Diablo III czy WoW a może TESO?

Siemanko :D

Moja sytuacja wygląda tak:

Posiadam konto World Of Warcraft ze wszystkimi dodatkami oprócz Warlords Of Draenor.

Na koncie mag poziom 57 :D

Grałem również w Triala Diablo III.

Kieruje się z pytaniem do graczy grających zarówno w WoWa i Diablo III.

Jak sądzicie - co wykupować?

Diablo III (na razie sama "podstawka" bez reaper of the souls")

czy może

WoD + Prepaid do wowa?

W obie gry jak mówiłem gram/grałem i obie są według mnie jednakowo świetne.

Teraz stoje przed zagwozdką - którą wybrać na najbliższe kilka tygodni rozgrywki?

Zastanawiam się również nad zaczekaniem do marca i wykupieniem TESO w wersji Buy2Play :D

Wiem, że pytanie dość nietypowe, ale piszcie co uważacie - które wybrać.

Dodatkowe argumenty miło widziane.

Diablo 3 bez dodatku jest nic nie warte. Z tych 3 opcji wybrałbym dokupienie WoD i prepaida.

W jakim sensie nic nie warte? :D

Nie lepiej zagrać w to co ci bardziej odpowiada? Ja ci powiem, że według mnie lepiej zagrać w ESO iż mi to najbardziej odpowiada.

Graj w to co ci bardziej się podoba.

Mi odpowiada wszystko i właśnie dlatego pytam się o wasze opinie...

Może to co zdobędzie więcej "głosów", to kupię :D

I w jakim sensie Diablo III jest bezwartościowe bez dodatku? :D

W takim sensie że bez dodatku masz 60 lvl cap i broń na ten lvl ma dajmy na to 130 dps a w dodatku masz 70lvl cap i broń na 61 ma 700 dps

No tak, ale zawartość z dodatku nie jest dostępna bez jego zakupu więc co za różnica skoro misji z Reaper'a nie odpalę? :D

Wybierz Elder Scrolls Online;)

Dodatek do D3 daje duzo wiecej mozliwosci, sprawia ze ta gra ma sens, daje esencje ktorej jej brakowalo, to tak jak z ciastem jak jesz sam biszkopt nie da ci tego samego co tort... to taka wisienka na torcie, to tak jak wow bez dodatkow, jak juz moasz zamiar kupowac dodatek do wowa czemu nie chcesz kupic od razu d3 z dodatkiem co wychodzi prawie na ta sama cene....

WoW - czas Ci ucieknie(abonament)
Diablo 3 - dokup dodatek i bedziesz mogl grac i wracac do gry kiedy chcesz bo Ci się czas gry nie skończy...
A TESO, nie widziałem, nie znam i nie kupiłbym.

Właśnie się zastanawiam...

Z drugiej strony,w Diablo ma się odczucie grania w grę singleplayer...

Bo z tego co wiem, można zaprosić tylko kilku graczy do rozgrywki i to tych, ze znajomych...

WoW jest świetny ale faktycznie - abonament i nie wiem, czy nie znudzi mi się nagle tak jak ostatnio - grałem, grałem aż mi się odechciało i cały miesiąc prepaida poszedł się...

Tylko znajomych? Mam miliony znajomych, nawet nie wiedziałem. Lepiej poczytaj trochę o d3 lub jakiś stream obejrzyj/

Na temat Wow'a się nie wypowiem ponieważ długo nie grałem i tylko na privach.

Diablo 3- jeżeli kupisz dodatek to wybór chyba najlepszy, ale to dlatego tak uważam że od dawna jestem fanem całej serii.

ESO- kupiłem i powiem że gra się dobrze. Misje są zrobione ciekawie i ogólnie cała fabuła wciąga. Zabijanie mobków to przyjemność. O PvP się nie wypowiem ponieważ udziału nie brałem jeszcze. Craft jest prosty i ciekawy (każda rasa ma swój "styl" dzięki czemu przedmioty wyglądają inaczej). Nie wiem jak stoi end game ponieważ mam dopiero 26lvl. Grając z jednym znajomym zrobisz niemal wszystkie grupowe wyzwania na swój poziom

@DOWN

Jeśli kupisz ESO teraz to przy przejściu na B2P nadal będziesz mógł grać ;)

No to w takim układzie chyba poczekam do marca i zdecyduje się na Teso :P

Dzięki ;)

Tak też zrobię...

Ale poczekam do marca...

Tymczasem nie wiem w co grać :PPP

Nawiązując jeszcze do kupna ESO polecam zakupić też DLC (chyba 10zł, można kupić w pakiecie) które da nam możliwość gry każdą rasą w każdym przymierzu, mini peta, mapy skarbów

@Ajron

Tak właściwie to jest to TES wrzucony do mulit. Ma najlepsze rzeczy z TES:3,4 i 5 + multi. System walki przypomina mi ten z GW2- dodge roll, half target etc. Tworzenie własnej unikatowej (przez co czasem słabej a czasem OP) postaci też fajny pomysł. Wiele osób z klasy wojownika robi maga... i odwrotnie.

Ajron jaki antyfan diablo nagle :D Ile godzin przegrałeś? Ok 1k? Skoro tyle, to pewnie warto kupić ;) Ja bym się zastanawiał między diablo3+ros, a teso. Zależy, czy wolisz typowy grind, czy mmorpg. No i do teso potrzebujesz karty

Jak przejdzie na B2P nie będzie potrzebna karta ;)

To jest temat "Mam X złotych i nie wiem na co się zdecydować"

Miałem dokładnie, ale dokładnie ten sam problem.

Ostatecznie wybrałem GW2, byłem bardzo zadowolony, jednakże mój graciak musiał uchwycić boosta, żebym mógł grać w Te cudo.

Wolałem nie poświęcać sprzędu na rzecz gry.

Teso niby b2p, a premium konto 13 dolary co miesiąc to co? :D Nadal będzie abonament:)