Diablo 3 - dyskusja ogólna

Mam nadzieję, że zapowiedzą dodatek, ale po czasie jaki został poświęcony diablo na blizzconie nie zapowiada się nic dobrego https://blizzcon.com/pl-pl/schedule#fri-nov-4

Jeśli zapowiedzą dodatek to będą musieli wnieść bardzo dużo zmian aby gra była na więcej niż 20h. Chyba że to będzie 5min prezentacja nowych wyglądów i szczelin bodajże. A nawet jeśli to będzie dodatek to myślicie że zrobią jak w wowie, że dadzą ten dodatek Reaper of Souls za darmo?

A nawet jeśli to będzie dodatek to myślicie że zrobią jak w wowie, że dadzą ten dodatek Reaper of Souls za darmo?

Nie ma takiej opcji.

Albo zapowiedza dodatek, albo Diablo 4, albo kilka nowych portretow i innych nagrod za sezony na najblizsze kilkanascie sezonow. Nie wiem co by musieli zrobic, zeby jeszcze D3 odratowac,

Jedynym tematem na blizzcon jest ''Diablo anivewrsery''.. nie zobaczycie nic poza pokazem D2 HD ... teorie typu D4 / D3 exp są dla mnie śmieszne xD Rozumiem ze ktoś możne mieć nadzieje ze coś jeszcze z ta gra zrobią.. ale przecie nie maja już żadnych ludzi przy projekcie d3, natomiast z tego co pamiętam niebieski pisał ze d3 już wszedł w maintence mode.

Jnatomiast z tego co pamiętam niebieski pisał ze d3 już wszedł w maintence mode.

Nikt nic nie pisał. Ludzie mają nadzieję głównie przez to, że w ostatnim czasie dużo ludzi zatrudniali na stanowiska związane z diablo. Sam chciałbym aby ogłosili dodatek albo 4 część.... ale bądźmy realistami. Jedyne na co ewentualnie mogę liczyć to ogłoszenie jakiegoś większego patcha.

Jedynym tematem na blizzcon jest ''Diablo anivewrsery''.. nie zobaczycie nic poza pokazem D2 HD ... teorie typu D4 / D3 exp są dla mnie śmieszne xD Rozumiem ze ktoś możne mieć nadzieje ze coś jeszcze z ta gra zrobią.. ale przecie nie maja już żadnych ludzi przy projekcie d3, natomiast z tego co pamiętam niebieski pisał ze d3 już wszedł w maintence mode.

Jak zapowiedzą dodatek do D3 albo D4 to ja się będę śmiał bardziej. Tylko że nie z gry a z ciebie. A po za tym nikt nic nie pisał o czymś takim kak maintance mode dla D3, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Najbardziej prawdopodobne teorie to:

-Drugi dodatek do Diablo 3

-Diablo 2 HD, czyli odświeżona wersja z lepszą grafiką wzbogacona o nowe elementy.

Diablo 4 .. zdecydowanie za wcześnie na to. Wiemy jaka jest polityka blizzarda, oni nigdy się nie spieszą i nie wydają kolejnych części tak szybko.

jak by odświezyli d2 to sam bym kupił nawet za 100 xD

Dokładnie, odświeżone D2, to byłby hit. Gra dostałaby drugie życie, a i wielu nowych graczy, zawitałoby do PRAWDZIWEGO I JEDYNEGO DOBREGO uniwersum diablo :)

Dokładnie, odświeżone D2, to byłby hit. Gra dostałaby drugie życie, a i wielu nowych graczy, zawitałoby do PRAWDZIWEGO I JEDYNEGO DOBREGO uniwersum diablo 

Że co? Tak kiedyś mówiono o D2, któremu zarzucano gorszy klimat względem jedynki, kolorową grafikę, płytkie dungeony itp. Ty jako bardzo młodziutki rocznik 1997 możesz tego nie pamiętać. Pewnie też w 2 grałeś za siusiumajtka, albo długo po premierze, albo w ogóle nie grałeś i tylko powtarzasz, co inni napiszą.
Tak więc reasumując, każda z trzech części ma swoje zalety i wady, tylko ludzie nagle widząc wady najnowszej części, nagle zapominają o wadach poprzednich i o zaletach aktualnej.

Że co? Tak kiedyś mówiono o D2, któremu zarzucano gorszy klimat względem jedynki, kolorową grafikę, płytkie dungeony itp. Ty jako bardzo młodziutki rocznik 1997 możesz tego nie pamiętać. Pewnie też w 2 grałeś za siusiumajtka, albo długo po premierze, albo w ogóle nie grałeś i tylko powtarzasz, co inni napiszą.
Tak więc reasumując, każda z trzech części ma swoje zalety i wady, tylko ludzie nagle widząc wady najnowszej części, nagle zapominają o wadach poprzednich i o zaletach aktualnej.

Bardzo płytka prowokacja, ale czego spodziewać się po forum pełnym ameb intelektualnych... Żałosne, ale jeśli tak bardzo chcesz udowadniać swoje racje, to pociągnę ten temat. Powiem Ci coś, co zapewne zwali Cię z nóg. Przygotuj się... Grałem, a nawet zdarza mi się grać po dziś dzień, w Diablo, Diablo 2 i LoD! Cóż, to musi być dla Ciebie ogromne zaskoczenie i szok, że osoba, mająca tak mało latek na 'liczniku', gra i zna tak stare tytuły, nieprawdaż? Co więcej, nie jestem szarą, bezmyślną masą i potrafię określić, co mi się podoba, a co nie! Czyż to nie jest wspaniałe? Na koniec dodam jeszcze, taka 'wisienka na torcie', potrafię używać internetu w poprawny sposób, co za tym idzie, przeglądam różne fora, portale i czytam ze zrozumieniem, co ludzie mają do powiedzenia. Poza tym, nie jestem ignorantem, poznaje różne perspektywy widzenia i np. wiem, czego ludzie chcą, a czego nie :) Druga część Diablo, została okrzyknięta jedną z najlepszych gier h&s, jakie zostały stworzone. Pamiętam to akurat bardzo dobrze, bo wtedy już nie nosiłem pieluchomajtek. Jedyne, co przyczyniło się do sukcesu w ilości sprzedanych egzemplarzy Diablo 3, jest to, że poprzednia wersja była bardzo ceniona przez graczy, oraz to, że wydawcą jest Blizzard i ludzie postanowili zaufać wytwórni, na czym z resztą wielu się 'przejechało'. Wystarczy poczytać artykuły, posłuchać co ludzie, grający we wszystkie wersje gry, mają do powiedzenia. Od lat gracze prosili o wskrzeszenie Diablo 2, ale Blizzard miał w głębokim poważaniu ich prośby. Dopiero, gdy okazało się, że zadowolenie wśród graczy, płynące z grania w D3, spada wprost proporcjonalnie do czasu spędzonego w nowym-starym uniwersum Diablo, postanowili wznowić pracę nad dwójką i ją odświeżyć, bo poczuli w tym zysk. Proste. Samo posunięcie Zamieci tj. wskrzeszenie dawnego króla gier h&s, potwierdza moje słowa...

Tak naprawdę o sukcesie Diablo 2 zadecydowało przed wszystkim brak lepszych alternatyw, oraz to że D2 było naprawdę bardzo rozbudowaną grą jak na tamte czasy. Wszystko było rewolucyjne. Gra dawała więcej możliwości i otwartości niż jej poprzedniczka co dało jej miano kultowej. Gracze patrząc na kolejne gry o takiej tematyce cały czas porównują ją do właśnie "ojca" takich gier jakim jest Diablo 2.

Teraz mamy inne czasy, od Diablo 3 oczekiwało się cudów na kiju, więcej, lepiej niż w Diablo 2. Wszyscy byli nastawieni na kolejną rewolucje, tymczasem inne firmy podłapały pomysł od blizzarda i teraz w 2016r nastał okres przesytu, wszystko już było, gracze nudzą się grając w kolejną tą samą grę tylko z inna grafiką i paroma zmienionymi elementami.

Po prostu o upadku tej gry zadecydowało przed wszystkim zbyt duże oczekiwania oraz przesyt rynkowy tytułów o takiej tematyce. Moim zdaniem i tak Diablo 3 to kolejna świetna gra od blizzarda, ale ludzie w dzisiejszych czasach mylą pojęcie MMORPG z Hack n slash z trybem kooperacji.

Tak naprawdę większość oczekuje że Diablo to będzie gra MMORPG, bo wszystko dziś opiera się na trybach online.

ja nie narzekam i nie zamierzam, ta część jest równie świetna co część druga. To tylko moje zdanie.

Bardzo płytka prowokacja, ale czego spodziewać się po forum pełnym ameb intelektualnych... Żałosne, ale jeśli tak bardzo chcesz udowadniać swoje racje, to pociągnę ten temat. Powiem Ci coś, co zapewne zwali Cię z nóg. Przygotuj się... Grałem, a nawet zdarza mi się grać po dziś dzień, w Diablo, Diablo 2 i LoD! Cóż, to musi być dla Ciebie ogromne zaskoczenie i szok, że osoba, mająca tak mało latek na 'liczniku', gra i zna tak stare tytuły, nieprawdaż? Co więcej, nie jestem szarą, bezmyślną masą i potrafię określić, co mi się podoba, a co nie! Czyż to nie jest wspaniałe? Na koniec dodam jeszcze, taka 'wisienka na torcie', potrafię używać internetu w poprawny sposób, co za tym idzie, przeglądam różne fora, portale i czytam ze zrozumieniem, co ludzie mają do powiedzenia. Poza tym, nie jestem ignorantem, poznaje różne perspektywy widzenia i np. wiem, czego ludzie chcą, a czego nie  Druga część Diablo, została okrzyknięta jedną z najlepszych gier h&s, jakie zostały stworzone. Pamiętam to akurat bardzo dobrze, bo wtedy już nie nosiłem pieluchomajtek. Jedyne, co przyczyniło się do sukcesu w ilości sprzedanych egzemplarzy Diablo 3, jest to, że poprzednia wersja była bardzo ceniona przez graczy, oraz to, że wydawcą jest Blizzard i ludzie postanowili zaufać wytwórni, na czym z resztą wielu się 'przejechało'. Wystarczy poczytać artykuły, posłuchać co ludzie, grający we wszystkie wersje gry, mają do powiedzenia. Od lat gracze prosili o wskrzeszenie Diablo 2, ale Blizzard miał w głębokim poważaniu ich prośby. Dopiero, gdy okazało się, że zadowolenie wśród graczy, płynące z grania w D3, spada wprost proporcjonalnie do czasu spędzonego w nowym-starym uniwersum Diablo, postanowili wznowić pracę nad dwójką i ją odświeżyć, bo poczuli w tym zysk. Proste. Samo posunięcie Zamieci tj. wskrzeszenie dawnego króla gier h&s, potwierdza moje słowa...

Tak jak myłem - jesteś ignorantem. Niby pamiętasz tylko same sukcesy dwójki, idealizujesz ją, a nie pamiętasz już jak było krytykowane za zbyt kolorową grafikę, zbyt mało poziomów podziemi, bo przecież jedynka miała ich 16, gdy dwójka max 5, a o innych wadach już nie wspominam. Ludzie bardzo krytykowali ten element, ponieważ ciągłe zanurzanie się w głąb, bardzo dodawało jedynce klimatu.
Wskrzeszenie 2? O czym ty mówisz?! O tych drobnym patchach 1.14x? Przecież to były tylko patche poprawiające kompatybilność z nowszymi OSami plus jakieś drobnostki, zresztą podobnie też zrobił ze WC3 i SC2, by działały lepiej na nowszych maszynach. Tak więc jak ty ty nazywasz "wskrzeszenie", nie jest efektem "słabszego" Diablo 3, które zresztą nadal się sprzedaje. A może masz na myśli różne fake'i, w tym wypłynięcie fake strony Diablo2HD i liczysz a to, iż będzie to 2 dostosowana pod BN 2.0, lepszą grafiką, nowym contentem, achievementami itd.?

Co do samej 3, to kolega nade mną dobrze napisał, więc nie będę go powtarzał.

Psst. jeśli mieliby już coś "wskrzeszać", to właśnie jedynkę, ponieważ nówka od wielu lat jet już niedostępna w sprzedaży.

Chyba nowe Diablo nadchodzi, albo gra związana z tym uniwersum :D

https://twitter.com/davidbrevik

Chyba nowe Diablo nadchodzi, albo gra związana z tym uniwersum 

https://twitter.com/davidbrevik

Gosciu w tym roku odszedł z firmy zajmującej się marvel heroes ( Gazllion ) założył nowa - zajmująca się projektami niezależnymi diablo to na pewno nie będzie.

Chceie ciekawej prowokacji otóż na diablofans snują teorię że zapowiedzą postać necro jako content patch ale nie zadarmo sam tak ale postać necro ma być płatna jak postacie w sc2 trybu cooperacji i postacie w hotsie innych ich grach gdzie taki patent był.

Co więcej, nie jestem szarą, bezmyślną masą i potrafię określić, co mi się podoba, a co nie!

Inni też oceniają co im się podoba, a co nie. Więc jak komuś się nie podoba diablo II to mu się nie podoba.

w d3 maja byc 2 frakcje rywalizujące nefalemowie i ciemność ( trwaja prace )

Źródło?

D2 było krytykowane względem jedynki i to ostro ale głównie za mniej klimatyczne lokacje Mechanika była rewolucyjna i wszyscy się nią zachwycali Niemniej gra nie wystrzegła się słabych momentów...Ciekawe czy pamiętacie 1.09 patch w diablo 2 Lod i co się wtedy wyprawiało na bn ?? Otóż mało kto na bn grał Wszyscy co lepsi uciekali na priv serwery a na serwerach blizza....masa dupe itemków, eth wf`y z 6 miejscami klejnoty, occusoje, expienie do 99 lvl w parę dni na krowach... Potem po wprowadeniu synergii do skilltree totalna powtarzalność buildów i lata czekania na kolejne łatki.... każda gra z serii ma swoje słabe i mocne strony a normalnym jest to że następca ma gorzej niż poprzednik Przeżyłem już 2 zmiany i z niecierpliwością czekam na trzecią :)