Rodzi się pytanie, kto będzie głównym antagonistą : D.
Diablo 3 - dyskusja ogólna
Mefisto lub Baal (wiem, że oni nie są na wyspach).
Oba portrety są w plikach RoS. W podstawce było też jakieś miasto ala'Wenecja.
Czy nie jest przypadkiem tak, że ze zniszczeniem Kamienia Dusz nie tylko Diablo może powrócić, ale i wszystkie demony, które zostały w nim uwięzione?
No i ta ostatnia scena z RoS wskazuje na to, że główny bohater znów może przejść na ciemną stronę mocy.
Tak czy siak, to Blizzard, więc nie spodziewałbym się kolejnego Mrocznego Wędrowca i powtórki Diablo 2.
Wiele osób uważa, że na końcu drugiego dodatku wygra Diablo. A to dlatego, że i Starcraft, i Warcraft kończył się w pewnym momencie wygraną zła. No i Niebiosa ucierpiały najbardziej. Nie pozbierały się jeszcze po wejściu Diablo, a ludzie, przynajmniej tak mi się wydaje, wskutek tego co zrobił Malthael, nienawidzą aniołów.
To by było jednak głupie. Diablo opowiada o odwiecznej walce dobra ze złem, a w tej walce raz wygrywa dobro, a raz zło. Zniszczenie Niebios i najechanie Sanktuarium, a tym samym wygrana Diablo byłaby bardzo słaba. IMO lepszym wyjściem byłoby zniszczenie i Niebios, i Piekła.
A jeśli pytacie mnie jakbym ja to zrobił, to:
Byle jaki dodatek o byle czym, żeby gracze nie płakali, że nic nie ma. Najlepiej o uwolnieniu Leah. W tle coraz większe napięcie między Sanktuarium - Niebiosa. Ludzie zaczynają stawać przeciwko Niebiosom. Piekło konstruuje "radę" i postanawia przeciągnąć mieszkańców Sanktuarium na swoją stronę. Odwieczny Konflikt coraz bardziej przenosi się do Sanktuarium. Dodatek kończy się rozłamem między Nefalemami i ludźmi i podziałem na tych "złych" i "dobrych".
Ogłaszam Diablo 4, który jest
grą MMO. Gracz staje po stronie Piekła lub Niebios. Istnieje frakcyjne PvP i bitwy na masową skalę. Odwieczny Konflikt ma to do siebie, że jest odwieczny, więc bez zmartwień doję tę krowę i wącham mamonę.
Ja bardziej widziałbym to tak, że w najbliższym dodatku:
piekło i niebo zostają zniszczone (tak jak napisał VampirX4 - swoją drogą, świetny fabularnie pomysł), a Diablo 4 to MMO z prawdziwego zdarzenia, gdzie przemierzamy sanktuarium
No bo ile można wałkować schemat uwalniania się Diabolo?
Ja nie mogę się doczekać dodatku najbardziej ze względu fabuły. Ciągle pamiętam zakończenie ROS. a każdym razem jak sobie to przypominam to zastanawiam się co będzie dalej. Może w końcu po 2 latach się dowiem . Dla niepamiętających.
To prawda. Naprawdę zakończenie RoS'a stawia przeogromne pole do popisu dla Blizzarda. Chociaż po samym cinematicu końcowym wątpie w jakiś bunt nefalemów, gdyż byłoby to za bardzo oczywiste. Samego Malthaela nikt się nie spodziewał i mam nadzieję, że trailer kolejnego dodatku znowu wywoła ciary na moich rękach
Cóż... wiadomym jest, że jednak mimo fabularnego majstersztyku, sama fabuła nie jest end-game'm i wszyscy będą patrzeć Blizzardowi na ręce poprzez pryzmat nowych systemów i rozwiązań w X2.
Jak nie ogarną lagów (a póki co się na to nie zanosi) to w dodatku mogą nawet pociągnąć fabułę na rainbow level. Będzie to bez znaczenia, skoro sama gra jest niegrywalna.
No i tak jak się spodziewałem.
Panel Diablo 3 na Blizzconie ma trwać, UWAGA ! jedną godzinę Czyli na zapowiedź dodatku musimy czekać przynajmniej na Gamescom 2016.
Będą gadki o nowych strefach, nowych setach i nowych potworach. Nie wiem jak wy, ale ja chyba robie sobie całkiem przerwę od diablo. Nie mam zamiaru robić szczelin przez kolejny rok. No chyba, że te nowe strefy będą jakieś ogarnięte i przyciągną na dłuższą chwilę. Pożyjemy zobaczymy
Lekkie rozczarowanie jest, ale z drugiej strony szło się tego spodziewać. Bli$$ na główny target bierze wowa i dodatek Legion, później resztę gier, a diablo 3 na samym końcu
http://www.mmo-champion.com/content/5185-BlizzCon-2015-Schedule-Oct-8-Hotfixes
Jesli Blizard nie przedstawi nic znaczacego, to tak jak mowisz, czas zrobic przerwe od diablo
Jesli Blizard nie przedstawi nic znaczacego, to tak jak mowisz, czas zrobic przerwe od diablo
Tak dużo naprawdę dobrych gier jest na rynku, że to chyba nie jest problem
RiP Diabolo, jeżeli to się potwierdzi [*] .
Robią to samo. co z wowem. Zotawili grę na jednym patchu przez rok; teraz przez rok diablo nie będzie dostawało nic wielkiego, bo blizzard jest zajęty ratowaniem wowa... Za rok oleją hearthstone, bo będą ratowali diablo... i tak dalej...
Z Herstone szczerze wątpię. Powoli się z tego robi o wiele lepsza maszynka do kasy niż WoW. HOTS i Overwatch też będą szli tym samym tropem ale nim te gry dojadą do podobnego poziomu Blizz będzie ratował WoW jak się tylko da. Potem po prostu wrzucą B2P czy F2P i jedne tem na 50 osób pracujący nad grą.
Logiczne ze bd promowac i ulepszac gry ktore generuja staly dochod. Mowa oczywiscie o Wowie. D3 jest gra, nie oszukujmy sie na max tydzien grania i potem juz wieje nuda. 2-3 dni grania i robie T10 mimo ze jestem casulem. Gr55 solo na spokojnie. Zapewne wiekszosc z Was ma to samo. To co Panie i Panowie? czekamy na kolejny sezon aby pograc znowu?
RiP Diabolo, jeżeli to się potwierdzi [*] .
Widze, ze blizzard usunal juz swoj link ;/
bo wszystko bylo napisane tutaj
http://us.battle.net/blizzcon/en/event-info/schedule
Pozostałości po tym newsie
http://blizzcon2015.com/blizzcon-schedule-released/
no i tutaj
http://www.mmo-champion.com/content/5185-BlizzCon-2015-Schedule-Oct-8-Hotfixes
Ciekawi mnie dlaczego bli$$ usunął tamten link ? Może zbyt wcześnie ktoś, to opublikował ?
Nie rozumiem troszkę tej atmosfery wypowiedzi. Przecież nawet pierwszy dodatek był zapowiadany na GamesComie z tego co pamiętam.
Poza tym nie ukrywajmy - granie tylko w Diablo jest trochę masochistyczne. Nadszedł czas by odkurzyć stare tytuły bądź rozgrzać na dobre karabiny w CS:GO - polecam.
Ja osobiście próbuje swoich sił na HC tam chociaż jest jakiś promil emocji.
Granie tylko w Diablo jest nawet bardzo masochistyczne. Gram w D3 już jakiś czas i zaczynasz szczerze podziwiać ludzi, którzy grają w tą grę od dwóch lat bez przerw. Już nawet nie chodzi o to, że nie grają w nic innego, ale o to, że nawet tygodnia przerwy nie robią od D3. Rozumiem ambicje, aby być najlepszym, ale ile razy można na sezonie robić szczeliny wciąż i wciąż, mając już zrobionego seta? Może to tylko ja mam takie dziwne zdanie, ale cóż Mam nadzieję, że za niedługo wyjdzie dodatek, albo chociaż zapowiedzą kolejnego patch'a. Bo tak trochę ludzi z tej gry ucieka, a nie chciałbym aby D3 upadło z czasem.
Siema, ktos wie ile zajmuje instalka wersji diablo 3 free trial ? ( do 13 lvla ) sciagnalem podklienta gry ale pisz, ze wymaga 25gb , czy to prawda ze musze zainstalowac gre o wadze 25gb aby grac tylko do 13 poziomu bez dodatku ?
On chce wgrać całą ale można zacząć grać i ściągać w tle.
Dajcie znać ile zajęło wam znalezienie stoiska z diablo 3
http://eu.battle.net/blizzcon/static/images/event-info/schedule/map-blizzcon-2015-large.png
Mi na telefonie ponad minute xD
Wysłane z mojego ASUS_T00F przy użyciu Tapatalka
Dajcie znać ile zajęło wam znalezienie stoiska z diablo 3http://eu.battle.net/blizzcon/static/images/event-info/schedule/map-blizzcon-2015-large.pngMi na telefonie ponad minute xD
Ja nie widzę :OO
@edit. Znalazłem chyba po 3 minutach gapienia się w tą mapkę
Już abstrahując od czasu szukania, to jego rozmiar dobrze na przyszłość nie wróży