niż jeszcze tydzień temu. Graliśmy wczoraj między 1-3 w nocy GR'y 75+ z Dart WD w party i lagowało dopiero przy całym ekranie mobów, a przecież mamy weekend. Z tym, że trochę chore jest czekanie do późnych godzin nocnych, żeby zrobić jakikolwiek rekord.
Diablo 3 - dyskusja ogólna
Ogólnie kostka kanaiego props, rozwinięcie gry o ładnych pare godzin.
Jakby nie patrzeć w d3 jest więcej różnych rzeczy do roboty niż w PoE ale rozwój postaci jest niesamowicie biedny jeżeli już mamy porównywać. Co prawda wszystko sie sprowadza do farmienia ale to akurat szczegół, w d3 mamy bounty, rifty, grifty, mierny bo mierny ale zawsze craft, zabawe z kostką kanaiego. W PoE widze tylko te trzy tryby trudności i mapki, no i te dodatkowe eventy ale wszystko sprowadzone jest do tworzenia w kółko nowych postaci). Jakby ucieli faktycznie te liczby w d3 przy samej d*pie i wprowadzili jeszcze jakiś aspekt rozwoju postaci to byłoby spoko
Eh, mózg mówi PoE, serce mówi d3, JAK ŻYĆ PANIE AJRON, JAK ŻYĆ....
chyba czas kończyć z tymi grami
A ja mam taką skromną nadzieję że w następnym sezonie zrobią jakiś porządny balans klas a nie tak jak teraz dwie klasy na czela cała reszta się wlecze.
Jak dla mnie pvp mogliby zrobić całkowicie oddzielnie: itemy, level itp.
Na dobrą sprawę podobnie jest w WoW'ie. Tam bez itemów z pvp nie mamy czego szukać w - nomen omen - pvp . Fakt, możemy grać bez nich, ale za dużo nie ugramy. Oczywiście, w Diablo jest nieco inna sytuacja, ale myślę, że wprowadzenie itemów stricte pod PvP byłoby strzałem w dziesiątkę. Kwestia chęci ze strony blizza.
pozatym nawet by mogli zrobić że wchodząc na arene pvp czy cokolwiek po prostu wszystkie statystyki są jakoś redukowane czasowo tak żeby jakoś sensownie zbalansowane to było.
A co do ancientów - jak dla mnie pomysł beznadziejny.
Najprostszym sposobem byłoby dawanie "stałych" statystyk przy wejściu na arenke/mape/tryb. Bron w sensie typ masz ten sam co jak wchodziłeś. Moim zdaniem najłatwiej i skutecznie. Pomarzyć można, przecież było mówione, że diablo to nie gra PvP.
Na dobrą sprawę podobnie jest w WoW'ie. Tam bez itemów z pvp nie mamy czego szukać w - nomen omen - pvp . Fakt, możemy grać bez nich, ale za dużo nie ugramy. Oczywiście, w Diablo jest nieco inna sytuacja, ale myślę, że wprowadzenie itemów stricte pod PvP byłoby strzałem w dziesiątkę. Kwestia chęci ze strony blizza.
A jak było z Open world PvP na pandach? Wygrywał ten co miał gear PvE. Ludzie płakali i nic nie zmieniali. Tutaj ta sama sytuacja. Ludzie płaczą i nic z tym nie zrobią.
Najprostszym sposobem byłoby dawanie "stałych" statystyk przy wejściu na arenke/mape/tryb. Bron w sensie typ masz ten sam co jak wchodziłeś. Moim zdaniem najłatwiej i skutecznie. Pomarzyć można, przecież było mówione, że diablo to nie gra PvP.A jak było z Open world PvP na pandach? Wygrywał ten co miał gear PvE. Ludzie płakali i nic nie zmieniali. Tutaj ta sama sytuacja. Ludzie płaczą i nic z tym nie zrobią.
Ja w pandach warriorem w full PvP za conquesty przeciwko warlockowi full PvE mogłem buty lizać. Skubańce nie dość że po 1-1,3 miliona hp mieli to jeszcze bańka na połowę tego z voida :_(
Duzo sie zmienilo od czasu premiery w diablo 3 ? w diablo 2 gralem jakies 10-12 lat, chcialbym wiedziec czy zaczynajac gre w diablo3 bede czul to " cos ", jest rywalizacja miedzy graczami ? rankingi ? jak jest teraz z handlem przedmiotami ? czy mozna cos wymieniac miedzy graczami, czy wszystko jest bind ? jakie plany na przyszlosc odnosnie diablo3 ma blizzard ? cos wiadomo ? Jak wyglada endgame teraz ?
A jak było z Open world PvP na pandach? Wygrywał ten co miał gear PvE. Ludzie płakali i nic nie zmieniali. Tutaj ta sama sytuacja. Ludzie płaczą i nic z tym nie zrobią.
Skończyłem grać w WoW'a na Wotlk, więc nie mogę się do tego odnieść. Ale jeżeli to prawda (a zakładam, że skoro grałeś, to wiesz) powinni po prostu zrównać statystyki. Może jest to rzeczywiście lepsze rozwiązanie...
Mnie osobiście diablo juz całkiem znudziło. Nie wiem czy jakaś aktualizacja skusi mnie do powrotu. Jedynie chyba nowy dodatek. Mam nadzieje, ze na blizzconie go zapowiedza. Co jak co, ale ros w przyszłym roku
będzie mieć 2 lata. Czas najwyższy.
Chociaż... Na zapowiedź dodatku raczej nie
ma co liczyć. Blizzard teraz ma większy ból głowy z wowem, który stracił 50% graczy. Jak Legion nie wypali, to spadek może być jeszcze większy.
Blizzcon za miesiąc, więc zobaczymy.
Wysłane z mojego ASUS_T00F przy użyciu Tapatalka
Nie chcialem tego dodawac ale w takim razie dodam teraz z wieksza moca.
Nie mam zamiaru czytac odpowiedzi uzytkownikow z bólem d*py odnosnie czegos co im nie pasuje, pewnie oni sami nie wiedza, ze czyms takim zniechecaja do gry innych i to bez przerwy NA TYM forum.
Licze na konstruktywne odpowiedzi, bez emocji, opis sytuacji w grze/ jak gra wyglada sama w sobie, tak abym mogl sam zanalizowac wszystko.
Sarenka, w kwestii gier nie da się wypowiedzieć konstruktywnie, przynajmniej takie jest moje zdanie. Kupowanie gry zawsze wiąże się z ryzykiem. Coś, co jeden gracz uważa za plus i istotną rzecz w grze, dla innego może być kompletnie bezsensowną rzeczą. Przeczytaj opis produktu, obejrzyj stream i sam zadecyduj...
Przeczytaj to co napisalem, o co za pytalem i postaw sie w mojej sytuacji, jaka odpowiedz chcialbys uzyskac. Ostatnie co chcialbym przeczytac to wlasnie to co napisal uzytkownik o nicku.. jak mu tam..aha..Calvex..ktory juz czuje negatywnie na mnie wplynal, podobnie jak czasem artukuly naszego guru, ktore czytam
Mozna latwo zauwazyc, ze od dnia premiery nie gralem w ta gre i zdecydowalem sie zapytac ludzi o to jak gra wyglada teraz/jake zmiany zostaly wprowadzone, po prostu sie czegos dowiedziec na temat gry, chyba nie jest trudno napisac od siebie jak gra wyglada (zmiany w grze itp.), po prostu jak wyglada, a nie jak ja spostrzega konkretna osoba, za duzo ego na tym forum ktorego powoli mam juz dosc, chyba zapytam gdzie indziej o to.
Samo napisanie 'od siebie' wyklucza obiektywizm. Zmiany, jak to zmiany, jakieś są. Niby dodali trochę contentu, ale wszystko obraca się w kilku dodatkowych godzinach spędzonych w grze. Serwery są zepsute i nie da się grać na głębokich szczelinach powyżej 70, brak balansu miedzy postaciami...
Przeczytaj to co napisalem, o co za pytalem i postaw sie w mojej sytuacji, jaka odpowiedz chcialbys uzyskac. Ostatnie co chcialbym przeczytac to wlasnie to co napisal uzytkownik o nicku.. jak mu tam..aha..Calvex..ktory juz czuje negatywnie na mnie wplynal, podobnie jak czasem artukuly naszego guru, ktore czytam Mozna latwo zauwazyc, ze od dnia premiery nie gralem w ta gre i zdecydowalem sie zapytac ludzi o to jak gra wyglada teraz/jake zmiany zostaly wprowadzone, po prostu sie czegos dowiedziec na temat gry, chyba nie jest trudno napisac od siebie jak gra wyglada (zmiany w grze itp.), po prostu jak wyglada, a nie jak ja spostrzega konkretna osoba, za duzo ego na tym forum ktorego powoli mam juz dosc, chyba zapytam gdzie indziej o to.
Przecież mój post nawet nie był zaadresowany do ciebie. Pisałem ogólnie o diablo 3 w którym spędziłem prawie 500 godzin.
Jak nigdy nie grałeś w rosa, to polecam ten zakup, bo zmienia grę o 180 stopni.
Nowa postać, sezony, tryb przygodowy, głębokie szczeliny - to wszystko sprawia, że w tej grze jest co robić. Niestety wszystko co dobre, szybko się kończy. Ja po ponad 450 h gry mam już odruch wymiotny jak widzę te głębokie szczeliny, bo ile można robić w kółko, to samo?
Dlatego tak jak pisałem - czekam w końcu na nowy dodatek, bo te aktualizacje jakoś nie zachęcają mnie do dłuższej gry.
Wyjdzie patch, pogram kilka dni i diablo leci w odstawke... I tak przy każdym patchu.
Dlatego tak jak pisałem. Jeżeli nie grałeś w rosa, to kupuj w ciemno, bo czeka cię kilkadziesiąt, albo nawet kilkaset godzin zabawy.
Ja zakupu nie żałuję, bo jak kupowałem grę z dodatkiem za 200 zł, to nie sądziłem, że spędzę tutaj prawie 500h, więc warto.
Duzo sie zmienilo od czasu premiery w diablo 3 ? w diablo 2 gralem jakies 10-12 lat, chcialbym wiedziec czy zaczynajac gre w diablo3 bede czul to " cos ", jest rywalizacja miedzy graczami ? rankingi ? jak jest teraz z handlem przedmiotami ? czy mozna cos wymieniac miedzy graczami, czy wszystko jest bind ? jakie plany na przyszlosc odnosnie diablo3 ma blizzard ? cos wiadomo ? Jak wyglada endgame teraz ?
Diametralna zmiana obecnej rozgrywki wzgledem D3 w dniu premiery czy poźniej Vanilli. Sam już ledwo pamiętam jak to było dawniej. Dziś masz podzieloną gre nie tylko na Softcore i Hardcore ale również na sezon i niesezon. Obecnie mamy sezon czwarty, który trwał będzie najprawdopodobniej do końca roku (średnio trwają 4 miesiace). Nie ma co sie oszukiwać, grę na najwyższym poziomie oferuje tylko sezon.
Obecnie gra skupia się na farmieniu paragonów - im więcej tym wiekszy rekord będziesz w stanie wykręcic, gdy sezon będzie dobiegał końca(chociaż do niedawna wisiał rekord 82 z barbem na suporcie paragon 600+). Pisząc rekord mam na myśli najwyższy, ukończony przed upływem 15 minut poziom wysokiej szczeliny (taki odpowiednik instancji z bosem na końcu). Rankingi dzielą się sezon i niesezon, później softcore/hardore. Każda klasa ma swój ranking pod grę solo. Są też rankingi dla dwóch, trzech i czterech postaci w jednym zespole. To jest właśnie głowny end game na te chwile - atakowanie solo bądz w zespole coraz wyższych szczelin.
Rywalizacja jest ogromna, a jeśli posiadasz dobrych kompanów do gry to gwarantuje ci, że frajda z bicia rekordów i pięcia się w rankingu by dorównać tym najlepszym, będzie gwarantowana. Jedyne co przeszkadza w czerpaniu pełni satysfakcji z tej gry to lagi w ciągu dnia, gdy jest dużo ludzi na serwerze. Nie są to lagi stałe, a sytuacyjne wynikające ze zbył słabej mocy obliczeniowej serwerów. Im wiecej mobów bijesz i im więcej potrzebujesz czasu na ich zabicie, tym lagi będa czestsze i dłuższe.
Handel nie istnieje. Przedmioty wydropione w jednej grze z innymi graczami mogą zostać im przekazane przez okreśoną ilość czasu. Także bardzo często na starcie sezonu w jednym party biegają cztery osobą tą samą klasa, co pozwala bardzo szybko wzajemnie się ubrać.
Plany na przyszłość - drugi dodatek na 100%, nie wiadomo tylko kiedy. Ploty mówią, że ogłoszą na blizzconie, a wyjdzie na 2-letni jubileusz pierwszego dodatku (marzec).
Plany na przyszłość - drugi dodatek na 100%, nie wiadomo tylko kiedy. Ploty mówią, że ogłoszą na blizzconie, a wyjdzie na 2-letni jubileusz pierwszego dodatku (marzec).
Oby w tych plotach było ziarnko prawdy. A to w sumie oznaczałoby, że przed nami jeszcze jeden, piąty sezon poprzedzający dodatek.
Ja nie mogę się doczekać dodatku najbardziej ze względu fabuły. Ciągle pamiętam zakończenie ROS. a każdym razem jak sobie to przypominam to zastanawiam się co będzie dalej. Może w końcu po 2 latach się dowiem . Dla niepamiętających.
Czas wyruszyć na wyspy Skovos
Tez mam nadzieje, ze blizzard zapowie nowy dodatek na blizzconie.